Kylpyhuoneremontin hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy kylpyhuoneremontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat tarjouksen alueesi rautaisimmalta ammattilaiselta.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Remontin vaiheet – tyypillisen kylpyhuoneremontin eteneminen

1. Suunnittelu

Jokainen kylpyhuoneremontti alkaa suunnitteluvaiheella, jonka aikana päätetään mitä muutoksia kylpyhuoneelle tullaan tekemään, millaisia materiaaleja käytetään ja mitä kalusteita uusitaan. Remonttiyritykset tarjoavat urakan käytännön toteutuksen lisäksi apua myös remontin suunnittelussa. Ideoita kylpyhuoneremonttiin saat hakemalla inspiraatiota esimerkiksi lehdistä, verkosta ja messuilta.

2. Tarvittavat suojaustoimenpiteet

Ennen kuin työt voidaan aloittaa, on asunto suojattava saneerauksen ajaksi. Huoneiston suojaamiseen käytetään muovia ja remonttimiesten käyttämä kulkureitti päällystetään esimerkiksi kovalevyllä tai pahvilla, jotta lattiaan ei syntyisi naarmuja. Kylpyhuoneen oviaukko suojataan erityisen tarkasti ja purkutöistä aiheutunut pöly poistetaan koneellisesti.

3. Vanhan kylpyhuoneen purkaminen

Kun asunto on asianmukaisesti suojattu, käynnistetään kylpyhuoneen purkutyöt. Vesi ja sähkö suljetaan, vanhat kalusteet poistetaan ja pinnat, sekä seinä- ja kattopaneelit puretaan. Purkutöiden ohessa tarkastetaan vanhojen rakenteiden kunto ja suoritetaan kosteuskartoitus. Mahdolliset rakenteista löytyneet viat korjataan ennen kuin kylpyhuone voidaan rakentaa uudelleen.

4. Pohjatyöt

Seuraavana ovat vuorossa pohjatyöt, joiden aikana tehdään muun muassa lattiavalut kallistuksineen ja pintojen tasoitus. Pohjatöiden yhteydessä tehdään tarvittavat sähkötyöt, kuten esimerkiksi lattialämmityksen asennus.

5. Vedeneristys

Huolellinen vedeneristys on elintärkeää, sillä laiminyönnit tässä työvaiheessa voivat altistaa kylpyhuoneen kosteusvaurioille tulevaisuudessa. Huoneen pinnat on eristettävä täysin vesitiiviiksi, jotta kosteus ei pääse imeytymään rakenteisiin.

6. Pintojen uusiminen ja kalusteiden kiinnitys

Laatat kiinnitetään pintoihin kiinnityslaastilla ja laastin kuivuttua laatoitus saumataan huolellisesti. Katse kiinnittyy yleensä ensimmäisenä kylpyhuoneen laatoitukseen, joten pintamateriaalien valintaan kannattaa käyttää aikaa. Saumauksen jälkeen kylpyhuoneen uudet kalusteet asennetaan paikoilleen.

7. Sähkö- ja putkityöt

Asiantunteva putkimies pitää huolen siitä, että putket ja vesipisteet ovat asianmukaisilla paikoilla ja sähkömiehen vastuulle jää sähkövetojen turvallisuuden ja riittävän valaistuksen varmistaminen.

8. Loppusiivous

Lopputuloksena on ammattitaidolla rakennettu pitkäikäinen kylpyhuone. Huone siivotaan ja pestään vielä ennen käyttöönottoa ja remonttifirma vie suojamuovit, sekä -levyt lähtiessään mukanaan.

Ennen remontin aloittamista huomioitavaa

Tee huolellinen suunnitelma

Oninstunut remontti edellyttää tarkkaa suunnittelutyötä. Suunnitelma kannattaa yleensä tehdä yhdessä remonttifirman edustajan kanssa, joka suunnittelee urakan teknisen toteutuksen. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä muun muassa seuraavia asioita:

  • Vaatiiko kylpyhuone suuremman luokan remonttia vai riittääkö pelkkä pintojen ehostaminen?
  • Tarvitseeko kylpyhuoneen yhteydessä olevalle saunalle tehdä korjauksia?
  • Hankitaanko tilaan uusia kalusteita?
  • Minkälainen laatoitus huoneeseen tulee?
  • Tarvitaanko tilaan lisää pistorasioita tai vaihdetaanko niiden paikkoja?
  • Onko kylpyhuone nykyisellään riittävän valoisa vai onko valaistuksen määrää tarpeellista lisätä?

Suunnitelmassa kannattaa aina ottaa huomioon mahdolliset tulevaisuuden muutokset, kuten esimerkiksi perheen koon kasvaminen. Lapsiperheen tarpeet eriävät yksin asuvan ihmisen vaatimuksista muun muassa märkätilojen käytännöllisyyden ja turvallisuuden osalta. Kylpyhuoneen turvallisuutta voi lisätä esimerkiksi välttämällä liukkaita pintamateriaaleja ja suunnittelemalla tilan niin, että vapaata liikkumatilaa on mahdollisimman paljon.

Remontin budjetti

Varaudu budjettia määritellessäsi siihen, että urakan alkuperäinen hinta-arvio saattaa ylittyä jonkin verran. Tällainen odottamaton remontin kustannuksia nostava tekijä saattaa olla esimerkiksi purkutöiden yhteydessä paljastunut vika tilan rakenteissa. Mikäli kylpyhuoneremontin hinta tekee turhan suuren loven tämänhetkiseen talouteesi, voit hakea rahoitusta remonttilainan muodossa.

Ammattilaisen palkkaaminen kannattaa

Pienemmät kylpyhuoneen muutokset, kuten seinien maalaaminen tai peilikaapin asennus on mahdollista toteuttaa itse, mutta suuremmat tilan rakenteita, putkistoja ja sähköjä koskevat remontit tulee jättää aina asiantuntijan hoidettavaksi. Hyvä remonttifirma hoitaa urakan määräyksiä noudattaen ja voit olla varma siitä, että työn jälki on laadukasta.

Kilpailuta remontti

Remonttitarjous kannattaa aina pyytää useammalta tekijältä. Näin saat hyvän käsityksen kylpyhuoneremontin hintatasosta ja pääset vertailemaan urakoitsijoita keskenään. Mahdollisimman edullinen kylpyhuoneremontti olisi varmasti kenelle tahansa mieluisa, mutta halvimman tarjouksen sijaan kannattaa yleensä valita sellainen urakoitsija, joka vaikuttaa uskottavimmalta ja on saanut palvelemiltaan asiakkailta paljon kehuja.

Muuttuva aikataulu

Jos suunnittelet esimerkiksi asuvasi remontin ajan eri osoitteessa, muista ottaa huomioon mahdolliset muutokset urakan aikataulussa. Silloin tällöin jokin saneerauksen aikana paljastunut seikka saattaa viivästyttää urakan valmistumista useilla viikoilla. Aikataulumuutoksen aiheuttava syy voi olla esimerkiksi rakenteissa piilevä kosteusvaurio, joka on kuivatettava ennen seuraavaan työvaiheeseen siirtymistä.

Asbestikartoitus

Jos kylpyhuoneesi on rakennettu ennen vuotta 1994, tulee sinun lain mukaan palkata asiantuntija suorittamaan huoneelle asbestikartoitus. Mikäli asbestia löydetään rakenteista, suoritetaan niille määräysten mukainen asbestipurku.

Kosteuskartoitus

Ennen kylpyhuoneremontin aloittamista on suoritettava kosteusmittaus, jonka tekee alan ammattilainen. Suuntaa antavat mittaustulokset saadaan pintakosteusmittarilla laatoitusta vahingoittamatta. Mikäli pintakosteusmittaus antaa syyn epäillä kosteusvahinkoa, saadaan luotettavat lukemat porareikämittauksen avulla.

Mikä on kylpyhuoneremontti hinta ja mistä se koostuu?

Tyypillisen kylpyhuoneremontin keskihinta liikkuu noin 5000-7000 € välillä. Kylpyhuoneremontin kustannukset muodostuvat muun muassa seuraavin perustein.

Suurin urakan kuluja määrittävä tekijä on luonnollisesti remontin mittavuus ja remontoitavan huoneen neliömäärä. Pienen kylpyhuoneen remontin hinta on arvatenkin halvempi verrattuna suuren kylppärin kunnostukseen ja pelkkä pintojen vaihtaminen on huomattavasti edullisempaa kuin tilan kokonaisvaltainen uusiminen rakenteita ja kalusteita myöten. Jos kylpyhuoneen yhteydessä sijaitseva sauna halutaan kunnostaa samalla, nousevat kulut huomattavasti korkeammiksi.

Keskimäärin hieman alle puolet kylpyhuoneremontin hinnasta koostuu urakoitsijan työtunneista. Luotettavan ammattilaisen palkkaaminen on kuitenkin hintansa arvoista, sillä lopputuloksena on asiantuntevasti suunniteltu ja rakennettu, sekä pitkäikäinen kylpyhuone. Halutessasi voit suorittaa osan helpoimmista työvaiheista itse, mutta vedeneristys- sähkö- ja putkitöitä ei ole luvallista tehdä omin päin ilman asianmukaista koulutusta, vaan näissä työvaiheissa on turvauduttava LVIS-alan erikoisosaajan apuun.

Märkätilan materiaalivalinnat ovat suuressa roolissa urakan kustannuksista puhuttaessa. Esimerkiksi kylpyhuoneen pintamateriaalivaihtoehtoja on valtava määrä ja niiden neliöhinta vaihtelee suuresti muun muassa laattojen koon ja muotoilun mukaan. Arvokkaimpien laattojen hinnat voivat olla moninkertaisia edullisimpiin materiaaleihin verrattuna. Usein eri materiaaleja yhdistellään siten, että suurin osa huoneesta pinnoitetaan edullisella peruslaatalla ja hintavampia erikoislaattoja sijoitellaan tiettyihin kohtiin koristeeksi. Myös erilaiset erikoisratkaisut, kuten kaarevat pinnat ja erityisen suurien laattojen käyttö kasvattavat kylpyhuoneremontin kustannuksia.

Huoneeseen hankittavien uusien kalusteiden valinnassa kannattaa myös käyttää harkintaa. Vähänkin laajempaan kylpyhuoneremonttiin uppoaa yleensä sievoinen summa rahaa ja halpojen lastulevykalusteiden ostaminen saattaa tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Kaikkein edullisimpien kalusteiden hankkiminen on kuitenkin hieman lyhytnäköistä, sillä niiden kestävyysominaisuudet eivät ole samalla tasolla laadukkaampien kalusteiden kanssa. Pitkäikäisillä laatukalusteilla varusteltu kylpyhuone nostaa koko asunnon arvoa, joten niihin sijoittaminen on kannattavaa.

Kylpyhuoneremontti hintaan vaikuttaa myös kylpyhuoneen rakennusvuosi. Iäkkään kylpyhuoneen uusiminen vaatii monesti rakenteiden, sekä sähkö- ja putkivetojen päivittämistä ajan tasalle. Ennen vuotta 1994 valmistuneet märkätilat on myös ennen remontin alkua tutkittava asbestin varalta. Tästä johtuen vanhempien märkätilojen remontointiin uppoaa keskimääräistä enemmän rahaa.

Logistisesti erityisen hankalassa paikassa sijaitseva asunto saattaa aiheuttaa urakalle lisäkustannuksia urakoitsijan lisääntyneiden työtuntien vuoksi. Tällainen haastava kohde voi olla esimerkiksi korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitseva asunto, johon rakennustarvikkeet, materiaalit ja kalusteet joudutaan kantamaan ahtaita kierreportaita pitkin.

Remonttifirmoja on valtava määrä ja jokainen hinnoittelee työnsä eri tavalla. Urakoitsijaa valitessa ei kannata antaa liikaa painoarvoa mahdollisimman halvalle hinnalle, vaan pyrkiä palkkaamaan hyvämaineinen ja runsaasti positiivisia asiakasarvioita saanut firma.

Urakoitsijalta on suositeltavaa pyytää kirjallinen arvio remontin hinnasta ennen projektin aloittamista. Tällä tavoin ehkäiset tehokkaasti epäselvyyksiä ja riitoja urakoitsijan kanssa.

Muita käytännön remonttivinkkejä

Usein kysytyt kysymykset

Urakoitsija ei saa veloittaa täyttä hintaa, mikäli hinta jää alle kustannusarvion. Kustannusarvion ylittäminen korkeintaan 15 prosentilla on luvallista, kunhan siihen on hyvin perusteltu syy.

Huomiona kuitenkin sellainen, että mikäli on sovittu urakkahinnasta, niin tämä voidaan veloittaa kokonaisuudessaan, vaikka työn lopullinen hinta jäisi tätä alhaisemmaksi.

Useimmissa tapauksissa kotivakuutus korvaa väliaikausmajoituksen silloin, jos kylpyhuoneessa on tapahtunut yllättävä vesivahinko. Pitkän ajan kuluessa aiheutuneita vahinkoja, kuten kosteusvaurioita vakuutusyhtiöt eivät yleensä korvaa.

Jos allekirjoittamassasi urakkasopimuksessa on erikseen määritelty viivästyskorvaus, olet oikeutettu vaatimaan sopimuksen mukaista korvausta siinä tapauksessa, että kylpyhuoneremontin kesto venyy sovittua pidemmäksi. Tavanomainen kylpyhuoneremontti kestää keskimäärin noin 2-5 viikkoa riippuen asiakkaan toiveista ja suoritettavista toimenpiteistä.

Jokainen urakka on erilainen ja kylpyhuoneremontti hinta 2023 vaihtelee lukuisten eri muuttujien perusteella. Tarkemman hinta-arvion omasta remontistasi saat jättämällä sivustomme kautta ilmoituksen, jossa kuvailet urakkaasi.