Keittiön asennus alan huippuosaajalta

Hanki keittiön asennus alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta keittiön asennus toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Keittiön asennus sisältää monta eri vaihetta

Asennustyöt on hyvä ulkoistaa ammattilaiselle, jos remonttihommista ei ole aiempaa kokemusta. Asennus ei ole pelkkää laatikoiden ja kaapistojen kokoamista, vaan se vaatii myös mm. vanhan keittiön purkamisen, pohjatöiden tekemisen ja LVI-asennuksia. Vaikka työn ulkoistaisi ammattilaiselle, niin on syytä varmistaa, että kaikille työvaiheille löytyy varmasti tekijänsä: siivous, purkujätteen poiskuljetus, valaistuksen asentaminen ja mahdollinen lattian asennus on syytä sopia etukäteen. Listaa omat tarpeesi yksityiskohtaisesti ja varmista sitten, että niistä sovitaan ennen työn aloittamista.

Asennusurakka alkaa vanhan keittiön purkamisella. Kerrostaloasujan on hyvä huomioida, että taloyhtiön osakkailla on ilmoitusvelvollisuus remontin suhteen. Purkutöitä ei voi siis aloittaa ennen kuin taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä on näyttänyt vihreää valoa. Ennen purkutöiden aloittamista kohteessa on lisäksi mahdollisesti teetettävä asbestikartoitus: laki vaatii tämän teettämistä korjausremonteissa, jotka saattavat sisältää asbestipurkutöitä. Asbesti on ollut käytössä vielä ennen vuotta 1994, joten vanhemmissa kohteissa kartoitus on mahdollisesti teetettävä.

Suora lattia ja seinäpinnat helpottavat keittiön asennusta. Purkutöiden jälkeen pinnat onkin tasoitettava, jos niissä on epätasaisuuksia. Kaapistoja ei voida kiinnittää mihin tahansa materiaaliin, joten on tarkistettava, että seinä on varmasti tarpeeksi vahva kantamaan uudet kaapistot. Sähkö-, vesi- viemäri- ja ilmastointipisteiden on oltava suunnitelmien mukaisilla paikoillaan. Tässä vaiheessa seinä voidaan myös maalata ja lattia asentaa, jos kyseisille toimenpiteille on tarvetta.

Uuden keittiön saavuttua perille toimitus on käytävä läpi, jotta kaikki tarvittavat osat ovat varmasti olemassa. Lähetyksen läpikäynti onnistuu lähetyslistan avulla. Tarkistuksen yhteydessä on syytä varmistaa myös materiaalin kunto, jotta mahdollisista vioista ja puutteista voidaan reklamoida mahdollisimman pikaisesti.

Tämän jälkeen itse asennustyö voi alkaa: keittiön kaapistojen rungot kasataan, jonka jälkeen kaapit kiinnitetään seinään. Rungon kiinnittämisen jälkeen asennetaan laatikot ja työtasot paikoilleen. Lopuksi kodinkoneet viedään vielä omille paikoilleen ja kaapistoihin kiinnitetään ovet.

Lisävinkit onnistuneeseen asennukseen

Usein kysytyt kysymykset

Keittiön asennus ennen lattiaa on järkevää silloin, kun lattia on laminaatin tai parketin kaltaista elävää materiaalia. Esimerkiksi kivilaatan päälle kalusteet sen sijaan voi asentaa huoletta.

Saat tarjouspyynnön urakastasi lähettämällä remontti-ilmoituksen yhdellä lomakkeella. Lisää remontti-ilmoitukseen kuvaus urakastasi ja jää odottamaan yhteydenottoa yhteistyökumppaniltamme. Palvelu on täysin veloitukseton, eikä velvoita sinua hyväksymään saamaasi tarjousta.

Yläkaappien kiinnitys kipsilevyyn ei vielä sellaisenaan ole riittävä tuki kaapistolle, vaan kaapit tulee kiinnittää myös seinän takana oleviin puisiin tukirakenteisiin eli koolauksiin.

Aika riippuu keittiöremontin laajuudesta: jos puhutaan kokonaisvaltaisesta remontista, jossa urakoitsija purkaa vanhan keittiön, hoitaa pohjatyöt ja lopulta asentaa uuden keittiön, niin työssä saattaa kestää viikon verran. Jos kyseessä on pelkkä asennustyö eli valmiiksi tilattujen kaapistojen, kodinkoneiden ja muiden kalusteiden asentaminen, niin työn toteutus on nopeampi.