Keittiöremontti alan huippuosaajalta

Hanki keittiöremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta keittiöremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Onnistunut keittiöremontti alkaa hyvästä suunnittelusta

Keittiön remontoimisesta ovat varmasti unelmoineet kaikki ruoanlaiton ystävät. Pienetkin virheet alkavat tuntua suurilta, kun keittiössä viettää enemmän aikaa. Varsinkin pienemmässä keittiössä kompromisseja joudutaan tekemään, joten usein laskutilaa tai säilytystilaa saattaa olla omiin mieltymyksiin nähden liian vähän. Keittiöremontin yhteydessä omia mieltymyksiä voi kuitenkin painottaa, ja usein toimivalla suunnittelulla tilasta saadaan reilusti vakioratkaisuja enemmän irti.

Keittiöremontti voidaan toteuttaa joko pienenä pintaremonttina tai laajempana remonttina, jossa keittiöstä uusitaan kaikki kalusteista kodinkoneisiin. Pintaremontti keskittyy usein ulkonäön parantamiseen esimerkiksi seiniä maalaamalla, kaapinovia vaihtamalla tai kodinkoneita päivittämällä. Laajemmassa keittiöremontissa vanha keittiö voidaan purkaa ja tilalle voidaan pystyttää täysin omien mieltymysten mukainen keittiö.

Keittiöremontti kannattaa aloittaa aina perinpohjaisella suunnittelulla. Toimivuutta ja viihtyisyyttä parantavia ratkaisuja on niin valtava määrä, että niihin kannattaa paneutua joko itsenäisesti tai ammattimaisen suunnittelijan avulla. Kun kaikki pienetkin asiat muistaa ottaa huomioon, niin uudesta keittiöstä nauttii vielä vuosienkin päästä, eivätkä suunnitteluvirheet pääse viemään iloa uudesta tilasta. Keittiöremontti-ideoita kannattaa myös metsästää esimerkiksi alan lehdistä ja netistä.

Alla on käyty läpi seikkoja, joita suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon.

Toiminnallisuus

Keittiössä vietetään valtavasti aikaa ruoanlaiton ja tiskauksen parissa. Keittiöremonttia suunnitellessa kannattaakin huomioida toiminnallisuus, jotta arkiaskareiden suorittaminen on mahdollisimman vaivatonta. Keittiön kaapistojen, kodinkoneiden ja kalusteiden sijoittelu kannattaa miettiä tarkasti, jotta keittiöstä tulee toiminnallisesti tehokas. Esimerkiksi sähköliesi ja vesipiste kannattaa usein sijoittaa vierekkäin, sillä näiden ympäristö on keittiön aktiivisinta työskentelyaluetta. Näiden lähellä on lisäksi oltava tarpeeksi lasku- ja työskentelytilaa. Keittiön suunnittelussa kannattaa hyödyntää mitoitusohjeita, jotta etäisyyksien ja korkeuksien kanssa ei satu yllätyksiä. Esimerkkinä ihmisen paras ulottuvuusalue on tutkimusten mukaan 700-1300 mm, joten säilytysratkaisujen suunnittelussa tätä tietoa kannattaa hyödyntää.

Säilytysratkaisut

Yleisimpiä harmituksenaiheita keittiöissä on säilytystilojen puute. Keittiöremonttia tehdessä kannattaakin varmistua siitä, että valitut säilytysratkaisut ovat riittäviä. Yksi tehokkuutta tuova tekijä on ulosvedettävä kaappi, jonka ansiosta tarvikkeiden sijoittelu ja niiden käyttö helpottuu merkittävästi. Suunnittelussa on tärkeää huomioida myös ruoka-aineiden, astioiden ja muiden tarvikkeiden sijoittelu: kuiva-aineet on hyvä pitää sähkölieden lähellä, astiat astianpesupaikan lähellä ja muut tarvikkeet kauempana.

Kalusteiden ja kodinkoneiden sijoittelu

Vesipisteen uudelleensijoittaminen johonkin toiseen kohtaan lisää kustannuksia, sillä siirto edellyttää muutostöitä käyttövesi- ja viemäriputkistolle. Vesipiste kannattaakin pyrkiä pitämään entisellä paikallaan. Samaten sähkölieden siirto edellyttää muutostöitä, jos huoneistossa on hormillinen liesituuletin. Kannattaa myös huomioida, että liesituulettimen teho laskee, mitä kauemmaksi sen vetää hormista.

Sähköliesi ja vesipiste kannattaa useimmiten sijoittaa vierekkäin. Sähkölieden lämmityksestä johtuen jääkaapin on lisäksi oltava tarpeeksi etäällä sähköliedestä.

Valaistus

Keittiöremontin yhteydessä on hyvä miettiä myös valaistusratkaisut uusiksi. Valaisimet on sijoitettava niin, että ne eivät häikäise, mutta tarjoavat kuitenkin riittävästi valaistusta tehokkaaseen työskentelyyn. Halogeenivalaisimien sijaan valaistuksessa voi käyttää myös energiatehokkaita led-valoja. Keittiö on kodin sydän, joten valaistusta kannattaa miettiä myös visuaaliselta kantilta: tunnelmavalaistus tuo mukavan pienen lisän uusittuun keittiöön.

Valaisimien valinnassa on hyvä huomioida, että tiskialtaan läheisyydessä olevien valaisimien on oltava kosteussuojattuja. Halogeenivalaisimet lämpeävät pinnoiltaan, joten niiden alle ei saa myöskään sijoittaa mitään palavaa materiaalia – led-valaisimissa tätä ongelmaa ei ole.

Jäteastiat

Sujuvaa arkea tukevat myös hyvin suunnitellut jätehuoltoratkaisut, joiden päivittämiseen keittiöremontti tarjoaa hyvän ajankohdan. Jätteet lajitellaan aiempaa hienojakoisemmin, joten myös jäteastioita on oltava riittävästi. Kaatopaikkajätteille, metallille, lasille, biojätteille, paperille ja kartongille on oltava omat paikkansa. Suurikokoiset jätteet saattavat viedä keittiössä liikaa tilaa, joten esimerkiksi suuremmille pahveille ja palautettaville pulloille voidaan miettiä säilytystiloja jostain toisesta paikasta, kuten eteisen siivouskomerosta.

Pistorasiat

Nykyajan keittiössä on jos jonkinlaista pienkonetta, joten pistorasioiden sijoittelu ja lukumäärä kannattaa miettiä tarkasti. Työskentelytilojen läheisyydessä niitä on oltava riittävästi. Pistorasioille voi miettiä myös tavallisesta poikkeavia ratkaisuja, kuten upottaminen pöytätasoon ja niiden piilottaminen erilaisilla suojilla. Varsinkin saarekekeittiössä pöytätasoon upottaminen on loistava ratkaisu.

Saareke vai ei?

Keittiösaareke on nykyään trendikäs ratkaisu, ja tämä tuokin mukavasti väljyyttä ja viihtyisyyttä keittiöön. Saarekkeen ympärille on mukava kokoontua viettämään iltaa ruoanlaiton parissa. Saareketta asentaessa on hyvä varmistua siitä, että sen ympärillä on tarpeeksi tilaa. Mitoitus on hyvä huomioida erityisesti silloin, jos saareketta vastapäätä sijoitetaan esimerkiksi sähköliesi tai astianpesukone, jotta koneita avattaessa ja käytettäessä tila ei käy liian ahtaaksi. Saareke ei siis mahdu kaikkiin keittiöihin, mutta tarpeeksi tilavissa huoneistoissa se on ehdottomasti pohtimisen arvoinen ratkaisu.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat tekijät – Mistä remontin kustannukset koostuvat?

Keittiöremontti on mahdollista toteuttaa kevyenä pintaremonttina tai kokonaisvaltaisena keittiön uusimisena, joten myös hintaskaala on laaja. Remontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa yli 20 000 euroon riippuen siitä, onko kyseessä laaja vai osittainen keittiöremontti. Alla on listattu keittiöremontin kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

Työn osuus lopullisesta hinnasta on kaikissa remonteissa suuri – niin myös keittiöremontissa. Työn hinta koostuu mm. purkutöistä, keittiön asennuksesta ja mahdollisista muutostöistä. Ennen purkutöitä vanhempiin asuntoihin on lain mukaan teetettävä asbestikartoitus. Asbestin löytyminen hidastaa purkutöitä, joten tämä vaikuttaa myös kustannuksiin. Keittiöremonttien yhteydessä tehdään usein myös LVIS-töitä esimerkiksi vesipisteen ja valaisimien asentamisen yhteydessä. Laajemmat muutostyöt, kuten vesipisteen siirto toiseen paikkaan, nostavat aina kustannuksia.

Työtasoissa on valtavasti valinnanvaraa. Laminaatti, massiivipuu, kvartsi, teräs, kivi, graniitti… Työtason materiaalien hinnoissa on luonnollisesti isoa vaihtelua. Laminaatti on edullisimpia ratkaisuja, kun taas kivi ja massiivipuu ovat hintavammasta päästä. Materiaali vaikuttaa myös käyttöikään vahvasti. Vaikka laminaatti on edullinen ratkaisu, niin se on silti myös kestävä. Puu ja kivi vaativat normaalia enemmän huolenpitoa, mutta ulkonäön puolesta ne tuovat ylellisyyttä ja klassista tyyliä keittiöön.

Keittiökaapit ovat iso osa keittiötä, joten ne vaikuttavat vahvasti sekä keittiöremontin hintaan että ulkonäköön. Keittiökaapeille on olemassa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Erilaiset mekanismit nostavat hintaa, mutta samalla tarjoavat entistä parempia säilytysratkaisuja. Hyvänä esimerkkinä karusellimekanismilla varustettu kulmakaappi, joka mahdollistaa koko kulmatilan helpon hyödyntämisen. Kaappien hinta riippuu niin keittiön koosta, toimittajasta, kaappimalleista, materiaaleista kuin väristäkin, joten kaappien hintaskaala on laaja.

Jääkaapin, pakastimen, astianpesukoneen sekä lieden saa hankittua edullisimmillaan alle tuhannella eurolla, mutta pari kolmekin tonnia saa helposti kulutettua, jos vaatimukset ovat hieman korkeammat.

Tiskiallas ja hana vievät osansa budjetista. Tiskaltaan lähtöhinta on muutaman kympin, kun taas hanalla se on noin sata euroa. Korkeimmillaan molempiin saa upotettua useita satoja euroja, jos haluaa hieman ylellisemmän oloisen vesipisteen keittiöönsä.

Keittiöihin asennetaan useimmiten työtasovalaisimet sekä kattovalaisimet. Molempien hinnat lähtevät muutamasta kympistä per kappale, mutta näidenkin hinnoissa on todella suurta vaihtelua.

Lisävinkit keittiöremonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Remontti-ilmoituksen jättäminen on sinulle täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Lähetä vain sivustoltamme löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme sen eteenpäin. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saat yhteydenoton yhteistyökumppaniltamme remonttiisi liittyen.

Hinta on riippuvainen keittiöremontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Halpa keittiöremontti, jossa tehdään pientä pintojen uusimista voi olla kustannuksiltaan noin parin tuhannen euron luokkaa, mutta kokonaisvaltainen remontti saattaa kustantaa jopa yli 20 000 euroa. Ero perusmateriaaleilla ja ylellisemmillä materiaaleilla varustetun keittiön välillä on suuri, joten kustannuksissa saattaa olla suurta eroa, vaikka remontin laajuus olisi muuten sama.

Kokonaisvaltainen keittiöremontti kestää yleensä noin viikon. Tässä ajassa vanha keittiö puretaan ja uusi asennetaan tilalle. Suunnitteluun kannattaa toki käyttää ennen tätä reilusti aikaa, jotta uudesta keittiöstä tulee varmasti mieluinen.