Keittiöremontin hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy keittiöremontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta keittiöremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Keittiöremontin suunnitteluun kannattaa panostaa

Keittiö on varmastikin monen listalla kärkijoukossa, kun mietitään tiloja, joihin haluaisi tehdä parannuksia. Keittiössä vietetään paljon aikaa ruoanlaiton, tiskauksen ja muiden kotitöiden parissa, joten on luonnollista, että pienetkin virheet korostuvat. Työtasojen tai säilytystilan puute, ahdas työskentelytila tai keittiön ulkonäkö ovat kaikki hyviä syitä keittiöremontin aloittamiseen.

Ennen remonttia on hyvä tehdä lista kaikista nykykeittiön puutteista ja hoitaa valmistelu ja suunnittelu rauhassa, jotta uudesta keittiöstä tulee varmasti omien mieltymysten mukainen. Kokonaisvaltaisen keittiöremontin hinta saattaa helposti nousta 20 000 euroonkin, joten kannattaa ehdottomasti varmistaa, että kaikki tekijät tulee huomioitua. Keittiöiden remontointiin löytyy paljon vinkkejä ja erikoisratkaisuja, joita ei tottumaton remontoija osaa huomioidakaan. Suunnittelussa kannattaa siis konsultoida ammattilaista.

Laajamittaisen remontin sijaan keittiöremontti voidaan toteuttaa myös kevyenä pintaremonttina. Tällöin säilytysratkaisuihin tai työskentelytilaan ei tehdä sen suurempia muutoksia, vaan remontissa keskitytään ulkonäön ehostamiseen esimerkiksi maalaamalla seinät, vaihtamalla kaapinovet tai päivittämällä kodinkoneet. Pintaremontista voi selvitä parillakin tonnilla, ja pelkkä ulkonäön muutos tuo jo lisää asumisviihtyvyyttä.

Toiminnallisuuden huomioiminen on tärkeää

Keittiössä tehdään paljon arkiaskareita, joten visuaalisen puolen lisäksi on hyvin tärkeää huomioida toiminnalliset seikat. Keittiöremontin suunnitteluun on laadittu mitoitusohjeita, joita kannattaa hyödyntää uutta tilaa suunnitellessa. Kulkuväylien leveys, työtasojen koko, kaappien korkeus ja kodinkoneiden sijoittelu on suunniteltava mitta kourassa. Keittiösuunnittelussa on myös yleisiä periaatteita, joita kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi vesipiste ja sähköliesi sijoitetaan usein vierekkäin, sillä tämä alue on keittiön aktiivisinta työskentelyaluetta. Lämmönerityksestä johtuen jääkaapin ja pakastimen on taasen oltava riittävän etäällä sähköliedestä.

Säilytysratkaisuihin kannattaa panostaa

Sujuvat säilytysratkaisut tekevät viimesilauksen onnistuneelle keittiöremontille. Moni varmasti tietää tunteen, kun kaikille astioille, purkeille ja ruoka-aineille ei vain löydy sopivaa paikkaa. Tavaroita työnnetään kaapin perälle, jolloin niiden käyttäminen on työlästä. Kulmakaapeissa tämä ongelma korostuu entisestään. Keittiön säilytysongelmiin löytyy hyvinkin innovatiivisia ratkaisuja, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kulmakaapeissa voidaan käyttää karusellimekanismia, jolloin ruoanlaittovälineiden esilleotto helpottuu huomattavasti. Astiakaapeissa voidaan hyödyntää ulosvedettäviä laatikostoja, jolloin astiat ovat helposti esillä, eikä niitä tarvitse kurkotella yläkaappien perältä. Kuiva-ainekaapeillekin löytyy jos jonkinlaista telinettä, jotka helpottavat ruoka-aineiden lajittelua.

Valaistuksella tunnelmaa ja tehokkuutta

Kaappien vaihdon yhteydessä on hyvä uusia ainakin työtasovalaisimet. Vanhojen halogeenivalaisimien tilalle voidaan vaihtaa energiatehokkaat led-valaisimet. Energiatehokkuuden lisäksi led-valaisimien etuna on se, että niiden pinnat eivät lämpene samaan tapaan kuin halogeenivalaisimilla. Valaisimien tehtävänä on tarjota valaistusta keittiöaskareiden suorittamiseen, mutta asumisviihtyvyyden kannalta kannattaa huomioida myös visuaalinen puoli: valaisimilla saa luotua mukavaa tunnelmallisuutta keittiöön. Yksi loistava keino tähän on epäsuoran valaistuksen käyttö – valaisimet piilotetaan esimerkiksi kaapiston taakse, jolloin tilan tunnelma muuttuu pehmeämmäksi. Valaisimien vaihdon yhteydessä on tärkeää varmistua myös siitä, että ne eivät häikäise tai heijasta keittiön pinnoilta häiritsevästi. Tiskialtaan lähettyvillä olevien valaisimien on lisäksi oltava kosteussuojattuja.

Keittiöremontti hinta – Mistä kustannukset koostuvat?

Keittiöremontin hinta koostuu monesta palasesta. Kokonaisvaltaisessa remontissa keittiöstä uusitaan kodinkoneita, kaappeja, työtasoja ja lattiaa myöden kaikki, joten remontin yhteydessä on panostettava työn ohella moneen erilaiseen materiaaliin ja tarvikkeeseen. Pienen keittiön remontin hinta on luonnollisesti suurikokoisen tilan remonttia edullisempi.

Työn osuus lopullisesta laskusta on kaikissa remonteissa suuri. Ammattitaito maksaa, eikä osaamattoman kannata tämän vuoksi pukea remonttihaalaria päälleen. Itse tehtyä remonttia suunnittelevan on hyvä muistaa, että työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen. Kahden aikuisen taloudessa vähennystä voi saada yhteensä 4500 euroa (vuonna 2023), joka laskee omatoimisen remontin hyötyä merkittävästi. Kokonaisvaltaisen keittiöremontin yhteydessä tehdään myös mm. putki- ja sähkötöitä, jotka on aina teetettävä ammattilaisella.

Asbestikartoitus on lain mukaan teetettävä, jos korjaushankkeeseen voi sisältyä asbestipurkutöitä. Asbestia on yleisesti käytetty vuoteen 1994 asti, joten tätä vanhempiin rakennuksiin asbestikartoitus on tarpeellinen. Asbestikartoituksen hinta vaihtelee yleisesti joistain satasista tuhanteen euroon asti.

Työtason materiaali voi olla esimerkiksi laminaatti, puu, kivi, kvartsi tai luonnonkivi. Laminaatti on edullinen, helppohoitoinen ja kestävä ratkaisu. Persoonallisemmat materiaalivalinnat eivät sovi kaikista huolettomimmille kokeille, sillä esimerkiksi puu ja kivi vaativat oikeanlaista huoltoa. Erikoismateriaalien hinta on korkeampi, mutta vastapainona näillä saa keittiöönsä tyylikkyyttä ja ylellisyyttä. Työtasot voidaan suunnitella myös toiminnallisuuden puolesta niin, että niitä voidaan käyttää itsessään leipomiseen ja pilkkomiseen ilman erillistä alustaa.

Keittiö käytännössä muodostuu kaapeista ja niiden päälle asennettavista työtasoista, joten keittiökaappien hankinta on luonnollisesti yksi suurimmista tarvikeinvestoinneista. Hintaskaala on hyvin laaja ja riippuu muun muassa kaappien lukumäärästä, materiaaleista, kaappien mekanismeista ja keittiön mallista. Keskikokoisen keittiön kaapistojen uusinta onnistuu noin 1500-2000 eurolla, jos hyödynnetään kaappitoimittajien perusmallistoja.

Kodinkoneet (jääkaappi, pakastin, astianpesukone, liesi) saa tilattua halvimmillaan alle tuhannella eurolla. Laadukkaampaa kodinkonepakettia hakeva voi valmistautua muutaman tuhannen euron hintalappuun.

Altaissa ja hanoissa on runsaasti vaihtoehtoja. Hintaan vaikuttaa muun muassa materiaali, muotoilu ja valmistustekniikka. Tiskialtaiden lähtöhinnat pyörivät muutamissa kympeissä, hanat ovat hieman kalliimpia. Korkeimmillaan näihinkin saa upotettua useita satoja euroja, jos haluaa panostaa laatuun. Yksi yleistyvä ratkaisu on älyhanojen käyttö, ehkäpä sen ekologisuuden ja hygieenisyyden ansiosta. Erikoisratkaisut näkyvät hinnassa, mutta luovat keittiöön persoonallisuutta.

Keittiöremontin yhteydessä uusitaan usein myös lattiaa. Lattiamateriaaliksi voidaan valita esimerkiksi laminaatti, parketti, vinyyli, korkki, laatta tai betoni. Laminaatti on edullinen ja kestävä ratkaisu, parketti taas on ylellinen materiaali, mutta keittiön kovaan kulutukseen ei välttämättä paras vaihtoehto. Laatta sopii hyvin keittiöön, jossa lattia saa osakseen jatkuvia ruoka- ja vesiroiskeita. Lattian materiaali vaikuttaa vahvasti hintaan, sillä esimerkiksi laattalattian asennus työllistää merkittävästi laminaattilattian asennusta enemmän.

Keittiöremontin yhteydessä voidaan uusia työtasovalaisimet sekä kattovalaisimet. Perusvalaisimien kappalehinnat lähtevät muutamasta kympistä. Erikoisratkaisuja hakeva voi kuitenkin panostaa valaistukseen reilustikin, jos haluaa keittiöönsä esimerkiksi epäsuoraa valaistusta ja jotain tiettyä värilämpötilaa säteileviä valaisimia. Muutostöitä teettävän on hyvä huomioida, että sähkötöiden teettämisestä tulee myös lisälaskua.

Vinkkejä remonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Täytä vain tarjouspyyntölomake, jonka jälkeen välitämme tarjouspyyntösi alueellasi toimivalle keittiöremontteihin erikoistuneelle yhteistyökumppanillemme. Toimimme yhteistyössä ainoastaan hyvämaineisten yhtiöiden kanssa, jotta sinun remonttisi hoituisi mahdollisimman sujuvasti.

Keittiöremontti hinta riippuu täysin keittiöremontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Edullinen keittiöremontti, jossa uusitaan vain hieman pintoja saattaa verottaa kukkaroa vain pari tuhatta euroa, mutta laajempi remontti maksaa usein reilusti yli 10 000 euroa.