Kylpyhuoneremontti alueella Helsinki alan huippuosaajalta

Hanki kylpyhuoneremontti paikkakunnalla Helsinki alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti Helsingin ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti Helsinki – Mistä tekijöistä remontin kulut muodostuvat?

Leijonanosan kylpyhuoneremontin budjetista uppoaa remonttiyrityksen työntekijöiden palkkaan. Työn hinnan osuus urakan kokonaiskuluista on tyypillisesti noin 50% luokkaa.

Urakan hinta on pitkälti kiinni siitä, kuinka mittava remontti kylpyhuoneelle suoritetaan. Kylpyhuoneen täydellinen uudelleenrakentaminen vie enemmän aikaa ja materiaaleja kuin kevyt pintaremontti, mikä näkyy urakan kustannuksissa. Työtuntien ja tarvittavien materiaalien määrään vaikuttaa myös huoneen pinta-ala.

Kylpyhuoneessa käytettävien pintamateriaalien hinnoissa on merkittäviä eroavaisuuksia. Hintavaihtelu yksinkertaisimpien laattojen ja hienojen design-laattojen välillä on valtava, koristelaatan neliöhinta voi olla tavalliseen laattaan verrattuna jopa kymmenkertainen. Koristelaattoja käytetään usein luomaan tyylikkäitä yksityiskohtia normaalin laatoituksen sekaan.

Kylpyhuoneeseen hankittavat uudet kalusteet syövät budjetista keskimäärin noin neljäsosan. Kalustehankintoja kannattaa ajatella pitkän tähtäimen sijoituksena, sillä laadukkaat kalusteet kestävät käyttöä pidempään ja nostavat huoneiston arvoa.

Iäkkään kylpyhuoneen kunnostaminen on monesti kalliimpaa kuin märkätilojen uusiminen 2000-luvun puolella rakennetuissa huoneistoissa. Syynä tähän on tarve päivittää vanhat putkiratkaisut ja kylpyhuoneen rakenteet nykypäivän standardien mukaisiksi. 90-luvun alkupuolella valmistuneille kylpyhuoneille on myös suoritettava asbestikartoitus, jonka kustantaa remontin teettäjä.

Kylpyhuoneen sijainnilla on vaikutusta remontin kustannuksiin. Mikäli remontoitava kohde on erityisen vaikeakulkuisessa paikassa, voi se tuoda urakalle lisähintaa urakoitsijoiden lisääntyneiden työtuntien vuoksi.

Muistilista ennen urakan alkua

Usein kysytyt kysymykset

Kyseisen urakan työn osuuden keskihinta Helsingissä liikkuu noin 5000-6000 euron välimaastossa. Jokainen projekti on erilainen ja loppuhinta riippuu useasta eri tekijästä, kuten suoritettavista toimenpiteistä, materiaalivalinnoista, remontoitavan tilan pinta-alasta ja urakointiliikkeen valinnasta.

Kilometrikorvauksista ei myönnetä kotitalousvähennystä. Vähennys koskee ainoastaan urakointiliikkeen työn hinnan osuutta.

Kylpyhuoneen uusiminen ei välttämättä vaadi sen suurempaa vikaa, vaan tilan visuaalisen ilmeen kohentaminen on aivan yhtä pätevä syy remonttiin. Märkätilat kannattaa yleensäkin uusia mieluummin hieman liian aikaisin, kuin liian myöhään.

Asbestikartoituksen teettäminen kulut mukaan lukien on kokonaisuudessaan rakennuttajan vastuulla.

Mikäli uskot, että vanhan kylpyhuoneen huono kunto saattaa karkottaa potentiaalisia ostajia, saattaa tilan kunnostaminen ennen myynti-ilmoituksen jättämistä olla järkevin vaihtoehto. Jos päädyt remonttiin, muista valita materiaalit siten, että huoneesta tulisi värimaailmaltaan suhteellisen neutraali ja se miellyttäisi mahdollisimman monen silmää.

Urakan tavanomainen kesto vaihtelee kahdesta viiteen viikkoon riippuen vaadituista toimenpiteistä.