Keittiön asennuksen hinta -Kysy tarjous huippuosaajalta

Kysy keittiön asennuksen hinta alan huippuosaajalta. Kotietu on kartoittanut urakoitsijat puolestasi, joten kauttamme saat yhteyden alueesi rautaisimpaan ammattilaiseen.

Tavoita alueesi pätevin tekijä

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi ammattitaitoisimman urakoitsijan. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvän tekijän löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta keittiön asennus toteutetaan varmasti parhaan mahdollisen tekijän toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppanillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoa. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kokemattoman remppaajan kannattaa ulkoistaa asennus

Keittiön asennus kannattaa ulkoistaa remonttiyhtiölle, mikäli keittiön tilaaja ei ole kokenut remppaaja. Asennuksessa on kaapistojen kokoamisen ja niiden asentamisen lisäksi purettava vanha keittiö, tehtävä pohjatöitä ja hoidettava sähkö- ja putkiasennuksia. Työtä tilatessa kannattaa vielä varmistaa, että keittiön asennuksen hinta sisältää varmasti kaiken tarvittavan, eikä työ seisahdu esimerkiksi sähkömiehen tarpeeseen tai siihen, että purkujätteelle ei ole olemassa sijoituspaikkaa.

Uuden keittiön hankinta tarkoittaa hetkellistä katkosta ruoanlaittomahdollisuuksissa, kun vanha keittiö on purettava uuden tieltä. Purkutöihin ei kannata ruveta ennen kuin uuden keittiön saapuminen on varmistunut ja asennustyöstä on lyöty nimi paperiin. Kalustepaketit vievät reippaasti tilaa, joten niitä varten kannattaa raivata valmiiksi tyhjä alue. Yksittäisten pakettien ympärillä on oltava tarpeeksi tilaa, jotta niiden sisältö voidaan varmistaa ja ne voidaan lajitella ryhmittäin. Pakettien läpikäynti on tärkeää, jotta mahdollisista vioista ja puutteista voidaan reklamoida – eivätkä puutteet tule esiin vasta asennustyön aikana, joka tarkoittaisi välittömästi aikataulun – ja mahdollisesti budjetin – pettämistä. Pakettien läpikäynti onnistuu lähetyslistan avulla. Käsittele niitä vain varoen, jotta kaappeihin ja työtasoihin ei tule naarmuja.

Purkutöiden jälkeen lattia ja seinät on tasoitettava. Pintojen ja kulmien on oltava mahdollisimman suoria, jotta keittiön asennus onnistuu sujuvasti. Epätasaiset pinnat on siis tasoitettava ja samalla on varmistettava, että seinä on tarpeeksi kestävä uusien kaapistojen kiinnittämiseen. Sähkö-, vesi-, viemäri- ja ilmastointipisteet selviävät keittiöpiirustuksesta: ennen uusien kaapistojen asennusta, on varmistettava, että pisteet ovat oikeilla paikoillaan. Muutostyöt vaativat sähkö- tai putkimiehen apua.

Kaapistojen asennusta varten seinään vedetään asennuslinjat keittiöpiirustusten pohjalta. Itse asennustyö aloitetaan keittiön rungon eli kaappien kiinnittämisellä, jonka jälkeen asennetaan laatikot ja työtasot. Loppuvaiheessa kodinkoneet sijoitetaan suunnitelmien mukaisille paikoille ja kaappeihin kiinnitetään ovet.

Keittiön asennus hinta – Mistä kustannukset koostuvat?

Keittiön asennuksen hinta riippuu siitä, onko kyseessä laaja vai osittainen keittiöremontti. Alla on eritelty hintaan vaikuttavia tekijöitä tarkemmin.

Asbestikartoitus on teetettävä ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin, jos remontin aikaiset purkutyöt saattavat sisältää asbestipurkutöitä. Keittiössä asbestia saattaa löytyä esimerkiksi lattiasta tai laatoista, joten ennen purkutöitä keittiöstä on otettava näytteet. Kartoituksen hinta on keskimäärin muutaman sata euroa, mutta hinnassa on kohteesta riippuen vaihtelua suuntaan jos toiseen.

Purkutyö on aina kalliimpi, jos tilasta löytyy asbestia. Asbestikartoitus parantaa kuitenkin sikäli tilannetta, että ennen purkutyöt suoritettiin usein oletusarvoisesti asbestipurkutöinä. Nyt purkutyöt onnistuvat helpommin, jos tilasta ei tätä haitta-ainetta ole löytynyt.

Mahdolliset muutostyöt nostavat hintaa. Halvimmillaan keittiön asennus onnistuu niin, että vanhan vesipisteen tai hormin paikkaa ei vaihdeta, jolloin keittiöön ei jouduta tekemään muutostöitä. Putkimies on kuitenkin aina hankittava, kun uuden keittiön putkia aletaan asentaa.

Keittiön asennustyön hinta pyörii yleensä 1000-2000 euron välillä keittiöstä riippuen. Keittiön koko, asennusratkaisut ja lisätyöt vaikuttavat kuitenkin hintaan, joten hintalappu saattaa olla myös suurempi. Aikaa asennukseen kuluu yleensä pari päivää.

Uuden keittiön pistorasioiden asentamiseen tarvitaan sähkömiestä, jos vanhojen pistorasioiden paikkoja muutetaan. Hintaan vaikuttaa mm. muutostöiden suuruus ja pistorasioiden lukumäärä.

Alenna näillä vinkeillä asennuksen hintaa

Usein kysytyt kysymykset

Saat jätettyä urakastasi ilmoituksen helposti täyttämällä yhden lomakkeen, jonka lähetettyäsi saat yhteydenoton alueellasi toimivalta luotettavalta urakoitsijalta. Olemme valinneet yhteistyökumppanimme laajan laatukartoituksen perusteella, joten keittiösi on hyvissä käsissä. Palvelu on sinulle maksuton, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.

Keittiön asennus hinta 2023 riippuu täysin asennuksen laajuudesta. Pelkän asennuksen voi saada keittiön koosta riippuen 1000-2000 eurolla. Jos kyseessä on kokonaisvaltainen avaimet käteen-keittiöremontti, niin töineen, kalusteineen, kodinkoneineen ja kaapistoineen hinta pyörii usein 10 000 – 20 000 euron välillä.