Rivitalon putkiremontti alan huippuosaajalta

Hanki rivitalon putkiremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta rivitalosi putkiremontti toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Rivitalon putkiremontti on laaja kokonaisuus

Rivitalon putkiremontti on usein pelkkää putkisaneerausta laajempi kokonaisuus, joka pitää sisällään remonttitarpeesta riippuen:

– käyttövesi- ja viemäriputkien uusimisen
– kylpyhuoneen pintojen uusimisen
– vesikalusteiden päivittämisen
– sähköjärjestelmien uusimisen
– tietoliikenne- ja antennijärjestelmien päivittämisen
– lämpöjärjestelmien saneerauksen

Remonttien laajuuksissa on niin suuria eroja, että suora hintojen vertailu ei ole mielekästä. Suppeimmillaan rivitalon putkiremontissa kunnostetaan käyttövesiputket sukittamalla, jonka ansiosta rakenteita ei jouduta avaamaan, ja näin remontista selvitään nopeasti ja halvalla. Laajimmillaan putkiremontti toteutetaan perinteisellä menetelmällä sekä käyttövesi- että viemäriverkoston osalta, kylpyhuoneiden pinnat uusitaan ja kohteelle tehdään myös muita tarpeellisia lisäremontteja.

Putkisaneeraus tulee eteen 30-50 vuoden kuluttua, joten tällä hetkellä saneeraustarve koskettaa vuosi vuodelta yhä suurempaa rakennuskantaa. Kuparista valmistettujen käyttövesiputkien käyttöikä on keskimäärin 25-30 vuotta, joten remonttiin on syytä valmistautua jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta remonttia ei jouduta viemään kiireellä läpi siinä vaiheessa, kun putket alkavat pettää ja vesivahinkoja alkaa ilmaantua ympäri kiinteistöä. Putkiston kuntoa seuraamalla ja arvioimalla putkiremontin ajankohta voidaan päättää rauhassa, jolloin myös remontin kustannuksissa pystytään useimmiten säästämään. Kallein remontti on sellainen, jossa toteutus hoidetaan kiireellä ilman riittävää valmistautumista ja suunnittelua.

Pitkäkestoisimmat menetelmät putkiremontin toteuttamiseen ovat perinteinen menetelmä ja sukitus. Perinteinen menetelmä eli putkien uusiminen on suosituin tapa remontin toteuttamiseen. Perinteisellä menetelmällä saneerattujen putkien käyttöikä on pitkä (45-50 vuotta), mutta samalla se on myös kallein vaihtoehto. Rivitalon putkiremontin hinta riippuu erityisesti siitä, kuinka mittavasti rakenteita joudutaan purkamaan uusien putkien tieltä. Putkien vetäminen seinien pintoja pitkin on halvin vaihtoehto, sillä näin ei jouduta purkamaan vanhoja rakenteita yhtä mittavasti.

Sukittaminen on melko tuore keksintö, joka alkaa olla yhä suositumpi keino putkiremontin toteuttamiseen, erityisesti sen hinnan vuoksi. Sukittamalla toteutettu remontti saattaa olla jopa yli puolet perinteistä menetelmää halvempi, vaikka VTT:n testeissä sen käyttöiäksi saatiin saman verran kuin perinteisellä menetelmällä toteutetuissa remonteissa (40-50 vuotta). Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan epoksilla kyllästettyä polyesterihuopaputkea, joka lopulta kovetetaan vanhaan putkeen kiinni paineilman avulla.

Remontin hintaan vaikuttavat tekijät

Putkiremontin toteutusmenetelmällä on iso vaikutus kokonaiskustannuksiin. Perinteinen menetelmä eli putkien uusiminen on suosituin menetelmä kestävyytensä vuoksi, mutta samalla se on myös kallein. Nykyaikaiset menetelmät (pinnoittaminen ja sukitus) ovat kehittyneet viime vuosina aimo harppauksin ja varsinkin sukitus tarjoaa nykyään myös pitkää käyttöikää, vaikka onkin hinnaltaan selkeästi edullisempi.

Käyttövesi- ja viemäriputkiston käyttöiät ovat eripituisia, joten aina niitä ei tarvitse uusia samaan aikaan. Molemmat ovat kuitenkin kalliita remontteja, joten hintalappu nousee reilusti, jos molemmat remontit toteutetaan samanaikaisesti. Samanaikaisessa toteutuksessa on kuitenkin paljon positiivisia puolia, joten väkisin näitä ei kannata pyrkiä siirtämään, jos putkiston korjaustarve on selkeä.

Kaikki kohteet ovat erilaisia, joten myös kustannukset ovat yksilöllisiä. Esimerkiksi kaksikerroksisen rivitalon saneeraus on kalliimpi, sillä kohteessa joudutaan usein vetämään putkia myös kerrosten välillä. Purkutöiden laajuus vaikuttaa muutenkin hintaan vahvasti – mitä enemmän putkia voidaan vetää pintavetoina, sitä halvemmaksi remontti tulee. Kohteen iällä on myös vaikutusta: vanhemmissa kohteissa on käytetty usein rakennusmateriaalina asbestia, jonka löytyminen nostaa purkutöiden kustannuksia.

Putkisaneerauksen yhteydessä tehdään usein myös muita lisäremontteja, jotka luonnollisesti nostavat korjaushankkeen hintaa. Esimerkiksi kylpyhuoneiden ja keittiöiden sekä sähkö-, antenni-, tietoliikenne- ja lämpöjärjestelmien päivittäminen ovat kaikki yleisiä lisäremontteja putkisaneerauskohteissa.

Huomioi nämä seikat

Usein kysytyt kysymykset

Kysy 80-luvun rivitalo putkiremontti hinta jättämällä tarjouspyyntö sivustomme kautta yhdellä hakemuksella.

Yleensä kyllä. Rakennuslupa vaaditaan, jos korjaustyö on verrattavissa rakennuksen rakentamiseen. Varsinkin perinteistä menetelmää käytettäessä eli rakenteita purettaessa ja putkistoja uusittaessa rakennuslupa on haettava.

Remontti tulee eteen 30-50 vuoden välein. Skaala on suuri, sillä ajankohtaan vaikuttaa monta eri tekijää (putken materiaali, tekninen toteutus, veden laatu jne.). Tulevasta remontista kielivät mm. kasvanut vedenkulutus, vedenpaineen vaihtelu ja ruosteinen vesi. Putkistovuodot ovat viimesijainen signaali siitä, että remontti on syytä aloittaa mahdollisimman pian.