Kylpyhuoneremontti alan huippuosaajalta

Hanki kylpyhuoneremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Huomioi seuraavat asiat ennen remontin aloittamista

Onnistunut kylpyhuoneremontti lähtee hyvästä valmistautumisesta. Remonttiyhtiön valintaan on syytä käyttää riittävästi aikaa, mutta myös muihin seikkoihin on hyvä kiinnittää huomiota. Olemme koonneet alle listan asioista, joita ennen remonttia on hyvä pohtia.

Tee lista omista toiveistasi ja kylpyhuoneen erityisvaatimuksista

Pohdi tarkoin, kuinka kokonaisvaltaista remonttia kylpyhuoneesi tarvitsee. Onko huoneen täydellinen uusiminen lattiasta kattoon tarpeen, vai riittääkö pieni pintaremontti? Asennetaanko kylpyhuoneeseen lattialämmitys? Pidätkö enemmän avoimesta kulmasuihkusta, kylpyammeesta vai suihkukaapista? Onko kalusteiden uusiminen tarpeen?

Ennen kylpyhuoneremonttia on lisäksi järkevää käydä läpi asukkaiden erityistarpeita. Mikäli huoneistossa asuu pieniä lapsia, on tulevan kylpyhuoneen turvallisuus otettava suunnitelmassa huomioon. Märkätilojen käytännöllisyys ja turvallisuus on perheen pienimpien lisäksi tärkeää myös liikuntarajoitteisille, sekä ikääntyneille asukkaille, jotka saattavat tarvita kylpyhuoneeseen arkea helpottavia apuvälineitä ja tukia.

Kuinka paljon rahaa olet valmis sijoittamaan remonttiin?

Pohdi kuinka suuren summan olet valmis sijoittamaan tulevaan remonttiin ja ovatko toiveesi uuden kylpyhuoneen suhteen realistisia budjettiisi nähden. Jos vaikuttaa siltä, että arvioimasi budjetti ei tule riittämään kaikkiin alunperin suunnittelemiisi muutoksiin, on järkevintä priorisoida välttämättömät korjaukset ja pohtia sen jälkeen vähemmän elintärkeitä toiveita. Budjettiin on järkevää jättää aina jonkin verran joustovaraa, sillä urakan edetessä saattaa joskus ilmetä kylpyhuoneremontin hintaa korottavia muuttujia. Kannattaa muistaa, että kylpyhuoneremonttiin on saatavilla rahoitusta ja se kuuluu kotitalousvähennysten piiriin.

Teetkö remontin itse vai luotatko ammattilaiseen?

Ole rehellinen itsellesi omien kykyjesi suhteen. Märkätilan uusiminen on monimutkainen prosessi, jonka toteuttaminen vaatii runsaasti tietotaitoa. Kylpyhuoneen rakentamisessa ei virheisiin ole varaa ja omin neuvoin rahan säästämiseksi tehty remontti voi koitua lopulta kalliiksi, jos rakenteita joudutaan purkamaan jälkeenpäin. Urakka onkin yleensä järkevintä jättää alan ammattilaisten hoidettavaksi.

Pyydä tarjous useammalta urakoitsijalta

Kylpyhuoneremontti kannattaa kilpailuttaa useamman urakoitsijan kesken. Muista, että halvin tarjous ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto, kun huomioidaan työn laatu ja mahdollisten rakennusvirheiden jälkikäteen korjaamisesta aiheutuvat kulut. Ensisilmäyksellä todella edullinen kylpyhuoneremontti saattaa toisinaan pitää sisällään myös piilokustannuksia.

Hoida tarvittavat luvat ja ilmoitukset

Taloyhtiössä tehtävään kylpyhuoneremonttiin vaaditaan aina taloyhtiön suostumus. Jos olet epävarma siitä, mitä lupia tarvitset ja mitä ilmoituksia sinun tarvitsee täyttää, on suositeltavaa ottaa yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään. Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin lupa on myönnetty. Hyviin tapoihin kuuluu myös ilmoittaa tulevasta remontista ja sen arvioidusta kestosta muille taloyhtiön asukkaille.

Teetä kosteusmittaus

Ennen remonttiin ryhtymistä märkätiloille tulee tehdä kosteusmittaus. Luotettavien tulosten varmistamiseksi kosteusmittauksen suorittaa aina kosteuskartoituksiin erikoistunut asiantuntija. Mittaus pyritään ensisijaisesti tekemään lattian ja seinien pinnalta laatoitusta rikkomatta, mutta mikäli pintakosteusmittari antaa syyn epäillä rakenteisiin asti päässyttä kosteusvauriota, joudutaan pintaan poraamaan mittauksen mahdollistavat reiät.

Varaudu aikataulun venymiseen

Kylpyhuoneremontti kaikkine työvaiheineen on usein monen viikon mittainen projekti. Ennen remontin aloittamista urakoitsija tekee arvion remontin pituudesta, mutta remontin edetessä alkuperäinen arvio saattaa muuttua. Urakan kestoa voi pidentää esimerkiksi kylpyhuoneen rakenteista paljastunut kosteusvaurio tai asbestilöydös, joista kumpainenkin saattaa siirtää koko projektin aloittamista viikoilla eteenpän. Epävarma aikataulu kannattaa huomioida urakan aikaisissa asumisjärjestelyissä ja muissa suunnitelmissa.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Kodin märkätilojen remontointi vaatii onnistuakseen täsmällistä suunnittelutyötä. Mieti kuinka kokonaisvaltaista remonttia kylpyhuoneesi kaipaa esittämällä itsellesi seuraavia kysymyksiä:

  • Tarvitseeko laatoitusta uusia?
  • Asennetaanko huoneeseen lattialämmitys?
  • Vaihdetaanko lavuaari, allaskaappi ja peili uusiin?
  • Onko säilytystilaa riittävästi vai lisätäänkö huoneeseen uusi kaappi?
  • Jääkö nykyisiä kalusteita uuteen kylpyhuoneeseen ja kannattaako niitä siirtää uusiin paikkoihin käytännöllisyyttä ajatellen?
  • Tuleeko kylpyhuoneeseen pyykinpesukone tai kuivausrumpu ja tarvitseeko niiden läheisyyteen asentaa uudet pistorasiat?
  • Pidätkö enemmän avoimesta suihkusta, suihkukaapista vai kylpyammeesta?
  • Haluatko vaihtaa wc-istuimen uuteen?
  • Onko huoneen valaistusta syytä parantaa?

Lisäksi on syytä kartoittaa asukkaiden erityistarpeet. Lapsiperheen asuntoon tulevan märkätilan on oltava helppokäyttöinen ja turvallinen, jotta perheen pienimmille ei pääse sattumaan vahinkoja. Sama pätee myös liikuntarajoitteisiin ja vanhuksiin, jotka saattavat tarvita märkätilaan esimerkiksi kiinteitä tukia pystyäkseen asioimaan kylpyhuoneessa yksin.

Muista aina varata huoneeseen tarpeeksi tilaa liikkumiseen käytettävissä olevien neliöiden puitteissa. Pienten kaupunkiasuntojen ahtaissa kylpyhuoneissa ylimääräistä tilaa on vaikeaa taikoa, kun taas suuremmissa huoneissa vaihtoehtoja on usein enemmän. Riittävän suuri tyhjä liikkumistila lisää märkätilan käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Kylpyhuoneremontin kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Kylpyhuoneremontin hinta-arvio on monen kustannuksen summa. Vaikka kylpyhuone olisi malliltaan ja kooltaan samanlainen, niin hintalapussa saattaa silti olla merkittäviä eroja kohteiden välillä. Alla on listattuna kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

Urakoitsijan työtunnit ovat yleensä kylpyhuoneremontin suurin kuluerä. Remonttifirman työntekijöiden palkat voivat syödä jopa puolet remontin kokonaisbudjetista.

Remontoitavan tilan koko vaikuttaa merkittävästi remontin hintaan, sillä suuren huoneen remontointiin kuluu luonnollisesti enemmän työtunteja ja materiaaleja. Kustannukset nousevat huomattavasti myös siinä tapauksessa, jos märkätilan rakenteisiin joudutaan tekemään muutoksia pelkän pintaremontin sijaan.

Hintaerot erilaisten materiaalien välillä ovat suuria. Eroavaisuudet tulevat erityisen selvästi esille laatoitusta valitessa, halvin tavallinen laatta saattaa olla neliöhinnaltaan kymmenen kertaa edullisempi kuin erikoisempi koristelaatta. Laattojen hintaan vaikuttaa myös niiden koko, poikkeuksellisen suuret laatat ovat yleensä pieniä laattoja hintavampia. Mikäli erikoislaattojen hinta hirvittää, niitä voi käyttää vain pienessä osassa kylpyhuonetta, esimerkiksi kulmasuihkun seinien yksityiskohtana. Pintamateriaalien lisäksi kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat myös kylpyhuoneeseen hankittavat kalusteet. Korkealaatuisista materiaaleista valmistetut kalusteet nostavat kylpyhuoneremontin hintaa, mutta ne ovat pitkäikäisiä ja nostavat asunnon arvoa ollen täten järkevä sijoitus.

Remonttikohteen sijainti on yksi urakan hintaa määrittävä tekijä. Hissittömän kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kylpyhuoneen kunnostaminen tulee hieman kalliimmaksi kuin identtisen märkätilan uudistaminen esimerkiksi rivitaloasunnossa, sillä materiaalien, kalusteiden ja työtarvikkeiden kuljettamiseen kuluu kerrostalossa yksinkertaisesti enemmän työtunteja.

Vanhassa rakennuksessa tehtävä kylpyhuoneremontti on usein hintavampi kuin uudessa taloyhtiöissä, sillä iäkkäiden märkätilojen rakenteet ja putkiratkaisut saattavat monesti olla päivityksen tarpeessa. Ennen vuotta 1994 rakennetuille kylpyhuoneille on lain mukaan tehtävä asbestikartoitus. Asbestikartoituksen maksaa yleensä osakas itse ja se on suoritettava ennen remontin aloittamista.

Osan remonttibudjetista syövät mahdolliset putkiratkaisujen muutokset ja sähkötyöt. sähkö- ja putkitöissä ei ole kannattavaa alkaa säästelemään, vaan järkevintä on palkata suoraan ammattitaitoiset tekijät.

Erikoisemmat henkilökohtaisesti räätälöidyt ratkaisut, kuten muotoillut laatat tai kaarevat pinnat korottavat urakan hintaa, sillä niihin kuluu normaalia enemmän työtunteja.

Remontin hinnasta kannattaa aina sopia urakoitsijan kanssa kirjallisesti ennakkoon. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja ehkäiset riitatilanteita remonttiyrityksen kanssa.

Lisävinkit onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Taloyhtiö huolehtii siitä, että asunnon rakenteet ja eristeet, sekä viemäröinti ja niihin liittyvät kalusteet kuten WC-pönttö ja hanat ovat asianmukaisessa kunnossa. Mikäli jokin edellämainituista vaatii korjaustoimenpiteitä, on maksuvelvollisus taloyhtiöllä. Osakkaan vastuulle jää vedeneristyskerroksen ulkopuolelle jäävä osa.

Vaikka kylpyhuoneesi on poissa käytöstä remontin ajan, ei urakka tämän lisäksi yleensä vaikuta asumiseesi muuten kuin melu- ja pölyhaittana. Peseytymisen voit hoitaa esimerkiksi taloyhtiön yhteisissä tiloissa, uimahallissa, kuntosalilla, tai mahdollisuuksien mukaan vaikkapa työpaikalla.

Välitämme tarjouspyyntösi remonttiyrityksille täysin veloituksetta. Et myöskään sitoudu mihinkään, vaan voit kieltäytyä vastaanottamistasi tarjouksista.