Käyttövesiputkien uusimisen hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy käyttövesiputkien uusimisen hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta käyttövesiputkien uusiminen toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Saneeraukset erilaisissa kohteissa

Käyttövesiputkiremontti tulee eteen keskimäärin 30-50 vuoden välein. Aikaan vaikuttaa moni yksilöllinen tekijä, kuten putken materiaali, veden laatu ja asennustekniikka. Joissain tapauksissa käyttövesiputkien uusiminen saattaa tulla eteen reilusti aiemminkin, sillä käyttövesiputkissa käytetylle kuparille luvataan 25-30 vuoden käyttöikää. Lähestyvästä putkisaneerauksesta kielivät mm. seuraavat seikat:

– vuodot lisääntyvät
– vedenkulutus kasvaa
– vedenpaine laskee
– vesi on ruosteista
– putkissa näkyy kosteusvaurioita
– liitoskohdat ovat huonokuntoisia

Putkiston kunnosta pysytään perillä teettämällä putkistolle kuntotutkimuksia tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Tutkimuksia kannattaa siis teettää jo ennen ensimmäisten vuotojen esiintymistä, jotta remonttiin voidaan varautua hiljalleen eikä sitä tarvitse vetää kiirehtien läpi.

Saneerauksissa on iso eroja kohteesta riippuen. Taloyhtiöissä korjaushanke on luonnollisesti vaativampi kohteen laajuudesta ja hajautuneesta omistuksesta johtuen. Pientaloissa vastaava hanke voidaan vetää läpi muutamassa päivässä, kun suuremmassa kerrostalossa vastaava kestää valmisteluineen ja suunnitteluineen helposti parikin vuotta. Itse toteutusvaihekin kestää yleensä 6-12 viikkoa.

Kerrostaloissa helpoimmalla ja halvimmalla putkiremontista selviää usein sujutustekniikkaa käyttämällä, mutta tämäkään ei sovellu kaikkiin kohteisiin. Erilaisten toteutusmenetelmien käyttöä on syytä harkita tarkkaan ennen lopullisen valinnan tekemistä. Pientaloissa käyttövesiputkien uusiminen on usein paras ratkaisu, jos putket vedetään pintavetoina, sillä näissä tapauksissa kiinteistöön ei jouduta tekemään mittavia purkutöitä, joka tekee remontista paljon normaalia edullisemmin.

Käyttövesiputkien uusiminen hinta – Mikä vaikuttaa kustannuksiin?

Käyttövesiputkien täydellinen uusiminen tarkoittaa perinteisen putkiremonttimenetelmän käyttöä. Siinä vanhat putket puretaan ja niiden tilalle vedetään uusi putkisto. Tämä tarkoittaa mittavia purkutöitä, joten myös kustannnukset ovat korkeat. Vaihtoehtona tälle on nykyaikaisempien toteutusmenetelmien käyttö, joista hinta/laatusuhteeltaan paras on sujutusmenetelmä. Sujutuksessa vanhaa putkea vahvistetaan syöttämällä sen sisään sujutussukka, jolloin vanhaa putkistoa ei tarvitse purkaa. Varsinkin kohteissa, joissa putkien uusiminen edellyttäisi mittavia purkutöitä, tämä on varteenotettava vaihtoehto. Omakotitaloissa käyttövesiputket voidaan uusia verrattain helposti, jos uudet putket vedetään pintavetoina, joten niissä kyseinen menetelmä ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Rakennuksen tyypillä on iso vaikutus kustannuksiin. Kerrostalossa putkien uusiminen on hankalin toteuttaa, joten myös sen hinta on kallein. Vertailun vuoksi pienen kerrostalohuoneiston osuus linjasaneerauksen kustannuksista saattaa olla 10 000 – 20 000 euroa, kun omakotitalossa vastaavasta voidaan selvitä muutamalla tonnilla. Omakotitaloissa ja rivitaloissakin on eroja: esimerkiksi kaksikerroksinen kohde on työläämpi, kun putkia joudutaan vetämään seinien lisäksi myös kerrosten läpi. Vesipisteiden lukumäärä, niiden sijainti ja muut vastaavat seikat vaikuttavat myös hintaan.

Usein putkiremontin yhteydessä on järkevää tehdä myös muita remontteja. Esimerkiksi kylpyhuoneremontti ja keittiöremontti ovat yleisiä putkiremontin yhteydessä teetettäviä lisätöitä. Tämä nostaa luonnollisesti kokonaishintaa, vaikka tällä ei suoraa vaikutusta itse putkiremontin hintaan olekaan.

Ota remontista kaikki irti

Usein kysytyt kysymykset

Saat sivustomme kautta helposti ja nopeasti yhteyden alueellasi toimivaan luotettavaan urakoitsijaan. Hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia ja ammattitaitoisia tekijöitä, jotka on valikoitu laajan kartoituksen perusteella.

Käyttövesiputkien uusiminen hinta riippuu pitkälti rakennustyypistä. Omakotitalon käyttövesiputkien uusiminen maksaa keskimäärin muutaman tuhat euroa ja sen toteutus kestää vain muutaman päivän, kun taas taloyhtiöissä hinta on suurempi laajemmasta projektista johtuen.