Kylpyhuoneremontti alueella Vantaa alan huippuosaajalta

Hanki kylpyhuoneremontti Vantaalla alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti Vantaan ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti Vantaa – Miten urakka etenee?

1. Suunnitelma

Ennen urakkaan ryhtymistä tehdään remonttisuunnitelma, jonka voit laatia yhteistyössä valitsemasi remonttiliikkeen kanssa. Suunnitelmassa kartoitetaan mitä muutoksia kylpyhuoneelle tehdään, minkä lisäksi pääset valitsemaan muun muassa mieleisesi kylpyhuoneen laatat ja kalusteet. Voit etsiä etukäteen ideoita esimerkiksi sisustuslehdistä tai internetistä ja laittaa esimerkkikuvat talteen urakoitsijaa varten. On tärkeää, että kerrot toiveesi remonttifirmalle mahdollisimman tarkasti, jotta lopputulos on juuri sinun näköisesi.

2. Huoneiston suojaus

Asunto suojataan remontin ajaksi muovikelmulla ja lattian kolhiintuminen ja naarmuuntuminen estetään päällystämällä kävelyreitit väliaikaisesti esimerkiksi pahvilla. Ylimääräisen lian ja pölyn pääsemistä kylpyhuoneesta muualle asuntoon ehkäistään huoneen ovelle asennettavalla muovisella vetoketjuovella. Purkuvaiheessa syntyvää pölyä poistetaan samaan aikaan huoneesta koneellisesti.

3. Kylpyhuoneen purku

Kylpyhuoneen kalusteet irrotetaan, minkä jälkeen lattia ja seinät puretaan rakenteisiin asti. Rakenteiden kunto tarkistetaan ja niille tehdään kosteusmittaus. Jos rakenteista paljastuu puutteita, kuten esimerkiksi kosteusvaurio, on rakenteet kuivatettava ennen töiden jatkamista.

4. Pohjatyöt

Kun vanhat pinnat on purettu, aletaan uudelle laatoitukselle valamaan pohjia lattiamassasta. Tämä työvaihe vaatii erityistä tarkkuutta, sillä huolellisesti valetut tasaiset pinnat tekevät kylpyhuoneesta kestävän.

5. Vedeneristys

Lattiavalujen jälkeen kylpyhuoneen pinnat vesieristetään, koska laatoitus saumauksineen ei vielä estä kosteuden pääsemistä rakenteisiin. Pinnat pohjustetaan primerilla ennen varsinaisen nestemäisen vesieristeen levittämistä.

6. Putki- ja sähkötyöt

Putkimies huolehtii putkien, sekä vesipisteiden asennuksesta ja sähkömies ottaa vastuun sähkötöistä, kuten lattialämmityksen asentamisesta ja kylpyhuoneen valaistuksesta. Putki- ja sähkötöitä ei ole ikinä luvallista tehdä omatoimisesti, vaan ne tulee jättää alan asiantuntijoille.

7. Pintojen laatoitus ja uusien kalusteiden asentaminen

Kylpyhuoneen pinnat valellaan laastilla, jonka päälle uudet laatat ladotaan. Kun laatat ovat paikoillaan, saumataan vielä laattojen väleihin jääneet raot. Laastin kuivuttua voidaan uudet kalusteet kiinnittää paikoilleen.

8. Siivous

Loppuviimeistelyjen jälkeen kylpyhuone siivotaan ja sille tehdään niin sanottu käyttöönottopesu, jolla poistetaan pöly- ja likakerros huoneen pinnoilta.

Usein kysytyt kysymykset

Urakalle ei ole olemassa yleispätevää kiinteää hintaa, vaan kulut määrittyvät muun muassa huoneen pinta-alan, kohteen sijainnin, urakointiliikkeen hinnoittelun ja remontissa käytettyjen materiaalien perusteella. Kylpyhuoneen kunnostustyön hinta on Vantaan alueella keskimäärin 5000-6000 euroa.

Kylpyhuoneessa ei tarvitse olla ihmeellisempiä vikoja, jotta kylpyhuoneremontin tekeminen olisi ajankohtaista. Syyksi riittää aivan yhtä hyvin esimerkiksi tylsistyminen vanhan kylppärin ilmeeseen.

Mikäli asut taloyhtiössä, et missään nimessä saa suorittaa vedeneristystöitä itse, vaan sinun tulee palkata tehtävään alan asiantuntija. Jos asut omakotitalossa, voit lain puitteissa asentaa eristeet omakätisesti, mutta ammattilaisen apuun luottaminen on tällöinkin suositeltavaa. Taitamattoman henkilön tekemä vedeneristys on tikittävä aikapommi, jonka seuraukset voivat pahimmillaan olla katastrofaaliset. Itse tehty vedeneristys voi vaikuttaa myös negatiivisella tavalla asunnon myyntiin, sillä moni asunnon ostaja näkee sen liian suurena riskinä.

Rahoituksen kilpailuttaminen on aina järkevää. Pyytämällä tarjouksen useammalta toimijalta saat juuri sinulle sopivimmat lainaehdot ja säästät selvää rahaa.

Projektin valmistuminen kestää yleensä noin 2-5 viikkoa tapauksesta riippuen. Urakan kestoon vaikuttavat muun muassa asiakkaan toivomat korjaustoimenpiteet ja kunnostettavan tilan koko. Alkuperäinen aika-arvio saattaa joskus ylittyä esimerkiksi silloin, jos urakan aikana havaitaan kosteuden aiheuttamia vahinkoja tilan rakenteissa.