Pienen WC:n remontti alan huippuosaajalta

Hanki pienen WC:n remontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta pienen WC:n remontti toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Huomioi seuraavat seikat pienen vessan remonttia suunnitellessasi

Pienen WC:n remontti vaatii harkittua suunnittelutyötä, jotta käytettävissä olevista neliöistä saadaan otettua kaikki irti. Järkevällä tilankäytön suunnittelulla ahtaaseenkin tilaan saadaan hieman lisää avaruuden tuntua. Tärkeä osa tilankäytön optimointia on kalusteiden valinta ja sijoittelu. Pienen WC:n sisustus on fiksuinta toteuttaa hankkimalla ainoastaan välttämättömät kalusteet, jotka eivät kokonsa puolesta vie huoneesta turhaa tilaa. Pienen WC:n kalusteet on viisainta sijoitella siten, että avointa liikkumatilaa on mahdollisimman paljon, eikä huoneeseen jää hukkaneliöitä.

Pienessä WC:ssä ei välttämättä ole tilaa erilliselle säilytyskomerolle, mutta säilytystilan tarpeen voi ottaa huomioon pakollisten kalusteiden valinnassa. Tavallisen peilin sijaan on järkevämpää hankkia peilikaappi, jossa esimerkiksi hygieniatuotteiden säilyttäminen onnistuu kätevästi. Pesualtaan alle asennettava kaappi on myös hyvä keino säilytystilan lisäämiseen viemättä yhtään ylimääräistä liikkumatilaa.

Mikäli WC:ssä on suihku, tulee tilankäytön suunnitteluun yksi muuttuja lisää. Suihkukaappi ei välttämättä ole paras mahdollinen ratkaisu todella pieneen tilaan, sillä se voi saada huoneen tuntumaan turhan ahtaalta ja rajoittaa liikkumista. Parempi ja samalla myös edullisempi vaihtoehto on yksinkertainen suihkuverho.

Tilakokemukseen pystytään vaikuttamaan myös tietyn tyyppisiä seinä- ja lattialaattoja käyttämällä. Pienessä huoneessa laattojen koolla, muotoilulla ja ladontatavalla voi olla yllättävän suuri merkitys siihen, millaisena tila koetaan. Pienikokoiset laatat eivät ole omiaan lisäämään huoneen tilavuuden tunnetta, vaan niiden vaikutus on pikemminkin päinvastainen. Suurilla laatoilla tilan tuntuun pystytään sen sijaan vaikuttamaan helpommin. Isot neliönmalliset laatat luovat yleistä avaruuden tunnetta, kun taas esimerkiksi suorakulmion muotoon leikatuilla seinäkaakeleilla pystytään saamaan aikaan erilainen vaikutelma ladontatavasta riippuen. Vaakaladonnalla WC saadaan tuntumaan avarammalta leveyssuunnassa ja pystyladonta puolestaan saa aikaan illuusion suuremmasta huonekorkeudesta.

Pienen WC:n remonttia suunniteltaessa on syytä miettiä myös värivalintojen vaikutusta tilan tuntuun. Ahtaissa tiloissa suositellaan yleensä käytettäväksi vaaleita värejä, sillä vaaleansävyiset laatat ja kalusteet saavat tunnetusti WC:n tuntumaan suuremmalta, tummien sävyjen vaikutuksen ollessa käänteinen. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee, eikä vessan missään nimessä tarvitse olla täysin valkoinen tuntuakseen tarpeeksi tilavalta, vaan tummempiakin sävyjä voidaan käyttää huoneen ilmettä piristävien yksityiskohtien luomiseen.

Myös WC:n valaistuksella on oma osuutensa siinä, kuinka suurelta huone tuntuu. Sopivan kirkkaat valot tekevät tilasta avaramman oloisen, kun taas hämärä valaistus vaikuttaa päinvastaisella tavalla. Vessan valaistus ei saa kuitenkaan olla häikäisevän kirkas, minkä vuoksi huoneen pinnoista heijastuva epäsuora valaistus on varteenotettava vaihtoehto.

Vaikutelma todellista tilavammasta huoneesta pystytään luomaan myös peilien avulla. Peilin heijastus saa aikaan illuusion siitä, että tila jatkuisi vielä seinän toisella puolella.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä on. Kotitalousvähennystä voi hakea myös takautuvasti edellisen vuoden remontista, jolloin noudatetaan verottajan ohjeistusta siltä vuodelta, kun remontti on teetetty. Kotitalousvähennyksen hakijalta peritään sadan euron suuruinen omavastuuosuus kerran kalenterivuodessa. Muistathan varmistaa, että remonttiyritys kuuluu ennakonperintärekisteriin, sillä se on edellytys vähennyksen myöntämiselle.

Jos WC toimii samalla peseytymistilana, on vedeneristyskerros pakollinen. Kuivan vessan eristäminen ei ole välttämätöntä, mutta se voi olla silti kannattavaa varsinkin silloin, jos asunnossa asuu pieniä lapsia. Kun WC on vesieristetty varmuuden vuoksi, eivät perheen pienimmätkään pysty huolimattomuuksissaan saamaan niin herkästi vesivahinkoa aikaiseksi.

Vähänkin suuremmissa remonteissa vessasta suljetaan vesi ja sähkö, ja vessa on poissa käytöstä koko urakan ajan.

Pintapuoliset kunnostustyöt, kuten pelkkä kuivan WC:n laattojen uusiminen on mahdollista tehdä itse. Mikäli WC on märkätilassa ja vedeneristys joudutaan asentamaan uudestaan, tai putki- ja sähkövetoihin joudutaan tekemään muutoksia, on turvauduttava ammattilaisen apuun.