Kilpailuta kylpyhuoneremontin hinta yhden toimijan kautta

Kilpailuta kylpyhuoneremontin hinta muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti hinta - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Remontin vaiheet - tyypillisen kylpyhuoneremontin eteneminen

1. Suunnittelu

Jokainen kylpyhuoneremontti alkaa suunnitteluvaiheella, jonka aikana päätetään mitä muutoksia kylpyhuoneelle tullaan tekemään, millaisia materiaaleja käytetään ja mitä kalusteita uusitaan. Remonttiyritykset tarjoavat urakan käytännön toteutuksen lisäksi apua myös remontin suunnittelussa.

2. Tarvittavat suojaustoimenpiteet

Ennen kuin työt voidaan aloittaa, on asunto suojattava saneerauksen ajaksi. Huoneiston suojaamiseen käytetään muovia ja remonttimiesten käyttämä kulkureitti päällystetään esimerkiksi kovalevyllä tai pahvilla, jotta lattiaan ei syntyisi naarmuja. Kylpyhuoneen oviaukko suojataan erityisen tarkasti ja purkutöistä aiheutunut pöly poistetaan koneellisesti.

3. Vanhan kylpyhuoneen purkaminen

Kun asunto on asianmukaisesti suojattu, käynnistetään kylpyhuoneen purkutyöt. Vesi ja sähkö suljetaan, vanhat kalusteet poistetaan ja pinnat, sekä seinä- ja kattopaneelit puretaan. Purkutöiden ohessa tarkastetaan vanhojen rakenteiden kunto ja suoritetaan kosteuskartoitus. Mahdolliset rakenteista löytyneet viat korjataan ennen kuin kylpyhuone voidaan rakentaa uudelleen.

4. Pohjatyöt

Seuraavana ovat vuorossa pohjatyöt, joiden aikana tehdään muun muassa lattiavalut kallistuksineen ja pintojen tasoitus. Pohjatöiden yhteydessä tehdään tarvittavat sähkötyöt, kuten esimerkiksi lattialämmityksen asennus.

5. Vedeneristys

Huolellinen vedeneristys on elintärkeää, sillä laiminyönnit tässä työvaiheessa voivat altistaa kylpyhuoneen kosteusvaurioille tulevaisuudessa. Huoneen pinnat on eristettävä täysin vesitiiviiksi, jotta kosteus ei pääse imeytymään rakenteisiin.


6. Pintojen uusiminen ja kalusteiden kiinnitys

Laatat kiinnitetään pintoihin kiinnityslaastilla ja laastin kuivuttua laatoitus saumataan huolellisesti. Laatoitus on tilan silmiinpistävin osa, joten pintamateriaalien valintaan kannattaa käyttää aikaa. Saumauksen jälkeen kylpyhuoneen uudet kalusteet asennetaan paikoilleen.

7. Sähkö- ja putkityöt

Asiantunteva putkimies pitää huolen siitä, että putket ja vesipisteet ovat asianmukaisilla paikoilla ja sähkömiehen vastuulle jää sähkövetojen turvallisuuden ja riittävän valaistuksen varmistaminen.

8. Loppusiivous

Lopputuloksena on ammattitaidolla rakennettu pitkäikäinen kylpyhuone. Huone siivotaan ja pestään vielä ennen käyttöönottoa ja remonttifirma vie suojamuovit, sekä -levyt lähtiessään mukanaan.

Ennen remontin aloittamista huomioitavaa

Tee huolellinen suunnitelma

Oninstunut remontti edellyttää tarkkaa suunnittelutyötä. Suunnitelma kannattaa yleensä tehdä yhdessä remonttifirman edustajan kanssa, joka suunnittelee urakan teknisen toteutuksen. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä muun muassa seuraavia asioita:

-Vaatiiko kylpyhuone suuremman luokan remonttia vai riittääkö pelkkä pintojen ehostaminen?

-Tarvitseeko kylpyhuoneen yhteydessä olevalle saunalle tehdä korjauksia?

-Hankitaanko tilaan uusia kalusteita?

-Minkälainen laatoitus huoneeseen tulee?

-Tarvitaanko tilaan lisää pistorasioita tai vaihdetaanko niiden paikkoja?

-Onko kylpyhuone nykyisellään riittävän valoisa vai onko valaistuksen määrää tarpeellista lisätä?

Suunnitelmassa kannattaa aina ottaa huomioon mahdolliset tulevaisuuden muutokset, kuten esimerkiksi perheen koon kasvaminen. Lapsiperheen tarpeet eriävät yksin asuvan ihmisen vaatimuksista muun muassa märkätilojen käytännöllisyyden ja turvallisuuden osalta. Kylpyhuoneen turvallisuutta voi lisätä esimerkiksi välttämällä liukkaita pintamateriaaleja ja suunnittelemalla tilan niin, että vapaata liikkumatilaa on mahdollisimman paljon.

Remontin budjetti

Varaudu budjettia määritellessäsi siihen, että urakan alkuperäinen hinta-arvio saattaa ylittyä jonkin verran. Tällainen odottamaton remontin kustannuksia nostava tekijä saattaa olla esimerkiksi purkutöiden yhteydessä paljastunut vika tilan rakenteissa. Mikäli kylpyhuoneremontin hinta tekee turhan suuren loven tämänhetkiseen talouteesi, voit hakea rahoitusta remonttilainan muodossa.

Ammattilaisen palkkaaminen kannattaa

Pienemmät kylpyhuoneen muutokset, kuten seinien maalaaminen tai peilikaapin asennus on mahdollista toteuttaa itse, mutta suuremmat tilan rakenteita, putkistoja ja sähköjä koskevat remontit tulee jättää aina asiantuntijan hoidettavaksi. Hyvä remonttifirma hoitaa urakan määräyksiä noudattaen ja voit olla varma siitä, että työn jälki on laadukasta.

Kilpailuta remontti

Remonttitarjous kannattaa aina pyytää useammalta tekijältä. Näin saat hyvän käsityksen kylpyhuoneremontin hintatasosta ja pääset vertailemaan urakoitsijoita keskenään. Halvimman tarjouksen sijaan kannattaa yleensä valita sellainen urakoitsija, joka vaikuttaa uskottavimmalta ja on saanut palvelemiltaan asiakkailta paljon kehuja.

Muuttuva aikataulu

Jos suunnittelet esimerkiksi asuvasi remontin ajan eri osoitteessa, muista ottaa huomioon mahdolliset muutokset urakan aikataulussa. Silloin tällöin jokin saneerauksen aikana paljastunut seikka saattaa viivästyttää urakan valmistumista useilla viikoilla. Aikataulumuutoksen aiheuttava syy voi olla esimerkiksi rakenteissa piilevä kosteusvaurio, joka on kuivatettava ennen seuraavaan työvaiheeseen siirtymistä.

Asbestikartoitus

Jos kylpyhuoneesi on rakennettu ennen vuotta 1994, tulee sinun lain mukaan palkata asiantuntija suorittamaan huoneelle asbestikartoitus. Mikäli asbestia löydetään rakenteista, suoritetaan niille määräysten mukainen asbestipurku.

Kosteuskartoitus

Ennen kylpyhuoneremontin aloittamista on suoritettava kosteusmittaus, jonka tekee alan ammattilainen. Suuntaa antavat mittaustulokset saadaan pintakosteusmittarilla laatoitusta vahingoittamatta. Mikäli pintakosteusmittaus antaa syyn epäillä kosteusvahinkoa, saadaan luotettavat lukemat porareikämittauksen avulla.

Mikä on kylpyhuoneremontti hinta ja mistä se koostuu?

Tyypillisen kylpyhuoneremontin keskihinta liikkuu noin 5000-7000 euron välillä. Urakan kustannukset muodostuvat muun muassa seuraavin perustein.

Suurin urakan kuluja määrittävä tekijä on luonnollisesti remontin mittavuus ja remontoitavan huoneen neliömäärä. Pelkkä pintojen vaihtaminen on huomattavasti edullisempaa kuin tilan kokonaisvaltainen uusiminen rakenteita ja kalusteita myöten. Jos kylpyhuoneen yhteydessä sijaitseva sauna halutaan kunnostaa samalla, nousevat kulut huomattavasti korkeammiksi.

Keskimäärin hieman alle puolet kylpyhuoneremontin hinnasta koostuu urakoitsijan työtunneista. Luotettavan ammattilaisen palkkaaminen on kuitenkin hintansa arvoista, sillä lopputuloksena on asiantuntevasti suunniteltu ja rakennettu, sekä pitkäikäinen kylpyhuone. Halutessasi voit suorittaa osan helpoimmista työvaiheista itse, mutta vedeneristys- sähkö- ja putkitöitä ei ole luvallista tehdä omin päin ilman asianmukaista koulutusta, vaan näissä työvaiheissa on turvauduttava LVIS-alan erikoisosaajan apuun.

Märkätilan materiaalivalinnat ovat suuressa roolissa urakan kustannuksista puhuttaessa. Esimerkiksi kylpyhuoneen pintamateriaalivaihtoehtoja on valtava määrä ja niiden neliöhinta vaihtelee suuresti muun muassa laattojen koon ja muotoilun mukaan. Arvokkaimpien laattojen hinnat voivat olla moninkertaisia edullisimpiin materiaaleihin verrattuna. Usein eri materiaaleja yhdistellään siten, että suurin osa huoneesta pinnoitetaan edullisella peruslaatalla ja hintavampia erikoislaattoja sijoitellaan tiettyihin kohtiin koristeeksi.

Huoneeseen hankittavien uusien kalusteiden valinnassa kannattaa myös käyttää harkintaa. Vähänkin laajempaan kylpyhuoneremonttiin uppoaa yleensä sievoinen summa rahaa ja halpojen lastulevykalusteiden ostaminen saattaa tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Kaikkein edullisimpien kalusteiden hankkiminen on kuitenkin hieman lyhytnäköistä, sillä niiden kestävyysominaisuudet eivät ole samalla tasolla laadukkaampien kalusteiden kanssa. Pitkäikäisillä laatukalusteilla varusteltu kylpyhuone nostaa koko asunnon arvoa, joten niihin sijoittaminen on kannattavaa.

Kylpyhuoneremontti hintaan vaikuttaa myös kylpyhuoneen rakennusvuosi. Iäkkään kylpyhuoneen uusiminen vaatii monesti rakenteiden, sekä sähkö- ja putkivetojen päivittämistä ajan tasalle. Ennen vuotta 1994 valmistuneet märkätilat on myös ennen remontin alkua tutkittava asbestin varalta. Tästä johtuen vanhempien märkätilojen remontointiin uppoaa keskimääräistä enemmän rahaa.

Logistisesti erityisen hankalassa paikassa sijaitseva asunto saattaa aiheuttaa urakalle lisäkustannuksia urakoitsijan lisääntyneiden työtuntien vuoksi. Tällainen haastava kohde voi olla esimerkiksi korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitseva asunto, johon rakennustarvikkeet, materiaalit ja kalusteet joudutaan kantamaan ahtaita kierreportaita pitkin.

Remonttifirmoja on valtava määrä ja jokainen hinnoittelee työnsä eri tavalla. Urakoitsijaa valitessa ei kannata antaa liikaa painoarvoa mahdollisimman halvalle hinnalle, vaan pyrkiä palkkaamaan hyvämaineinen ja runsaasti positiivisia asiakasarvioita saanut firma.

Urakoitsijalta on suositeltavaa pyytää kirjallinen arvio remontin hinnasta ennen projektin aloittamista. Tällä tavoin ehkäiset tehokkaasti epäselvyyksiä ja riitoja urakoitsijan kanssa.

Muita käytännön remonttivinkkejä

Kylpyhuoneremontti hinta - kuvituskuva

Hae kotitalousvähennystä

Voit vähentää osan kylpyhuoneremontin kustannuksista verotuksessasi. Kotitalousvähennys vuonna 2021 on suuruudeltaan enintään 2250e ja se myönnetään henkilökohtaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että yhteisen asunnon kylpyhuonetta remontoiva rekisteröidyssä parisuhteessa oleva pariskunta voi saada yhteensä 4500e vähennyksen. Kotitalousvähennys korvaa 40% remontin työn osuudesta aiheutuneista kuluista ja maksimihinta, josta vähennystä voidaan maksaa on 5875e. Kotitalousvähennykseen sisältyy vuosittainen 100e omavastuuosuus.

Esimerkki: Yksin asuvan henkilön teettämän kylpyhuoneremontti hinta on 10000 euroa, josta 4000 euroa koostuu työn osuudesta. Kotitalousvähennystä maksetaan 4000 euron osuudesta 40% eli 1600 euroa. Tästä vähennetään vielä hakijan 100 euron omavastuu, joten lopullinen vähennyksen määrä tulee olemaan 1500 euroa.

Miten kylpyhuoneremontti vaikuttaa peseytymiseen?

Varsinkin mittavampien remonttien kohdalla kylpyhuone on aina poissa käytöstä urakan ajan. Jos asunnossasi ei ole kylpyhuoneen lisäksi erillistä wc:tä, voit hoitaa päivittäiset tarpeesi tilapäisesti esimerkiksi taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Peseytyminen onnistuu myös esimerkiksi uimahallissa tai mahdollisuuksien mukaan vaikkapa työpaikalla.

Remontin teettäneen osakkaan korvausvelvollisuus

Saneerauksen teettänyt osakas on vahingonkorvausvastuussa seuraavat kymmenen vuotta märkätilojen remontin päätyttyä. Mikäli asunto myydään uudelle omistajalle ja kylpyhuoneessa ilmenee tämän ajanjakson aikana merkittäviä ongelmia, korvaa remontin teettäjä aiheutuneet vahingot. Tästä syystä luotettavan urakoitsijan palkkaaminen ja remontin valvominen on ensiarvoisen tärkeää. Halutessaan rakennuttaja voi palkata ulkopuolisen, puolueettoman valvojan varmistamaan, että kaikkia määräyksiä noudatetaan asiaankuuluvasti.

Pienillä muutoksilla tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Jos kylpyhuone on kuntonsa puolesta riittävän hyvä, mutta sen tylsä ulkonäkö alkaa kyllästyttää, on asiaan olemassa helppoja ja edullisia ratkaisuja. Tilaan voi luoda kodikasta tunnelmaa esimerkiksi tyylikkäillä tauluilla, kynttilöillä tai uusilla tekstiileillä, kuten yhtenäisellä pyyhesarjalla ja samaa sävyä olevalla matolla. Myös eri puolille huonetta sijoitellut kasvit ruukkuineen voivat piristää tilaa kummasti.

Käytä pienen kylpyhuoneen neliöt hyödyksi

Pienessä kylpyhuoneessa tilasuunnittelu on erityisen tärkeässä roolissa. Yksi hyvä keino tilantunnun lisäämiseen on säilytystilojen strateginen sijoittelu, josta esimerkkinä toimii hyvin pesualtaan yläpuolelle asennettu peilikaappi, sekä altaan alapuolella oleva kaappi tai pieni hylly. Pyykkikoria puolestaan voi säilyttää kylpyhuoneen sijaan esimerkiksi vaatekaapissa. Myös valaistuksella ja tarkkaan harkitulla kylpyhuoneen värimaailmalla voidaan luoda illuusio todellista suuremmasta tilasta.

Usein kysyttyä

Urakoitsija ei saa veloittaa täyttä hintaa, mikäli hinta jää alle kustannusarvion. Kustannusarvion ylittäminen korkeintaan 15 prosentilla on luvallista, kunhan siihen on hyvin perusteltu syy.

Huomiona kuitenkin sellainen, että mikäli on sovittu urakkahinnasta, niin tämä voidaan veloittaa kokonaisuudessaan, vaikka työn lopullinen hinta jäisi tätä alhaisemmaksi.

Jos allekirjoittamassasi urakkasopimuksessa on erikseen määritelty viivästyskorvaus, olet oikeutettu vaatimaan sopimuksen mukaista korvausta. Mikäli korvaussummasta ei ole sovittu erikseen, maksaa urakoitsija 0,05 % viivästyssakkoa remontin arvonlisäverottomasta hinnasta jokaiselta sopimuksessa määritellyn takarajan ylittävältä työpäivältä.

Jokainen urakka on erilainen ja kylpyhuoneremontti hinta vaihtelee lukuisten eri muuttujien perusteella. Tarkemman hinta-arvion omasta remontistasi saat jättämällä sivustomme kautta ilmoituksen, jossa kuvailet urakkaasi.