Kilpailuta rakennusliike Kotiedun kautta

Hanki luotettava rakennusliike toteuttamaan tarvitsemasi korjaushanke. Kotietu-palvelun kautta voit kilpailuttaa urakkasi parissa minuutissa luotettavien toimijoiden kesken. Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Rakennusliike - kuvitus

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Rakennusliikkeen valinta

Jokainen haluaa varmasti urakalleen mahdollisimman luotettavan tekijän. Hyvän urakoitsijan löytäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä markkinat ovat pullollaan erilaisia toimijoita laidasta laitaan ja eri yritysten tekemän työn laadussa voi huomata selkeitä eroja. Osa yrityksistä pyrkii houkuttelemaan asiakkaita myymällä palveluitaan alihintaan, mutta tällaiset firmat eivät usein pysty täyttämään vaadittuja laatukriteerejä. Osaava rakennusliike puolestaan ymmärtää oman arvonsa, eikä suostu tekemään töitä pilkkahinnalla.

Sopivan urakoitsijan löytäminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta yritysten tutkimiseen käytetty aika maksaa kyllä itsensä takaisin vähintäänkin mielenrauhan muodossa, kun tiedät urakkasi olevan luotettavissa käsissä. Laadukkaan yrityksen palkkaamalla voit säästää rahaa myös konkreettisesti, sillä epäilyttävän halvalla tehdyssä työssä on monesti tingitty työn tasosta ja rakennusvirheitä saatetaan joutua korjaamaan hyvinkin pian urakan päätyttyä. Joissakin tapauksissa koko urakka saattaa jopa jäädä kesken. Tästä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia, jotka saattavat nostaa urakan lopullisen hinnan jopa korkeammaksi, kuin mitä hyvämaineisen firman palkkaaminen olisi alunperin tullut maksamaan. Lisäksi riitatilanteiden selvittely on aikaa vievää ja voimavaroja kuluttavaa, eikä henkiselle hyvinvoinnille pysty määrittelemään hintaa. Laadukas rakennusliike sen sijaan hoitaa työt siten, ettei korjauksia tarvitse tehdä pitkiin aikoihin, eikä epäselviä tilanteita pääse herkästi syntymään selkeän viestinnän ansiosta.

Yrityksen taustatietojen tarkistus

Sopivaa tekijää etsiessä on tärkeää tarkastaa yrityksen taustat. Yrityksen rekisteritiedot löytyvät helposti yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Yrityksen tulee kuulua kauppa-, arvonlisävero- ja ennakonperintärekisteriin. Näihin rekistereihin kuuluminen on osoitus siitä, että kyseessä on vakavasti otettava ja laillinen toimija. On myös tärkeää muistaa, että kotitalousvähennystä ei myönnetä, mikäli työ on teetetty ennakonperintärekisteriin kuulumattomalla yrityksellä. Rekisteritiedoista käy ilmi myös yrityksen perustamisajankohta. Yrityksen pitkä ikä osoittaa, että sen liiketoiminta on kestävällä pohjalla.

Perusrekisteritietojen lisäksi on kannattavaa tarkastaa urakoitsijan luottotiedot. Puhtaat luottotiedot kielivät siitä, että yritys hoitaa asiansa jämptisti. Mikäli yrityksen luottotiedoista löytyy merkittäviä maksuhäiriömerkintöjä, kannattaa sen suhteen harjoittaa varovaisuutta. YTJ:n verkkosivujen kautta pääsee käsiksi myös verovelkarekisteriin. Jos urakoitsijalla on runsaasti maksamattomia veroja, saattaa tämä olla merkki välinpitämättömyydestä tai talousvaikeuksista. Pahimmassa tapauksessa taloudellisten ongelmien kanssa painivat rakennusliikkeet voivat ajautua konkurssiin jopa kesken urakan.

Asiakaspalautteet ja referenssit

Varteenotettavien rakennusliikkeiden verkkosivustoilta löytyy yleensä referenssejä aiemmin toteutetuista remonteista. Referenssikuvia selailemalla saa hyvän käsityksen siitä, millaista jälkeä kyseinen urakoitsija on saanut aikaiseksi ja mitä siltä voi odottaa. Kuvien katselun lisäksi on oleellista lukea myös firman saamia asiakaspalautteita. Edellisten asiakkaiden kommenteista voi saada lisätietoja esimerkiksi urakoitsijan viestinnän sujuvuudesta, palvelun ystävällisyydestä ja sopimusten noudattamisesta. Jos valtaosa firman saamasta palautteesta on positiivista ja referenssikuvat huokuvat ammattitaitoa, on kyseessä mitä todennäköisimmin luotettava tekijä.

Lisävinkit urakoitsijan palkkaamiseen

Rakennusliike - kuvituskuva

Laadi aina kirjallinen sopimus

Muista aina tehdä urakoitsijan kanssa kirjallinen sopimus vähänkin suuremmista töistä. Vaikka rakennusliike vaikuttaisi taustatutkimuksen perusteella luotettavalta, on oman selustan turvaaminen silti järkevä varotoimenpide. Kun asiasta on mustaa valkoisella, ei kummallakaan osapuolella ole epäselvyyttä pelisäännöistä ja erimielisyyksiä ei pääse syntymään yhtä herkästi kuin suullisessa sopimuksessa. Erityisen tärkeää on määritellä urakan hintaan liittyvät yksityiskohdat, jotta urakoitsija ei pääse millään verukkeella veloittamaan työstä sovittua summaa enempää. Hinnan lisäksi sopimuksesta tulisi käydä ilmi muun muassa työn arvioitu kesto ja mahdollinen hinnan alennus viivästyneestä työstä.

Älä maksa työstä ennakkoon

Työstä ei yleensä veloiteta ennakkomaksua, vaan maksu suoritetaan vasta rakennusprojektin valmistuttua. Jos remonttipalvelu vaatii maksua etukäteen koko hankkeen suorittamisesta, kannattaa kyseisen toimijan kanssa olla varuillaan. Ennakkomaksun suorittaminen on aina iso riski, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa huijatuksi tulemiseen. Pahin mahdollinen skenaario on, että työ jää maksusta huolimatta tekemättä ja urakoitsija ei enää vastaa yhteydenottoihin.

Usein kysytyt kysymykset

Rakennustöistä on mahdollista saada verovähennystä, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät. Vähennystä maksetaan ainoastaan ammattilaisen tekemän työn osuudesta, eli esimerkiksi materiaalikustannuksia ja työntekijöiden kilometrikorvauksia ei pysty vähentämään verotuksessa. Vähennys ei koske uudisrakentamista, vaan ainoastaan perusparannus- ja kunnossapitotöitä. Sijoitusasunnon remontoinnista koituneet kulut eivät ole vähennyskelpoisia.

Tarjous kannattaa ehdottomasti pyytää useammalta toimijalta. Kilpailuttamalla tekijät palvelumme avulla saat tarjoukset etukäteen seulotuilta laadukkailta yrityksiltä ja sinun tarvitsee vain valita vaihtoehdoista itsellesi sopivin. Saat parhaan hinta-laatu-suhteen ja säästät paljon aikaa, kun sinun ei tarvitse etsiä potentiaalisia tekijöitä itse ja lähettää erillistä hakemusta jokaiselle.

Urakoitsijan korvausvelvollisuus rakennusvirheiden osalta jatkuu kymmenen vuotta projektin valmistumisesta eteenpäin, ellei asiasta ole tehty erillistä sopimusta. Korvausvastuuseen ei vaikuta teon tahallisuus tai huolimattomuuden aste, vaan mikäli virhe näytetään toteen, on tekijä joka tapauksessa velvoitettu korvaamaan aiheutuneen vahingon. Urakoitsija voi joko korjata vian itse, tai vaihtoehtoisesti korvata rahallisesti korjauksesta aiheutuvat kulut.