Kilpailuta linjasaneeraus parissa minuutissa

Kilpailuta linjasaneeraus nopeasti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet alueesi parhaimmat tekijät puolestasi, joten saat remontillesi vaivattomasti ammattitaitoisen ja luotettavan tekijän. Tarjouspyyntö sivustomme kautta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Linjasaneeraus - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Aloita linjasaneeraus ajoissa

Linjasaneeraus tarkoittaa kiinteistöön tehtävää kokonaisvaltaista putkiremonttia. Termi tulee siitä, että kerrostalon päällekkäisten asuntojen putket uusitaan ”linjassa” eli samanaikaisesti. Remontin yhteydessä on tehtävä laajamittaista rakenteiden avausta, joten samanaikaisesti on usein kannattavaa tehdä myös muita remontteja, kuten märkätilojen ja antenni-, tietoliikenne- ja sähköjärjestelmien uusimista.

Linjasaneeraus tulee eteen yleensä viimeistään 50 vuoden kuluttua edellisestä remontista tai kiinteistön rakentamisesta. Remonttiin kannattaa kuitenkin valmistautua jo hyvissä ajoin, sillä remontin valmistelun aloittaminen vasta sitten, kun vuotoja jo ilmenee, nostaa sen kustannuksia. Vuotojen vuoksi kiinteistöön joudutaan tekemään turhia hätäratkaisuja, jonka lisäksi remontti joudutaan viemään kiirehtien läpi, joka saattaa heikentää toteutuksen laatua.

Putkiston kunto voidaan selvittää kuntoarviolla. Arvion perusteella saneeraukseen voidaan valmistautua hyvissä ajoin etukäteen, ilman turhia yllätyksiä.

1. Valmisteluvaihe

Valmistelu kannattaa aloittaa jo ennen ensimmäisten vuotojen ilmaantumista. Viimeistään se kuitenkin pitää aloittaa siinä vaiheessa, kun asukkaat ilmoittavat putkistovuodoista. Valmistelu pitää aloittaa jo senkin vuoksi, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa korjausten laiminlyönneistä johtuvia vuotoja.

Vuotojen havaitsemisen jälkeen tai kuntoarvion suositusten perusteella teetetään kuntotutkimus, jossa putkiston nykytila tutkitaan yksityiskohtaisemmin. Tämän jälkeen tehdään lopullinen päätös linjasaneerauksesta.

Lopullisen päätöksen jälkeen teetetään hankesuunnitelma, joka on ensimmäinen suunnitelma putkiremontin toteuttamiseksi. Hankesuunnitelman yhteydessä päätetään muun muassa toteutusmenetelmästä (perinteinen vai nykyaikainen menetelmä) sekä aikataulusta.

2. Suunnitteluvaihe

Hankesuunnitelman perusteella remontille tehdään tarkemmat suunnitelmat. Suunnitelmien laatimisesta vastaa pääsuunnittelija, joka varmistaa, että sähkösuunnitelmat, LVI-suunnitelmat ja muut tarvittavat suunnitelmat muodostavat oikeanlaisen kokonaisuuden.

Suunnitteluvaiheessa valitaan myös linjasaneerauksen toteuttajat. Tässä vaiheessa on siis tärkeää kilpailuttaa tekijät, jotta remontille saadaan varmasti sopiva urakoitsija sekä muut tarvittavat asiantuntijat. Projektipäällikön asiantuntemusta kannattaa hyödyntää esimerkiksi urakkasopimusta laatiessa, jotta kaikki tarvittavat seikat tulevat varmasti huomioitua.

3. Toteutusvaihe

Toteutusvaihe kestää kerrostalossa yleensä 6-12 viikkoa. Tässä vaiheessa asukkaiden on kannattavaa siirtyä tilapäismajoitukseen jonnekin muualle, mikäli se vain on mahdollista. Putkiremontista aiheutuu asumishaittoja, kun vedet joudutaan katkaisemaan ja remonttimiehet ravaavat asunnoista toiseen. Mikäli tilapäismajoitus ei ole mahdollinen, niin asumisjärjestelyt kannattaa suunnitella ja sopia tarkasti etukäteen.

4. Seurantavaihe

Remontin valmistuttua ensimmäisenä toimena pidetään vastaanottotarkastus. Jatkossa asukkaiden on syytä kiinnittää huomiota mahdollisiin rakennusvirheisiin, jotta niihin voidaan puuttua takuuajan puitteissa. Normaalisti saneerauksen takuuaika on 2 vuotta, mutta näistä sovitaan aina erikseen. Takuuajan päätyttyä pidetään vielä toinen tarkastus, jonka jälkeen linjasaneeraus on virallisesti ohi.

Linjasaneerauksen kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Toteutustavan valinnalla voidaan vaikuttaa paljon saneerauksen lopullisiin kustannuksiin. Perinteinen menetelmä on kallein, mutta samalla myös pitkäikäisin. Sujuttamalla tai pinnoittamalla toteutetut putkiremontit ovat halvempia, mutta tällä tavalla korjattujen putkistojen käyttöikä on vastaavasti myös lyhyempi.

Usein saneerauksen yhteydessä on kannattavaa toteuttaa myös muita remontteja. Yleisimmin tässä yhteydessä uudistetaan tietoliikenne-, antenni- ja sähköjärjestelmiä, kylpyhuoneen pintoja, taloyhtiön yhteisiä tiloja (saunat/pesutuvat/varastotilat jne) sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä. Remonttien laajuuksissa voi olla todella suuria eroja, joten tällä on luonnollisesti myös iso vaikutus remonttien kokonaishintoihin.

Linjasaneeraus on PK-seudulla jopa kaksi kertaa muuta Suomea kalliimpia, mutta tähän vaikuttaa paljon myös se, että asunnot ovat PK-seudulla pienempiä. Huoneistokoolla on vaikutusta neliöhintoihin sen vuoksi, että putkiremontti kustantaa kylpyhuonetta kohden pitkälti saman verran, mutta hinta jakautuu normaalia pienemmällä neliömäärälle.

Urakkamuodolla on kannustustekijöiden vuoksi vaikutusta remontin lopulliseen hintalappuun. Kokonaisurakka on käytetyin urakkamuoto alhaisen riskin vuoksi, mutta se ei myöskään kannusta urakoitsijaa kustannusten alentamiseen. Projektinjohto- ja allianssiurakat kannustavat urakoitsijaa kustannusten alentamiseen, jonka ansiosta sillä voidaan vaikuttaa remontin lopullisiin kustannuksiin.

Kiinteistön iällä on vaikutusta linjasaneerauksen kustannuksiin, sillä vanhemmista kiinteistöstä löytyy todennäköisemmin kustannuksia nostavia yllätyksiä, kuten asbestia.

Lisävinkit onnistuneeseen remonttiin

Varmista asukasystävällinen putkiremontti

Huoneistokatselmus

Huoneistokatselmus on asukkaiden kannalta tärkeä tapahtuma, sillä tässä vaiheessa remonttia käydään läpi asukkaan ja remontin tekijöiden kesken. Asukkaalle selvitetään ymmärrettävästi remontin etenemistä ja kaikkea asukkaalle tärkeää tietoa. Asukas voi myös kertoa lopulliset materiaalivalintansa ja pyytää mahdollisia lisätöitä, joita saneerauksen yhteydessä tehdään. Jotta linjasaneeraus vaikuttaisi myös asukkaiden mielestä onnistuneelta, niin tässä vaiheessa tapahtuvan vuorovaikutuksen on oltava sujuvaa.

Materiaaleihin tutustuminen

Remontin aikana uusitaan paljon erilaisia materiaaleja, joten asukkaiden on päästävä tutustumaan näihin etukäteen mahdollisimman vaivattomasti. Pelkästään sähköinen tai paperinen esittelymateriaali ei riitä, vaan materiaaleja pitäisi päästä näkemään ja kokeilemaan myös livenä. Tätä varten on kannattavaa rakentaa näyttelytila, jossa voidaan tutustua kalusteisiin ja materiaaleihin ja näiden erilaisiin värivaihtoehtoihin.

Tehokas siivous

Linjasaneeraus ei ole siistiä touhua, sillä putkiremontin aikana joudutaan repimään rakenteita auki. Tämän vuoksi rakennuspölyä, jätettä ja likaa kertyy todella paljon. Rakennustyömaalla onkin järjestettävä jatkuvaa ylläpitosiivousta. Tämä on sekä työturvallisuuden että remontin laadusta välittyvän kuvan kannalta tärkeää. Asukkaat eivät ole tottuneita liikkumaan työmailla, joten kulkuväylillä oleva lika ja rakennusjäte voi aiheuttaa loukkaantumisriskejä. Huonosti siivottu asunto aiheuttaa myös välittömästi vaikutelman laaduttomasti toteutetusta remontista.

Kiinteistön ja tavaroiden suojaaminen

Rakenteiden purkamisen vuoksi asunnot ja porraskäytävät on suojattava hyvin. Työmaalla leijailee runsaasti rakennuspölyä, joka saattaa aiheuttaa terveyshaittoja sekä vahinkoja asukkaiden omaisuuteen. Suojaaminen toteutetaan mm. pölytiiviillä suojaseinillä ja kovalevysuojauksella. Ennen remontin aloittamista on tärkeää käydä asukkaiden kanssa läpi asuntojen suojaamista ja esimerkiksi asukkaiden erityisen arvokkaita tai herkkiä kalusteita, joiden suojaamiseen on kiinnitettävä erityishuomiota.

Viestintä

Sujuva viestintä on todella tärkeää kaikissa putkiremontin vaiheissa – niin valmistelu-, suunnittelu-, toteutus- kuin remontin jälkeisessä vaiheessa. Selkeä vuorovaikutus antaa aina mielikuvan laadukkaasta toteutuksesta. Tiedottamiseen voidaan käyttää esimerkiksi ilmoitustaulua, sähköpostia ja puhelinta. Remonttia varten voidaan luoda myös verkkosivu, jossa julkaistaan remonttiin liittyvää informaatiota.

Usein kysytyt kysymykset

Putkiremonttia aletaan valmistella joko kuntokartoituksen löydösten tai kiinteistössä ilmenneiden vuotojen perusteella. Alkuvaiheessa remontille laaditaan hankesuunnitelma, jonka jälkeen edetään tarkempiin suunnitelmiin ja valitaan remontin tekijät. Toteutusvaihe kestää yleensä 6-12 viikkoa, jonka aikana putket joko uusitaan tai korjataan riippuen valitusta toteutusmenetelmästä.

Palvelumme avulla saat tarjouksen usealta eri remonttiyhtiöltä yhden lomakkeen täyttämällä. Olemme tehneet alkukarsinnan puolestasi, joten tavoitat meidän kauttamme ainoastaan hyvämaineisia yhtiöitä. Näin voit varmistua siitä, että palvelu ja työn jälki on mahdollisimman laadukasta.

Saneeraus voidaan toteuttaa perinteisellä menetelmällä, sujutuksella tai pinnoituksella. Perinteinen menetelmä tarkoittaa putkien uusimista kokonaisuudessaan. Sujutuksessa tai pinnoituksessa vanhoja putkia ei tarvitse uusia, sillä niiden sisälle joko asennetaan sujutussukka tai ruiskutetaan epoksipinnoitetta. Perinteinen menetelmä on suosituin tapa saneerauksen toteuttamiseen ja samalla myös pitkäikäisin.