Kilpailuta käyttövesiputkien uusiminen parissa minuutissa

Kilpailuta käyttövesiputkien uusiminen nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Käyttövesiputkien uusiminen - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Käyttövesiputkien uusiminen erilaisissa kohteissa

Putkien uusiminen on ajankohtaista yleensä viimeistään 40-60 vuotta edellisten putkien uusimisesta. Putkien kestävyyteen vaikuttaa muun muassa putken materiaali, veden laatu ja asennustekniikka. Muuttujia on niin paljon, että ajoittain putkien uusiminen voi tulla eteen jo huomattavasti aiemminkin.

Käyttövesiputkien kunnon heikentymisestä kertovat muun muassa seuraavat merkit:

– vuotojen lisääntyminen
– vedenkulutuksen lisääntyminen
– vedenpaineen lasku
– ruosteinen vesi
– putkien pinnoilla näkyvät kosteusvauriot
– huonokuntoiset liitoskohdat

Käyttövesiputkille kannattaa teettää kuntotutkimus viimeistään silloin, kun kiinteistössä ilmenee putkistovuotoja. Näin putkiston kunto saadaan selville mm. koepalojen ja muiden tutkimuslaitteiden keräämien tulosten avulla. Tilannekuvan selkiydyttyä on helpompi tehdä päätös putkisaneerauksen aloittamisesta.

Putkiremonteissa on isoja eroja saneerauskohteesta riippuen. Taloyhtiö on sekä omistukseltaan että tekniikaltaan monimutkaisempi, joten remontin kesto on pidempi ja kalliimpi. Omakotitalo taas on kohtuu simppeli kohde, jonka remontti on usein ohi jo muutamassa päivässä.

Käyttövesiputkien uusiminen taloyhtiössä

Hankesuunnitelma on taloyhtiön putkisaneerauksessa ensimmäinen vaihe – sen jälkeen, kun putkiston kuntoarvion perusteella on saatu selville saneeraustarve. Hankesuunnitelmassa suunnitellaan koko remontti alustavasti läpi: hankkeen toteutusmenetelmä, aikataulu, kustannukset, riskit jne. Suunnitelman laatimiseksi taloyhtiössä teetetään tarkempia selvityksiä ja tutkimuksia, joiden avulla suunnitelmaa saadaan tarkennettua. Hankesuunnitelmavaiheessa sitoudutaan jo tulevaisuuden kustannuksiin, joten on tärkeää, että suunnittelija on mahdollisimman pätevä – tämä maksaa itsensä takaisin onnistuneena korjaushankkeena.

Hankesuunnitelman valmistuttua siirrytään suunnitteluvaiheeseen. Tässä vaiheessa valitaan suunnittelijat, jotka laativat korjaushankkeelle tarkemmat toteutussuunnitelmat. Lisäksi valitaan valvojat ja turvallisuuskoordinaattori. Suunnitteluvaiheessa keskitytään teknisten suunnitelmien ohella myös urakan toteuttajien valintaan. Valinnassa ja sopimusneuvotteluissa kannattaa hyödyntää ammattilaisten näkemyksiä, sillä tässä vaiheessa sovitaan jo urakan tarkemmista ehdoista, kuten urakkamuodosta, hinnoitteluun liittyvistä periaatteista sekä vastuista ja velvollisuuksista.

Urakoitsijan valinnan ja suunnitelmien valmistumisen jälkeen voidaan edetä toteutusvaiheeseen. Taloyhtiössä tämä kestää yleensä 6-12 viikkoa. Toteutusvaiheessa tärkeään rooliin nousee onnistunut viestintä ja valvonta – suunnittelu on jo luonut raamit remontille, joten nyt remontti pitää vain toteuttaa mahdollisimman laadukkaasti.

Viimeisenä vaiheena putkiremontissa on loppukatselmus, jossa rakennusvalvontaviranomaisen läsnäollessa varmistetaan, että urakka on toteutettu asianmukaisesti. Tämän jälkeen remontille alkaa juosta kahden vuoden takuuaika, jonka aikana löydetyt viat kuuluvat urakoitsijan vastuulle. Loppuvaiheessa pidetään vielä viimeinen katselmus, jonka jälkeen remontti on lopullisesti ohi.

Käyttövesiputkien uusiminen omakotitalossa

Putkisaneeraus on omakotitalossa selkeästi helpompi toteuttaa. Taloyhtiössä putkisaneeraus vie valmisteluineen ja suunnitteluineen usein parikin vuotta, mutta omakotitalossa projekti on paljon suoraviivaisempi.

Urakoitsija suorittaa kohteessa katselmuksen, jonka perusteella päätetään mm. korjaushankkeen laajuus, uusien putkien reitit ja vanhan putkiston purkutarve. Uudet käyttövesiputket vedetään usein pintavetoina, jonka ansiosta rakenteita ei tarvitse ainakaan laajamittaisesti purkaa, vaan vanhat putket voidaan tulpata ja jättää vanhoille paikoilleen. Helpomman toteutuksen ansiosta putkiremontti on normaalisti ohi jo muutamassa päivässä. Nopeasta toteutuksesta johtuen putkiremontti on hintansa puolesta selkeästi halvempi omakotitalossa kuin taloyhtiössä.

Mikä vaikuttaa remontin kustannuksiin?

Yksi mittava kustannuksia nostava tekijä on rakenteiden purkaminen, jos putket vedetään rakenteiden sisältä vanhoja reittejä pitkin. Varsinkin omakotitaloissa putket vedetään usein pintavetoina, joka alentaa remontin kustannuksia.

Käyttövesiputkiremontin yhteydessä suoritetaan samalla kertaa usein myös muita rästissä olevia remontteja. Yleisiä remonttikohteita ovat keittiöt, kylpyhuoneet, viemärit sekä sähkö-, antenni- ja tietoliikennejärjestelmät. Lisäremontit nostavat hintaa, mutta pitkässä juoksussa tämä tulee usein halvemmaksi – ja vähintäänkin helpommaksi – kun ne suorittaa kerralla alta pois.

PK-seudulla putkiremontit ovat selkeästi muuta Suomea kalliimpia. Tähän vaikuttaa osaltaan remonttiyhtiöiden hinnoittelu, mutta myös asuntojen koolla on iso vaikutus: Helsingissä asunnot ovat keskimäärin muuta Suomea pienempiä, joten urakan kustannukset jakaantuvat pienemmille neliömäärille. Tästä johtuen neliöhintaan perustuvat vertailut näyttävät Helsingin osalta putkiremonteille räikeästi kalliimpaa hintaa.

Vanhemmista rakennuksista saattaa löytyä asbestia, joka nostaa remontin hintaa. Tämä johtuu siitä, että asbestin purkaminen on tarkkojen varotoimien vuoksi hitaampaa.

Laadukkaasti toteutetulla suunnittelulla voidaan alentaa kokonaiskustannuksia, sillä suunnitteluvaiheessa sitoudutaan valtaosaan remontin kustannuksista. Suunnittelun osuus kokonaiskustannuksista on hyvin pieni, joten kilpailuttaessa toteuttajaa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti ammattitaitoon.

Käyttövesiputkiremontin kallein vaihe on urakointi eli käytännön toteutus. Hinnan lisäksi valinnassa kannattaa painottaa osaamista ja aiempia referenssejä. Myös yrityksen kannattavuuden huomioiminen on tärkeää, sillä konkurssiin mennyt rakennusyhtiö ei korvaa mahdollisesti remontin jälkeen löytyviä rakennusvirheitä.

Urakkamuodolla on vaikutusta varsinkin taloyhtiöiden kohdalla, koska remontit ovat sen verran laajempia. Kustannusten alentamiseen kannustavilla urakkamuodoilla voi olla vaikutusta urakan hintalappuun. Tästä on hyvänä esimerkkinä erittäin mittava rakennushanke – Tampereen rantatunneli – joka valmistui allianssimuotoisen urakan ansiosta etuajassa ja budjetoitua halvemmalla.

Toteuta käyttövesiputkien uusiminen fiksusti

Asioita joihin kiinnittää huomiota ennen remonttia

Onko viemäriremontti ajankohtainen?

Käyttövesiputkien käyttöikä on normaalisti hieman viemäriputkia alhaisempi, joten viemäriremontti ei välttämättä ole ajankohtainen samaan aikaan käyttövesiputkiremontin kanssa. Mikäli viemärien saneeraustarve on kuitenkin selkeä, niin remontit kannattaa toteuttaa samanaikaisesti. Tämä säästää sekä aikaa että hermoja.

Voiko uudet putket vetää pintavetoina?

Vanhojen putkien purkaminen on yksi suurimmista kustannustekijöistä, joten tätä kannattaa pyrkiä välttämään, jos se vain on mahdollista. Esimerkiksi omakotitaloissa putket vedetään usein pintavetoina, jonka ansiosta remontti on paljon tavallista nopeampia ja halvempi toteuttaa.

Oletko harkinnut muita toteutusmenetelmiä?

Käyttövesiputkia ei tarvitse aina uusia kokonaan, sillä nykyisin on käytössä myös muita toteutusmenetelmiä, jotka ovat hintansa puolesta paljon perinteistä menetelmää eli putkien uusimista halvempia. Sujutuksessa vanhojen putkien sisälle syötetään sujutussukka, jonka ansiosta putkia ei tarvitse vaihtaa. Tämä menetelmä on kehittynyt viime vuosina todella paljon, ja sen avulla toteutetut remontit ovatkin jo käyttöikänsä puolesta kilpailukykyisiä perinteisen menetelmän kanssa.

Kannattaisiko teettää samalla lisäremontteja?

Putkiremontin yhteydessä teetetään usein myös muita remontteja. Kylpyhuoneen uusiminen on looginen ratkaisu, kun purkutöiden vuoksi pintoja revitään muutenkin auki, mutta myös esimerkiksi keittiöremontti on yleinen putkisaneerauksen yhteydessä teetettävä lisäremontti.

Oletko jo kilpailuttanut tekijän?

Urakoitsija kannattaa aina kilpailuttaa. Tekijää valitessa ei kannata tuijottaa pelkkää hintaa, sillä myös muut tekijät ovat tärkeitä. Alalla pyörii monenkirjavaa tekijää, joten taustatyöhön kannattaa panostaa. Meidän palvelumme kautta tavoitat nopeasti laadukkaita remonttiyhtiöitä, joille olemme jo tehneet esikarsinnan puolestasi. Hyväksymme yhteistyökumppaneiksemme ainoastaan hyvämaineisia ja ammattitaitoisia yrityksiä.

Usein kysytyt kysymykset

Välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme, jonka jälkeen saat tarjoukset remontin toteutuksesta. Hyväksymme kumppaneiksemme ainoastaan hyvämaineisia ja luotettavia yrityksiä, joten palvelumme on loistava väylä amattitaitoisten tekijöiden tavoittamiseen. Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit huoletta kilpailuttaa remonttisi. Mikäli sopivaa tekijää ei löydy, voit vain hylätä saamasi tarjoukset.

Putkiremontti tulee eteen yleensä 30-50 vuoden välein. Putkien kuntoa kannattaa kuitenkin alkaa seuraamaan jo paljon aiemmin, sillä vuotoja saattaa esiintyä jo 20-30 vuoden jälkeen. Putkien käyttöaikaan vaikuttaa niin moni seikka, että yhtä selkeää vastausta tähän ei ole.