Luotettava rakennusliike – Tavoita alueesi pätevin tekijä

Tavoita alueesi pätevin rakennusliike yhdellä hakemuksella. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta palkkaamasi rakennusliike olisi mahdollisimman laadukas ja luotettava.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Rakennusliikkeen valinta

Jokainen haluaa varmasti urakalleen mahdollisimman luotettavan tekijän. Hyvän urakoitsijan löytäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä markkinat ovat pullollaan erilaisia toimijoita laidasta laitaan ja eri yritysten tekemän työn laadussa voi huomata selkeitä eroja. Osa yrityksistä pyrkii houkuttelemaan asiakkaita myymällä palveluitaan alihintaan, mutta tällaiset firmat eivät usein pysty täyttämään vaadittuja laatukriteerejä. Osaavat ja isot rakennusliikkeet puolestaan ymmärtävät oman arvonsa, eivätkä suostu tekemään töitä pilkkahinnalla.

Sopivan urakoitsijan löytäminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta yritysten tutkimiseen käytetty aika maksaa kyllä itsensä takaisin vähintäänkin mielenrauhan muodossa, kun tiedät urakkasi olevan luotettavissa käsissä. Laadukkaan yrityksen palkkaamalla voit säästää rahaa myös konkreettisesti, sillä epäilyttävän halvalla tehdyssä työssä on monesti tingitty työn tasosta ja rakennusvirheitä saatetaan joutua korjaamaan hyvinkin pian urakan päätyttyä. Joissakin tapauksissa koko urakka saattaa jopa jäädä kesken. Tästä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia, jotka saattavat nostaa urakan lopullisen hinnan jopa korkeammaksi, kuin mitä hyvämaineisen firman palkkaaminen olisi alunperin tullut maksamaan. Lisäksi riitatilanteiden selvittely on aikaa vievää ja voimavaroja kuluttavaa, eikä henkiselle hyvinvoinnille pysty määrittelemään hintaa. Laadukas rakennusliike sen sijaan hoitaa työt siten, ettei korjauksia tarvitse tehdä pitkiin aikoihin, eikä epäselviä tilanteita pääse herkästi syntymään selkeän viestinnän ansiosta. Kotietu on kartoittanut parhaat suomalaiset rakennusliikkeet ennakkoon puolestasi, jotta sinä säästyisit ylimääräiseltä työltä.

Yrityksen taustatietojen tarkistus

Sopivaa tekijää etsiessä on tärkeää tarkastaa yrityksen taustat. Yrityksen rekisteritiedot löytyvät helposti yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Yrityksen tulee kuulua kauppa-, arvonlisävero- ja ennakonperintärekisteriin. Näihin rekistereihin kuuluminen on osoitus siitä, että kyseessä on vakavasti otettava ja laillinen toimija. On myös tärkeää muistaa, että kotitalousvähennystä ei myönnetä, mikäli työ on teetetty ennakonperintärekisteriin kuulumattomalla yrityksellä. Rekisteritiedoista käy ilmi myös yrityksen perustamisajankohta. Yrityksen pitkä ikä osoittaa, että sen liiketoiminta on kestävällä pohjalla.

Perusrekisteritietojen lisäksi on kannattavaa tarkastaa urakoitsijan luottotiedot. Puhtaat luottotiedot kielivät siitä, että yritys hoitaa asiansa jämptisti. Mikäli yrityksen luottotiedoista löytyy merkittäviä maksuhäiriömerkintöjä, kannattaa sen suhteen harjoittaa varovaisuutta. YTJ:n verkkosivujen kautta pääsee käsiksi myös verovelkarekisteriin. Jos urakoitsijalla on runsaasti maksamattomia veroja, saattaa tämä olla merkki välinpitämättömyydestä tai talousvaikeuksista. Pahimmassa tapauksessa taloudellisten ongelmien kanssa painivat rakennusliikkeet voivat ajautua konkurssiin jopa kesken urakan. Kotietu on suorittanut urakointiyritysten taustatarkistuksen puolestasi, jotta säästyisit ylimääräiseltä vaivannäöltä.

Asiakaspalautteet ja referenssit

Varteenotettavien rakennusliikkeiden verkkosivustoilta löytyy yleensä referenssejä aiemmin toteutetuista remonteista. Referenssikuvia selailemalla saa hyvän käsityksen siitä, millaista jälkeä kyseinen urakoitsija on saanut aikaiseksi ja mitä siltä voi odottaa. Kuvien katselun lisäksi on oleellista lukea myös firman saamia asiakaspalautteita. Edellisten asiakkaiden kommenteista voi saada lisätietoja esimerkiksi urakoitsijan viestinnän sujuvuudesta, palvelun ystävällisyydestä ja sopimusten noudattamisesta. Jos valtaosa firman saamasta palautteesta on positiivista ja referenssikuvat huokuvat ammattitaitoa, on kyseessä mitä todennäköisimmin luotettava tekijä.

Lisävinkit urakoitsijan palkkaamiseen

Usein kysytyt kysymykset

Rakennustöistä on mahdollista saada verovähennystä, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät. Vähennystä maksetaan ainoastaan ammattilaisen tekemän työn osuudesta, eli esimerkiksi materiaalikustannuksia ja työntekijöiden kilometrikorvauksia ei pysty vähentämään verotuksessa. Vähennys ei koske uudisrakentamista, vaan ainoastaan perusparannus- ja kunnossapitotöitä. Sijoitusasunnon remontoinnista koituneet kulut eivät ole vähennyskelpoisia.

Jättämällä tarjouspyynnön sivustomme kautta saat tarjouksen lähialueellasi toimivalta, etukäteen seulotulta yritykseltä. Saat parhaan hinta-laatu-suhteen ja säästät paljon aikaa, kun sinun ei tarvitse etsiä potentiaalisia tekijöitä itse ja lähettää erillistä hakemusta jokaiselle.

Urakoitsijan korvausvelvollisuus rakennusvirheiden osalta jatkuu kymmenen vuotta projektin valmistumisesta eteenpäin, ellei asiasta ole tehty erillistä sopimusta. Korvausvastuuseen ei vaikuta teon tahallisuus tai huolimattomuuden aste, vaan mikäli virhe näytetään toteen, on tekijä joka tapauksessa velvoitettu korvaamaan aiheutuneen vahingon. Urakoitsija voi joko korjata vian itse, tai vaihtoehtoisesti korvata rahallisesti korjauksesta aiheutuvat kulut.