Linjasaneeraus alan huippuosaajalta

Hanki linjasaneeraus alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta linjasaneeraus toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Aloita linjasaneeraus ajoissa

Linjasaneeraus tarkoittaa kiinteistöön tehtävää kokonaisvaltaista putkiremonttia. Termi tulee siitä, että kerrostalon putkiremontti toteutetaan uusimalla päällekkäisten asuntojen putket ”linjassa” eli samanaikaisesti. Remontin yhteydessä on tehtävä laajamittaista rakenteiden avausta, joten samanaikaisesti on usein kannattavaa tehdä myös muita remontteja, kuten märkätilojen ja antenni-, tietoliikenne- ja sähköjärjestelmien uusimista.

Linjasaneeraus tulee eteen yleensä viimeistään 50 vuoden kuluttua edellisestä remontista tai kiinteistön rakentamisesta. Remonttiin kannattaa kuitenkin valmistautua jo hyvissä ajoin, sillä remontin valmistelun aloittaminen vasta sitten, kun vuotoja jo ilmenee, nostaa sen kustannuksia. Vuotojen vuoksi kiinteistöön joudutaan tekemään turhia hätäratkaisuja, jonka lisäksi remontti joudutaan viemään kiirehtien läpi, joka saattaa heikentää toteutuksen laatua.

Putkiston kunto voidaan selvittää kuntoarviolla. Arvion perusteella saneeraukseen voidaan valmistautua hyvissä ajoin etukäteen, ilman turhia yllätyksiä.

1. Valmisteluvaihe

Valmistelu kannattaa aloittaa jo ennen ensimmäisten vuotojen ilmaantumista. Viimeistään se kuitenkin pitää aloittaa siinä vaiheessa, kun asukkaat ilmoittavat putkistovuodoista. Valmistelu pitää aloittaa jo senkin vuoksi, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa korjausten laiminlyönneistä johtuvia vuotoja.

Vuotojen havaitsemisen jälkeen tai kuntoarvion suositusten perusteella teetetään kuntotutkimus, jossa putkiston nykytila tutkitaan yksityiskohtaisemmin. Tämän jälkeen tehdään lopullinen päätös linjasaneerauksesta.

Lopullisen päätöksen jälkeen teetetään hankesuunnitelma, joka on ensimmäinen suunnitelma putkiremontin toteuttamiseksi. Hankesuunnitelman yhteydessä päätetään muun muassa toteutusmenetelmästä (perinteinen vai nykyaikainen menetelmä) sekä aikataulusta.

2. Suunnitteluvaihe

Hankesuunnitelman perusteella remontille tehdään tarkemmat suunnitelmat. Suunnitelmien laatimisesta vastaa pääsuunnittelija, joka varmistaa, että sähkösuunnitelmat, LVI-suunnitelmat ja muut tarvittavat suunnitelmat muodostavat oikeanlaisen kokonaisuuden.

Suunnitteluvaiheessa valitaan myös linjasaneerauksen toteuttajat. Tässä vaiheessa on siis tärkeää tehdä kartoitus urakoitsijoista, jotta remontille saadaan varmasti sopiva tekijä sekä muut tarvittavat asiantuntijat. Kotietu-palvelun avulla sinun ei tarvitse itse tehdä kartoitusta, sillä olemme tehneet sen etukäteen puolestasi. Projektipäällikön asiantuntemusta kannattaa hyödyntää esimerkiksi urakkasopimusta laatiessa, jotta kaikki tarvittavat seikat tulevat varmasti huomioitua.

3. Toteutusvaihe

Toteutusvaihe kestää kerrostalossa yleensä 6-12 viikkoa. Tässä vaiheessa asukkaiden on kannattavaa siirtyä tilapäismajoitukseen jonnekin muualle, mikäli se vain on mahdollista. Putkiremontista aiheutuu asumishaittoja, kun vedet joudutaan katkaisemaan ja remonttimiehet ravaavat asunnoista toiseen. Mikäli tilapäismajoitus ei ole mahdollinen, niin asumisjärjestelyt kannattaa suunnitella ja sopia tarkasti etukäteen.

4. Seurantavaihe

Remontin valmistuttua ensimmäisenä toimena pidetään vastaanottotarkastus. Jatkossa asukkaiden on syytä kiinnittää huomiota mahdollisiin rakennusvirheisiin, jotta niihin voidaan puuttua takuuajan puitteissa. Normaalisti saneerauksen takuuaika on 2 vuotta, mutta näistä sovitaan aina erikseen. Takuuajan päätyttyä pidetään vielä toinen tarkastus, jonka jälkeen linjasaneeraus on virallisesti ohi.

Linjasaneerauksen kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Toteutustavan valinnalla voidaan vaikuttaa paljon saneerauksen lopullisiin kustannuksiin. Perinteinen menetelmä on kallein, mutta samalla myös pitkäikäisin. Sujuttamalla tai pinnoittamalla toteutetut putkiremontit ovat halvempia, mutta tällä tavalla korjattujen putkistojen käyttöikä on vastaavasti myös lyhyempi.

Usein saneerauksen yhteydessä on kannattavaa toteuttaa myös muita remontteja. Yleisimmin tässä yhteydessä uudistetaan tietoliikenne-, antenni- ja sähköjärjestelmiä, kylpyhuoneen pintoja, taloyhtiön yhteisiä tiloja (saunat/pesutuvat/varastotilat jne) sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä. Remonttien laajuuksissa voi olla todella suuria eroja, joten tällä on luonnollisesti myös iso vaikutus remonttien kokonaishintoihin.

Linjasaneeraus on PK-seudulla jopa kaksi kertaa muuta Suomea kalliimpia, mutta tähän vaikuttaa paljon myös se, että asunnot ovat PK-seudulla pienempiä. Huoneistokoolla on vaikutusta neliöhintoihin sen vuoksi, että putkiremontti kustantaa kylpyhuonetta kohden pitkälti saman verran, mutta remontin hinta jakautuu normaalia pienemmällä neliömäärälle.

Urakkamuodolla on kannustustekijöiden vuoksi vaikutusta remontin lopulliseen hintalappuun. Kokonaisurakka on käytetyin urakkamuoto alhaisen riskin vuoksi, mutta se ei myöskään kannusta urakoitsijaa kustannusten alentamiseen. Projektinjohto- ja allianssiurakat kannustavat urakoitsijaa kustannusten alentamiseen, jonka ansiosta sillä voidaan vaikuttaa remontin lopullisiin kustannuksiin.

Kiinteistön iällä on vaikutusta linjasaneerauksen kustannuksiin, sillä vanhemmista kiinteistöstä löytyy todennäköisemmin kustannuksia nostavia yllätyksiä, kuten asbestia.

Varmista asukasystävällinen putkiremontti

Usein kysytyt kysymykset

Putkiremonttia aletaan valmistella joko kuntokartoituksen löydösten tai kiinteistössä ilmenneiden vuotojen perusteella. Alkuvaiheessa remontille laaditaan hankesuunnitelma, jonka jälkeen edetään tarkempiin suunnitelmiin ja valitaan remontin tekijät. Toteutusvaihe kestää yleensä 6-12 viikkoa, jonka aikana putket joko uusitaan tai korjataan riippuen valitusta toteutusmenetelmästä.

Palvelumme avulla saat tarjouksen asuinalueellasi toimivalta huippulaadukkaalta remonttiyhtiöltä yhden lomakkeen täyttämällä. Olemme tehneet alkukarsinnan puolestasi, joten tavoitat meidän kauttamme ammattitaitoisen tekijän. Näin voit varmistua siitä, että palvelu ja työn jälki on mahdollisimman laadukasta.

Linjasaneeraus asuminen – Putkiremontin kesto voi olla jopa kolme kuukautta, minkä aikana elämä asunnossa on todella epäkäytännöllistä epämiellyttävää. Yleensä putkiremontin ajaksi suositellaankin väliaikaismajoitusta toisessa osoitteessa.

Saneeraus voidaan toteuttaa perinteisellä menetelmällä, sujutuksella tai pinnoituksella. Perinteinen linjasaneeraus tarkoittaa putkien uusimista kokonaisuudessaan. Sujutuksessa tai pinnoituksessa vanhoja putkia ei tarvitse uusia, sillä niiden sisälle joko asennetaan sujutussukka tai ruiskutetaan epoksipinnoitetta. Perinteinen menetelmä on suosituin tapa saneerauksen toteuttamiseen ja samalla myös pitkäikäisin.