Kilpailuta käyttövesiputkien uusimisen hinta

Kilpailuta käyttövesiputkien uusimisen hinta nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Käyttövesiputkien uusiminen hinta - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Saneeraukset erilaisissa kohteissa

Putkiremontti tulee eteen keskimäärin 30-50 vuoden välein. Aikaan vaikuttaa moni yksilöllinen tekijä, kuten putken materiaali, veden laatu ja asennustekniikka. Joissain tapauksissa käyttövesiputkien uusiminen saattaa tulla eteen reilusti aiemminkin, sillä käyttövesiputkissa käytetylle kuparille luvataan 25-30 vuoden käyttöikää. Lähestyvästä putkisaneerauksesta kielivät mm. seuraavat seikat:

– vuodot lisääntyvät
– vedenkulutus kasvaa
– vedenpaine laskee
– vesi on ruosteista
– putkissa näkyy kosteusvaurioita
– liitoskohdat ovat huonokuntoisia

Putkiston kunnosta pysytään perillä teettämällä putkistolle kuntotutkimuksia tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Tutkimuksia kannattaa siis teettää jo ennen ensimmäisten vuotojen esiintymistä, jotta remonttiin voidaan varautua hiljalleen eikä sitä tarvitse vetää kiirehtien läpi.

Saneerauksissa on iso eroja kohteesta riippuen. Taloyhtiöissä korjaushanke on luonnollisesti vaativampi kohteen laajuudesta ja hajautuneesta omistuksesta johtuen. Pientaloissa vastaava hanke voidaan vetää läpi muutamassa päivässä, kun suuremmassa kerrostalossa vastaava kestää valmisteluineen ja suunnitteluineen helposti parikin vuotta. Itse toteutusvaihekin kestää yleensä 6-12 viikkoa.

Kerrostaloissa helpoimmalla ja halvimmalla putkiremontista selviää usein sujutustekniikkaa käyttämällä, mutta tämäkään ei sovellu kaikkiin kohteisiin. Erilaisten toteutusmenetelmien käyttöä on syytä harkita tarkkaan ennen lopullisen valinnan tekemistä. Pientaloissa käyttövesiputkien uusiminen on usein paras ratkaisu, jos putket vedetään pintavetoina, sillä näissä tapauksissa kiinteistöön ei jouduta tekemään mittavia purkutöitä, joka tekee remontista paljon normaalia edullisemmin.

Käyttövesiputkien uusiminen hinta - Mikä vaikuttaa kustannuksiin?

Käyttövesiputkien täydellinen uusiminen tarkoittaa perinteisen putkiremonttimenetelmän käyttöä. Siinä vanhat putket puretaan ja niiden tilalle vedetään uusi putkisto. Tämä tarkoittaa mittavia purkutöitä, joten myös kustannnukset ovat korkeat. Vaihtoehtona tälle on nykyaikaisempien toteutusmenetelmien käyttö, joista hinta/laatusuhteeltaan paras on sujutusmenetelmä. Sujutuksessa vanhaa putkea vahvistetaan syöttämällä sen sisään sujutussukka, jolloin vanhaa putkistoa ei tarvitse purkaa. Varsinkin kohteissa, joissa putkien uusiminen edellyttäisi mittavia purkutöitä, tämä on varteenotettava vaihtoehto. Omakotitaloissa käyttövesiputket voidaan uusia verrattain helposti, jos uudet putket vedetään pintavetoina, joten niissä kyseinen menetelmä ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Rakennuksen tyypillä on iso vaikutus kustannuksiin. Kerrostalossa putkien uusiminen on hankalin toteuttaa, joten myös sen hinta on kallein. Vertailun vuoksi pienen kerrostalohuoneiston osuus linjasaneerauksen kustannuksista saattaa olla 10 000 – 20 000 euroa, kun omakotitalossa vastaavasta voidaan selvitä muutamalla tonnilla. Omakotitaloissa ja rivitaloissakin on eroja: esimerkiksi kaksikerroksinen kohde on työläämpi, kun putkia joudutaan vetämään seinien lisäksi myös kerrosten läpi. Vesipisteiden lukumäärä, niiden sijainti ja muut vastaavat seikat vaikuttavat myös hintaan.

Usein putkiremontin yhteydessä on järkevää tehdä myös muita remontteja. Esimerkiksi kylpyhuoneremontti ja keittiöremontti ovat yleisiä putkiremontin yhteydessä teetettäviä lisätöitä. Tämä nostaa luonnollisesti kokonaishintaa, vaikka tällä ei suoraa vaikutusta itse putkiremontin hintaan olekaan.

Ota remontista kaikki irti

Käyttövesiputkien uusimisen hinta - kuvituskuva

Toteuta kaikki remontit samalla

Onko kiinteistössäsi muutakin saneeraustarvetta, kuin pelkkä käyttövesiputkien uusiminen? Esimerkiksi viemäriremontti, kylpyhuoneremontti tai keittiöremontti voi olla kannattavaa toteuttaa samalla, jos niiden toteutus on muutenkin suunnitteilla.

Harkitse kaikkia vaihtoehtoja

Putkia ei välttämättä tarvitse uusia kokonaan, vaan sen sijaan ne voidaan myös esimerkiksi sujuttaa. Toisaalta jos putket päätetään uusia, niin putket kannattaa varsinkin omakotitaloissa vetää pintavetoina, sillä näin vältytään suuremmilta purkutöiltä. 

Kilpailuta myös rahoitus

Mahdollinen remonttilaina kannattaa myös aina kilpailuttaa. Lainojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja, joten remontin kustannuksia saa näin laskettua pienellä lisävaivalla.

Muista kilpailuttaa urakoitsija

Ensimmäistä vastaantulevaa urakoitsijaa ei kannata valita, vaan mieluummin kysyy tarjouksen muutamalta muultakin tekijältä. Palvelumme avulla saat tarjoukset useammalta urakoitsijalta yhden lomakkeen täyttämällä.

Usein kysytyt kysymykset

Saat sivustomme kautta helposti ja nopeasti yhteyden useampaan alueellasi toimivaan urakoitsijaan. Hyväksymme palveluumme ainoastaan hyvämaineisia ja ammattitaitoisia tekijöitä, joten näin saat kilpailutettua putkiremonttisi vain laadukkasti toimivien yritysten kesken.

Käyttövesiputkien uusiminen hinta riippuu pitkälti rakennustyypistä. Omakotitalossa remontti maksaa keskimäärin muutaman tuhat euroa ja sen toteutus kestää vain muutaman päivän, kun taas taloyhtiöissä hinta on suurempi laajemmasta projektista johtuen.