Kilpailuta putkiremontin hinta parissa minuutissa

Kilpailuta putkiremontin hinta nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Putkiremontti hinta - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Remontin hintaan vaikuttaa erityisesti toteutusmenetelmä

Isännöintiliiton putkiremonttibarometrin mukaan putkiremontin hinta on ollut vuonna 2019 perinteisellä menetelmällä toteutettuna kohteesta riippuen keskimäärin vastikeneliötä kohden:

– rivi- ja luhtitaloissa: 659€
– kerrostaloissa (elementtitalo): 740€
– kerrostaloissa (ei-elementtitalo): 882,5€

Hintaan vaikuttaa siis rakennuksen tyyppi ja rakennustapa. Huomionarvoista on, että kustannukset ovat koko Suomen alueelta: PK-seudulla hinnat vastikeneliötä kohden ovat paljon muuta Suomea korkeammat. Oma lukunsa ovat vielä omakotitalot, joiden putkiremontit ovat varsinkin neliöitä kohden laskettuna reilusti taloyhtiöitä halvemmat. Absoluuttisestikin mitattuna remonttien kustannukset ovat selkeästi alhaisemmat, sillä jos taloyhtiöiden kohdalla hintalappu asuntoa kohden on 5-numeroinen, niin omakotitalon kohdalla se on yleensä 4-numeroinen.

Putkiremontti on mahdollista toteuttaa myös nykyaikaisilla menetelmillä, joita ovat muun muassa sujutus ja pinnoitus. Isännöintiliiton barometrin mukaan elementtikerrostalon saneeraus tällaisilla menetelmillä maksoi keskimäärin vain 290€ per vastikeneliö, joka on noin 60% perinteistä menetelmää (eli putkien uusimista) halvempi! Syynä halpaan hintaan on erityisesti se, että nykyaikaisilla menetelmillä saneeratessa ei jouduta avaamaan rakenteita. Purkutöiden tekeminen on kallista ja aikaavievää, joten näin voidaan säästää merkittäviä summia rahaa. Nykyaikaiset menetelmät ovat asukasviihtyvyydenkin kannalta toimivampia, sillä näin purkupölyn ja rakennusjätteen määrä vähenee, ja remontin kesto lyhenee. Nykyaikaisten menetelmien miinuspuolena ovat remontoidun putkiston alhaisemmat käyttöiät. Lisäksi vakuutusyhtiö ei välttämättä katso esimerkiksi pinnoitettuja putkistoja yhtä hyvällä kuin täysin uusittuja (tämä pitää aina selvittää erikseen vakuutusyhtiöstä). Nykyaikaiset menetelmät eivät sovellu aivan kaikkiin kohteisiin, joten menetelmän soveltuvuutta on arvioitava kunnolla remonttia suunnitellessa

Saneerauksen yhteydessä toteutetaan usein myös muita remontteja. Samaisen barometrin mukaan 5 yleisintä putkiremontin yhteydessä toteutettua muuta korjausta olivat:

1. Tietoliikennekaapelointi / antennijärjestelmä
2. Sähköjärjestelmät
3. Talosaunat
4. Pesutuvat
5. Kellari- ja varastotilat

Sanomattakin on selvää, että muiden remonttien toteuttaminen nostaa putkiremontti hintaa. Pitkässä juoksussa tällainen remonttien yhdistäminen on kuitenkin järkevää, sillä samalla häiriöllä voidaan toteuttaa useampi asumista häiritsevä remontti kerralla alta pois. Tämä laskee myös hintaa, sillä esimerkiksi putkiremontin yhteydessä avattavat rakenteet mahdollistavat korjausten tekemisen yhdellä aukaisulla.

Korjaushankkeen kustannuksista valtaosa syntyy toteutusvaiheessa. Suunnittelu ja valvonta ovat vain pieni osa kokonaishintaa, mutta niillä on kuitenkin valtava merkitys koko urakan onnistumisen kannalta. Kilpailuttaessa kannattaakin pohtia, että onko näiden hintaa järkevää polkea liian alas. Pätevimmät tekijät eivät ole ikinä halvimpia. Me haluamme olla osaltamme vaikuttamassa laadukkaisiin putkiremontteihin, joten hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia urakoitsijoita, joilla on takanaan vähintään 3 tilikautta liiketoimintaa. Tarkistamme myös kumppaniemme luottotiedot – emme hyväksy urakoitsijoita, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Konkurssiin menneet yritykset eivät ole kantamassa vastuutaan, mikäli remontin jälkeen kohteesta löytyy rakennusvirheitä.

Putkiremontti hinta - Vaikuttaako urakkamuoto kustannuksiin?

Korjaushankkeen urakkamuoto on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Urakkamuoto tarkoittaa tapaa, jolla korjaushankkeen yksityiskohdista ja muista sopimussuhteen tekijöistä päätetään. Alla on esitelty kolme erilaista urakkamuotoa.

Kokonaisurakkaa käytetään putkiremonteissa eniten. Urakkamuoto on selkeä ja siitä sopimiseen on muotoutunut viralliset sopimusehdot, jotka helpottavat toteutuksesta sopimista. Kokonaisurakassa suunnittelu- ja toteutusvaihe on erotettu toisistaan, joten urakoitsija otetaan mukaan vasta suunnitteluvaiheen jälkeen. Näin ei saada hyödynnettyä urakoitsijan näkemystä suunnitteluvaiheessa, jota voidaan pitää negatiivisena seikkana. Kokonaisurakassa ei ole myöskään kannustinvaikutuksia, jotka kannustaisivat kustannusten alentamiseen, vaan urakan osapuolilla on insentiivi oman taloudellisen hyötynsä kasvattamiseen.

Allianssimallissa urakan osapuolilla on suurimmat kannustinvaikutukset kustannusten alentamiseen. Korjaushankkeen kaikki osapuolet ovat alusta asti hankkeessa mukana, jolloin voidaan hyödyntää kaikkien näkemyksiä remontin suunnittelussa ja toteutuksessa. Vastuut ja hyödyt jakautuvat kaikkien osapuolien kesken, joten näin putkiremontti voidaan saada toteutettua normaalia alhaisemmalla hintalapulla.

Kokonaisvastuurakentaminen on avaimet käteen -paketti, jossa urakoitsija hoitaa kaiken taloyhtiön puolesta. Positiivisena puolena voidaan pitää sitä, että kustannuksia voi säästyä sen ansiosta, että urakoitsija voi tehdä kaikki parhaimmiksi katsovansa ratkaisut. Miinuspuolena on taloyhtiön vallan pieneneminen. Valtakysymykset saattavat aiheuttaa myös eripuraa ja riitoja remontin edetessä.

Eri vaiheiden vaikutus korjaushankkeen hintaan ja toteutuksen laatuun

Valmistelu

Hätäratkaisut tulevat aina lopulta kalleimmiksi – niin myös putkiremontissa. Liian myöhään aloitettu remontti saattaa tarkoittaa sitä, että ennen remonttia joudutaan tekemään väliaikaisia ratkaisuja, jotta taloyhtiössä selvitään ilman vesivahinkoja. Toisaalta myös liian hätäisesti läpiviety valmistelu saattaa tarkoittaa sitä, että urakkaan palkataan epäpäteviä ja/tai liian kalliita tekijöitä.

Suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa sitoudutaan suureen osaan kustannuksista. Lopullisen hintalapun kannalta se on siis kriittinen vaihe. Suunnittelua varten kannattaa palkata mahdollisimman pätevä tekijä, jolla on kokonaisvaltainen näkemys onnistuneen remontin suunnittelusta.

Johtaminen

Asiantunteva projektipäällikkö on avaintekijä onnistuneessa putkiremontissa. Hän toimii taloyhtiön edunvalvojana ja varmistaa, että korjaushankkeessa tehdään sitä mitä ollaan luvattu. Projektipäällikkö osallistuu hankkeeseen alkuvaiheen suunnittelusta ja sopimusten laatimisesta itse toteutukseen, joten valitulla henkilöllä on oltava monipuolista osaamista laajojen projektien johtamisesta.

Urakoitsija

Toteutus on putkisaneerauksen kallein vaihe, joten urakoitsija kannattaa aina kilpailuttaa. Valinnassa kannattaa ottaa hinnan lisäksi huomioon myös urakoitsijan referenssit sekä ammattitaidosta ja palvelun laadusta välittyvä kuva.

Valvonta

Valvonta on hyvin tärkeä tekijä kaikessa rakentamisessa – niin myös korjaushankkeissa. Valvoja toimii taloyhtiön oikeana kätenä ja varmistaa sen, että putkiremontissa noudatetaan laadukkaan rakentamisen periaatteita. Rakennusvirheet saattavat nostaa hintaa tulevina vuosina hyvin radikaalisti, joten valvojan ammattitaito kannattaa varmistaa – tässäkään hintaa ei siis kannata polkea liikaa.

Usein kysytyt kysymykset

Saat sivustomme kautta helposti ja nopeasti yhteyden useampaan alueellasi toimivaan urakoitsijaan. Hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia ja ammattitaitoisia tekijöitä, joten näin saat kilpailutettua putkiremonttisi vain laadukkaasti toimivien yritysten kesken.

Remontin toteutusvaihe kestää taloyhtiöissä keskimäärin 6-12 viikkoa ja pientaloissa muutaman päivän. Valmisteluineen taloyhtiön remontti kestää kuitenkin huomattavasti kauemmin: keskimäärin lähes 2 vuotta.

Hintaan vaikuttaa todella moni tekijä: rakennuksen tyyppi (kerrostalo, rivitalo, pientalo), kerrosten lukumäärä, remontin toteutusmenetelmä (perinteinen vai nykyaikainen menetelmä), mahdolliset lisäremontit, rakennuksen sijainti, mahdollisten purkutöiden laajuus jne. Keskimäärin putkiremontti hinta on ollut perinteisellä menetelmällä toteutettuna elementtikerrostaloissa 740€ per vastikeneliö ja rivi- ja luhtitaloissa 659€ per vastikeneliö. Pientalossa hinta on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti paljon halvempi.