WC-remontti alan huippuosaajalta

Hanki WC-remontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta wc-remonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Mitä WC-remonttia suunnitellessa kannattaa huomioida?

WC:n sijainti

Vessan sijaintia ei kannata muuttaa ilman todella pätevää syytä, sillä kokonaan uuden WC-tilan rakentaminen putkitöineen on kallis ja aikaa vievä projekti. Mikäli tilanne vain sallii, on vanhan WC:n remontointi lähes aina järkevin ja kustannustehokkain ratkaisu.

Kalusteet

Peseytymistilassa sijaitsevassa vessassa oltava tarpeeksi tilaa WC-istuimelle, suihkulle tai kylpyammeelle, sekä pesualtaalle. Pesualtaan yhteyteen on varattava tilaa peili- tai allaskaapille muun muassa hygieniatuotteiden säilytystä varten. Mahdollisuuksien mukaan tilaa on hyvä jättää myös vähintään yhdelle erilliselle säilytyskaapille, johon mahtuvat esimerkiksi pyyhkeet, likapyykit, WC-paperit, sekä lattiansiivousvälineet, ämpärit ja pesuaineet. Jos huoneen neliöt sallivat, kannattaa tilaa jättää myös pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

WC:n kalusteita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun. Vedenkestävästä materiaalista valmistetut laadukkaat kaapit ovat pitkäikäisiä ja vaikuttavat positiivisesti asunnon jälleenmyyntiarvoon.

Pistorasiat

Wc:ssä tulee olla tarpeeksi pistorasioita sähkölaitteita varten käytännöllisiin paikkoihin sijoiteltuna. Mikäli vessaan tulee esimerkiksi pyykinpesukone, kannattaa ainakin yksi pistorasia sijoittaa laitteelle varatun paikan välittömään läheisyyteen.

Riittävä liikkumistila

WC:n kalusteiden ympärille on jätettävä tarpeeksi tyhjää tilaa vessan käyttömukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi. Jos vessassa on suihku, tulee kalusteiden ympärillä olla riittävästi tilaa vapaaseen liikkumiseen, riisuutumiseen, kuivaamiseen ja pukeutumiseen.

Asukkaiden henkilökohtaiset tarpeet

WC-remontti on viisainta suunnitella siten, että huoneiston asukkaiden erityistarpeet otetaan mahdollisimman hyvin huomioon. Suurperheen isoon vessaan saattaa olla käytännöllistä asentaa kaksi pesuallasta yhden sijaan, kun taas yksin asuva henkilö ei vastaavia erikoisjärjestelyjä tarvitse. Jos perheessä on pieniä lapsia, ovat WC:n turvallisuusvaatimuksetkin eri luokkaa kuin yksin asuvalla aikuisella.

Vessan suunnittelussa on otettava huomioon myös liikuntarajoitteisten asukkaiden tarpeet. Erikoistoiveet voidaan toteuttaa asentamalla vessaan esimerkiksi tukia ja muita kiinteitä apuvälineitä tai varaamalla normaalia enemmän vapaata liikkumistilaa esimerkiksi pyörätuolin käyttäjälle.

Ilmanvaihto

Ilmanvaihdosta huolehtiminen on erityisen tärkeää koko huoneiston rakenteiden kannalta, mikäli vessa sijaitsee pesutilassa. Puutteellinen poistoilmanvaihto ja korvausilman saanti voivat pahimmillaan saada pitkän ajan kuluessa aikaan kosteusvaurion. Riittävä korvausilman saanti tulee varmistaa kylpyhuoneen lattian ja oven väliin jätettävällä 10-20 millimetrin raolla.

Kuinka paljon WC-remontti maksaa ja mistä kulut koostuvat?

Remonttiprojektin kokonaiskulut määrittyvät pitkälti sen perusteella, kuinka mittava uudistus vessalle tehdään. Jos WC-tilat joudutaan purkamaan rakenteita myöten ja rakentamaan kokonaan uudestaan, on remontin hinta luonnollisesti korkeampi kuin pelkällä pintaremontilla. Vaikka kyseessä olisi vain pintojen uusiminen, nousevat kustannukset vessan koon kasvaessa, sillä kylpyhuoneen laatat myydään neliöhinnalla. Kustannukset luonnollisesti kohoavat, mikäli urakka yhdistetään laajamittaiseen kylpyhuoneremonttiin ja saunaremonttiin.

Urakoitsijan työtunnit ovat yleensä suurin yksittäinen WC-remontin kuluerä. Työn osuus voi lähennellä jopa 50% urakan kokonaiskuluista.

Yksi hintaan vaikuttava tekijä on myös oma työpanoksesi. Voit säästää tekemällä osan työvaiheista itse, kunhan muistat, että esimerkiksi putki- ja sähkötöitä ei saa suorittaa ilman asiaankuuluvia lupia.

Materiaalivalinnoilla on iso merkitys urakan hinnasta puhuttaessa. Esimerkiksi erilaisia lattialaattoja on valtava valikoima ja niiden hinnoittelussa on todella huomattavia eroja.

Loven budjettiin tekevät myös uuteen vessaan valitut kalusteet. Laadukkaat kalusteet ovat hintavampia, mutta toisaalta ne myös kestävät käyttöä pidempään.

Sähkö- ja putkityöt tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi, mikä syö jälleen osansa remonttibudjetista. Mikäli vessaan asennetaan lattialämmitys, nousee sähkötöiden hinta huomattavasti.

WC-remontti tulee usein kalliimmaksi vanhoissa asunnoissa. Tämä johtuu yksinkertaisesti iäkkäiden asuntojen vanhentuneista putkiratkaisuista ja rakenteista, jotka kaipaavat usein uusimista.

Vältä näitä tyypillisiä virheitä

Kylpyhuoneen yhteydessä sijaitseva WC on erityisen altis remontin yhteydessä sattuville rakennusvirheille ja suunnittelumokille. Nämä yleiset virheet välttämällä olet askeleen lähempänä käytännöllistä ja toimivaa wc-tilaa:

Kastuessaan liukkaaksi muuttuva laatoitus on iso turvallisuusriski. Liukas lattia ei ole vaarallinen ainoastaan perheen pienimmille, vaan myös aikuisille. Laatoituksen pinnan on oltava tarpeeksi karhea, jotta se takaa tukevan alustan myös kosteana. Suuret laatat ovat usein pieniä laattoja liukkaampia, sillä laattojen saumaukset toimivat ikään kuin liukuesteenä ja pieniä lattialaattoja käyttämällä saumakohtien osuus lattian kokonaispinta-alasta on suurempi. Liukkauskysymys kannattaa ottaa puheeksi ammattilaisen kanssa uutta laatoitusta valitessa ennen kuin WC-remontti aloitetaan.

Yksi tavanomaisimmista pesutilan vioista on väärin tehty lattiakaato. Vääränlaisen kaadon seurauksena vesi ei valu suunnitellusti lattiakaivoon, vaan se jää lätäköiksi lattian pinnalle. Epäonnistuneita kaatoja näkee usein varsinkin tee se itse WC-remonttien jälkimainingeissa. Varmin keino kaatojen onnistumiseen on asiantuntevan urakoitsijan palkkaaminen.

Märkätilojen vedeneristyksen on oltava täysin tiivis, jotta kosteus ei pääse tekemään tuhojaan huoneen rakenteisiin. Puutteet vedeneristyksessä altistavat rakenteet kosteusvauriolle, jonka korjaaminen jälkeenpäin on kallis ja hermoja raastava prosessi.

WC-remonttia tehdessä tulee aina muistaa huolehtia tarpeeksi tehokkaasta ilmanvaihdosta. Huonosti vaihtuva kostea ilma voi ajan saatossa aiheuttaa sienikasvustoa huoneen pinnoille ja vaurioita rakenteisiin. Huoneeseen pitkäksi aikaa jäävä kosteus jää myös puisten kalusteiden pinnalle vahingoittaen niitä pitkällä aikavälillä. Puutteet ilmanvaihdossa on helppo havaita tarkkailemalla vessan peiliä, seiniä ja kattoa suihkun jälkeen. Jos ilmanvaihto ei toimi optimaalisesti, peili voi jäädä huurtuneeksi jopa yli viiden minuutin ajaksi ja huoneen katto ja seinät pysyvät märkänä pitkään. Vessan oven ja kynnyksen väliin tulee aina muistaa jättää vähintään yhden senttimetrin rako, jotta huoneen ilma pääsee vaihtumaan myös oven ollessa kiinni.

Erityisesti pienessä huoneessa huonosti hyödyksi käytetty tila voi tehdä WC:n käyttämisestä epämiellyttävää. Kalusteiden käytännöllisellä sijoittelulla pienenkin huoneen voi saada tuntumaan todellista suuremmalta. Illuusion suuremmasta tilasta voi luoda myös sopivalla valaistuksella, värimaailmalla sekä peileillä.

Kylpyhuoneen yhteydessä sijaitsevan WC:n remontti onnistuu parhaiten, kun huomioit materiaalien ja kalusteiden valinnassa niiden soveltuvuuden märkätilakäyttöön. Kauniista sisustuksesta ja valaisimista ei ole pitkäksi aikaa iloa, mikäli ne kestävät huonosti kosteutta. Myös laatoituksen soveltuvuus kosteisiin tiloihin tulee varmistaa asiantuntijalta ennen ostopäätöstä.

Laatoituksen valinnassa turvallisuuden tulisi olla ensisijainen valintakriteeri. Älä valitse liian sileitä laattoja ainoastaan sillä perusteella, että ne miellyttävät silmääsi eniten, vaan ota selvää miten laattamateriaali käyttäytyy kastuessaan. Joidenkin laattojen pinta muuttuu vaarallisen liukkaaksi kun niiden pinta kostuu, kun taas osa laatoista on liukumattomia karheamman pintansa ansiosta. Pienet lattialaatat ovat yleensä vähemmän liukkaita kuin samasta materiaalista valmistetut suuret laatat, johtuen tiheämpien saumausten aikaansaamasta kitkasta.

Pintamateriaaleja ja kalusteita valitessa kannattaa ottaa huomioon niiden helppo puhdistettavuus. Laatoituksen pinnan on oltava helposti pestävissä ja sen tulee kestää hyvin pesuaineita. Suosi sellaisia kalusteita, joissa ei ole ylimääräisiä likaa kerryttäviä koloja. Voit vaikuttaa vessan puhtaaseen yleisolemukseen myös värivalinnoilla. Vaaleilla pinnoilla pöly ja erilaiset tahrat eivät erotu yhtä selkeästi kuin tummissa kalusteissa ja laatoissa.

Pienen WC:n remontti korostaa entisestään tilasuunnittelun tärkeyttä. Älä valitse visuaalisesti miellyttävimpiä kalusteita vessan toimivuuden kustannuksella, vaan hyödynnä kaikki käytettävissäsi olevat neliöt mahdollisimman tehokkaasti. Kalusteet kannattaa sijoitella siten, että avaraa liikkumistilaa jää mahdollisimman paljon ja säilytystilat kannattaa yhdistää välttämättömiin kalusteisiin esimerkiksi hankkimalla peilikaapin normaalin litteän peilin sijasta.

Lisävinkit remonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Tarjouspyynnön jättäminen sivustollamme on asiakkaalle täysin maksutonta. Hanki edullinen WC-remontti huippuammattilaisen toteuttamana jo tänään!

Palvelun käyttäminen ei sido sinua mihinkään. Jos saamasi tarjous ei miellytä sinua, voit yksinkertaisesti hylätä sen.

WC-remontti itse tehtynä kuivaan tilaan onnistuu helpommin kuin märkätilan vessan kunnostus, sillä kuivaan tilaan ei tarvitse rakentaa vesieristeitä.

Asunnossa voi yleensä asua normaalisti vessan remontoinnin ajan, mutta mikäli koet työstä aiheutuvan metelin ja mahdolliset pölyhaitat liian suuriksi häiriötekijöiksi, voit harkita vaihtoehtoista majoitusta siihen asti kunnes urakka on ohi.