Kilpailuta remontti yhdellä hakemuksella

Kilpailuta remontti muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Kilpailuta remontti - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Suunnittele remontti huolella

Remontti vaatii sen verran suuria taloudellisia panostuksia, että sen suunnittelu kannattaa toteuttaa aina huolella. Remontin toteuttavan yrityksen taustat kannattaa totta kai aina tarkastaa, mutta myös remontin toteutukseen kannattaa perehtyä, jotta pysyt perillä remontin vaiheista. Tästä on lisäksi apua urakoitsijan valinnassa, kun osaat kysyä häneltä oikeita kysymyksiä remonttiin liittyen.

Remonteista kannattaa sopia aina kirjallisesti. Suulliset sopimukset ovat yleisimpiä riidan aiheita, sillä sovittuja asioita ei pystytä mitenkään varmentamaan. Kirjallinen sopimus pitäisi olla myös automaattinen toimintatapa kaikilla urakoitsijoilla, joten suullista sopimusta ehdottavat urakoitsijat kannattaa unohtaa saman tien. Sopimuksessa kannattaa sopia mahdollisimman tarkasti kaikista olennaisista kohdista eli aikataulusta, palvelun sisällöstä sekä hinnoittelusta. Myöhästymiselle on hyvä asettaa tarpeeksi suuri sanktio, jotta sillä olisi myös vaikutusta remontin toteuttamiseen. Remontin aikana urakoitsija saattaa havaita tarvetta lisätöille, joista ei ole alkuperäisessä sopimuksessa sovittu. Tällaisille lisätöille kannattaa sopia jo ennakkoon menettelytapa, jotta loppulasku ei lisätöistä johtuen ole yllättäen sovittua suurempi. Paras tapa lisätöistä sopimiseen on uusi neuvottelu, kun tarve lisätöille herää, ja neuvottelun jälkeen uusi kirjallinen sopimus.

Remonttiyhtiöt käyttävät yleisesti aliurakoitsijoita remonttikohteissaan. Pääurakoitsija vastaa mahdollisista aliurakoitsijoiden tekemistä rakennusvirheistä, mutta jos pääurakoitsija on esimerkiksi lopettanut toimintansa, niin vastuu siirtyy aliurakoitsijoille. Tästä syystä sopimukseen kannattaa kirjata myös mahdollisten aliurakoitsijoiden tiedot, jotta ne ovat varmuuden vuoksi tulevaisuutta varten tallessa.

Remontti kannattaa aina kilpailuttaa. Rakennusalalla on sen verran kirjavaa toimijaa, että kilpailuttamalla saa parhaan kuvan erilaisten yhtiöiden toiminnasta ja hinnoittelusta. Pelkkään tutun antamaan suositteluun ei kannata nojata, vaan taustatyötä kannattaa tehdä myös itse. Aiemmat kohteet, yrityksen saamat arvostelut ja haastattelutilanteessa saatu kuva ovat kaikki hyviä signaaleja urakoitsijaa valitessa. Me olemme tehneet alkukarsinnan puolestasi, jos haluat saada tarjouksen valitsemiltamme ammattitaitoisilta ja hyvämaineisilta urakoitsijoilta.

Mitkä remontit voit kilpailuttaa kauttamme?

Alla on listattu remontit, jotka voit kilpailuttaa palvelumme kautta. Voit jättää tarjouspyynnön kaikkiin remontteihin saman tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Yleisiä syitä keittiöremontin aloittamiselle ovat heikko toiminnallisuus (huonot säilytysratkaisut, liian vähän laskutilaa, ahdas työskentelytila jne) sekä vanhentunut ulkonäkö, johon halutaan parannusta. Remontti voidaan toteuttaa esimerkiksi samaan aikaan putkiremontin kanssa tai sitten omana erillisenä projektinaan. Keittiöremonttien laajuksissa on myös paljon eroja: pintaremontissa saatetaan esimerkiksi maalata seiniä, vaihtaa kaapinovia tai päivittää kodinkoneita, kun taas kokonaisvaltaisemmassa toteutuksessa vanha keittiö voidaan purkaa alta pois ja tilalle voidaan pystyttää täysin omien mieltymysten mukainen keittiö. Keittiöremontin kilpailuttaminen onnistuu täältä.

Uutta kaakelia seinään, modernimpaa vesikalustetta ja kenties samalla lattialämmityksen asennus? Voit kilpailuttaa kylpyhuoneremontin täältä, jos kylpyhuoneesi on uudistamisen tarpeessa.

Putkiremontti tulee eteen 30-50 vuoden välein. Asuinrakennuksen putkistot jakautuvat kahteen osaan: käyttövesi- ja viemäriputkistoon. Saneeraus voidaan tehdä joko pelkästään toiseen tai sitten molempiin samalla kertaa. Putkistoilla on erilaiset käyttöiät, joten aina saneeraustarve ei ole samanaikainen. Putkiremontit ovat kohteesta riippuen hyvin erilaisia: kerrostalossa korjaushankkeen toteutusvaihe kestää 6-12 viikkoa, kun omakotitalossa se on nopeimmillaan ohi parissa päivässä. Putkiremontin voit kilpailuttaa täältä.

Saunan remontointi on käynyt varmasti kaikkien intohimoisten saunojien mielessä. Optimaalinen ilmanvaihto, täydellisesti mitoitettu kiuas, näyttävä valaistus ja hieman ylellisemmät lauderatkaisut – ero löylytunnelmassa olisi takuuvarmasti suuri. Saunaremontin voit kilpailuttaa täältä.

Voit kilpailuttaa WC-remontin täältä.

Huolellisella valmistautumisella onnistunut toteutus

Mitä remonttia suunnitellessa kannattaa huomioida?

Remontti 22

Tee kirjallinen sopimus

Urakasta kannattaa sopia aina kirjallisesti. Samaten lisätöistä ja muista urakkaan liittyvistä muutoksista kannattaa kommunikoida kirjallisesti myöhemmässäkin vaiheessa, jotta mahdollisissa riitatilanteissa sovitut asiat voidaan todentaa. Remontit ovat usein sen verran laajoja kokonaisuuksia, että kirjallinen sopiminen on kaikkien etu – näin kaikki osapuolet ovat varmasti kartalla siitä, mistä on sovittu, eikä väärinymmärryksiä synny niin herkästi.

Hoida luvat kuntoon

Remontin laajuudesta riippuen sen toteuttaminen saattaa vaatia rakennusluvan hakemista, joten asia kannattaa aina selvittää etukäteen. Kerrostaloasujan on lisäksi hyvä muistaa, että osakkeenomistajalla on huoneistoonsa ainoastaan hallintaoikeus, joten remontteihin on pyydettävä lupa hallitukselta tai isännöitsijältä. Kaikissa tilanteissa sitä ei vaadita, mutta asia on hyvä varmistaa ennen rempan aloittamista.

Selvitä tukiasiat etukäteen

Kotitalousvähennyksen avulla remontin kustannuksia voi saada laskettua 2250-4500 euroa talouden koosta riippuen. Vähennyksen ehdot kannattaa selvittää etukäteen. Tärkeää on huomioida, että vähennyksen saadakseen remonttiyhtiön on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Iäkkäät ja vammaiset henkilöt voivat saada myös korjausavustusta, jota myönnetään omakotitalon tai asunto-osakkeen korjaamiseen. Avustusta on haettava ARA:lta ennen korjaushankkeen aloittamista.

Teetä työ yrityksellä

Remontin toteuttajaksi kannattaa palkata aina yritys. Vaihtoehtoisesti kotitalous voisi palkata myös oman remonttimiehen, mutta näissä tilanteissa remontin teettäjä laskettaisiin työnantajaksi, jolloin häntä koskisivat myös työnantajan velvollisuudet. Mahdollisista rakennusvirheistä ei voisi myöskään reklamoida samaan tapaan kuin yritystä.

Tee taustatyöt kunnolla

Ennen remontin aloittamista on hyvä ottaa selkoa sen etenemisestä ainakin pääpiirteissään. Urakoitsijan valinta ja asioista sopiminen on helpompaa, kun osaa kysyä oikeita kysymyksiä. Remonttivaiheiden lisäksi urakoitsijan taustat kannattaa myös selvittää: kauan yritys on toiminut, kuuluuko se ennakkoperintärekisteriin, miltä sen talous näyttää, millaisia kohteita se on aiemmin toteuttanut ja millaisia arvosteluita se on saanut.

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimmät riidanaiheet koskevat remontin hintaa, työn viivästymistä ja työn laatua. Riitatilanteissa reklamoinnin kohteesta pitää olla näyttöä, joten työstä kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus, jossa urakan hinta, sisältö ja aikataulu on eritelty selkeästi. Lisäksi lisätöistä kannattaa sopia aina kirjallisesti, jotta loppulaskulla ei tule yllätyksenä töitä, joista ei alunperin ole sovittu.

Riitatilanteissa vaatimukset kannattaa esittää kirjallisesti. Tilanteesta riippuen asiakkaalla voi olla oikeus pidättäytyä laskun maksamisesta, vaatia hyvitystä tai purkaa sopimus. Oikeat toimenpiteet kannattaa aina varmistaa etukäteen esimerkiksi kuluttajaneuvonnasta. Lisähuomiona sellainen, että Kotietu toimii ainoastaan tarjouspyyntöjen välittäjänä, eikä vastaa itse remonttien toteutuksesta, joten reklamoinnit osoitetaan aina urakoitsijalle.

Yleisiä käytössä olevia hinnoittelutapoja ovat urakkahinta ja tuntilaskutus. Urakkahinta on kiinteä summa, jota ei voi ylittää eikä sitä tarvitse myöskään alittaa. Tuntilaskutus taas perustuu todellisiin työtunteihin. Urakoitsija voi antaa myös kustannusarvion, jonka voi ylittää vain perustelluista syistä. Todellisten kustannusten jäädessä arvion alle urakoitsija ei voi kuitenkaan vaatia arvion mukaista hintaa, vaan hinnoittelussa noudatetaan todellisia kustannuksia.

Löydät kaikki palvelumme kautta kilpailutettavissa olevat remontit tarjouspyyntölomakkeestamme. Laajennamme palvelumme sisältöä jatkuvasti – tavoitteenamme on koota kaikki kodin urakat yhden sivuston alle.

Kilpailuta remontti täyttämällä ensin tarjouspyyntölomake, jonka jälkeen välitämme viestisi yhteistyökumppaneillemme. Saat heiltä yhteydenotot remonttiisi liittyen. Tilanteesta riippuen voit saada suoraan tarjouksen urakan toteuttamisesta tai sitten urakoitsija voi ensin tarvita paikan päällä suoritettavan katselmuksen, jotta tarjous on mahdollista antaa.