Sauna- ja kylpyhuoneremontin hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy sauna- ja kylpyhuoneremontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta sauna- ja kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Sauna- ja kylpyhuoneremontti hinta – Mitkä ovat hinnoittelun perusteet?

Kylpyhuoneen ja saunan uusiminen samalla kertaa maksaa keskimäärin noin 12000 – 20000 euroa. Listasimme alle urakan kokonaiskuluihin eniten vaikuttavat tekijät.

Kohteen pinta-ala, sekä remontin laajuus

Urakan hinta riippuu eniten remonttikohteen pinta-alasta ja kunnostustöiden suuruusluokasta. Omakotitalon suurten sauna- ja kylpytilojen täydellinen uudelleen rakentaminen maksaa tietenkin huomattavasti enemmän kuin pienen kerrostaloyksiön märkätilojen pintaremontti.

Rakennus- ja pintamateriaalit

Jokaisessa remontissa osa budjetista menee väistämättä pakollisiin rakennustarvikkeisiin. Välttämättömien rakennusmateriaalien hinta on yleensä suhteellisen kiinteä, kun taas pintamateriaalivalinnoilla on suuri vaikutus kustannuksiin. Erot esimerkiksi tavallisten yksiväristen kaakelien ja koristeellisten klinkkerilaattojen neliöhinnoissa voivat olla todella isoja.

Työn hinta

Sauna- ja kylpyhuoneremontti vaatii laajaa asiantuntemusta ja projekti voi usein kestää toista kuukautta, minkä vuoksi noin 40-50% urakan hinnasta koostuu urakointiliikkeen työtunneista. Työn hintaan vaikuttaa urakointiliikkeen valinta, sillä eri toimijoiden hinnoittelussa voi olla selkeitä eroja.

Saunan paneelit ja lauteet

Saunaan valitut puumateriaalit vaikuttavat osaltaan kokonaiskulujen muodostumiseen. Lauteiden ja paneloinnin teettäminen käsittelemättömästä kuusesta on edullisin vaihtoehto. Omaperäistä ilmettä ja ylellistä tunnelmaa saunaan voi saada esimerkiksi panostamalla johonkin suomalaisissa saunoissa harvemmin nähtyyn eksoottiseen puulajiin.

Kiuas ja kylpyhuoneen kalusteet

Kiukaan vaihtaminen uuteen voi kustantaa muutamasta sadasta eurosta aina tuhansiin euroihin saakka riippuen saunatilan koosta ja kiuasmallin valinnasta. Hintaerot ovat isoja myös halpojen lastulevy- ja massiivipuukalusteiden välillä.

Asiakkaan erikoistoiveet

Lisähintaa urakalle tuovat mittatilaustyönä tehdyt erikoisratkaisut. Erikoisempien toiveiden toteuttaminen voi joissakin tapauksissa viedä huomattavasti tavallista enemmän aikaa, minkä johdosta sauna- ja kylpyhuoneremontti hinta väistämättä nousee.

Miten kylpyhuone laatoitetaan oikeaoppisesti?

Märkätilan pinnat altistuvat jatkuvalle kosteusrasitukselle. Laatat saumauksineen eivät sellaisenaan estä kosteuden pääsemistä huoneen rakenteisiin, vaan sitä varten tehdään erillinen vedeneristyskerros laattojen alle. Vesieristys kannattaa toteuttaa erityisen huolellisesti, sillä tässä työvaiheessa sattuneilla virheillä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Jos et ole varma omista kyvyistäsi, jätä vesieristys suosiolla sertifioidun ammattilaisen tehtäväksi.

Ennen vesieristyksen aloittamista varmistetaan pintojen tasaisuus, sekä käytetyn tasoitteen yhteensopivuus pohjusteen ja eristysmassan kanssa. Yleensä tasoite ja vedeneristysjärjestelmä valitaan samasta tuoteperheestä, jolloin niiden toimivuus keskenään on taattu.

Seinät eristetään yleensä ensimmäisenä ja lattian käsittely jätetään viimeiseksi. Tällä työjärjestyksellä vältetään lattian vesieristyksen vaurioitumista seinien käsittelyn aikana. Jos kaikki pinnat halutaan eristää kerralla, on lattia suojattava huolellisesti, jotta sen päällä voidaan kävellä eristyskerrosta vahingoittamatta. Lattia suojataan yleensä suojapaperilla ja kovalevyllä.

Ennen varsinaisen vedeneristysmassan levittämistä kylpyhuoneen pinnat käsitellään niin sanotulla primerilla, eli veteen sekoitetulla pohjusteaineella. Pohjusteen levittäminen tehdään pääosin telalla ja ahtaammissa kohdissa voidaan avuksi ottaa pensseli. Kun primerin on annettu kuivua valmistajan ohjeistama aika, aloitetaan pintojen käsittely vedeneristysmassalla. Massa levitetään pinnoille kauttaaltaan ja märkätilan kriittiset kohdat (nurkkien saumat, läpiviennit, lattiakaivot) vahvistetaan kuitukankaalla ja vahvistusnauhoilla, minkä jälkeen massan annetaan kuivua. Eristyksen on oltava takuuvarmasti vedenpitävä, minkä vuoksi ensimmäisen vedeneristyskerroksen päälle levitetään vielä vähintään yksi uusi kerros eristysmassaa.

Laatoitustöitä edeltää laattajaon suunnittelu, jossa määritellään miten laatat ja saumat sijoitellaan. Suunnitelma laaditaan useimmissa tapauksissa siten, että alle puolikkaita laattoja ei tarvitse käyttää ollenkaan. Näin laatoituksesta saadaan mahdollisimman siisti ja yhtenäinen kokonaisuus. Jos pieniä kaakelin paloja joudutaan jostain syystä käyttämään, on ne järkevintä sijoittaa mahdollisimman näkymättömiin paikkoihin, kuten kaapin tai pyykinpesukoneen taakse.

Märkätilan seinät kaakeloidaan ensimmäisenä. Seinän alareunaan kiinnitetään ohjuri, joka asetetaan vaakasuoraan linjaan vesivaa’an tai tasolaserin avulla. Ohjurin ansiosta kaakelit pysyvät täysin suorassa niille tarkoitetuilla paikoilla, eivätkä ne pääse valumaan seinää pitkin alaspäin. Kaakelien kiinnitykseen käytetään kiinnityslaastia, joka levitetään seinän pintaan tasaiseksi kerrokseksi lastalla. Kaakelien kiinnittymisen tehostamiseksi laastin pintaan kammataan niin kutsuttu hammastus. Vaaditun hammastuksen koko riippuu kaakelin koosta, suuremmat kaakelit vaativat isomman hammastuksen. Kiinnityslaastia levitetään vain pienelle alueelle kerrallaan, jotta laatat ehditään varmasti kiinnittää ennen laastin avoimen ajan umpeutumista.

Laatoitus aloitetaan ohjuriin merkitystä kohdasta ja se etenee kylpyhuoneen kattoa kohti. Ensimmäisen vaakarivin kiinnittämisen jälkeen jokaisen uuden kaakelirivin saumat tasataan saumanarulla tai vaihtoehtoisesti laattaristeillä. Kaakeleita koputellaan varovasti kumivasaralla, jotta ne kiinnittyisivät laastiin mahdollisimman pitävästi. Lattian ja seinien laatoittaminen ei juurikaan eroa toisistaan. Lattialaattojen asentaminen alkaa useimmiten märkätilan takaosasta ja päättyy huoneen oviaukolle.

Lopuksi huoneen pinnoilta poistetaan ylimääräinen kiinnityslaasti kostealla liinalla tai pesusienellä. Puhdistuksen kanssa ei kannata aikailla, sillä kuivunutta laastia on huomattavasti hankalampaa irrottaa.

Saumaustyöt tehdään samassa järjestyksessä kuin laattojen asennus, eli lattia jätetään käytännöllisyyssyistä viimeiseksi. Aluksi laattojen pinta kastellaan vedellä, minkä jälkeen saumat täytetään saumauslaastilla. Laasti saadaan pakotettua saumoihin parhaiten viistosuunnassa tehdyillä vedoilla kumilastaa käyttäen. Kun laatat on saumattu, poistetaan saumauslaastin jäämät niiden pinnalta ja jäädään odottelemaan laastin kuivumista.

Laastin kuivuttua laatat puhdistetaan kostutetulla sienellä ja saumaukset vedetään siistin näköisiksi esimerkiksi kaapelin pätkällä. Tämän jälkeen laatoitus pestään uudelleen ja sen annetaan jälleen kuivua. Kun laatat ovat kuivuneet, puhdistetaan niiden pinnalle jäänyt laastihuntu. Hunnun puhdistamiseen ei käytetä vettä, vaan se poistetaan kuivalla puhdistusliinalla. Huntu on poistettava mahdollisimman nopeasti, koska pinttyessään sen puhdistaminen muuttuu todella vaivalloiseksi. Laastihunnun puhdistamatta jättäminen on virhe, jota kukaan ei varmasti tee toista kertaa.

Lopuksi kylpyhuoneen nurkat viimeistellään silikonisaumoilla. Silikonimassa pursotetaan saumaan ja painetaan tiiviiksi saumauskumilla. Silikonisaumat kostutetaan pesuaineliuoksella ja vedetään tasaiseksi saumauskumilla tai sormella. Sauman molemmat puolet voi halutessaan suojata maalarinteipillä, jolloin ylimääräinen silikonimassa leviää laatoituksen sijaan ainoastaan teipin pinnalle. Tärkeintä on, että saumoista tulee tiiviit ja tasalevyiset koko matkalta.

Usein kysytyt kysymykset

Höyrynsulku on aina suositeltavaa jättää erikoisosaajan tehtäväksi. Ulkoistamalla remontin haastavimmat ja kriittisimmät vaiheet ammattilaiselle vältyt pahimmilta rakennusmokilta.

Jos saunaa käytetään aktiivisesti, on se syytä pestä vähintään muutaman kerran vuodessa perusteellisesti. Muista varmistaa, että käyttämäsi pesuaine soveltuu saunan puumateriaalien puhdistukseen.

Keskimääräinen sauna- ja kylpyhuoneremontti hinta vaihtelee noin 12000-20000 euron välillä. Lähetä tarjouspyyntö sivustomme kautta ja ulkoista vanhan saunan remontti osaavien ammattilaisten käsiin.