Huoneistoremontti alan huippuosaajalta

Hanki huoneistoremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta huoneistoremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Vinkit onnistuneeseen huoneistoremonttiin

Tee huolellinen suunnitelma ja budjettiarvio

Kaikki vähänkin suuremmat huoneistoremontit edellyttävät tarkan suunnitelman laatimista ennen töihin ryhtymistä. Mikäli osaamisesi ei riitä suunnitelman tekemiseen omatoimisesti, voit aina pyytää apua alan ammattilaiselta. Remonttifirmat osallistuvat mielellään suunnittelutyöhön ja ammattilaisen kanssa yhteistuumin laadittu suunnitelma onkin yleensä avain parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Yksityiskohtainen suunnitelma auttaa myös tulevan urakan budjetin hahmottamisessa. Huoneistoremontin hinta koostuu yleensä pääosin urakoitsijan työn hinnasta, sekä käytetyistä materiaaleista. Enimmäisbudjettiin kannattaa jättää pieni joustovara, sillä toisinaan urakan aikana voi sattua jotakin arvaamatonta. Tällainen ennalta-arvaamaton kustannuksia kohottava seikka voi olla esimerkiksi asbestilöydös, jonka seurauksena vaurioituneita rakenteita joudutaan uusimaan.

Valitse urakallesi luotettava tekijä

Muista, että urakoitsijaa ei kannata valita pelkästään halvimman hinnan perusteella, vaan yrityksen tulisi ennen kaikkea olla mahdollisimman luotettava. Urakoitsijan luotettavuus on tietotaidon ohella yksi tärkeimmistä valintakriteereistä ja entisten asiakkaiden palautteita lukemalla voit saada osviittaa siitä, onko yrityksellä tapana lipsua aikatauluista vai pidetäänkö sopimuksista jämptisti kiinni. Selailemalla kuvia aiemmin teetettyjen töiden lopputuloksista saat myös hyvän käsityksen kyseisen firman työn laadusta. Me Kotiedulla olemme valinneet yhteistyökumppanimme laajan kartoituksen perusteella. Voit siis luottaa siihen, että kauttamme saat remontillesi luotettavan tekijän.

Muista pakolliset luvat ja ilmoitukset taloyhtiössä

Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakasta toimittamaan hyvissä ajoin taloyhtiölle tai isännöitsijälle kirjallisen ilmoituksen tulevasta remontista aina silloin, jos remontilla voi olla vaikutuksia talon rakenteisiin tai taloyhtiön muihin asuntoihin. Kevyistä pintaremonteista, kuten tapetoinnista, seinien maalauksesta tai kylpyhuoneen kaappien vaihtamisesta ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta. Remontin saa aloittaa vasta, kun taloyhtiö on vastannut ilmoitukseen ja antanut hyväksyntänsä. Ilmoituksen käsittely vie keskimäärin noin pari viikkoa. Mikäli huoneistoremontti kestää pitkään ja siitä aiheutuu meluhaittaa taloyhtiön muille asukkaille, on kohteliasta ilmoittaa urakasta ja työn kestosta ennakkoon esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululla. Jos olet epävarma siitä mitä lupia tarvitset, voit aina pyytää lisätietoja isännöitsijältä.

Vaadi sopimus kirjallisena

Älä koskaan tyydy pelkkään suulliseen sopimukseen huoneistoremonttia tehdessä. Vaikka suullinen sopimus onkin teoriassa sitova, on sovittuja asioita usein mahdotonta näyttää toteen, mikäli tapaus viedään tuomioistuimeen saakka. Suuri osa remontteihin liittyvistä riitatilanteista juontaa juurensa nimenomaan kirjallisen sopimuksen puutteesta johtuvista epäselvyyksistä. Kun teet urakkasopimuksen kirjallisena, ovat pelisäännöt molemmille osapuolille selvät, eikä väärinkäsityksiä pääse niin herkästi syntymään. Kirjallinen sopimus takaa myös oikeusturvasi, eivätkä esimerkiksi epärehelliset toimijat näin ollen pysty laskuttamaan ylimääräistä jälkikäteen keksityillä verukkeilla. Kirjallisella urakkasopimuksella on myös positiivinen vaikutus aikataulussa pysymiseen, sillä urakoitsija on velvoitettu maksamaan viivästyssakkoa sopimuksessa määritellyn remontin valmistumisen takarajan ylittävältä ajalta.

Kirjallisen sopimuksen tulisi sisältää ainakin seuraavat seikat:

-Työn sisältö
-Työn hinta ja hinnoitteluperusteet
-Laskutusaikataulu
-Mitä materiaaleja käytetään ja kenen vastuulla materiaalien hankkiminen on
-Tekeekö työn tilaaja itse joitakin remonttiin liittyviä toimenpiteitä
-Työn aloitus- ja valmistumisaika
-Seuraukset työn viivästymisestä (viivästyssakko)
-Selvitys mahdollisten aliurakoitsijoiden käyttämisestä

Usein kysytyt kysymykset

Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit tutustua saamaasi remonttitarjoukseen ilman paineita kaikessa rauhassa. Mikäli tarjous ei miellytä, voit yksinkertaisesti jättää sen hyväksymättä.

Urakasta ilmoittaminen sivustomme kautta on sinulle täysin maksutonta.

Suuremmissa remonteissa on järkevää palkata puolueeton ammattilainen valvomaan työn etenemistä hyvän rakennustavan mukaisesti. Kun valvoja on itsenäinen, eikä tällä ole kytköksiä urakoitsijaan, ei remontin valvontaan liity eturistiriitaa. Osakas vastaa itse kaikista valvojan palkkaamisesta syntyneistä kuluista.

Huoneistoremontti hinta määrittyy tapauskohtaisesti muun muassa urakan laajuuden, materiaalivalintojen ja tekijän työtuntien perusteella. Pienestä remontista voi selvitä muutamalla tuhannella eurolla, kun taas mittavampaan urakkaan saattaa palaa kymmeniä tuhansia euroja. Remontin hinta per neliö on pääkaupunkiseudulla hieman korkeampi kuin muualla Suomessa. Selvitä koko asunnon remontin hinta jättämällä tarjouspyyntö sivustomme kautta.

Kyllä, voit halutessasi hakea huoneistoremontista kotitalousvähennystä. Muista kuitenkin, että vähennystä voi saada vain remonttifirman työn osuudesta, eli esimerkiksi materiaalikustannuksia ei voi vähentää verotuksessa.