Kylpyhuoneen remontti alan huippuosaajalta

Hanki kylpyhuoneen remontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneesi remontti toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Ennen kylpyhuoneen remonttia huomioitavaa

Laadi lista toiveistasi

Mieti tarkasti mitä haluat uudelta kylpyhuoneeltasi. Rakennetaanko kylpyhuoneen yhteyteen sauna? Onko pintamateriaalien uusimiselle tarvetta? Haluatko huoneeseen lisää säilytystilaa? Uusitaanko lavuaari tai wc-istuin? Kaipaatko kenties muutoksia valaistukseen?

Ennen remontin aloittamista kannattaa pohtia myös asukkaiden henkilökohtaisia tarpeita. Yksin asuvalla henkilöllä on usein erilaiset vaatimukset kylpyhuoneen turvallisuudelle ja käytännöllisyydelle kuin esimerkiksi lapsiperheillä tai vanhuksilla.

Määrittele remontin budjetti

Tee suuntaa-antava budjettiarvio ja mieti riittääkö budjettisi kattamaan kaikista toivomistasi muutoksista aiheutuvat kulut. Mikäli budjettisi on niukemmasta päästä, kannattaa sinun priorisoida kylpyhuoneen pakolliset korjaukset ja miettiä sen jälkeen muutoksia, jotka eivät ole aivan välttämättömiä. Voit halutessasi hakea rahoitusta kylpyhuoneen remonttia varten. Muista myös, että kodin märkätilojen korjaustöistä on mahdollista saada kotitalousvähennys.

Arvioi oma osaamisesi

Muista arvioida kykysi realistisesti, mikäli suunnitelmissasi on toteuttaa kylpyhuoneremontti itse. Märkätilojen onnistunut uusiminen edellyttää teknisen osaamisen lisäksi monenlaisten asetusten ja määräysten tuntemista. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi kylpyhuoneen remontti kannattaa useimmiten jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Vertaile remonttifirmoja

Remonttifirmoja kannattaa vertailla parhaan hinta-laatusuhteen löytämiseksi. Halvin mahdollinen remonttiyritys ei usein ole paras tai loppujen lopuksi edes edullisin vaihtoehto, kun otetaan huomioon työn laatu ja mahdollisista rakennusvirheistä koituvat lisäkustannukset, puhumattakaan piilokuluista, joita epäilyttävän halpaan tarjoukseen ei ole aina sisällytetty. Märkätilojen uusiminen on haastava projekti ja sen onnistunut toteuttaminen vaatii monipuolista ammattitaitoa. Palvelumme kautta tarjouspyyntösi välitetään taitaville ja luotettaville ammattilaisille, jotta sinun ei tarvitsisi stressata remontin onnistumisesta.

Hoida remonttiin vaadittavat luvat ja teetä asbestikartoitus tarvittaessa

Mittavampiin kylpyhuoneen kunnostustöihin taloyhtiössä tarvitaan aina taloyhtiön lupa. Ole yhteydessä isännöitsijään jo varhaisessa vaiheessa, niin saat lisätietoa lupa-asioista. Yksi huomionarvoinen seikka on remontoitavan asunnon ikä. Laki edellyttää asbestikartoituksen teettämistä ennen vuotta 1994 valmistuneiden asuntojen kylpyhuoneille. Kylpyhuoneen purkutöitä ei voida aloittaa ennen kuin kartoitus on tehty.

Varaudu urakan kestoon

Kylpyhuoneen remontti sisältää monta eri työvaihetta ja urakan laajuudesta riippuen koko projekti voi viedä aikaa useita viikkoja. Saat remonttifirmalta suuntaa-antavan arvion projektin kestosta, mutta kaikkia vastaan tulevia muuttujia voi olla mahdotonta ennakoida. Kylpyhuoneen rakenteista saattaa huonolla tuurilla paljastua kosteusvaurio, joka on kuivatettava huolellisesti ennen kuin remonttia voidaan jatkaa. Kuivausprosessi saattaa siirtää urakkaa eteenpäin useammalla viikolla. Ota nämä seikat huomioon remontin aikaista asumisjärjestelyä suunnitellessasi.

Remontin suunnittelu

Remonttia suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon huoneiston asukkaiden tarpeet. Mikäli kylpyhuone tulee lapsiperheen käyttöön, on suunnitteluvaiheessa otettava huomioon lasten turvallisuus. Vanhusten tai liikuntarajoitteisten asukkaiden käyttöön tarkoitetut kylpyhuoneet puolestaan saattavat vaatia jonkinlaisia apuvälineitä ja tukia, tai madalletun kynnyksen kylpyhuoneen ovelle.

Asukkaiden erityistarpeiden lisäksi kannattaa miettiä kuinka mittavia uudistuksia kylpyhuone vaatii. Seuraavia kysymyksiä on järkevää miettiä jo varhaisessa vaiheessa:

-Tuleeko kylpyhuoneen yhteyteen uusi saunatila tai kunnostetaanko jo olemassa oleva sauna?
-Haluatko suihkuun kylpyammeen tai suihkukaapin?
-Tuleeko kylpyhuoneeseen lattialämmitys?
-Onko pintamateriaalien uusimiselle tarvetta?
-Uusitaanko pesuallasta, peiliä tai wc-istuinta?
-Tarvitsetko lisää säilytystilaa (esim. pyykki-/siivouskaappi tai suurempi allaskaappi)
-Tarvitseeko huoneeseen varata tilaa pyykinpesukoneelle tai kuivausrummulle?
-Onko pistorasioiden paikkaa tarpeellista vaihtaa?
-Tarvitseeko huoneen valaistukseen tehdä päivityksiä?

Suunnitteluun kuuluu myös riittävän liikkumistilan varmistaminen. Kiinteiden kalusteiden lisäksi kylpyhuoneessa on oltava tarpeeksi tilaa pukeutumiseen ja riisuutumiseen peseytymisen yhteydessä. Mikäli huoneen neliöt sallivat, kannattaa tyhjää tilaa jättää mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, sillä vapaa liikkumatila on kylpyhuoneen käyttömukavuuden lisäksi myös turvallisuuskysymys.

Käytännön vinkkejä kylpyhuoneen remonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Pelkkä suullinen sopimus on aina riski, vaikka pitäisit urakoitsijaa luotettavana. Urakasta kannattaa ehdottomasti laatia kirjallinen sopimus, sillä suurin osa remonttiriidoista johtuu nimenomaan kirjallisen sopimuksen puutteesta.

Asbestikartoitus on aina rakennuttajan vastuulla. Rakennuttajan tulee huolehtia siitä, että kartoituksen suorittaa valtuutettu asiantuntija.

Urakka kestää yleensä noin 2-4 viikkoa riippuen siitä, kuinka suuria muutoksia haluat tehtävän. Aikataulu saattaa venyä muutamalla viikolla, jos vanhoihin rakenteisiin on imeytynyt kosteutta ja ne joudutaan kuivattamaan.