Kilpailuta rivitalon putkiremontti parissa minuutissa

Kilpailuta rivitalon putkiremontti nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Rivitalon putkiremontti on laaja kokonaisuus

Rivitalon putkiremontti on usein pelkkää putkisaneerausta laajempi kokonaisuus, joka pitää sisällään remonttitarpeesta riippuen:

– käyttövesi- ja viemäriputkien uusimisen
– kylpyhuoneen pintojen uusimisen
– vesikalusteiden päivittämisen
– sähköjärjestelmien uusimisen
– tietoliikenne- ja antennijärjestelmien päivittämisen
– lämpöjärjestelmien saneerauksen

Remonttien laajuuksissa on niin suuria eroja, että suora hintojen vertailu ei ole mielekästä. Suppeimmillaan rivitalon putkiremontissa kunnostetaan käyttövesiputket sukittamalla, jonka ansiosta rakenteita ei jouduta avaamaan, ja näin remontista selvitään nopeasti ja halvalla. Laajimmillaan putkiremontti toteutetaan perinteisellä menetelmällä sekä käyttövesi- että viemäriverkoston osalta, kylpyhuoneiden pinnat uusitaan ja kohteelle tehdään myös muita tarpeellisia lisäremontteja.

Putkisaneeraus tulee eteen 30-50 vuoden kuluttua, joten tällä hetkellä saneeraustarve koskettaa vuosi vuodelta yhä suurempaa rakennuskantaa. Kuparista valmistettujen käyttövesiputkien käyttöikä on keskimäärin 25-30 vuotta, joten remonttiin on syytä valmistautua jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta remonttia ei jouduta viemään kiireellä läpi siinä vaiheessa, kun putket alkavat pettää ja vesivahinkoja alkaa ilmaantua ympäri kiinteistöä. Putkiston kuntoa seuraamalla ja arvioimalla putkiremontin ajankohta voidaan päättää rauhassa, jolloin myös remontin kustannuksissa pystytään useimmiten säästämään. Kallein remontti on sellainen, jossa toteutus hoidetaan kiireellä ilman riittävää valmistautumista ja suunnittelua.

Pitkäkestoisimmat menetelmät putkiremontin toteuttamiseen ovat perinteinen menetelmä ja sukitus. Perinteinen menetelmä eli putkien uusiminen on suosituin tapa remontin toteuttamiseen. Perinteisellä menetelmällä saneerattujen putkien käyttöikä on pitkä (45-50 vuotta), mutta samalla se on myös kallein vaihtoehto. Hintaan vaikuttaa erityisesti se, että kuinka mittavasti rakenteita joudutaan purkamaan uusien putkien tieltä. Putkien vetäminen seinien pintoja pitkin on halvin vaihtoehto, sillä näin ei jouduta purkamaan vanhoja rakenteita yhtä mittavasti.

Sukittaminen on melko tuore keksintö, joka alkaa olla yhä suositumpi keino putkiremontin toteuttamiseen, erityisesti sen hinnan vuoksi. Sukittamalla toteutettu remontti saattaa olla jopa yli puolet perinteistä menetelmää halvempi, vaikka VTT:n testeissä sen käyttöiäksi saatiin saman verran kuin perinteisellä menetelmällä toteutetuissa remonteissa (40-50 vuotta). Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan epoksilla kyllästettyä polyesterihuopaputkea, joka lopulta kovetetaan vanhaan putkeen kiinni paineilman avulla.

Remontin hintaan vaikuttavat tekijät

Putkiremontin toteutusmenetelmällä on iso vaikutus kokonaiskustannuksiin. Perinteinen menetelmä eli putkien uusiminen on suosituin menetelmä kestävyytensä vuoksi, mutta samalla se on myös kallein. Nykyaikaiset menetelmät (pinnoittaminen ja sukitus) ovat kehittyneet viime vuosina aimo harppauksin ja varsinkin sukitus tarjoaa nykyään myös pitkää käyttöikää, vaikka onkin hinnaltaan selkeästi edullisempi.

Käyttövesi- ja viemäriputkiston käyttöiät ovat eripituisia, joten aina niitä ei tarvitse uusia samaan aikaan. Molemmat ovat kuitenkin kalliita remontteja, joten hintalappu nousee reilusti, jos molemmat remontit toteutetaan samanaikaisesti. Samanaikaisessa toteutuksessa on kuitenkin paljon positiivisia puolia, joten väkisin näitä ei kannata pyrkiä siirtämään, jos putkiston korjaustarve on selkeä.

Kaikki kohteet ovat erilaisia, joten myös kustannukset ovat yksilöllisiä. Esimerkiksi kaksikerroksisen rivitalon saneeraus on kalliimpi, sillä kohteessa joudutaan usein vetämään putkia myös kerrosten välillä. Purkutöiden laajuus vaikuttaa muutenkin hintaan vahvasti – mitä enemmän putkia voidaan vetää pintavetoina, sitä halvemmaksi remontti tulee. Kohteen iällä on myös vaikutusta: vanhemmissa kohteissa on käytetty usein rakennusmateriaalina asbestia, jonka löytyminen nostaa purkutöiden kustannuksia.

Putkisaneerauksen yhteydessä tehdään usein myös muita lisäremontteja, jotka luonnollisesti nostavat korjaushankkeen hintaa. Esimerkiksi kylpyhuoneiden ja keittiöiden sekä sähkö-, antenni-, tietoliikenne- ja lämpöjärjestelmien päivittäminen ovat kaikki yleisiä lisäremontteja putkisaneerauskohteissa.

Vinkkejä rivitalon putkiremonttiin

Huomioi nämä seikat

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Älä tuijota pelkkää hintaa

Putkiremonttia valmistellessa kannattaa hyödyntää asiantuntijoiden näkemyksiä. Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa, vaan esimerkiksi putkiston käyttöikä on tärkeä kriteeri. Pinnoittamalla putkistolle voidaan saada 10 lisävuotta näennäisesti halvalla, mutta onko se sen arvoista, jos putket uusimalla vuosia voidaan hankkia viisinkertaisesti?

Selvitä lisäremonttien tarve

Putkiremonttien yhteydessä hoidetaan usein myös muita remontteja alta pois. Mikäli rakenteita joudutaan avaamaan, niin tilannetta voidaan hyödyntää ja hoitaa samalla muitakin remontteja, jotka vaativat rakenteiden avaamista. Hyvin hoidetuissa taloyhtiöissä pidetään katse useamman vuoden päässä, jotta remontit voidaan niputtaa ja näin säästyä turhilta kuluilta.

Valmistaudu ja suunnittele huolella

Hyvä valmistautuminen on kaiken A ja O. Siinä vaiheessa, kun ensimmäisiä putkistovuotoja alkaa ilmaantua, putkiremontille voi tulla todella kiire. Varsinkin, kun vakuutusyhtiö ei korvaa vesivahinkoja, jotka johtuvat korjausten laiminlyönnistä. Nopeasti läpiviedyssä urakassa jää helposti vaihtoehtojen pohtiminen ja lisäremonttien suunnittelu paitsioon.

Etsi pätevä urakoitsija

Suunnittelulla korjaushankkeelle luodaan tukeva pohja, mutta tämän jälkeen hanke pitäisi pystyä vielä toteuttamaan laadukkaasti. Urakoitsija kannattaa aina kilpailuttaa, jotta pystyt vertailemaan hinnan lisäksi aiempia referenssejä sekä urakoitsijan pätevyydestä ja palvelun laadusta välittyvää kuvaa. Jos kommunikointi on myyntivaiheessa huonoa, niin tähän tuskin tulee parannusta hankkeen aikana.

Toteutuksen johtaminen ja valvonta

Projektipäällikkö ja rakennustyön valvoja ovat onnistuneen korjaushankkeen kannalta kriittisiä henkilöitä. Tekijöitä palkatessa kannattaa painottaa ennemminkin pätevyyttä kuin hintaa, sillä kokonaiskustannuksiin suhteutettuna johtaminen ja valvonta eivät ole erityisen suuria kulueriä.

Usein kysytyt kysymykset

Yleensä kyllä. Rakennuslupa vaaditaan, jos korjaustyö on verrattavissa rakennuksen rakentamiseen. Varsinkin perinteistä menetelmää käytettäessä eli rakenteita purettaessa ja putkistoja uusittaessa rakennuslupa on haettava.

Remontti tulee eteen 30-50 vuoden välein. Skaala on suuri, sillä ajankohtaan vaikuttaa monta eri tekijää (putken materiaali, tekninen toteutus, veden laatu jne.). Tulevasta remontista kielivät mm. kasvanut vedenkulutus, vedenpaineen vaihtelu ja ruosteinen vesi. Putkistovuodot ovat viimesijainen signaali siitä, että remontti on syytä aloittaa mahdollisimman pian.