Kilpailuta vanhan talon remontointi nopeasti verkossa

Aloita vanhan talon remontointi kilpailuttamalla urakoitsija palvelumme kautta. Saat yhdellä lomakkeella yhteyden useampaan eri sisäremontteja teettävään ammattilaiseen. Tarjouspyyntö on ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään.

Vanhan talon remontointi - kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Urakkakeskuksen kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Täsmävinkit vanhan talon remontointiin

Haaveiletko vanhan talon kunnostamisesta unelmakodiksesi? Iäkkään talon remontointiin liittyy usein monia haasteita, eikä yllätyksiltä ole urakan edetessä aina mahdollista välttyä. Varautumalla yleisimpiin ongelmiin ja laatimalla hyvän suunnitelman voit kuitenkin luoda itsellesi parhaat mahdolliset edellytykset remontin onnistumiseen. Laadimme listan asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen urakkaan ryhtymistä.

Muista teettää kuntoarvio

Järkevintä mitä voit tehdä ennen remontin aloittamista on kuntoarvion teettäminen ammattilaisella. Kuntoarviossa asiantuntija tutkii talon läpikotaisin ja listaa ylös kaikki mahdolliset korjaustoimenpiteet, joita rakennukselle voidaan suorittaa. Keskustele ammattilaisen kanssa, mitkä toimenpiteet ovat välttämättömiä ja mitä korjauksia voidaan tehdä vapaaehtoisesti. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää mielessä, että mitään kunnossa olevaa ei kannata korjata pelkästään varmuuden vuoksi.

Mieti onko korjaaminen kannattavaa

Ennen korjaustöihin ryhtymistä on syytä pohtia, onko talon vanhan talon remontointi taloudellisesti kannattavaa. Jos rakennus on oikein huonossa kunnossa, ei sen korjaamisessa ole välttämättä järkeä. Kokonaan uuden talon rakentaminen saattaa joissakin tapauksissa olla viisaampaa, sillä aivan ikälopun rämän korjaaminen voi olla kohtuuttoman hankalaa, kallista ja aikaavievää. Todella perusteelliset korjaustyöt saattavat lähennellä jopa uuden talon hintaa.

Palkkaa ulkopuolinen valvoja

Vanhaa taloa kunnostaessa ulkopuolisen valvojan palkkaaminen on aina järkevää. Valvoja vahtii, että toimenpiteet suoritetaan hyvää rakennustapaa noudattaen ja dokumentoi jokaisen työvaiheen. Valvojan suorittama remontin dokumentointi on käytännössä ainut keino, jolla voidaan todistaa korjaustöiden tapahtuneen määräysten mukaisesti. Kattavat dokumentit talossa tehdyistä korjauksista ovat hyvä myyntivaltti kaupantekotilanteessa. Käytännön hyötyjen lisäksi valvojan käyttäminen tuo myös mielenrauhaa remontin teettäjälle.

Remontoitko itse vai palkkaatko urakoitsijan?

Pohdi pystytkö itse suorittamaan vaaditut korjaustoimenpiteet, vai luotatko ammattilaisten osaamiseen. Mikäli olet kätevä käsistäsi, on vanhan talon remontointi teoriassa mahdollista suorittaa itse. Pidä kuitenkin mielessä, ettei kaikkia toimenpiteitä ole luvallista tehdä omin päin. Esimerkiksi kaikki putki- ja sähkötyöt tulee ehdottomasti jättää ammattilaisten hoidettavaksi.

Varo pilaamasta talon tunnelmaa

Jos ihastuit alunperin talon vanhaan tyyliin ja tunnelmaan, kannattaa välttää liiallisia ulkoisia muutoksia. Todella perusteellinen remontti saattaa herkästi muuttaa rakennuksen tyyliä turhan moderniin suuntaan.

Remontin hinta on monen asian summa

Vanhan talon remontti voi maksaa parista tonnista aina useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Kustannukset riippuvat luonnollisesti eniten talon kunnosta ja siitä, kuinka laajoja korjaustoimenpiteitä rakennukselle suoritetaan. Pelkkä julkisivun remontointi tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin koko talon kunnostaminen sisätiloja myöten. Urakka tulee tietenkin myös sitä hintavammaksi, mitä suuremman rakennuksen kunnostuksesta on kyse. Jos talon rakenteisiin joudutaan kajoamaan, nousee hinta huomattavasti pintaremonttia korkeammaksi.

Vanhat talot on rakennettu ennen virallisten rakennusmääräysten voimaan astumista, minkä vuoksi niissä on voitu käyttää sellaisia ratkaisuja, joiden kunnostaminen nykypäivän standardien mukaisiksi saattaa olla haastavaa. Esimerkiksi putkivedot voivat monesti olla aikansa eläneitä ja kaipaavat päivitystä, mikä tuo jälleen urakalle lisäkustannuksia.

Urakan hinta riippuu myös valitsemastasi urakoitsijasta, sillä remonttiliikkeillä on keskenään erilaiset hinnat ja hinnoitteluperusteet. Muista kuitenkin, ettet valitse remontin tekijää pelkästään edullisen hinnan perusteella, vaan varmistat, että urakoitsija on ennen kaikkea luotettava ja ammattitaitoinen. Liian halvan tekijän valitseminen saattaa kostautua, kun palvelu ja osaaminen eivät olekaan vaaditulla tasolla.