Saunaremontin hinta – Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy saunaremontin hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saunaremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kuinka paljon saunaremontti maksaa ja mitkä seikat vaikuttavat urakan loppusummaan?

Saunaremontin hinta liikkuu keskimäärin 6000-7000 euron välimaastossa. Pienikokoisen saunan kevyemmästä kunnostuksesta selviää huomattavasti keskimääräistä halvemmalla, kun taas isomman tilan laajamittainen saunaremontti voi kustantaa lähemmäs 10000 euroa. Olemme listanneet alle merkittävimmät kustannuksia määrittävät tekijät.

Uuden saunan hinta riippuu luonnollisesti siitä, mitä kaikkea saunassa uusitaan. Pelkkä lauteiden vaihtaminen tai lattian laatoituksen uusiminen ei vielä vaadi suurta budjettia. Jos taas koko sauna puretaan ja rakennetaan alusta asti uusiksi, nousevat kustannukset moninkertaisiksi urakoitsijan työmäärän lisääntyessä ja materiaalikulujen kasvaessa. Kuluja nostaa myös usein saunan remontoinnin yhteydessä tehtävä kylpyhuoneremontti ja wc-remontti.

Remontoitavan tilan pinta-ala on yksi saunaremontin hintaan eniten vaikuttavista seikoista. Pienen saunan remontti ja ison saunan kunnostus vievät eri määrän materiaaleja ja työaikaa, mikä näkyy tietenkin remontin loppusumman suuruudessa.

Pienemmissä projekteissa, kuten lauteiden, suojakaiteiden, ja tummuneiden paneelien vaihtamisessa on mahdollista säästää tekemällä työt itse, mikäli luottoa omiin kädentaitoihin löytyy. Suuremmissa remonteissa saunan vesieristys ja höyrynsulku joudutaan rakentamaan uudestaan, minkä lisäksi putki- ja sähkövetoja saatetaan joutua muuttamaan. LVI- ja sähkötyöt ovat urakan haastavin osa ja ne on tehtävä tarkkojen määräysten mukaisesti. Tämän vuoksi kyseiset hommat on syytä jättää ammattilaisille. Mikäli saunan remontointi ulkoistetaan kokonaisuudessaan remonttifirmalle, menee keskimäärin noin puolet remonttibudjetista työntekijöiden palkkoihin.

Hintaeroja syntyy myös remonttiyrityksen valinnan perusteella. Eri yritykset veloittavat samasta urakasta eri hinnan, minkä lisäksi työn laadussa voi olla suuriakin eroja. Liian halvan tekijän palkkaaminen on aina riski, sillä työn jälki ei välttämättä ole odotusten mukaista. Tinkiminen rakentamisen laadussa voi pahimmillaan osoittautua jopa kalliin urakoitsijan palkkaamista hintavammaksi, jos hutiloinnista johduvia rakennusvirheitä joudutaan korjailemaan jo pian remontin päätyttyä. Halvimpien tekijöiden sijaan katse kannattaa suunnata hyvämaineisiin yrityksiin, joilla on runsaasti referenssejä aiemmista hyvin onnistuneista remonteista. Remonttifirmojen verkkosivujen ja asiakaspalautteiden selailun ohessa on hyvä tarkastaa myös kaikkien varteenotettavien yritysten rekisteritiedot, sillä puhdas rekisteri on yksi luotettavan tekijän merkki. Kotietu-palvelua käyttämällä säästyt turhalta vaivalta, sillä olemme tutkineet kanssamme yhteistyötä tekevien urakoitsijoiden taustat puolestasi.

Saunaremontti hinta riippuu paljon myös valituista materiaaleista. Seinä- ja kattopaneelien, sekä lauteiden puumateriaaleissa on paljon valinnanvaraa perinteisestä suomalaisesta kuusesta harvinaisempiin ulkomaalaisiin puulajeihin. Hintaero halvimpien ja kalleimpien puumateriaalien välillä on huomattava. Lämpökäsitellyt materiaalit ovat tavallista arvokkaampia, sillä käsitelty puu eristää paremmin lämpöä ja kestää saunan vaativissa olosuhteissa hyväkuntoisena pidempään.

Rahaa saa halutessaan palamaan myös kiukaan vaihtamiseen. Edullisimpien kiukaiden hinnat lähtevät parin sadan euron tuntumasta ja arvokkaimmat mallit keventävät lompakkoa useilla tuhansilla euroilla. Halvimman vaihtoehdon sijaan on järkevämpää sijoittaa vähintäänkin keskitason malliin, jotta kiukaasta riittää iloa vuosikausiksi eteenpäin. Kiukaan hintaan vaikuttaa sen valmistusmateriaali ja rungon paksuus, sekä tehokkuus ja design. Kiuasta valitessa tulee muistaa, että eri kiuasmallit on tarkoitettu eri kokoisiin saunoihin ja liian tehokkaan kiukaan hommaaminen pieneen tilaan on yksinkertaisesti rahan tuhlausta. Kiukaan valmistaja ilmoittaa aina erikseen, minkä kokoiseen tilaan kyseinen malli on optimaalinen.

Saunan kunnostuksesta on mahdollista saada verohelpotusta kotitalousvähennyksen muodossa. Muista, että voit tehdä vähennyksen ainoastaan työn osuudesta. Jos palkkaat yrityksen toteuttamaan urakan, olet oikeutettu vähentämään työn osuudesta 40%. Vuonna 2023 maksimivähennyksen, eli 2250 euroa voit saada silloin, kun työn osuus remontin loppusummasta on vähintään 5875 euroa. Mikäli palkkaat yrityksen sijasta työntekijän, saat vähentää tämän palkkakuluista 15%, sekä palkkaamisesta aiheutuneet sivukulut. Kotitalousvähennyksestä peritään vuosittainen sadan euron omavastuu.

Vähennys maksetaan henkilökohtaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että virallisessa parisuhteessa olevan pariskunnan kumpikin osapuoli voi saada enintään 2250 euron vähennyksen yhteisen asunnon saunaremontista. Vähennyksen ansiosta yhdessä toteutetun saunaremontin hinta voi tulla käytännössä jopa 4500 euroa edullisemmaksi.

Pariskunnan on joissakin tapauksissa mahdollista säästää myös omavastuun maksamisessa. Jos vähennyksen määrä ei ylitä 2250 euroa, eli henkilökohtaista maksimirajaa, voi toinen puoliso vähentää kulut kokonaan omassa verotuksessaan. Näin menettelemällä omavastuukin peritään vain yhdeltä henkilöltä.

Esimerkki 1:

Palkkaat aviopuolisosi kanssa remonttiyrityksen suorittamaan yhteisen asuntonne suuren saunan täydellisen uudelleenrakennuksen. Saunaremontin hinta on 12100 euroa, josta työn osuutta on 6000 euroa. Vähennyksiä ei makseta 5875 euron yli menevästä osuudesta.

5875 euroa x 0,4 = 2250 euroa

2250 euroa x 2 henkilöä = 4500 euroa

4500 euroa – 2 x 100 euron omavastuu = 4300 euroa

Saat siis puolisosi kanssa yhteensä 4300 euron verovähennyksen.

Esimerkki 2:

Palkkaat yrityksen remontoimaan saunasi. Loppulaskussa työn osuudeksi on eritelty 4200 euroa. Vähennyksen määrä lasketaan seuraavasti:

4200 euroa x 0,4 = 1680 euroa

1680 euroa – 100 euron omavastuu = 1580 euroa

Näin ollen saunaremontti tulee maksamaan 1580 euroa vähemmän.

Usein kysytyt kysymykset

Sinun tarvitsee vain täyttää ilmoituslomake, jossa kuvailet lyhyesti tarjolla olevaa urakkaasi. Lomakkeen lähetettyäsi voit ottaa rennosti ja jäädä odottelemaan yhteydenottoa asuinalueesi rautaiselta ammattilaiselta. Oli kyseessä sitten rivitalon saunan remontti, taloyhtiön saunan remontti tai saunan rakentaminen omakotitaloon, voit luottaa siihen, että urakka hoituu alusta loppuun jouhevasti.

Halvin ja samalla yleisin suomalaisten saunojen lauteissa ja paneeleissa käytetty puumateriaali on kuusi.

Painavissa kiukaissa on paksu ja tukeva runko, jonka vuoksi ne löytyvät yleensä hintahaitarin kalliimmasta päästä.

Urakointiliikkeen edustaja auttaa sinua mielellään uuden saunatilan ideoinnissa aina tilasuunnittelusta materiaalivalintoihin.

Joissakin tapauksissa saunaremontti hinta voi nousta ennakoitua korkeammaksi. Tällainen erikoistapaus voi olla esimerkiksi iäkkään saunan rakenteista purkutöiden jälkeen löydetty vika, jonka korjaamiseen kuluu ylimääräistä aikaa ja materiaaleja. Etukäteen solmitulla kirjallisella sopimuksella pidät huolen siitä, ettei yritys voi veloittaa sinulta merkittävästi sovittua enempää neuvottelematta asiasta ensin kanssasi.