Kilpailuta käyttövesiputkiremontti parissa minuutissa

Kilpailuta käyttövesiputkiremontti nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Käyttövesiputkiremontti - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Remontti tulee eteen 30-50 vuoden välein

Käyttövesiputkiremontti tulee eteen yleensä siinä vaiheessa, kun putket ovat 30-50 vuotta vanhat. Vuosikymmenestä riippuen rakentamisessa on käytetty erilaisia materiaaliratkaisuja, joka vaikuttaa putkien kestävyyteen. Materiaalin lisäksi putkiston käyttöikään vaikuttaa mm. veden laatu ja asennustekniikka.

Edessä olevasta käyttövesiputkiremontista kielivät muun muassa seuraavat merkit:

– putkistovuodot lisääntyvät
– vedenkulutus lisääntyy
– vedenpaine laskee
– vedessä on ruostetta
– putkistojen pinnalla näkyy kosteusvaurioita
– liitoskohdat näyttävät huonokuntoisilta

Viimeistään siinä vaiheessa, kun kiinteistössä ilmenee putkistovuotoja, on putkistoille syytä teettää tarkempi kuntotutkimus. Kuntotutkimuksessa putkiston kunto selvitetään mm. koepaloja ottamalla ja erilaisia tutkimuslaitteita käyttämällä. Kuntotutkimuksen perusteella saadaan selville putkiston saneeraustarve, jonka jälkeen tehdään päätös putkiremontin aloittamisesta.

Remontit erilaisissa kohteissa

Remonteissa on paljon eroa riippuen siitä, onko kyseessä taloyhtiö vai omakotitalo. Omakotitalon remontti on sekä hinnaltaan alhaisempi että kestoltaan lyhyempi. Osittain tähän on syynä kohteen koko, mutta myös päätöksenteko on sujuvampaa yhdestä omistajasta johtuen. Alla on käyty käyttövesiputkiremontin vaiheita läpi kohteesta riippuen.

Taloyhtiössä putkiremontti aloitetaan hankesuunnitelmalla, joka on alustava suunnitelma koko remontille. Suunnitelmaa varten hankesuunnittelija tekee tarkempia selvityksiä ja tutkimuksia, joilla selvitetään mm. erilaisten toteutusmuotojen kustannuksia ja riskejä. Lisäksi tässä vaiheessa remontille laaditaan alustava aikataulu. Suunnitelman laatimista varten on tärkeää valita osaava hankesuunnittelija, sillä tässä vaiheessa tehdään jo valintoja, jotka vaikuttavat remontin lopullisiin kustannuksiin.

Hankesuunnitelman laatimisen jälkeen edetään suunnitteluvaiheeseen. Suunnitteluvaiheessa projektille valitaan suunnittelijat, valvojat ja turvallisuuskoordinaattori. Suunnittelijat laativat korjaushankkeelle ensin luonnossuunnitelmat, jonka jälkeen suunnitelmista laaditaan lopulliset toteutussuunnitelmat. Tässä vaiheessa hanketta käydään jo aktiivista vuoropuhelua rakennusviranomaisten kanssa, sillä suunnitelmat on hyväksytettävä viranomaisilla ennen korjaustöiden aloittamista. Suunitteluvaiheessa keskitytään teknisten piirustusten lisäksi myös hankkeen kaupalliseen puoleen eli urakoitsijoiden valintaan. Käyttövesiputkiremontti on sen verran laaja hanke, että tarjouspyynnöissä on huomioitava kaikki yksityiskohtaisetkin urakkaan liittyvät asiat, kuten urakkamuoto, hinnoitteluun liittyvät periaatteet sekä urakoitsijan vastuut ja velvoitteet.

Putkiremontti on niin laaja hanke, että urakoitsijan valinnassa kannattaa painottaa erityisesti pätevyyttä ja aiempia referenssejä. Palveluumme hyväksytään vain hyvämaineisia yrityksiä, joten olemme tehneet alkuvaiheen karsintaa jo puolestanne. Tarjouspyynnön lähettämisen jälkeen saat tarjoukset yhteistyökumppaneiltamme, joten näin saat kartoitettua nopeasti korjaushankkeeseen sopivia urakoitsijoita.

Urakoitsijan valinnan ja urakkasopimuksen solmimisen jälkeen edetään toteutusvaiheeseen. Toteutuksen onnistumisessa nousee tärkeään rooliin viestintä ja valvonta. Suunnitteluvaiheessa on tehty jo isoimmat päätökset, joten nyt korjaukset on vain toteutettava mahdollisimman laadukkaasti. Korjausten aikana pidetään säännöllisesti työmaakokouksia, joissa seurataan projektin etenemistä ja ratkaistaan mahdollisia ongelmatilanteita. Rakennustyön valvojan on tärkeää olla ammattitaitoinen, sillä hän varmistaa, että korjaukset suoritetaan asianmukaisesti.

Urakan valmistuttua pidetään loppukatselmus, jossa varmistetaan, että urakka on tehty asianmukaisesti. Katselmuksessa on mukana rakennusvalvontaviranomainen, jonka hyväksyntä vaaditaan, jotta uusi käyttövesiputkisto voidaan ottaa käyttöön. Loppukatselmuksen ja urakan vastaanottamisen jälkeen urakalla on normaalisti kahden vuoden takuuaika, jonka aikana löytyvät viat kuuluvat urakoitsijan vastuulle.

Omakotitalon putkiremontti on selkeästi kevyempi taloyhtiön remonttiin nähden. Taloyhtiössä suunnittelu ja valmistautuminen on isossa roolissa, mutta omakotitalossa tämä hoidetaan paljon suoraviivaisemmin. Remontin laajuudesta, uusien putkien reiteistä ja vanhan putkiston purkutarpeista päätetään urakoitsijan suorittamassa katselmuksessa. Toteutusvaihe on myös selkeästi nopeampi: usein remontti on ohi jo muutamassa päivässä. Yksinkertaisempi suunnittelu ja toteutus näkyy myös remontin hintalapussa, joka on selkeästi taloyhtiön remonttia halvempi.

Miten saat remontista kaiken hyödyn irti?

Varmista onnistunut käyttövesiputkiremontti

Käyttövesiputkiremontti - kuvituskuva

Punnitse eri toteutusmenetelmiä

Remontti voidaan toteuttaa uusimalla putket (perinteinen menetelmä) tai vahvistamalla vanhoja (nykyaikaiset menetelmät). Nykyaikaiset menetelmät ovat halvempia, mutta niiden käyttöikä on lyhyempi, eivätkä ne sovellu kaikkiin käyttökohteisiin. Remonttia suunnitellessa kannattaa kuitenkin arvioida objektiivisesti eri toteutusmentelmien soveltuvuutta ja valita tilanteeseen sopivin.

Onko viemäriremontti ajankohtainen?

Käyttövesi- ja viemäriverkoston käyttöajat ovat eri materiaaleista ja käyttökohteista riippuen erilaiset, joten läheskään aina remontteja ei tarvitse tehdä samanaikaisesti. Viemäriverkoston kunto kannattaa kuitenkin selvittää, jotta remontti voidaan tarvittaessa ajoittaa käyttövesiputkiremontin yhteyteen.

Kannattaako muita remontteja toteuttaa samalla?

Putkiremontti on usein hyvä paikka myös muiden ajankohtaisten remonttien teettämiseen, sillä näin kaikista selviää yhdellä kertaa. Kylpyhuoneremontti on yksi yleisimpiä putkiremontin yhteydessä teetettäviä lisäremontteja, mutta samaten voidaan harkita esimerkiksi keittiöremontin teettämistä.

Kilpailuta tekijä

Remontti kannattaa kilpailuttaa, jotta korjaushanke saadaan varmasti vietyä onnistuneesti läpi. Kilpailuttaessa ei kannata painottaa liiaksi hintaa, sillä epäpätevän tekijän suorittama remontti tulee helposti pitkässä juoksussa kalliimmaksi. Palvelumme avulla tavoitat ainoastaan hyvämaineisia urakoitsijoita, joten olemme tehneet esivalinnan puolestasi. Näistä tekijöistä voit valita hinnaltaan ja referensseiltään parhaimman vaihtoehdon.

Usein kysytyt kysymykset

Palvelumme kautta tavoitat urakoitsijat kerrostaloihin, rivitaloihin ja pientaloihin suoritettaviin putkiremontteihin.

Tarjouspyynnön lähettäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Putkiremontin ajankohtaan vaikuttaa monta eri tekijää (putken materiaali, veden laatu, tekninen toteutus jne.). Käyttöikä on keskimäärin 30-50 vuotta, mutta tästä on isojakin heittoja suuntaan ja toiseen. Viimeistään putkiremontin arviointi tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun putkistovuotoja alkaa ilmaantua. Edessä olevasta remontista kielivät myös esimerkiksi lisääntynyt vedenkulutus, vedenpaineen vaihtelu, ruosteinen vesi ja erilaiset kosteusvauriot ja heikentyneet liitoskohdat. Remonttia kannattaa ennakoida kuntoarvioiden avulla, jotta ajoitus onnistuu oikein.