Kylpyhuoneen laatoituksen hinta – pyydä tarjous huippuosaajalta

Kysy kylpyhuoneen laatoituksen hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Mikä on kylpyhuoneen laatoituksen hinta?

Laatoituksen keskihinta liikkuu 5000-6000 euron tienoilla. Pienen uudiskohteen laatoittamisesta voi selvitä alle 2000 eurolla, kun taas suuren saneerattavan tilan kohdalla kustannukset voivat nousta yli 10000 euroon. Alta löydät listan urakan kustannuksiin vaikuttavista tekijöistä.

Laatoituskohteen pinta-alalla on luonnollisesti valtava vaikutus urakan kustannuksiin. Laatat myydään neliöhinnalla, joten mitä suurempi laatoitettava alue on kyseessä, sitä kalliimmaksi laattojen hankkiminen tulee. Laattojen asennus suureen tilaan tarkoittaa myös työtuntien lisääntymistä, jolloin urakoitsija veloittaa työn osuudesta korkeamman hinnan.

Peseytymistilan laatoittaminen edellyttää vedeneristyskerroksen tekemistä ennen laattojen asennusta. Tämän myötä kuluja aiheutuu urakoitsijan palkkaamisesta tai vähintäänkin vedeneristysjärjestelmän hankkimisesta. Taloyhtiön osakkaalla ei ole lupaa itsenäiseen vesieristyksen tekemiseen, vaan työ pitää aina teettää ammattilaisella. Omakotitaloon vesieristys on teoriassa mahdollista tehdä ilman ammattilaisen apua, mutta varman päälle pelaaminen on tällöinkin suositeltavaa. Osaavan tekijän palkkaaminen ehkäisee rakennusvirheistä johtuvia vesivahinkoja ja asunnon myyntitilanteessa ammattilaisella teetetty eristys kuulostaa potentiaalisen ostajan näkökulmasta vakuuttavammalta kuin itse asennettu vedeneristysjärjestelmä. Kuivan tilan vesieristäminen ei ole välttämätöntä, joten sen laatoituksesta selviää pienemmällä budjetilla.

Laattatyypin valinta näyttelee suurta roolia urakan kokonaiskustannuksista puhuttaessa. Edullisimpia seinäkaakeleita saa alle 15 euron neliöhintaan, kun taas kalleimmista laatoista saa pulittaa jopa yli 200 euroa neliöltä. Kylpyhuoneen laatoitus hinta riippuu laattojen valmistustavasta, materiaalista, koosta, sekä muotoilusta ja pintakuvioinnista. Korkeassa lämpötilassa poltetut laatat ovat valmistustekniikkansa ansiosta tavallista paksumpia ja kestävämpiä, minkä vuoksi niiden hintakin on kalliimmasta päästä. Suuret laatat maksavat enemmän kuin täsmälleen samasta materiaalista valmistetut pienet laatat. Toisaalta isojen laattojen asentaminen on huomattavasti nopeampaa.

Merkitystä on myös sillä, asennetaanko laatat ensimmäistä kertaa valmiille pohjalle vai onko tarkoituksena vanhojen laattojen päivittäminen uusiin. Urakan kulut nousevat jos urakoitsija joutuu purkamaan vanhat laatat ja tasoittamaan pinnat ennen uusien laattojen asennusta. Erityisesti vanhoissa kylpyhuoneissa pinnat ovat usein epätasaisia ja niiden oikominen ei ole aivan yksinkertainen homma. Jos pintoihin jää epätasaisuuksia, kaakelit eivät asetu kunnolla paikoilleen ja laatoituksesta tulee epäsiistin näköinen. Purkutöistä aiheutuvat kulut voidaan joissakin tapauksissa välttää asentamalla laatat vanhan laatoituksen päälle. Vanhojen laattojen pinta joudutaan hiomaan kauttaaltaan kiinnityslaastin paremman tarttuvuuden takaamiseksi, mutta se on pieni operaatio pintojen purkamiseen verrattuna.

Materiaalien ohella suurin osa laatoituksen kustannuksista syntyy urakoitsijan työtunneista, työn osuuden ollessa keskimäärin hieman alle puolet urakan hinnasta. Eri remonttifirmojen hinta-laatu-suhteissa saattaa olla huomattaviakin eroja, siispä tekijän valinnassa on oltava tarkkana. Kuten yleensäkin hankintoja tehdessä, on valinnan tekeminen pelkästään halvimman hinnan perusteella melko lyhytnäköistä toimintaa. Säästäminen väärässä paikassa saattaa itse asiassa tulla loppujen lopuksi tasokkaamman remonttiyrityksen palkkaamista kalliimmaksi, sillä huonosti tehdyn työn korjaaminen jälkikäteen voi osoittautua yllättävän tyyriiksi. Remonttiyrityksiä vertaillessa kylpyhuoneen laatoituksen hinta ei saisi olla tärkein valintakriteeri, vaan enemmän painoarvoa kannattaa antaa firman uskottavuudelle. Jos yrityksen rekisteritiedoissa ei ole häiriöitä ja edellisten asiakkaiden arviot ovat positiivisia, on kyseessä todennäköisesti luotettava firma.

Usein kysytyt kysymykset

Vähennystä ei voi saada uudisrakentamisen yhteydessä tehtävästä laatoituksesta. Jos vanha laatoitus uusitaan osana asunnon kunnossapito- ja perusparannustöitä, on remontin teettäjällä mahdollisuus vähennyksen hakemiseen. Vähennys ei korvaa materiaali- ja kalustehankintoja eikä rakennustarvikkeita, vaan se koskee pelkästään remonttifirman työn osuutta. Kotitalousvähennystä on mahdollista hakea myös takautuvasti edelliseltä vuodelta. Tällöin vähennyksen summa määräytyy sen vuoden ohjeistuksen mukaan, jolloin remontti on tehty.

Vanhan laatoituksen päälle laatoittaminen on mahdollista, mutta tällöin tulee varmistaa, että vanhat laatat ovat tukevasti kiinni. Märkätilan laatoitusta uusiessa tulee tämän lisäksi olla varmuus vesieristyksen ja rakenteiden moitteettomasta kunnosta.

Jos urakoitsijan tarjous vaikuttaa epäilyttävän edulliselta, ei työn laatukaan välttämättä ole vaaditulla tasolla. Liialla säästämisellä urakoitsijan valinnassa voi lopulta olla jopa päinvastainen vaikutus, jos huonosti tehty työ aiheuttaa esimerkiksi vesivahingon kylpyhuoneeseen. Osaavat tekijät ymmärtävät arvonsa, eivätkä myy palveluitaan pilkkahintaan. Remonttiyrityksen valinnassa onkin syytä keskittyä hinnan sijasta yrityksen luotettavuuteen. Osviittaa luotettavuudesta antavat muun muassa yrityksen referenssit ja rekisteritiedot.

Kylpyhuoneen laatoitus hinta 2023 on keskimäärin 5000-6000 euroa. Lue kuluihin vaikuttavista seikoista lisää ylempänä.