Hanki remontti huippuosaajalta – Kysy tarjous

Hanki remontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta remonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Suunnittele remontti huolella

Remontti vaatii sen verran suuria taloudellisia panostuksia, että sen suunnittelu kannattaa toteuttaa aina huolella. Remontin toteuttavan yrityksen taustat kannattaa totta kai aina tarkastaa, mutta myös remontin toteutukseen kannattaa perehtyä, jotta pysyt perillä remontin vaiheista. Tästä on lisäksi apua urakoitsijan valinnassa, kun osaat kysyä häneltä oikeita kysymyksiä remonttiin liittyen.

Remonteista kannattaa sopia aina kirjallisesti. Suulliset sopimukset ovat yleisimpiä riidan aiheita, sillä sovittuja asioita ei pystytä mitenkään varmentamaan. Kirjallinen sopimus pitäisi olla myös automaattinen toimintatapa kaikilla urakoitsijoilla, joten suullista sopimusta ehdottavat urakoitsijat kannattaa unohtaa saman tien. Sopimuksessa kannattaa sopia mahdollisimman tarkasti kaikista olennaisista kohdista eli aikataulusta, palvelun sisällöstä sekä hinnoittelusta. Myöhästymiselle on hyvä asettaa tarpeeksi suuri sanktio, jotta sillä olisi myös vaikutusta remontin toteuttamiseen. Remontin aikana urakoitsija saattaa havaita tarvetta lisätöille, joista ei ole alkuperäisessä sopimuksessa sovittu. Tällaisille lisätöille kannattaa sopia jo ennakkoon menettelytapa, jotta loppulasku ei lisätöistä johtuen ole yllättäen sovittua suurempi. Paras tapa lisätöistä sopimiseen on uusi neuvottelu, kun tarve lisätöille herää, ja neuvottelun jälkeen uusi kirjallinen sopimus.

Remonttiyhtiöt käyttävät yleisesti aliurakoitsijoita remonttikohteissaan. Pääurakoitsija vastaa mahdollisista aliurakoitsijoiden tekemistä rakennusvirheistä, mutta jos pääurakoitsija on esimerkiksi lopettanut toimintansa, niin vastuu siirtyy aliurakoitsijoille. Tästä syystä sopimukseen kannattaa kirjata myös mahdollisten aliurakoitsijoiden tiedot, jotta ne ovat varmuuden vuoksi tulevaisuutta varten tallessa.

Remontti kannattaa aina kilpailuttaa. Rakennusalalla on sen verran kirjavaa toimijaa, että kilpailuttamalla saa parhaan kuvan erilaisten yhtiöiden toiminnasta ja hinnoittelusta. Pelkkään tutun antamaan suositteluun ei kannata nojata, vaan taustatyötä kannattaa tehdä myös itse. Aiemmat kohteet, yrityksen saamat arvostelut ja haastattelutilanteessa saatu kuva ovat kaikki hyviä signaaleja urakoitsijaa valitessa. Me olemme tehneet alkukarsinnan puolestasi, jos haluat saada tarjouksen valitsemiltamme ammattitaitoisilta ja hyvämaineisilta urakoitsijoilta.

Mitkä remontit voit kilpailuttaa kauttamme?

Alla on listattu remontit, jotka voit kilpailuttaa palvelumme kautta. Voit jättää tarjouspyynnön kaikkiin remontteihin saman tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Yleisiä syitä keittiöremontin aloittamiselle ovat heikko toiminnallisuus (huonot säilytysratkaisut, liian vähän laskutilaa, ahdas työskentelytila jne) sekä vanhentunut ulkonäkö, johon halutaan parannusta. Remontti voidaan toteuttaa esimerkiksi samaan aikaan putkiremontin kanssa tai sitten omana erillisenä projektinaan. Keittiöremonttien laajuksissa on myös paljon eroja: pintaremontissa saatetaan esimerkiksi maalata seiniä, vaihtaa kaapinovia tai päivittää kodinkoneita, kun taas kokonaisvaltaisemmassa toteutuksessa vanha keittiö voidaan purkaa alta pois ja tilalle voidaan pystyttää täysin omien mieltymysten mukainen keittiö.

Uutta kaakelia seinään, modernimpaa vesikalustetta ja kenties samalla lattialämmityksen asennus? Lähetä hakemus ja saat pikaisen yhteydenoton kylpyhuoneremontteihin erikoistuneelta yhteistyökumppaniltamme.

Putkiremontti tulee eteen 30-50 vuoden välein. Asuinrakennuksen putkistot jakautuvat kahteen osaan: käyttövesi- ja viemäriputkistoon. Saneeraus voidaan tehdä joko pelkästään toiseen tai sitten molempiin samalla kertaa. Putkistoilla on erilaiset käyttöiät, joten aina saneeraustarve ei ole samanaikainen. Putkiremontit ovat kohteesta riippuen hyvin erilaisia: kerrostalossa korjaushankkeen toteutusvaihe kestää 6-12 viikkoa, kun omakotitalossa se on nopeimmillaan ohi parissa päivässä.

Saunan remontointi on käynyt varmasti kaikkien intohimoisten saunojien mielessä. Optimaalinen ilmanvaihto, täydellisesti mitoitettu kiuas, näyttävä valaistus ja hieman ylellisemmät lauderatkaisut – ero löylytunnelmassa olisi takuuvarmasti suuri. Pelkkä saunan lattian remontti hoituu myös mutkitta palvelumme kautta.

Täytettyäsi ja lähetettyäsi tarjouspyyntölomakkeen, jossa kerrot urakkaasi liittyvistä yksityiskohdista, saat yhteydenoton alueellasi toimivalta huippuammattilaiselta.

Mitä remonttia suunnitellessa kannattaa huomioida?

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimmät riidanaiheet koskevat remontin hintaa, työn viivästymistä ja työn laatua. Riitatilanteissa reklamoinnin kohteesta pitää olla näyttöä, joten työstä kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus, jossa urakan hinta, sisältö ja aikataulu on eritelty selkeästi. Lisäksi lisätöistä kannattaa sopia aina kirjallisesti, jotta loppulaskulla ei tule yllätyksenä töitä, joista ei alunperin ole sovittu.

Riitatilanteissa vaatimukset kannattaa esittää kirjallisesti. Tilanteesta riippuen asiakkaalla voi olla oikeus pidättäytyä laskun maksamisesta, vaatia hyvitystä tai purkaa sopimus. Oikeat toimenpiteet kannattaa aina varmistaa etukäteen esimerkiksi kuluttajaneuvonnasta. Lisähuomiona sellainen, että Kotietu toimii ainoastaan tarjouspyyntöjen välittäjänä, eikä vastaa itse remonttien toteutuksesta, joten reklamoinnit osoitetaan aina urakoitsijalle.

Yleisiä käytössä olevia hinnoittelutapoja ovat urakkahinta ja tuntilaskutus. Urakkahinta on kiinteä summa, jota ei voi ylittää eikä sitä tarvitse myöskään alittaa. Tuntilaskutus taas perustuu todellisiin työtunteihin. Urakoitsija voi antaa myös kustannusarvion, jonka voi ylittää vain perustelluista syistä. Todellisten kustannusten jäädessä arvion alle urakoitsija ei voi kuitenkaan vaatia arvion mukaista hintaa, vaan hinnoittelussa noudatetaan todellisia kustannuksia.

Löydät kaikki palvelumme kautta kilpailutettavissa olevat remontit tarjouspyyntölomakkeestamme. Laajennamme palvelumme sisältöä jatkuvasti – tavoitteenamme on koota jokainen kodin remontti sivuston alle.

Täytä ensin tarjouspyyntölomake, jonka jälkeen välitämme viestisi yhteistyökumppanillemme. Nähtyään ilmoituksesi he ovat sinuun yhteydessä remonttiisi liittyen. Tilanteesta riippuen voit saada suoraan tarjouksen urakan toteuttamisesta tai sitten urakoitsija voi ensin tarvita paikan päällä suoritettavan katselmuksen, jotta tarjous on mahdollista antaa.