Pesuhuoneremontti alan huippuosaajalta
Hanki pesuhuoneremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.
Tavoita alueesi pätevin tekijä
Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta pesuhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.
Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.
Miten tyypillinen pesuhuoneremontti etenee?
1) Suunnitelman tekeminen
Ennen käytännön töihin ryhtymistä laaditaan tarkka remonttisuunnitelma. Suunnitelmassa kartoitetaan pesuhuoneeseen tehtävät muutokset, käytettävissä oleva budjetti, sekä materiaali- ja kalustevalinnat. Remontti vaatii onnistuakseen myös fiksua tilasuunnittelua. Järkevällä tilasuunnittelulla pienemmästäkin huoneesta voidaan saada avaramman tuntuinen. Lisäksi huomioon otetaan mahdolliset erityistarpeet, joita jollakin huoneiston asukkaalla saattaa olla. Pesuhuoneeseen voidaan tarvittaessa esimerkiksi asentaa apuvälineitä sellaisille henkilöille, joiden liikuntakyky on merkittävästi heikentynyt. Paras lopputulos saadaan yleensä aikaiseksi silloin, kun suunnitelma laaditaan yhteistuumin remonttifirman asiantuntijan kanssa.
2) Pesuhuoneen purku
Kun suunnitelmat ovat selvillä, aloitetaan pesuhuoneremontti suojaamalla asunto purkutoimenpiteiden synnyttämältä pölyltä. Pesuhuoneen ovi teipataan umpeen muovikalvolla, jotta purkupöly ei pääse leviämään muihin huoneisiin. Osa töiden aikana syntyneestä purkupölystä poistetaan yleensä koneellisesti. Huoneen pinnat puretaan rakenteisiin saakka, minkä jälkeen tarkistetaan rakenteiden kunto. Mikäli vanhat rakenteet ovat imeneet kosteutta tai niissä ilmenee muita vikoja, joudutaan ne uusimaan.
3) Pohjatyöt
Seuraavaksi tehdään lattiavalut ja tasoitetaan seinän ja lattian pinta. Lattiaan valetaan lattiakaivoa kohti viettävät kaadot, jotta vesi ei jää lätäköiksi lattian pinnalle, vaan valuu välittömästi pois viemärin kautta. Ennen seuraavaan työvaiheeseen siirtymistä varmistetaan, että kaikki pinnat ovat tarpeeksi tasaisia laattojen kiinnittämistä varten. Jos pinnoilla on epätasaisuuksia, laatat eivät asetu kunnolla paikoilleen.
4) Vedeneristysjärjestelmän asennus
Vedeneristys on olennainen osa pesuhuoneremonttia ja se täytyy tehdä tarkkojen määräysten mukaisesti. Eristystöitä varten on viisainta palkata alan erityisosaaja, sillä huolimattomuuden tai puutteellisen osaamisen aikaansaamat kosteusvahingot voivat aiheuttaa mittavat korjaustyöt, joista ei pikkusummalla selvitä. Taloyhtiön osakkaalla ei ole lupaa suorittaa vedeneristystä omin päin. Omakotitalon vesieristykset on luvallista tehdä itse, mutta ammattilaisen palkkaaminen on tästä huolimatta usein järkevin vaihtoehto.
Vedeneristysjärjestelmä asennetaan huoneeseen seinistä aloittaen. Pinnoille levitetään primeria, joka antaa vedeneristeelle optimaalisemman tartuntapinnan. Kuivuneen primerin päälle telataan kerros vedeneristettä ja pesuhuoneen riskialttiit osat, kuten lattiaviemärin reunat vahvistetaan kuitukankaalla. Vahvikekankaiden asentamiseen ei tarvita erillistä kiinnitysainetta, vaan ne liimautuvat vedeneristysmassaan. Eristekerroksen annetaan kuivua, minkä jälkeen on vuorossa toisen eristekerroksen levitys. Toisen kerroksen päälle ei asenneta vahvikekankaita.
5) Laattojen asennus ja saumausten teko
Vedeneristeen kuivuttua pesuhuoneremontti jatkuu laattojen kiinnityksellä. Laatoituksen etenemisjärjestys on käytännössä aina sama, eli seinät päällystetään ensin ja lattia säästetään viimeiseksi. Näin työssä ei tarvitse pitää turhaa taukoa lattian kuivumista odotellessa tai riskeerata lattialaatoituksen vahingoittumista työskentelemällä juuri ladottujen laattojen päällä. Kiinnityslaasti valmistetaan sekoittamalla laastijauhe veteen sekoituskoneella tai porakoneella, johon on kiinnitetty sekoitusvispilä. Tämän jälkeen osa laastista levitetään seinään tasaiseksi kerrokseksi laastikamman sileällä puolella ja siihen vedetään lastan kampapuolella laattojen kiinnittymistä parantavat urat eli niin sanottu hammastus. Kaikkea laastia ei levitetä seinille kerralla, koska laastilla on avoin aika, jonka jälkeen sen pinta kuivuu ja tarttuvuus kärsii. Avoin aika vaihtelee hieman laastista riippuen, mutta hyvä nyrkkisääntö on levittää laastia kerrallaan vain sellaiselle pinta-alalle, jonka kaakelointiin ei mene 20 minuuttia kauempaa.
Kaakelit ladotaan seinille alhaalta ylöspäin, jotta ne ovat pohjasta tuettuja eivätkä valu löysän laastin pinnalla. Lattialaattojen ladonta puolestaan tehdään pesuhuoneen takaosasta aloittaen. Kun viimeiset laatat asetetaan paikoilleen huoneen sisäänkäynnin kohdalla, tilasta päästään poistumaan kätevästi laatoitukseen kajoamatta. Kun kaikki laatat on saatu kiinnitettyä, jätetään laasti kuivumaan 1-3 päivän ajaksi tilanteesta riippuen.
Laatoitus viimeistellään saumausten tekemisellä. Saumalaasti levitetään laattojen pinnalle kumilastalla ja se pakotetaan asettumaan laattojen väleihin. Toimivin tekniikka on vedellä laastia saumojen yli viistosti kunnes kaikki saumat ovat täyttyneet tasaisesti. Saumojen annetaan kuivua hetken aikaa ja laatat puhdistetaan laastijäämistä. Tämän jälkeen saumat tikutetaan, eli tiivistetään ja siistitään identtisen näköisiksi. Laatat pestään ja niiden pinnalle jäänyt ohut laastikalvo hangataan pois kuivalla kankaalla. Saumaustöiden päätyttyä pesuhuoneremontti on kalusteiden kiinnittämistä ja loppusiivousta vaille valmis.