Kylppäriremontti alan huippuosaajalta

Hanki kylppäriremontti alan huippuosaajan toteuttamana. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylppäriremonttisi toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Huomioi nämä seikat ennen kylppäriremonttia

Listaa toivotut muutokset ja erityisvaatimukset

Heti alkuun kannattaa kartoittaa huoneiston asukkaiden välttämättömät tarpeet. Mikäli asunnossa asuu lapsia, on suunnitteluvaiheessa otettava huomioon tulevan kylpyhuoneen helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Ikäihmisillä ja liikuntarajoitteisilla saattaa myös olla erityisvaatimuksia, kuten esimerkiksi wc-istuimen käyttöä helpottavat tuet.

Asukkaiden henkilökohtaisten tarpeiden lisäksi tulisi pohtia kuinka laajaa remonttia kylpyhuone vaatii. Remontoidaanko koko tila lattiasta kattoon, vai suoritetaanko huoneelle pelkkä pintaremontti? Haluatko kylppäriin lattialämmityksen tai enemmän säilytystilaa? Uusitaanko pintamateriaalit ja kalusteet? Mitä kattavamman suunnitelman laadit omista toiveistasi, sitä sujuvampi koko remonttiprosessi tulee olemaan.

Arvioi budjettisi

Määrittele remontille suuntaa-antava budjetti ja arvioi onko se linjassa toiveidesi kanssa. Jos budjettisi ei meinaa riittää kaikkiin suunnittelemiisi kylpyhuoneen muutoksiin, kannattaa luonnollisesti priorisoida välttämättömät tarpeet ja miettiä sen jälkeen mitä toissijaisia toiveita pystytään toteuttamaan. Jätä budjettiin hieman joustamisen varaa, sillä alkuperäisistä suunnitelmista voidaan joskus joutua poikkeamaan, jos remontin aikana ilmenee jotakin odottamatonta. Lisäpotkua budjettiin voit hakea remonttilainalla. Muistathan myös, kylppäriremontti kuuluu kodin kunnossapito- ja perusparannustöihin, eli siitä on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Remontoitko kylppärin itse vai palkkaatko alan ammattilaisen?

Suunnitteletko remontoivasi kylpyhuoneen omin neuvoin? Ole realistinen omia taitojasi arvioidessasi, sillä märkätilojen remontointi on haastava ja ammattitaitoa vaativa projekti, jossa virheet voivat tulla kalliiksi. Osaavan urakoitsijan palkkaamalla saavutat useimmiten parhaan lopputuloksen ja minimoit rakennusvirheiden mahdollisuuden.

Vertaile urakoitsijoita

Remonttiyrityksiä on valtava määrä ja niiden luotettavuudessa ja työn laadussa on suurta vaihtelua. Urakoitsijaa valitessa kannattaa kiinnittää edullisen hinnan sijaan enemmän huomiota siihen, vaikuttaako tekijä luotettavalta ja ammattitaitoiselta. Halvalla tehty remontti ei välttämättä ole lopputulokseltaan yhtä tyydyttävä verrattuna laadukkaamman firman tekemään työhön ja hutiloinnin seurauksena sattuneiden rakennusvirheiden korjaaminen voi koitua kalliiksi.

Hoida lupa-asiat kuntoon

Kylpyhuoneen remontointi edellyttää luvan anomista taloyhtiöltä ennen remontin aloittamista. Mikäli olet epävarma tarvittavista luvista ja ilmoituksista, kannattaa sinun olla yhteydessä isännöintiin.

Aikataulu saattaa venyä

Kylppäriremontti kestää usein monta viikkoa ja urakoitsijan alkuperäinen aika-arvio voi venyä matkan varrella vielä suunniteltua pidemmäksi. Mikäli kylpyhuoneen purkutöiden aikana paljastuu esimerkiksi, että rakenteisiin on päässyt imeytymään kosteutta, seuraa tätä noin 1-3 viikon kuivausprosessi ennen kuin urakkaa päästään jatkamaan. Ota mahdolliset aikataulumuutokset huomioon kun suunnittelet, missä aiot asua ja peseytyä urakan aikana. Jos koet remontista aiheutuvat haitat liian suuriksi, voit harkita väliaikaisen majoituksen järjestämistä urakan ajaksi.

Tee huolellinen suunnitelma

Huolellinen suunnittelu on avain unelmiesi kylpyhuoneeseen. Pohdi seuraavia kysymyksiä ennen kylppäriremonttiin ryhtymistä:

-Vaihdetaanko vesikalusteet uusiin?
-Tuleeko kylpyhuoneeseen tavallinen suihku vai onko kylpyamme enemmän mieleesi?
-Onko huoneessa tarpeeksi säilytystilaa?
-Haluatko lattialämmityksen?
-Uusitaanko kiintokalusteita?
-Jätetäänkö huoneeseen tilaa pyykinpesukoneelle?
-Uusitaanko pintamateriaaleja?
-Tarvitseeko huoneen valaistusta tehostaa?
-Vaihdetaanko pistorasioiden paikkoja?

Kylpyhuoneen suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös tulevien käyttäjien henkilökohtaiset tarpeet. Iäkkäät ja liikuntarajoitteiset asukkaat voivat tarvita märkätiloihin apuvälineitä ja tukia päivittäisen asioinnin helpottamiseksi ja lapsiperheiden käyttöön tulevissa märkätiloissa on kiinnitettävä huomiota turvallisuuteen ja käytännöllisyyteen.

Muita vinkkejä kylpyhuoneremonttiin

Usein kysytyt kysymykset

Luotettavan ja ammattitaitoisen toimijan merkkejä ovat ajan tasalla olevat perusrekisteritiedot, puhtaat luottotiedot ja kattavat referenssit. Jos yritys on näiden lisäksi saanut paljon myönteistä asiakaspalautetta, alkaa kokonaispaketti vaikuttaa melko houkuttelevalta.

Kylppärin kunto on yksi niistä asioista, joihin asunnon ostajaehdokas kiinnittää yleensä eniten huomiota. Usein jo kevyellä pintojen uusimisella voi olla huomattava vaikutus ostohalukkuuteen.

Tavallisesti remontin kesto vaihtelee noin kahdesta viiteen viikkoon riippuen toimeksiannosta. Erikoistapauksissa urakan valmistumisajankohta saattaa lykkääntyä useammalla viikolla. Tällaiseen radikaaliin aikataulumuutokseen voi olla syynä esimerkiksi yllättäen löydetty rakenteiden kosteusvaurio, jonka kuivattaminen vie oman aikansa.