Kilpailuta kylpyhuoneen remontti yhden toimijan kautta

Kilpailuta kylpyhuoneen remontti muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneen remontti - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Ennen kylpyhuoneen remonttia huomioitavaa

Laadi lista toiveistasi

Mieti tarkasti mitä haluat uudelta kylpyhuoneeltasi. Rakennetaanko kylpyhuoneen yhteyteen sauna? Onko pintamateriaalien uusimiselle tarvetta? Haluatko huoneeseen lisää säilytystilaa? Uusitaanko lavuaari tai wc-istuin? Kaipaatko kenties muutoksia valaistukseen?

Ennen remontin aloittamista kannattaa pohtia myös asukkaiden henkilökohtaisia tarpeita. Yksin asuvalla henkilöllä on usein erilaiset vaatimukset kylpyhuoneen turvallisuudelle ja käytännöllisyydelle kuin esimerkiksi lapsiperheillä tai vanhuksilla.

Määrittele remontin budjetti

Tee suuntaa-antava budjettiarvio ja mieti riittääkö budjettisi kattamaan kaikista toivomistasi muutoksista aiheutuvat kulut. Mikäli budjettisi on niukemmasta päästä, kannattaa sinun priorisoida kylpyhuoneen pakolliset korjaukset ja miettiä sen jälkeen muutoksia, jotka eivät ole aivan välttämättömiä. Voit halutessasi hakea rahoitusta kylpyhuoneen remonttia varten. Muista myös, että kodin märkätilojen korjaustöistä on mahdollista saada kotitalousvähennys.

Arvioi oma osaamisesi

Mikäli suunnittelet toteuttavasi remontin itse, muista arvioida kykysi realistisesti. Märkätilojen onnistunut uusiminen edellyttää teknisen osaamisen lisäksi monenlaisten asetusten ja määräysten tuntemista. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi kylpyhuoneen remontti kannattaa useimmiten jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Vertaile remonttifirmoja

Remonttifirmoja kannattaa vertailla parhaan hinta-laatusuhteen löytämiseksi. Halvin mahdollinen remonttiyritys ei usein ole paras tai loppujen lopuksi edes edullisin vaihtoehto, kun otetaan huomioon työn laatu ja mahdollisista rakennusvirheistä koituvat lisäkustannukset, puhumattakaan piilokuluista, joita epäilyttävän halpaan tarjoukseen ei ole aina sisällytetty. Märkätilojen uusiminen on haastava projekti ja sen onnistunut toteuttaminen vaatii monipuolista ammattitaitoa. Palvelumme kautta tarjouspyyntösi välitetään taitaville ja luotettaville ammattilaisille, jotta sinun ei tarvitsisi stressata remontin onnistumisesta.

Hoida remonttiin vaadittavat luvat ja teetä asbestikartoitus tarvittaessa

Mittavampiin kylpyhuoneen kunnostustöihin taloyhtiössä tarvitaan aina taloyhtiön lupa. Ole yhteydessä isännöitsijään jo varhaisessa vaiheessa, niin saat lisätietoa lupa-asioista. Yksi huomionarvoinen seikka on remontoitavan asunnon ikä. Laki edellyttää asbestikartoituksen teettämistä ennen vuotta 1994 valmistuneiden asuntojen kylpyhuoneille. Kylpyhuoneen purkutöitä ei voida aloittaa ennen kuin kartoitus on tehty.

Varaudu urakan kestoon

Kylpyhuoneen remontti sisältää monta eri työvaihetta ja urakan laajuudesta riippuen koko projekti voi viedä aikaa useita viikkoja. Saat remonttifirmalta suuntaa-antavan arvion projektin kestosta, mutta kaikkia vastaan tulevia muuttujia voi olla mahdotonta ennakoida. Kylpyhuoneen rakenteista saattaa huonolla tuurilla paljastua kosteusvaurio, joka on kuivatettava huolellisesti ennen kuin remonttia voidaan jatkaa. Kuivausprosessi saattaa siirtää urakkaa eteenpäin useammalla viikolla. Ota nämä seikat huomioon remontin aikaista asumisjärjestelyä suunnitellessasi.

Remontin suunnittelu

Remonttia suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon huoneiston asukkaiden tarpeet. Mikäli kylpyhuone tulee lapsiperheen käyttöön, on suunnitteluvaiheessa otettava huomioon lasten turvallisuus. Vanhusten tai liikuntarajoitteisten asukkaiden käyttöön tarkoitetut kylpyhuoneet puolestaan saattavat vaatia jonkinlaisia apuvälineitä ja tukia, tai madalletun kynnyksen kylpyhuoneen ovelle.

Asukkaiden erityistarpeiden lisäksi kannattaa miettiä kuinka mittavia uudistuksia kylpyhuone vaatii. Seuraavia kysymyksiä on järkevää miettiä jo varhaisessa vaiheessa:

-Tuleeko kylpyhuoneen yhteyteen uusi saunatila tai kunnostetaanko jo olemassa oleva sauna?

-Haluatko suihkuun kylpyammeen tai suihkukaapin?

-Tuleeko kylpyhuoneeseen lattialämmitys?

-Onko pintamateriaalien uusimiselle tarvetta?

-Uusitaanko pesuallasta, peiliä tai wc-istuinta?

-Tarvitsetko lisää säilytystilaa (esim. pyykki-/siivouskaappi tai suurempi allaskaappi)

-Tarvitseeko huoneeseen varata tilaa pyykinpesukoneelle tai kuivausrummulle?

-Onko pistorasioiden paikkaa tarpeellista vaihtaa?

-Tarvitseeko huoneen valaistukseen tehdä päivityksiä?

Suunnitteluun kuuluu myös riittävän liikkumistilan varmistaminen. Kiinteiden kalusteiden lisäksi kylpyhuoneessa on oltava tarpeeksi tilaa pukeutumiseen ja riisuutumiseen peseytymisen yhteydessä. Mikäli huoneen neliöt sallivat, kannattaa tyhjää tilaa jättää mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, sillä vapaa liikkumatila on kylpyhuoneen käyttömukavuuden lisäksi myös turvallisuuskysymys.

Käytännön vinkkejä kylpyhuoneen remonttiin

Valitse helposti puhdistettavat kalusteet

Uuteen kylpyhuoneeseen on järkevää valita sellaiset kalusteet, joissa on mahdollisimman vähän likaa kerääviä tasoja ja koloja. Näin helpotat kalusteiden puhdistamista ja parannat yleistä hygieniaa. Kylpyhuoneessa suositaan usein vaalean sävyisiä kalusteita, sillä niissä pöly, sormenjäljet ja vesiroiskeet eivät näy yhtä selvästi kuin tummemmissa kalusteissa.

Etsi ideoita lehdistä ja netistä

Moni saa inspiraatiota remonttiin sisustuslehdistä. Pinterestin selailu tai kauniiden kylpyhuoneiden etsiminen googlen kuvahaulla ovat myös loistavia inspiraation lähteitä.

Mistä remontin kulut muodostuvat?

Urakan lopullinen hinta muodostuu monesta eri tekijästä. Remontin laajuuden ja remonttikohteen logististen haasteiden lisäksi yksi merkittävimmistä hintaan vaikuttavista asioista on rakentamisessa käytettävät materiaalit. Laadukkaat materiaalit ovat hintavia, mutta ne kestävät käyttöä pidempään ja nostavat asunnon arvoa. Sama periaate pätee niin pintamateriaaleihin kuin kalusteisiinkin. Remontoitavan tilan neliömäärä vaikuttaa luonnollisesti materiaalikuluihin, sillä suureen tilaan kuluu enemmän materiaaleja. Myös sähkö- ja putkityöt vievät osansa remonttibudjetista, sillä ne kannattaa yleensä jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Muista aina sopia urakan hinnasta ja muista yksityiskohdista remonttiyrityksen kanssa mahdollisimman tarkasti etukäteen välttyäksesi yllätyksiltä ja riitatilanteilta.

Huolehdi ilmanvaihdosta

Kylpyhuoneen riittävän ilmanvaihdon varmistaminen on elintärkeää, sillä puutteet ilmanvaihdossa voivat pahimmillaan aiheuttaa jopa kosteusvaurioita. Yksi hyvä keino huonon ilmankierron huomaamiseen on peilin tarkkaileminen suihkussa käynnin jälkeen. Jos peili jää huuruun pitkäksi aikaa, ei ilma vaihdu huoneessa tarpeeksi tehokkaasti.

Usein kysytyt kysymykset

Urakka kestää yleensä noin 2-4 viikkoa riippuen siitä, kuinka suuria muutoksia haluat tehtävän. Aikataulu saattaa venyä muutamalla viikolla, jos vanhoihin rakenteisiin on imeytynyt kosteutta ja ne joudutaan kuivattamaan.

Pelkkä suullinen sopimus on aina riski, vaikka pitäisit urakoitsijaa luotettavana. Urakasta kannattaa ehdottomasti laatia kirjallinen sopimus, sillä suurin osa remonttiriidoista johtuu nimenomaan kirjallisen sopimuksen puutteesta.

Asbestikartoitus on aina rakennuttajan vastuulla. Rakennuttajan tulee huolehtia siitä, että kartoituksen suorittaa valtuutettu asiantuntija.

Jos suunnitelmissasi on vähänkin suurempi korjaustyö, on kilpailuttaminen ehdottomasti kannattavaa. Palvelumme avulla saat tarjoukset korkealaatuisilta ja taustatarkistetuilta toimijoilta yhdellä lomakkeella.