WC-remontin hinta – kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy WC-remontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta WC-remonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

WC-remontti hinta – mistä tekijöistä kulut koostuvat?

Vessaremontin keskihinta liikkuu noin 2000-3000 euron välimaastossa. Olemme listanneet alle merkittävimmät kustannuksiin vaikuttavat seikat.

Urakan kokonaiskustannukset riippuvat ensinnäkin siitä, kuinka suuria muutoksia vessalle halutaan tehdä. Urakan hinta nousee heti, jos WC vaatii pelkkää kevyttä pintojen uusimista mittavampia toimenpiteitä. Tällaisia muutoksia voivat olla muun muassa lattialämmityksen asennus, vesipisteiden siirtäminen, tilajaon muuttaminen, tai pistorasioiden paikkojen vaihtaminen.

Suuressa roolissa urakan hinnan määrittäjänä on myös vessan koko. Mitä suurempi huoneen pinta-ala on, sitä enemmän sen remontointiin joudutaan käyttämään aikaa ja materiaaleja. Pienen vessan remontin hinta tulee siis luonnollisesti suuren vessan uusimista edullisemmaksi.

WC-remontin hinta riippuu myös siitä, aiotko ottaa osan urakasta omalle vastuullesi vai palkata remonttiyrityksen tekemään työt kokonaan puolestasi. Voit halutessasi säästää kustannuksissa asentamalla kalusteet tai purkamalla vanhan vessan itse, mikäli osaamisesi vain on riittävällä tasolla. Kuivan tilan uusiminen on helpompaa tehdä omatoimisesti, kun taas esimerkiksi märkätilan WC:n vedeneristys, sekä muut LVIS-työt on väistämättä ulkoistettava valtuutetuille ammattilaisille. Ammattilaisten tekemän remontin hinnasta karkeasti laskettuna noin puolet koostuu yleensä työn osuudesta.

Eri urakoitsijoiden taksat eivät suinkaan ole identtisiä, vaan jokaisella tekijällä on oma hinnoittelutapansa. Mahdollisimman halvan tarjouksen etsiminen ei ole suositeltavaa, vaan tavoitteeksi kannattaa ottaa parhaan hinta-laatu-suhteen löytäminen. Urakoitsijoiden verkkosivustoja selatessa huomiota kannattaa kiinnittää muun muassa yrityksen aiempien asiakkaiden arvioihin työn ja palvelun laadusta.

Pintamateriaalien valinnalla on mahdollista vaikuttaa huomattavasti siihen, kuinka merkittävä osa remontin budjetista materiaalihankintoihin uppoaa. Esimerkiksi kalliimpien klinkkerilaattojen neliöhinta tavallisiin seinäkaakeleihin verrattuna voi olla jopa yli kymmenkertainen. Pakollisten rakennusmateriaalien osuus kaikista kuluista on yleensä noin 15-20%.

WC-remontti hinta on kiinni myös kalustehankinnoista. Lastulevykalusteet saa hankittua todella edullisesti, mutta toisaalta niiden kestävyys ei etenkään kosteissa tiloissa ole samaa luokkaa kuin arvokkaammilla kalusteilla. Kalusteiden hankkimista voi ajatella myös sijoituksena, sillä asuntoa kaupatessa hyvin säilyneet laatukalusteet toimivat myös myyntivalttina. Kalusteiden uusiminen vie kokonaisbudjetista keskimäärin noin neljänneksen.

Iäkkään asunnon WC-remontin hinta tulee usein kalliimmaksi, sillä vanhojen vessojen rakenteet ja putkiratkaisut eivät välttämättä vastaa tämän päivän laatuvaatimuksia, minkä vuoksi ne joudutaan päivittämään nykyajan standardien mukaisiksi. Urakan hintaan vaikuttaa lisäksi asbestikartoitus, joka on lain mukaan tehtävä vanhoille, ennen 1990-luvun alkua valmistuneille WC-tiloille.

Jos remontin aikana käy ilmi, että märkätilassa sijaitsevan WC:n rakenteisiin on imeytynyt vettä, joutuu urakoitsija korjaamaan kosteuden aiheuttamat vauriot. Rakenteiden korjaamisesta koituu luonnollisesti lisäkustannuksia remontin teettäjälle.

Erityisesti märkätilan WC:tä remontoidessa työn laadun varmistamiseksi on suositeltavaa palkata ulkopuolinen valvoja, joka käy tarkastamassa, onko vedeneristys tehty määräyksiä noudattaen. Asiantuntevan valvojan palkkaaminen on vain pieni osa WC-remontin hintaa, mutta se kannattaa silti ottaa huomioon budjettisuunnitelmassa. Puolueettoman arvion takaamiseksi kannattaa valvojaksi valita täysin ulkopuolinen taho, jolla ei ole suhteita remonttiyritykseen.

Usein kysytyt kysymykset

Voit halutessasi tehdä itse helpommat hommat, kuten laattojen asennuksen. Sähkö- ja putkitöihin ei kuitenkaan missään nimessä tule ryhtyä omin päin ilman asianmukaista osaamista. Kuiva WC-remontti on yksinkertaisempaa toteuttaa varsinkin laatoituksen osalta itsenäisesti, sillä vedeneristys ei yleensä ole kuivissa vessoissa välttämätön.

Johtopäätöksiä urakoitsijan työn laadusta ja luotettavuudesta ei kannata vetää pelkästään hinnoittelun pohjalta. Kattavan kokonaiskuvan saaminen vaatii taustatutkimusta, eli yrityksen rekisteritietojen ja referenssien tarkistamista. Urakoitsija, jolla on paljon kiitettäviä asiakasarvioita on todennäköisesti luottamuksen arvoinen. Olemme tarkastaneet kaikkien kanssamme yhteistyötä tekevien urakointiliikkeiden taustat, jotta sinä pääsisit vähemmällä.

Vuonna 2023 teetetystä WC-remontista voidaan maksaa kotitalousvähennystä maksimissaan 2250 euroa henkilöä kohden. Jos teetät remontin puolisosi kanssa, olette molemmat oikeutettuja enintään 2250 euron henkilökohtaiseen vähennykseen.

Vähennykseen kuuluu sadan euron omavastuu. Mikäli olet puolisosi kanssa oikeutettu yhteensä enintään 2250 euron vähennykseen, kannattaa toisen osapuolen vähentää koko summa omassa verotuksessaan. Kun vain toinen puoliso hakee vähennystä, peritään omavastuu vain yhdeltä henkilöltä.

Vähennys ei koske rakennustarvikkeita, materiaaleja, eikä kalusteita, vaan ainoastaan työn osuutta. Kotitalousvähennystä hakiessasi sinulla täytyy olla urakoitsijalta saamasi lasku, jossa on eriteltynä työn hinta.

WC-remontti hinta voi poiketa alkuperäisestä arviosta, jos remontin aikana ilmenee jokin odottamaton haaste, jonka vuoksi urakoitsijan työtaakka kasvaa. Tällainen haaste voi olla esimerkiksi vessan rakenteista löytynyt kosteusvaurio. Kirjallisen sopimuksen solmimalla voit kuitenkin varmistaa, ettei hintaa oleellisesti korottaviin toimenpiteisiin ryhdytä ilman sinun suostumustasi.