Kilpailuta omakotitalon putkiremontti parissa minuutissa

Kilpailuta omakotitalon putkiremontti nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Omakotitalon putkiremontti - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Omakotitalon putkiremontti on yleisesti luultua nopeampi toteuttaa

Omakotitalon putkiremonttia pelätään usein sen vuoksi, koska hinnan oletetaan olevan tähtitieteellinen ja keston useita viikkoja. Osaltaan tähän uskomukseen vaikuttaa varmastikin kerrostalojen putkiremontit, sillä nämä ovat jatkuvasti tapetilla. Kerrostaloissa putkiremontin hintaa nostavat muun muassa monimutkaisempi tekniikka ja talorakenne, mutta omakotitaloissa tilanne on täysin eri. Jo pelkkä remontin suunnittelu on yksinkertaisempaa, koska remontista päättää ainoastaan kyseisen talon omistajat – kerrostaloissa osakkaita on usein kymmeniä, joten myös päätöksenteko ja suunnittelu on vaikeampaa.

Omakotitalon käyttövesiputkiremontista selviää suurimmassa osassa tapauksista selvästi alle 10 000 eurolla ja se kestää vain muutaman päivän. Vertailun vuoksi kerrostaloissa hinta saattaa olla helposti 20 000 euroa ja kesto 6-12 viikkoa. Omakotitaloissa putkea vedetään usein maksimissaan kahteen kerrokseen, eikä remontin aikana joudu tekemään mittavia purkutöitä. Uudet käyttövesiputket vedetään usein pintavetoina, eli putket sijoitetaan rakenteiden pinnoille – näin ei jouduta avaamaan seiniä, vaan vanhat putket voidaan jättää entisille paikoilleen. Putkiremonteissa juurikin purkutyöt ovat sellaisia, jotka nostavat hintaa merkittävästi.

Omakotitalon putkiremonttia ei siis kannata siirtää ainakaan hinnan tai työn keston vuoksi. Käyttövesiputkien käyttöikä on 25-30 vuoden luokkaa, jonka jälkeen vuotojen todennäköisyys alkaa kasvaa. On muistettava, että vakuutusyhtiö tekee vanhoista käyttövesiputkista ikävähennyksiä, joka alentaa mahdollisesta vesivahingosta maksettavia korvauksia. Putkiremontin siirto saattaa siis tulla todella kalliiksi, jos haurastuneet putket päättävät pettää ja kastella laajoja alueita rakenteiden sisältä. Nopeasti toteutettu remontti tulee aina kalliimmaksi, sillä näissä tilanteissa joudutaan keskittymään vahinkojen minimoimiseen.

Käyttövesiputkien heikentymisen oireet

Käyttövesiputkien kunnon heikentymisestä kertovat muun muassa seuraavat merkit:

– vuodot lisääntyvät
– vedenkulutus kasvaa
– vedenpaine laskee
– vesi on ruosteista
– putkien pinnoilla näkyy kosteusvaurioita
– liitoskohdat on huonokuntoisia

Vedenkulutuksen kasvua voi seurata esimerkiksi vesimittarin kautta: jos vettä näyttää kuluvan, vaikka sitä ei käytetä, niin putkiliike kannattaa soittaa välittömästi tutkimaan tilannetta. Pahimmassa tapauksessa putket vuotavat rakenteiden sisälle.

Kuntokartoitus

Putkiremonttiin kannattaa alkaa valmistautua hyvissä ajoin ennen ensimmäisen vuodon ilmaantumista. Putkiston kuntokartoitus on suositeltavaa viimeistään siinä vaiheessa, kun putkistolla on ikää 25 vuotta. Kuntokartoituksessa käydää läpi koko omakotitalon vesitekniikka: putkistot, vesimittarit, kalusteet, patterit jne. Vanhempien putkistojen kuntokartoituksessa paljastuu useimmitten hälyttäviä seikkoja, joita ei normaalissa asumisessa ole voinut mitenkään havaita. Etukäteinen valmistautuminen tulee pitkässä juoksussa varmasti halvemmaksi, kun putket saadaan vaihdettua ennen ensimmäisen putkirikon aiheuttamaa vesivahinkoa.

Toteutusmenetelmä

Omakotitalon käyttövesiputkiremontti on usein järkevin toteuttaa perinteisellä menetelmällä eli uusimalla kaikki putket. Putket uusitaan yleensä pintavedoilla, jonka ansiosta rakenteita ei tarvitse purkaa. Putket tulevat siis näkyville, mutta ammattitaitoinen asennus ja tilanteeseen soveltuvat materiaalit varmistavat sen, että putket ovat mahdollisimman huomaamattomat.

Viemäriremontti voidaan toteuttaa joko perinteisellä menetelmällä tai sukittamalla. Viemärit sijaitsevat käyttövesiputkiin nähden hankalammissa paikoissa, joten niiden uusiminen ei ole aivan yhtä helppoa. Tästä johtuen sukittaminen on yhä suositumpi menetelmä viemärien kunnostamiseen. Sukittamalla korjattujen viemärien käyttöikä on noin 50 vuotta.

Mitkä tekijät vaikuttavat remontin hintaan?

Remontin hinta koostuu työstä ja materiaaleista. Mitään tarkkaa hintaa remontille ei voi sanoa, sillä kaikki kohteet ovat yksilöllisiä. Alla on listattu joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat putkiremontin hintaan.

Käyttövesiputket on usein kannattavin remontoida perinteisellä menetelmällä eli putket vaihtamalla. Toteutus on halvin, jos putket vedetään pintavetoina, sillä näin säästytään purkutöiltä. Viemärien kohdalla putkia ei kannata välttämättä korjata perinteisellä menetelmällä, sillä purkutyöt ovat tässä tapauksessa pakollisia. Halvin toteutusmenetelmä viemärien korjaamiseen on sukitus.

Omakotitalon putkiremontti on suunnittelun puolesta reilusti kevyempi kuin taloyhtiön putkiremontti. Suunnittelun kustannukset riippuvat aina kohteesta: mitä enemmän tehtävää ja mitä monimutkaisempi toteutuksesta tulee, sitä enemmän suunnittelu vie aikaa.

Mitä laajempi käyttövesijärjestelmä ja mitä enemmän vesipisteitä, sitä enemmän remontissa on tehtävää. Laajempi käyttövesijärjestelmä vaatii sekä enemmän työtä että enemmän materiaalia.

Mitä enemmän kerroksia, sitä kalliimpi remontista tulee. Yksikerroksisen omakotitalon putkiremontti on halvin toteuttaa, koska kerrosten läpi ei jouduta vetämään putkia.

Putkiremontin yhteydessä uusitaan normaalisti myös vesikalusteita. Näiden kohdalla vain taivas on rajana, joten hintahaitari on myös laaja.

Huomio myös nämä seikat

Lisävinkit onnistuneeseen remonttiin

Hyödynnä kotitalousvähennys

Omakotitalon putkiremontista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennys koskee työn osuutta (vähennystä ei voi siis tehdä materiaali- ja matkakuluista) ja vuonna 2020 sen maksimimäärä on 2250 euroa. Vähennyksen voi näin ollen tehdä laskusta, jonka maksimimäärä on 5875 euroa. Kotitalousvähennys on merkittävä veroetu omakotitaloasujalle, sillä kerrostalossa asuva ei voi tätä käyttää. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten pariskunnalle veroedun määrä on yhteensä 4500 euroa. Summa on niin suuri, että veroedun puitteissa voi useimmiten teettää myös lisäremontteja, ilman että maksimäärä ylittyy.

Kilpailuta urakoitsija

Urakoitsijaa kilpailuttaessa ei kannata tuijottaa pelkkää hintaa, vaikka se luonnollisesti tärkeä valintakriteeri onkin. Urakoitsijan on tärkeää olla pätevä, hyvämaineinen ja kannattava. Putkiremontille myönnettävä takuu ei päde, jos urakoitsija menee konkurssiin tai lopettaa, joten tästä syystä liian halpaa tekijää ei kannata palkata. Luonnollisesti myös työn laatu kärsii, jos urakoitsija on kiristänyt katteensa liian alhaiseksi. Et varmastikaan halua rakennusvirheiden vuoksi vuotavia putkia taloosi. Tästä syystä valinta kannattaa tehdä esikarsitusta joukosta, ja valita sitten hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Me olemme tehneet karsinnan puolestasi, joten tavoitat kauttamme helposti laadukasta jälkeä tekeviä urakoitsijoita.

Onko viemäriremontti ajankohtainen?

Remontit on järkevää yhdistää, jos sekä viemäri- että käyttövesiputkien remontti on ajankohtainen samaan aikaan. Viemäriremontti on kalliimpi, mutta sen käyttöikä on myös korkeampi. Uusitut viemärit kestävät jopa 50-100 vuotta. Nykyään viemäriremontin voi toteuttaa myös sukittamalla, joka on perinteistä menetelmää eli putkien uusimista halvempi ratkaisu.

Voisiko samalla tehdä lisäremontteja?

Putkiremontin aloittaminen voi tuntua hyvinkin vaivalloiselta, joten miksi et hoitaisi kaikkia korjaushankkeita samalla kertaa? Luonnollisia remonttikohteita ovat kylpyhuone ja sauna, mutta myös esimerkiksi keittiön uusiminen voi olla hyvä vaihtoehto. Hyvällä suunnittelulla saat pakollisesta putkiremontista kaiken hyödyn irti.

Kilpailuta rahoitus

Remonttilainaa tarvitsevan kannattaa kilpailuttaa myös rahoitus. Lisäremonttien määrästä riippuen hintalappu saattaa nousta sen verran korkeaksi, että kilpailuttamalla voi säästää helposti tuntuvan summan. Kilpailuttaminen on sen verran nopea toimenpide, että tuntipalkoille tässä varmasti pääsee.

Usein kysytyt kysymykset

Käyttövesiputkien uusimisessa kestää yleensä muutaman päivän. Viemäriremontti on kestoltaan hieman pidempi: sukittamalla viemärit saa korjattua alle viikossa, perinteisellä menetelmällä (eli viemärit vaihtamalla) kesto on reilun viikon.

Voit. Omakotitalon putkisaneeraus on sen verran kevyempi toteutus kerrostalon putkiremonttiin nähden, että myös asuminen kotona remontin aikana on mahdollista. Remontin aikana tulee käyttövesikatkoja, joten nämä on huomioitava asumisessa, mutta usein katkot eivät ole pitkiä. Tarvittaessa peseytymisen voi järjestää esimerkiksi tuttavien luona tai uimahallissa.

Käyttövesiputkiremontin hinta pyörii suuressa osassa tapauksista muutamassa tuhannessa eurossa, mutta kohteesta riippuen hinta saattaa toki olla korkeampikin. Viemäriremontti vie enemmän aikaa, joten sen hintalappu on myös suurempi: menetelmästä ja tilanteesta riippuen se pyörii usein 10 000 – 20 000 euron paikkeilla.