Kilpailuta LVIS-saneeraus parissa minuutissa

Kilpailuta LVIS-saneeraus nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

LVIS-saneeraus vaihe vaiheelta

LVIS-saneeraus tarkoittaa kokonaisvaltaista lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköremonttia eli linjasaneerausta. Alla on kuvattu tarkemmin saneerauksen etenemistä ja eri vaiheita.

1. Valmistelu

Valmisteluvaihe on lähtenyt käyntiin joko kuntoarvioiden tai muiden tutkimusten tulosten tai havaittujen vuotojen perusteella. Havaittuihin vuotoihin reagoiminen asettaa korjaushankkeen aikataululle aina enemmän painetta, sillä lisääntyneet vuodot aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia, jotka on saneerauksen avulla saatava eliminoitua. Tästä syystä kiinteistölle on hyvä suorittaa kuntoarvioita jo ennen ensimmäisten vuotojen ilmaantumista, jotta hanke saadaan suunniteltua huolella eikä toteutuksen kanssa tule kiirettä. Esimerkiksi kuparista valmistettujen käyttövesiputkien käyttöikä on usein 25-30 vuotta, joten kuntoarvioita kannattaa alkaa teettää, kun putkisto saavuttaa tämän iän. Näin taloyhtiössä pysytään ajan tasalla tulevasta remonttitarpeesta.

LVIS-saneeraus alkaa konkreettisesti edetä, kun yhtiökokouksessa tehdään päätös hankesuunnittelun aloittamisesta. Hankesuunnitelmaa varten selvitetään mm. seuraavia seikkoja:

– listataan taloyhtiön perustiedot ja rakennuksen koko tekniikka
– teetetään tarpeelliset lisätutkimukset saneeraustarpeen selvittämiseksi
– vertaillaan soveltuvia toteutusmenetelmiä ja valitaan sopivin
– hankitaan haitta-ainekartoitukset
– tehdään kustannusarviot ja elinkaarilaskelmat
– selvitetään osakkaiden halut ja tarpeet
– laaditaan alustava aikataulu
– tehdään riskiarviot
– selvitetään soveltuvat urakkamuodot

LVIS-saneerauksen yhteydessä teetetään usein muitakin remontteja, joten ennen hankesuunnitelman laatimista on tärkeää selvittää taloyhtiön asukkaiden tahtotila näiden suhteen. Korjaushankkeen aikana voidaan mm. remontoida kylpyhuoneet, parantaa asuntojen pintamateriaaleja, kunnostaa taloyhtiön yhteisiä tiloja tai hoidattaa taloyhtiön asfaltointi ja piha-alueiden kasvillisuus kuntoon. Myös suuremmat remontit, kuten julkisivu-, parvekelasitus- tai kattoremontti, voi olla järkevä toteuttaa samanaikaisesti.

2. Suunnittelu

Hankesuunnittelun jälkeen LVIS-saneeraukselle teetetään tarkemmat rakennussuunnitelmat. Suunnittelun toteuttajina toimivat usein samat henkilöt, jotka ovat laatineet hankesuunnitelmankin. Näin suunnittelijat ovat nopeasti tehtävien tasalla, joka nopeuttaa suunnittelun etenemistä.

Suunnittelua varten on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa suunnitelmien laadusta sekä siitä, että laaditut suunnitelmat muodostavat yhdenmukaisen kokonaisuuden. Itse suunnitelmien laatimista varten on valittava mm. rakennussuunnittelija, LVI-suunnittelija, rakennesuunnittelija ja sähkösuunnittelija.

Suunnitelmien laatimisen lisäksi suunnitteluvaiheessa kilpailutetaan ja valitaan urakan toteuttaja. Palvelumme kautta voit tavoittaa yhdellä lomakkeella useamman hyvämaineisen ja ammattitaitoisen urakoitsijan.

3. Rakentaminen

LVIS-saneeraus on kestoltaan yleensä 6-12 viikkoa. Tänä aikana valmistelun ja suunnittelun aikana lukkoon lyödyt suunnitelmat viedään käytäntöön. Urakkaan kuuluvista ehdoista on sovittu tarkemmin urakkasopimuksessa, joten urakoitsijan on täytettävä velvollisuutensa mm. urakan aikataulun ja laajuuden osalta. Jos urakan aikana ilmenee tarvetta lisätöille, joista ei ole sovittu urakkasopimuksessa, niin näistä sovitaan erikseen.

Asunto-osakeyhtiön on tärkeää varmistua siitä, että korjausrakentamisen valvontaa varten on valittu pätevä valvoja. Valvojan vastuulle kuuluu mm. seuraavista tehtävistä huolehtiminen:

– työmaan turvallisuus
– aikataulun noudattaminen
– suunnitelmien ja hyvän rakentamistavan mukainen rakentaminen
– vaadittujen dokumenttien laatiminen
– taloudellisten seikkojen valvonta (laskut, lisätyöt, vakuutukset jne)

Asianmukainen valvonta parantaa rakentamisen laatua, joten taloyhtiön kannattaa panostaa siihen, että tehtävään valitaan oikea henkilö.

4. Vastaanotto ja takuuaika

Korjaustöiden valmistuttua taloyhtiö vastaanottaa kohteen. Vastaanottotarkastuksissa kiinnitetään huomiota mahdollisiin puutteisiin ja virheisiin, joita korjaushankkeen jäljiltä kiinteistöön on jäänyt. LVIS-saneerausten normaali takuuaika on 2 vuotta.

Taloyhtiön osakkaiden on tärkeää ilmoittaa viipymättä omista asunnoistaan löytyvät epäkohdat, jotta ne saadaan raportoitua eteenpäin. Liian myöhään ilmoitetut virheet eivät kuulu takuukorjauksen piiriin, jos ne olisi selkeästi ollut havaittavissa asunnon käyttöönoton yhteydessä.

Onnistunut LVIS-saneeraus

5 vinkkiä asukasystävälliseen saneeraukseen

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Huoneistokatselmus

Valtaosa asukkaista ei tunne linjasaneerauksen toteutusmenetelmiä kuin hyvin pintapuolisesti. Huoneistokatselmuksen aikana selvennetään remontin vaiheita ja muuta tärkeää informaatiota asukkaan ja remontin toteuttajien kesken. Asukas voi myös kysyä mieltään askarruttavista seikoista. Selkeä ja sujuva vuorovaikutus on tärkeää, jotta asukkaille muodostuu myönteinen kuva korjaushankkeesta.

Näyttelytila

Saneerauksen yhteydessä uusitaan paljon erilaisia materiaaleja, joten taloyhtiön on tarjottava mahdollisuus päästä tutustumaan näihin ennen valintojen tekemistä. Hyvä keino tähän on näyttelytilan rakentaminen, jossa asukkaat voivat tutustua erilaisiin kaluste- ja materiaalivaihtoehtoihin.

Siivous

LVIS-saneeraus tarkoittaa valtavaa määrää rakennuspölyä ja -jätettä, sillä saneerauksen yhteydessä revitään rakenteita auki enemmän tai vähemmän. Asukkaille siivoton rakennustyömaa antaa kuvan epäonnistuneesta projektista, vaikka sillä ei työn laatuun olisikaan vaikutusta. Kulkuväylillä oleva lika ja jäte voivat aiheuttaa myös loukkaantumisriskejä, joten ylläpitosiivoukseen on tästäkin syystä tärkeää panostaa.

Suojaus

Huoneistojen ja yhteisten tilojen suojaus ei ole enää pelkkä mielikuvakysymys, sillä rakennusjäte ja -pöly saattavat aiheuttaa terveyshaittoja sekä vahinkoja kalusteille ja pinnoille. Suojaus toteutetaan esimerkiksi pölytiiviillä suojaseinillä sekä kovalevysuojauksella. Remonttia suunnitellessa on tärkeää selvittää asukkailta, että onko huoneistoissa kalusteita, jotka on suojattava erityisen hyvin.

Kommunikointi

Palveluammateissa laatumielikuva muodostetaan hyvin pitkälti vuorovaikutuksen onnistumisen perusteella. Tästä johtuen LVIS-saneerauksen yhteydessä on panostettava viestintään jokaisessa remontin vaiheessa. Viestintä voidaan toteuttaa ilmoitustaulun, sähköpostin, puhelimen tai erillisen verkkosivun välityksellä. Urakoitsijalta voidaan vaatia myös hyvää asiakaspalvelua – ilmoitustaululta löytyvät viestit eivät paljoa auta, jos remonttimiehet käyttäytyvät epäasiallisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Tavoitat palvelumme avulla hyvämaineisia urakoitsijoita yhden nopeasti täytettävän lomakkeen avulla. Välitämme tarjouspyyntösi eteenpäin yhteistyökumppaneillemme, jonka jälkeen saat yhteydenotot ja tarjoukset saneeraukseesi liittyen. Palvelumme käyttö ja tarjousten pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

LVIS-saneeraus tarkoittaa lämpö-, vesi-, ilmastointi ja sähkösaneerausta. Se on siis kokonaisvaltainen linjasaneeraus, jonka aikana taloyhtiöstä uusitaan mm. lämmitysjärjestelmää, käyttövesi- ja viemäriputkia, ilmanvaihtojärjestelmää ja sähköjärjestelmiä.