Käyttövesiputkiremontti alan huippuosaajalta

Hanki käyttövesiputkiremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta käyttövesiputkiremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Remontti tulee eteen 30-50 vuoden välein

Käyttövesiputkiremontti tulee eteen yleensä siinä vaiheessa, kun putket ovat 30-50 vuotta vanhat. Vuosikymmenestä riippuen rakentamisessa on käytetty erilaisia materiaaliratkaisuja, joka vaikuttaa putkien kestävyyteen. Materiaalin lisäksi putkiston käyttöikään vaikuttaa mm. veden laatu ja asennustekniikka.

Edessä olevasta käyttövesiputkiremontista kielivät muun muassa seuraavat merkit:

– putkistovuodot lisääntyvät
– vedenkulutus lisääntyy
– vedenpaine laskee
– vedessä on ruostetta
– putkistojen pinnalla näkyy kosteusvaurioita
– liitoskohdat näyttävät huonokuntoisilta

Viimeistään siinä vaiheessa, kun kiinteistössä ilmenee putkistovuotoja, on putkistoille syytä teettää tarkempi kuntotutkimus. Kuntotutkimuksessa putkiston kunto selvitetään mm. koepaloja ottamalla ja erilaisia tutkimuslaitteita käyttämällä. Kuntotutkimuksen perusteella saadaan selville putkiston saneeraustarve, jonka jälkeen tehdään päätös putkiremontin aloittamisesta.

Remontit erilaisissa kohteissa

Remonteissa on paljon eroa riippuen siitä, onko kyseessä taloyhtiö vai omakotitalo. Omakotitalon remontti on sekä hinnaltaan alhaisempi että kestoltaan lyhyempi. Osittain tähän on syynä kohteen koko, mutta myös päätöksenteko on sujuvampaa yhdestä omistajasta johtuen. Alla on käyty käyttövesiputkiremontin vaiheita läpi kohteesta riippuen.

Taloyhtiössä putkiremontti aloitetaan hankesuunnitelmalla, joka on alustava suunnitelma koko remontille. Suunnitelmaa varten hankesuunnittelija tekee tarkempia selvityksiä ja tutkimuksia, joilla selvitetään mm. erilaisten toteutusmuotojen kustannuksia ja riskejä. Lisäksi tässä vaiheessa remontille laaditaan alustava aikataulu. Suunnitelman laatimista varten on tärkeää valita osaava hankesuunnittelija, sillä tässä vaiheessa tehdään jo valintoja, jotka vaikuttavat remontin lopullisiin kustannuksiin.

Hankesuunnitelman laatimisen jälkeen edetään suunnitteluvaiheeseen. Suunnitteluvaiheessa projektille valitaan suunnittelijat, valvojat ja turvallisuuskoordinaattori. Suunnittelijat laativat korjaushankkeelle ensin luonnossuunnitelmat, jonka jälkeen suunnitelmista laaditaan lopulliset toteutussuunnitelmat. Tässä vaiheessa hanketta käydään jo aktiivista vuoropuhelua rakennusviranomaisten kanssa, sillä suunnitelmat on hyväksytettävä viranomaisilla ennen korjaustöiden aloittamista. Suunitteluvaiheessa keskitytään teknisten piirustusten lisäksi myös hankkeen kaupalliseen puoleen eli urakoitsijoiden valintaan. Käyttövesiputkiremontti on sen verran laaja hanke, että tarjouspyynnöissä on huomioitava kaikki yksityiskohtaisetkin urakkaan liittyvät asiat, kuten urakkamuoto, hinnoitteluun liittyvät periaatteet sekä urakoitsijan vastuut ja velvoitteet.

Putkiremontti on niin laaja hanke, että urakoitsijan valinnassa kannattaa painottaa erityisesti pätevyyttä ja aiempia referenssejä. Palveluumme hyväksytään vain hyvämaineisia yrityksiä, joten olemme tehneet alkuvaiheen karsintaa jo puolestanne. Tarjouspyynnön lähettämisen jälkeen saat tarjoukset yhteistyökumppaneiltamme, joten näin saat kartoitettua nopeasti korjaushankkeeseen sopivia urakoitsijoita.

Urakoitsijan valinnan ja urakkasopimuksen solmimisen jälkeen edetään toteutusvaiheeseen. Toteutuksen onnistumisessa nousee tärkeään rooliin viestintä ja valvonta. Suunnitteluvaiheessa on tehty jo isoimmat päätökset, joten nyt korjaukset on vain toteutettava mahdollisimman laadukkaasti. Korjausten aikana pidetään säännöllisesti työmaakokouksia, joissa seurataan projektin etenemistä ja ratkaistaan mahdollisia ongelmatilanteita. Rakennustyön valvojan on tärkeää olla ammattitaitoinen, sillä hän varmistaa, että korjaukset suoritetaan asianmukaisesti.

Urakan valmistuttua pidetään loppukatselmus, jossa varmistetaan, että urakka on tehty asianmukaisesti. Katselmuksessa on mukana rakennusvalvontaviranomainen, jonka hyväksyntä vaaditaan, jotta uusi käyttövesiputkisto voidaan ottaa käyttöön. Loppukatselmuksen ja urakan vastaanottamisen jälkeen urakalla on normaalisti kahden vuoden takuuaika, jonka aikana löytyvät viat kuuluvat urakoitsijan vastuulle.

Omakotitalon putkiremontti on selkeästi kevyempi taloyhtiön vastaavaan remonttiin nähden. Taloyhtiössä suunnittelu ja valmistautuminen on isossa roolissa, mutta omakotitalossa tämä hoidetaan paljon suoraviivaisemmin. Remontin laajuudesta, uusien putkien reiteistä ja vanhan putkiston purkutarpeista päätetään urakoitsijan suorittamassa katselmuksessa. Toteutusvaihe on myös selkeästi nopeampi: usein remontti on ohi jo muutamassa päivässä. Yksinkertaisempi suunnittelu ja toteutus näkyy myös remontin hintalapussa – omakotitalon käyttövesiputkiremontin hinta on selkeästi edullisempi kuin taloyhtiön käyttövesiputkiremontti.

Varmista onnistunut käyttövesiputkiremontti

Usein kysytyt kysymykset

Palvelumme kautta tavoitat urakoitsijan kerrostaloihin, rivitaloihin ja pientaloihin suoritettaviin putkiremontteihin.

Tarjouspyynnön lähettäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Putkiremontin ajankohtaan vaikuttaa monta eri tekijää (putken materiaali, veden laatu, tekninen toteutus jne.). Käyttöikä on keskimäärin 30-50 vuotta, mutta tästä on isojakin heittoja suuntaan ja toiseen. Viimeistään putkiremontin arviointi tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun putkistovuotoja alkaa ilmaantua. Edessä olevasta remontista kielivät myös esimerkiksi lisääntynyt vedenkulutus, vedenpaineen vaihtelu, ruosteinen vesi ja erilaiset kosteusvauriot ja heikentyneet liitoskohdat. Remonttia kannattaa ennakoida kuntoarvioiden avulla, jotta ajoitus onnistuu oikein.