Kilpailuta laminaatin asennus nopeasti verkossa

Aloita laminaatin asennus kilpailuttamalla urakoitsija palvelumme kautta. Saat yhdellä lomakkeella yhteyden useampaan ammattilaiseen. Tarjouspyyntö on ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään.

Laminaatin asennus - kuvitus

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Urakkakeskuksen kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Laminaatin asennus

Laminaatin asennus on mahdollista toteuttaa myös itse, jos remonttitöistä on aiempaa kokemusta. Alla on käyty läpi asentamiseen liittyvät työvaiheet.

Aivan alkuun tilasta poistetaan jalkalistat ja tarvittaessa ovet nostetaan pois paikoiltaan. Liian pitkät ovet on lyhennettävä.

Asennusalustalla ei saa olla minkäänlaisia roskia, joten lattia on puhdistettava kunnolla. Pienetkin roskat saattavat aiheuttaa ongelmia asennusvaiheessa.

Lattian suoruus on mitattava vatupassilla. Tasaisuuspoikkeamaa saa olla enintään 2-3 millimetriä kahdelle metrille. Tätä suurempi poikkeama rasittaa laminaatin pontteja liikaa, jonka vuoksi lattia saattaa esimerkiksi narista. Tätä suuremmat poikkeamat on siis tasoitettava.

Laminaatin alle on asennettava alushuopa. Sen tarkoituksena on toimia askeläänieristeenä. Betoni- ja kivilattian kohdalla alushuovalta vaaditaan lisäksi kosteutta eristäviä ominaisuuksia.

Laminaatin asennus aloitetaan huoneen vasemmasta nurkasta, niin että laminaatin pitkät saumat suunnataan tilan päävalonlähdettä (ikkunaa) kohden. Urospontti tulee seinää vasten. Laminaatti elää lämpötilan mukaan, joten lattian ja seinän väliin on jätettävä noin 10 mm rako.

Ensimmäisen laminaatin jälkeen loput laudat asennetaan yksi kerrallaan toisiinsa kiinni. Kiinnitys tapahtuu laminaatissa olevilla lukkoponteilla. Kiinnitys varmistetaan naputtelemalla lyöntikapulaa vasaralla. Laminaatti lohkeaa herkästi, joten naputtele tarkasti. Varmista myös, että laminaatin saumoissa ei ole roskia, sillä tämä estää laudan kiinnittymisen.

Reunimmainen lauta joudutaan useimmiten sahaamaan oikean kokoiseksi. Ennen koko rivin aloittamista on hyvä varmistua mittaamalla siitä, että viimeinen lauta ei jää liian kapeaksi. Jos näin käy, niin rivi aloitetaan sahatulla laminaatilla.

Laminaatin valinta

Laminaatti on loistava valinta lattiamateriaaliksi erityisesti sen kestävyyden, edullisen hinnan, näyttävän ulkonäön ja helppohoitoisuuden vuoksi. Alla on listattu asioita, joihin laminaattia valitessa on syytä kiinnittää huomiota.

Laminaattilattian kestävyys selviää valmistajan ilmoittamasta käyttöluokasta. Käyttöluokat 21-23 ovat asuintiloihin tarkoitettuja laminaatteja.

-21 soveltuu alueille, joissa käyttö on kevyttä (esim. makuuhuoneet)
-22 on normaaliin käyttöön soveltuva (esim. keittiö ja olohuone)
-23 on kovaan käyttöön tarkoitettu laminaatti (esim. eteinen tai muut kovassa käytössä olevat huoneet)

Lisäksi on olemassa julkisiin tiloihin tarkoitetut käyttöluokat 31-34. Näissäkin luokittelu menee niin, että 31 on kevyimpään käyttöön ja 34 kovimpaan käyttöön tarkoitettu käyttöluokka.

Ulkonäkö on tärkeä kriteeri sopivaa laminaattia etsiessä. Onneksi erilaiseja kuoseja löytyy lähes rajattomasti, joten vaativakin sisustaja löytää varmasti omansa. Vaihtoehtojen tutkimiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta varmasti löydät itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Laminaatin hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

– Suuremman kestävyysluokan laminaatit ovat paksumpia ja tätä myöden myös kalliimpia.
– Edullisimmat laminaatit on varustettu yleensä joillain peruskuoseilla. Erikoisemmasta ulkonäöstä joutuu maksamaan enemmän.
– Hintavammat laminaatit ovat usein rakenteeltaan erilaisia. Niissä saattaa olla esimerkiksi erillinen vaimentava kerros, jolloin askellus on miellyttävämpi eikä lattia pidä yhtä kovaa ääntä. Hintavamman laminaatin asennus saattaa olla myös hieman helpompaa.
– Peruslaminaatit ovat kooltaan suurinpiirtein samanmittaisia. Kalliimman hintaluokan laminaateista löytyy myös tavallista leveämpiä tai pidempiä ratkaisuja.

Huomioi myös nämä seikat

Laminaatin asennus - kuvitus

Huolehdi työergonomiasta

Laminaattia asennettaessa on oltava pitkiä aikoja huonoissa asennoissa, joten työtä tehdessä kannattaa huolehtia työergonomiasta. Kokovartalojumit vältetään parhaiten oikeilla työasennoilla ja polvisuojien käytöllä.

Varmista työturvallisuus

Työturvallisuuden kannalta suurin riski on laminaatin katkaisuun tarkoitettujen koneiden käytössä. Oikeaoppisen koneen käytön lisäksi on huolehdittava silmä- ja kuulosuojaimien käytöstä. Sahaustyöstä aiheutuu pölyhiukkasia, joten hengityssuojaimien käyttö on myös suositeltavaa. Kompastumisriski on kaikilla työmailla työturvallisuustekijä, joten työmaan siisteydestä on huolehdittava. Älä jätä koneita, tarvikkeita ja jätteitä sikin sokin pitkin lattiaa, vaan varaa niille omat paikkansa.

Vie laminaatit asennuskohteeseen ajoissa

Laminaatteja on säilytettävä asennuskohteessa vähintään 2 vuorokautta ennen asennustyön aloittamista. Suosituksen syynä on se, että laminaatit ehtivät näin mukautua asennuskohteen lämpötilaan ja kosteusprosenttiin. Pidemmästä varoajasta ei ole haittaakaan, joten jos kohteessa vain on tilaa, niin ne kannattaa varastoida sinne heti ostamisen jälkeen.

Hanki kaikki tarvittavat työvälineet

Laminaatin asennus on ponttirakenteen ansiosta melko helppoa, joten työkaluja ei aivan mahdottomasti vaadita. Vähintäänkin seuraavat apuvälineet olisi kuitenkin asennusurakan alussa löydyttävä: laminaattileikkuri, kuviosaha, mitta, kynä, kiiloja, alusmateriaali, lyöntikapula, lyöntirauta, vasara, suorakulma, vatupassi, mattoveitsi ja pitkä linjain.

Noudata asennusohjeita tarkasti

Asennus on suhteellisen helppoa, mutta kokemattoman asentajan on silti oltava tarkkana asennusjäljen kanssa. Liian suuri lattian tasaisuuspoikkeama tai liian pienet lattian elämistä varten jätetyt raot aiheuttavat lattialle rasitusta, joka saattaa ilmetä lattian narinana tai pahimmillaan lattian kuoriutumisena. Pienetkin asennusvaiheen virheet erottuvat helposti valmiissa lattiassa.

Usein kysytyt kysymykset

Laminaatin runko valmistetaan 6-8 mm paksusta HDF-puukuitulevystä, jonka päälle tulee laminaatin kuviokerros. Laminaatin ulkonäkö toteutetaan siis erillisen kuviokerroksen avulla, eikä ole suinkaan koko laminaatin luontainen ominaisuus. Ulkonäön säilyvyys varmistetaan vielä laminaatin pintaan tulevalla suojaavalla laminoinnilla. Laminaatit asennetaan ilman liimaa, jonka vuoksi laminaatin sivuissa on asennuksen mahdollistavat lukkopontit.

Laminaatti pidetään siistinä imuroimalla ja pyyhkimällä se nihkeällä mopilla. Pesussa voidaan käyttää apuna mietoa yleispesuainetta. Liian märällä mopilla lattiaa ei kannata pyyhkiä, sillä laminaatti ei kestä kosteutta kovinkaan hyvin.

Ensin varmistetaan, että lattia on asennukseen sopiva, jonka jälkeen lattialle asennetaan alushuopa. Tämän jälkeen laminaatteja aletaan asentaa huoneen vasemmasta nurkasta lähtien. Asennukseen ei tarvita liimaa, sillä laminaatit lukittuvat toisiinsa ponttirakenteen ansiosta.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet voit lukea sivun ylälaidasta. Huomiona kuitenkin sellainen, että laminaatin asennus on tarkkaa puuhaa, joten lattian asennus kannattaa ulkoistaa, jos remonttitöistä ei ole aiempaa kokemusta.