Kilpailuta kylppäriremontti yhden toimijan kautta

Kilpailuta kylppäriremontti muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kylppäriremontti - pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Huomioi nämä seikat ennen kylppäriremonttia

Listaa toivotut muutokset ja erityisvaatimukset

Heti alkuun kannattaa kartoittaa huoneiston asukkaiden välttämättömät tarpeet. Mikäli asunnossa asuu lapsia, on suunnitteluvaiheessa otettava huomioon tulevan kylpyhuoneen helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Ikäihmisillä ja liikuntarajoitteisilla saattaa myös olla erityisvaatimuksia, kuten esimerkiksi wc-istuimen käyttöä helpottavat tuet.

Asukkaiden henkilökohtaisten tarpeiden lisäksi tulisi pohtia kuinka laajaa remonttia kylpyhuone vaatii. Remontoidaanko koko tila lattiasta kattoon, vai suoritetaanko huoneelle pelkkä pintaremontti? Haluatko kylppäriin lattialämmityksen tai enemmän säilytystilaa? Uusitaanko pintamateriaalit ja kalusteet? Mitä kattavamman suunnitelman laadit omista toiveistasi, sitä sujuvampi koko remonttiprosessi tulee olemaan.

Arvioi budjettisi

Määrittele remontille suuntaa-antava budjetti ja arvioi onko se linjassa toiveidesi kanssa. Jos budjettisi ei meinaa riittää kaikkiin suunnittelemiisi kylpyhuoneen muutoksiin, kannattaa luonnollisesti priorisoida välttämättömät tarpeet ja miettiä sen jälkeen mitä toissijaisia toiveita pystytään toteuttamaan. Jätä budjettiin hieman joustamisen varaa, sillä alkuperäisistä suunnitelmista voidaan joskus joutua poikkeamaan, jos remontin aikana ilmenee jotakin odottamatonta. Lisäpotkua budjettiin voit hakea remonttilainalla. Muistathan myös, kylppäriremontti kuuluu kodin kunnossapito- ja perusparannustöihin, eli siitä on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Remontoitko kylppärin itse vai palkkaatko alan ammattilaisen?

Suunnitteletko remontoivasi kylpyhuoneen omin neuvoin? Ole realistinen omia taitojasi arvioidessasi, sillä märkätilojen remontointi on haastava ja ammattitaitoa vaativa projekti, jossa virheet voivat tulla kalliiksi. Osaavan urakoitsijan palkkaamalla saavutat useimmiten parhaan lopputuloksen ja minimoit rakennusvirheiden mahdollisuuden.

Vertaile urakoitsijoita

Remonttiyrityksiä on valtava määrä ja niiden luotettavuudessa ja työn laadussa on suurta vaihtelua. Urakoitsijaa valitessa kannattaa kiinnittää edullisen hinnan sijaan enemmän huomiota siihen, vaikuttaako tekijä luotettavalta ja ammattitaitoiselta. Halvalla tehty remontti ei välttämättä ole lopputulokseltaan yhtä tyydyttävä verrattuna laadukkaamman firman tekemään työhön ja hutiloinnin seurauksena sattuneiden rakennusvirheiden korjaaminen voi koitua kalliiksi.

Hoida lupa-asiat kuntoon

Kylpyhuoneen remontointi edellyttää luvan anomista taloyhtiöltä ennen remontin aloittamista. Mikäli olet epävarma tarvittavista luvista ja ilmoituksista, kannattaa sinun olla yhteydessä isännöintiin.

Aikataulu saattaa venyä

Kylppäriremontti kestää usein monta viikkoa ja urakoitsijan alkuperäinen aika-arvio voi venyä matkan varrella vielä suunniteltua pidemmäksi. Mikäli kylpyhuoneen purkutöiden aikana paljastuu esimerkiksi, että rakenteisiin on päässyt imeytymään kosteutta, seuraa tätä noin 1-3 viikon kuivausprosessi ennen kuin urakkaa päästään jatkamaan. Ota mahdolliset aikataulumuutokset huomioon kun suunnittelet, missä aiot asua ja peseytyä urakan aikana. Jos koet remontista aiheutuvat haitat liian suuriksi, voit harkita väliaikaisen majoituksen järjestämistä urakan ajaksi.

Tee huolellinen suunnitelma

Huolellinen suunnittelu on avain unelmiesi kylpyhuoneeseen. Pohdi seuraavia kysymyksiä ennen kylppäriremonttiin ryhtymistä:

-Vaihdetaanko vesikalusteet uusiin?

-Tuleeko kylpyhuoneeseen tavallinen suihku vai onko kylpyamme enemmän mieleesi?

-Onko huoneessa tarpeeksi säilytystilaa?

-Haluatko lattialämmityksen?

-Uusitaanko kiintokalusteita?

-Jätetäänkö huoneeseen tilaa pyykinpesukoneelle?

-Uusitaanko pintamateriaaleja?

-Tarvitseeko huoneen valaistusta tehostaa?

-Vaihdetaanko pistorasioiden paikkoja?

Kylpyhuoneen suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös tulevien käyttäjien henkilökohtaiset tarpeet. Iäkkäät ja liikuntarajoitteiset asukkaat voivat tarvita märkätiloihin apuvälineitä ja tukia päivittäisen asioinnin helpottamiseksi ja lapsiperheiden käyttöön tulevissa märkätiloissa on kiinnitettävä huomiota turvallisuuteen ja käytännöllisyyteen.

Muita vinkkejä kylpyhuoneremonttiin

Pidä huolta riittävästä ilmankierrosta

Ylimääräisen kosteuden jääminen kylppäriin pitkäksi aikaa peseytymisen jälkeen ei ole koskaan hyvä asia. Tehokas ilmanvaihto suojelee kylpyhuoneen kalusteita ja koko huoneiston rakenteita kosteusvaurioilta. Ilmankierron turvaamiseksi märkätilojen oven ja lattian välissä tulee olla vähintään kymmenen millimetrin mittainen tyhjä rako, jonka kautta ilma pääsee vaihtumaan.

Valitse kalusteet, joiden puhdistaminen on vaivatonta

Moni valitsee kylpyhuoneeseensa vaaleat kalusteet, sillä niissä märkätiloille tyypilliset vesiroiskeet ja pöly eivät erotu samaan tapaan kuin tummissa kalusteissa. Voit helpottaa kalusteiden puhtaanapitoa suosimalla kalusteita, joissa ei ole turhia pölyä kerääviä rakoja ja tasoja.

Harkitse tilapäismajoitusta ennen kylppäriremonttia

Kylpyhuoneen remontoiminen tarkoittaa tilapäistä katkosta vedenjakelussa, joten peseytymismahdollisuus on järjestettävä esimerkiksi taloyhtiön tiloista tai tuttavan asunnolta. Remontti tuo muutenkin häiriöitä normaaliin arkeen, joten mahdollisuuksien mukaan voi harkita myös siirtymistä kokonaan tilapäismajoitukseen remontin ajaksi.

Piristä kylpyhuoneen yleisilmettä pienillä muutoksilla

Voit saada kylpyhuoneen näyttämään kodikkaammalta esimerkiksi sijoittelemalla huoneeseen kasveja, ostamalla uuden maton tai asentamalla seinään tyylikkään naulakon. Näin huoneen ilme saa mukavaa piristystä pikkurahalla.

Usein kysytyt kysymykset

Luotettavan ja ammattitaitoisen toimijan merkkejä ovat ajan tasalla olevat perusrekisteritiedot, puhtaat luottotiedot ja kattavat referenssit. Jos yritys on näiden lisäksi saanut paljon myönteistä asiakaspalautetta, alkaa kokonaispaketti vaikuttaa melko houkuttelevalta. 

Urakoitsijoiden kilpailuttaminen sivustomme kautta on täysin ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. 

Kylppärin kunto on yksi niistä asioista, joihin asunnon ostajaehdokas kiinnittää yleensä eniten huomiota. Usein jo kevyellä pintojen uusimisella voi olla huomattava vaikutus ostohalukkuuteen. 

Tavallisesti remontin kesto vaihtelee noin kahdesta viiteen viikkoon riippuen toimeksiannosta. Erikoistapauksissa urakan valmistumisajankohta saattaa lykkääntyä useammalla viikolla. Tällaiseen radikaaliin aikataulumuutokseen voi olla syynä esimerkiksi yllättäen löydetty rakenteiden kosteusvaurio, jonka kuivattaminen vie oman aikansa.