Kilpailuta kylpyhuoneremontti alueella Helsinki

Kilpailuta kylpyhuoneremontti paikkakunnalla Helsinki muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti Helsinki - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti Helsingin luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Kylpyhuoneremontti Helsinki - Mistä tekijöistä remontin kulut muodostuvat?

Leijonanosan kylpyhuoneremontin budjetista uppoaa remonttiyrityksen työntekijöiden palkkaan. Työn hinnan osuus urakan kokonaiskuluista on tyypillisesti noin 50% luokkaa.

Urakan hinta on pitkälti kiinni siitä, kuinka mittava remontti kylpyhuoneelle suoritetaan. Kylpyhuoneen täydellinen uudelleenrakentaminen vie enemmän aikaa ja materiaaleja kuin kevyt pintaremontti, mikä näkyy urakan kustannuksissa. Työtuntien ja tarvittavien materiaalien määrään vaikuttaa myös huoneen pinta-ala.

Kylpyhuoneessa käytettävien pintamateriaalien hinnoissa on merkittäviä eroavaisuuksia. Hintavaihtelu yksinkertaisimpien laattojen ja hienojen design-laattojen välillä on valtava, koristelaatan neliöhinta voi olla tavalliseen laattaan verrattuna jopa kymmenkertainen. Koristelaattoja käytetään usein luomaan tyylikkäitä yksityiskohtia normaalin laatoituksen sekaan.

Kylpyhuoneeseen hankittavat uudet kalusteet syövät budjetista keskimäärin noin neljäsosan. Kalustehankintoja kannattaa ajatella pitkän tähtäimen sijoituksena, sillä laadukkaat kalusteet kestävät käyttöä pidempään ja nostavat huoneiston arvoa.

Iäkkään kylpyhuoneen kunnostaminen on monesti kalliimpaa kuin märkätilojen uusiminen 2000-luvun puolella rakennetuissa huoneistoissa. Syynä tähän on tarve päivittää vanhat putkiratkaisut ja kylpyhuoneen rakenteet nykypäivän standardien mukaisiksi. 90-luvun alkupuolella valmistuneille kylpyhuoneille on myös suoritettava asbestikartoitus, jonka kustantaa remontin teettäjä.

Kylpyhuoneen sijainnilla on vaikutusta remontin kustannuksiin. Mikäli remontoitava kohde on erityisen vaikeakulkuisessa paikassa, voi se tuoda urakalle lisähintaa urakoitsijoiden lisääntyneiden työtuntien vuoksi.

Muistilista ennen urakan alkua

Listaa ylös asiat joita toivot tulevalta kylpyhuoneeltasi

Rakennetaanko kylpyhuone kokonaan uudestaan vai riittääkö kevyt pintojen uusiminen? Kuuluuko toiveisiisi lattialämmitys? Hankitaanko tilaan uusia vesi- tai kiintokalusteita? Tarvitseeko huoneeseen varata tilaa kodinkoneille? Unelmoitko kenties suuresta kylpyammeesta? Mikäli kylpyhuone tulee esimerkiksi iäkkään henkilön tai liikuntakyvyltään rajoittuneen asukkaan käyttöön, on toiveissa otettava huomioon myös turvallisuusseikat ja päivittäisen asioinnin helppous. Huoneeseen voidaan asentaa esimerkiksi korkeussäädettävä wc-istuin ja pesuallas, jotka sopivat hyvin pyörätuolin käyttäjälle.

Määrittele budjettisi

Arvioi kuinka suuren summan pystyt sijoittamaan projektiin ja riittääkö budjettisi toteuttamaan kaikki alkuperäiset haaveesi? Jos olet liikkeellä pienemmällä budjetilla, kannattaa ensin varmistaa, että rahat riittävät välttämättömiin muutoksiin ja miettiä erikoisempien toiveiden toteuttamista jäljelle jäävällä summalla. Budjettiin kannattaa yleensä varmuuden vuoksi varata hieman ylimääräistä rahaa, sillä joskus alkuperäiseen suunnitelmaan tulee matkan varrella yllättäviä muutoksia, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia.

Kylpyhuoneremontti Helsinki - kilpailuttaminen

Kylpyhuoneremontti paikkakunnalla Helsinki on järkevää kilpailuttaa, jotta löydät sinulle sopivimman tekijän. Remonttiyrityksiä vertaillessa on suositeltavaa antaa enemmän painoarvoa yrityksen uskottavuudelle kuin mahdollisimman halvalle hinnalle. Laadukkaan toimijan tekemä työ kohottaa kylpyhuoneen arvoa, eikä sinun tarvitse huolehtia rakenteissa piilevistä vioista. Kilpailuttaessasi remontin palvelumme avulla saat tarjoukset etukäteen valikoiduilta raundanlujilta ammattilaisilta.

Pyydä lupa remonttiin ja tee pakolliset ilmoitukset

Jos olet aikeissa tehdä kylpyhuoneremonttia taloyhtiössä, tarvitsee sinun anoa taloyhtiöltä lupaa kirjallisesti. Lisätietoja remonttia varten tarvittavista luvista ja ilmoituksista saat taloyhtiösi isännöitsijältä. Pidempään kestävästä remontista on syytä kertoa etukäteen myös taloyhtiön muille asukkaille jättämällä kirjallinen ilmoitus porraskäytävään kaikkien nähtäville.

Valmistaudu mahdollisiin aikataulumuutoksiin

Urakan alkuperäinen aika-arvio voi joissakin tapauksissa muuttua remontin edistyessä. Remontin valmistuminen saattaa viivästyä varsinkin vanhemmissa kylpyhuoneissa, joiden rakenteista voi pahimmassa tapauksessa löytyä asbestia tai kosteusvaurio. Tämänkaltaiset löydökset voivat viivästyttää urakan jatkamista useamman viikon.

Voit vähentää osan remontin kustannuksista verotuksessa

Kylpyhuoneen uudistamisesta aiheutuvista kustannuksista voi tehdä kotitalousvähennyksen. Vähennystä myönnetään pelkästään urakoitsijan työtunneista, eli sillä ei voi kattaa
esimerkiksi kalustehankinnoista aiheutuneita kuluja. Kotitalousvähennyksen suuruus on 40% remonttifirman työn osuudesta ja vuonna 2021 sitä voidaan maksaa enintään 2250 euroa per henkilö, vähennykseen oikeuttavan työn maksimihinnan ollessa 5875 euroa. Kotitalousvähennys maksetaan henkilökohtaisesti, eli jos asut yhdessä puolisosi kanssa ja parisuhteenne on rekisteröity, olette molemmat oikeutettuja enintään 2250 euron vähennykseen.

Tee se itse-remontti vai asiantuntijan palkkaaminen?

Mikäli et ole alan ammattilainen, kannattaa varsinkin suuret remontit jättää asiantuntevan urakoitsijan hoidettavaksi. Märkätilan rakenteiden uusiminen sähkö- ja putkitöineen vaatii vahvaa ammattitaitoa, sekä määräysten tuntemista ja rakennusvirheet tässä remontin vaiheessa voivat tulla todella kalliiksi jos ongelmia alkaa ilmenemään tulevaisuudessa. Pienempiä muutoksia kylpyhuoneeseen voi kuitenkin tehdä itse ja esimerkiksi seinien maalaamiseen löydät ohjeet helposti verkosta.

Usein kysytyt kysymykset

Kyseisen urakan työn osuuden keskihinta Helsingissä liikkuu noin 5000-6000 euron välimaastossa. Jokainen projekti on erilainen ja loppuhinta riippuu useasta eri tekijästä, kuten suoritettavista toimenpiteistä, materiaalivalinnoista, remontoitavan tilan pinta-alasta ja urakointiliikkeen valinnasta.

Kilometrikorvauksista ei myönnetä kotitalousvähennystä. Vähennys koskee ainoastaan urakointiliikkeen työn hinnan osuutta.

Kylpyhuoneen uusiminen ei välttämättä vaadi sen suurempaa vikaa, vaan tilan visuaalisen ilmeen kohentaminen on aivan yhtä pätevä syy remonttiin. Märkätilat kannattaa yleensäkin uusia mieluummin hieman liian aikaisin, kuin liian myöhään.

Asbestikartoituksen teettäminen kulut mukaan lukien on kokonaisuudessaan rakennuttajan vastuulla.

Mikäli uskot, että vanhan kylpyhuoneen huono kunto saattaa karkottaa potentiaalisia ostajia, saattaa tilan kunnostaminen ennen myynti-ilmoituksen jättämistä olla järkevin vaihtoehto. Jos päädyt remonttiin, muista valita materiaalit siten, että huoneesta tulisi värimaailmaltaan suhteellisen neutraali ja se miellyttäisi mahdollisimman monen silmää.

Urakan tavanomainen kesto vaihtelee kahdesta viiteen viikkoon riippuen vaadituista toimenpiteistä.