Putkiremontin hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy putkiremontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta putkiremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Remontin hintaan vaikuttaa erityisesti toteutusmenetelmä

Isännöintiliiton putkiremonttibarometrin mukaan putkiremontin hinta on ollut vuonna 2019 perinteisellä menetelmällä toteutettuna kohteesta riippuen keskimäärin vastikeneliötä kohden:

– rivi- ja luhtitaloissa: 659€
– kerrostaloissa (elementtitalo): 740€
– kerrostaloissa (ei-elementtitalo): 882,5€

Hintaan vaikuttaa siis rakennuksen tyyppi ja rakennustapa. Huomionarvoista on, että kustannukset ovat koko Suomen alueelta: PK-seudulla hinnat vastikeneliötä kohden ovat paljon muuta Suomea korkeammat. Oma lukunsa ovat vielä omakotitalot, joiden putkiremontit ovat varsinkin neliöitä kohden laskettuna reilusti taloyhtiöitä halvemmat. Absoluuttisestikin mitattuna remonttien kustannukset ovat selkeästi alhaisemmat, sillä jos taloyhtiöiden kohdalla hintalappu asuntoa kohden kohoaa 5-numeroiseksi, on omakotitalon putkiremontin hinta yleensä 4-numeroinen.

Putkiremontti on mahdollista toteuttaa myös nykyaikaisilla menetelmillä, joita ovat muun muassa sujutus ja pinnoitus. Isännöintiliiton barometrin mukaan elementtikerrostalon saneeraus tällaisilla menetelmillä maksoi keskimäärin vain 290€ per vastikeneliö, joka on noin 60% perinteistä menetelmää (eli putkien uusimista) halvempi! Syynä halpaan hintaan on erityisesti se, että nykyaikaisilla menetelmillä saneeratessa ei jouduta avaamaan rakenteita. Purkutöiden tekeminen on kallista ja aikaavievää, joten näin voidaan säästää merkittäviä summia rahaa. Nykyaikaiset menetelmät ovat asukasviihtyvyydenkin kannalta toimivampia, sillä näin purkupölyn ja rakennusjätteen määrä vähenee, ja remontin kesto lyhenee. Nykyaikaisten menetelmien miinuspuolena ovat remontoidun putkiston alhaisemmat käyttöiät. Lisäksi vakuutusyhtiö ei välttämättä katso esimerkiksi pinnoitettuja putkistoja yhtä hyvällä kuin täysin uusittuja (tämä pitää aina selvittää erikseen vakuutusyhtiöstä). Nykyaikaiset menetelmät eivät sovellu aivan kaikkiin kohteisiin, joten menetelmän soveltuvuutta on arvioitava kunnolla remonttia suunnitellessa

Saneerauksen yhteydessä toteutetaan usein myös muita remontteja. Samaisen barometrin mukaan 5 yleisintä putkiremontin yhteydessä toteutettua muuta korjausta olivat:

1. Tietoliikennekaapelointi / antennijärjestelmä

2. Sähköjärjestelmät

3. Talosaunat

4. Pesutuvat

5. Kellari- ja varastotilat

Sanomattakin on selvää, että muiden remonttien toteuttaminen nostaa putkiremontti hintaa. Pitkässä juoksussa tällainen remonttien yhdistäminen on kuitenkin järkevää, sillä samalla häiriöllä voidaan toteuttaa useampi asumista häiritsevä remontti kerralla alta pois. Tämä laskee myös hintaa, sillä esimerkiksi putkiremontin yhteydessä avattavat rakenteet mahdollistavat korjausten tekemisen yhdellä aukaisulla.

Korjaushankkeen kustannuksista valtaosa syntyy toteutusvaiheessa. Suunnittelu ja valvonta ovat vain pieni osa kokonaishintaa, mutta niillä on kuitenkin valtava merkitys koko urakan onnistumisen kannalta. Hankkeen toteuttajaa valitessa kannattaakin pohtia, että onko näiden hintaa järkevää polkea liian alas. Pätevimmät tekijät eivät ole ikinä halvimpia. Me haluamme olla osaltamme vaikuttamassa laadukkaisiin putkiremontteihin, joten hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia urakoitsijoita. Tarkistamme myös kumppaniemme luottotiedot – emme hyväksy urakoitsijoita, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Konkurssiin menneet yritykset eivät ole kantamassa vastuutaan, mikäli remontin jälkeen kohteesta löytyy rakennusvirheitä.

Putkiremontti hinta – Vaikuttaako urakkamuoto kustannuksiin?

Korjaushankkeen urakkamuoto on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Urakkamuoto tarkoittaa tapaa, jolla korjaushankkeen yksityiskohdista ja muista sopimussuhteen tekijöistä päätetään. Alla on esitelty kolme erilaista urakkamuotoa.

Kokonaisurakkaa käytetään putkiremonteissa eniten. Urakkamuoto on selkeä ja siitä sopimiseen on muotoutunut viralliset sopimusehdot, jotka helpottavat toteutuksesta sopimista. Kokonaisurakassa suunnittelu- ja toteutusvaihe on erotettu toisistaan, joten urakoitsija otetaan mukaan vasta suunnitteluvaiheen jälkeen. Näin ei saada hyödynnettyä urakoitsijan näkemystä suunnitteluvaiheessa, jota voidaan pitää negatiivisena seikkana. Kokonaisurakassa ei ole myöskään kannustinvaikutuksia, jotka kannustaisivat kustannusten alentamiseen, vaan urakan osapuolilla on insentiivi oman taloudellisen hyötynsä kasvattamiseen.

Allianssimallissa urakan osapuolilla on suurimmat kannustinvaikutukset kustannusten alentamiseen. Korjaushankkeen kaikki osapuolet ovat alusta asti hankkeessa mukana, jolloin voidaan hyödyntää kaikkien näkemyksiä remontin suunnittelussa ja toteutuksessa. Vastuut ja hyödyt jakautuvat kaikkien osapuolien kesken, joten näin putkiremontti voidaan saada toteutettua normaalia alhaisemmalla hintalapulla.

Kokonaisvastuurakentaminen on avaimet käteen -paketti, jossa urakoitsija hoitaa kaiken taloyhtiön puolesta. Positiivisena puolena voidaan pitää sitä, että kustannuksia voi säästyä sen ansiosta, että urakoitsija voi tehdä kaikki parhaimmiksi katsovansa ratkaisut. Miinuspuolena on taloyhtiön vallan pieneneminen. Valtakysymykset saattavat aiheuttaa myös eripuraa ja riitoja remontin edetessä.

Eri vaiheiden vaikutus korjaushankkeen hintaan ja toteutuksen laatuun

Usein kysytyt kysymykset

Saat sivustomme kautta helposti ja nopeasti yhteyden alueellasi toimivaan laadukkaaseen urakoitsijaan. Hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia ja ammattitaitoisia tekijöitä, joten voit olla rauhallisin mielin koko prosessin ajan.

Remontin neliöhinta on rivitalossa keskimäärin merkittävästi halvempi. Kerrostalon putkiremontin hinta voi olla jopa 200e korkeampi neliötä kohden.

Remontin toteutusvaihe kestää taloyhtiöissä keskimäärin 6-12 viikkoa ja pientaloissa muutaman päivän. Valmisteluineen taloyhtiön remontti kestää kuitenkin huomattavasti kauemmin: keskimäärin lähes 2 vuotta.

Hintaan vaikuttaa todella moni tekijä: rakennuksen tyyppi (kerrostalo, rivitalo, pientalo), kerrosten lukumäärä, remontin toteutusmenetelmä (perinteinen vai nykyaikainen menetelmä), mahdolliset lisäremontit, rakennuksen sijainti, mahdollisten purkutöiden laajuus jne. Keskimäärin putkiremontti hinta on ollut perinteisellä menetelmällä toteutettuna elementtikerrostaloissa 740€ per vastikeneliö ja rivi- ja luhtitaloissa 659€ per vastikeneliö. Pientalossa hinta on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti paljon halvempi kuin linjasaneeraus hinta kerrostalossa. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat hinnoiltaan korkeammalla tasolla muihin asuinalueisiin nähden. Kysy putkiremontin hinta 2023 jättämällä tarjouspyyntö sivustomme kautta.