Kilpailuta kylpyhuoneremontti yhden toimijan kautta

Kilpailuta kylpyhuoneremontti muutamassa minuutissa palvelumme kautta. Jätä tarjouspyyntö, niin välitämme sen alueellasi toimiville luotettaville ja ammattitaitoisille urakoitsijoille. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta kylpyhuoneremonttisi toteutetaan varmasti parhaiden mahdollisten tekijöiden toimesta.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Huomioi seuraavat asiat ennen remontin aloittamista

Onnistunut kylpyhuoneremontti lähtee hyvästä valmistautumisesta. Remonttiyhtiön valintaan on syytä käyttää riittävästi aikaa, mutta myös muihin seikkoihin on hyvä kiinnittää huomiota. Olemme koonneet alle listan asioista, joita ennen remonttia on hyvä pohtia.

Tee lista omista toiveistasi ja kylpyhuoneen erityisvaatimuksista

Pohdi tarkoin, kuinka kokonaisvaltaista remonttia kylpyhuoneesi tarvitsee. Onko huoneen täydellinen uusiminen lattiasta kattoon tarpeen, vai riittääkö pieni pintaremontti? Asennetaanko kylpyhuoneeseen lattialämmitys? Pidätkö enemmän avoimesta kulmasuihkusta, kylpyammeesta vai suihkukaapista? Onko kalusteiden uusiminen tarpeen?

Ennen kylpyhuoneremonttia on lisäksi järkevää käydä läpi asukkaiden erityistarpeita. Mikäli huoneistossa asuu pieniä lapsia, on tulevan kylpyhuoneen turvallisuus otettava suunnitelmassa huomioon. Märkätilojen käytännöllisyys ja turvallisuus on perheen pienimpien lisäksi tärkeää myös liikuntarajoitteisille, sekä ikääntyneille asukkaille, jotka saattavat tarvita kylpyhuoneeseen arkea helpottavia apuvälineitä ja tukia.

Kuinka paljon rahaa olet valmis sijoittamaan remonttiin?

Pohdi kuinka suuren summan olet valmis sijoittamaan tulevaan remonttiin ja ovatko toiveesi uuden kylpyhuoneen suhteen realistisia budjettiisi nähden. Jos vaikuttaa siltä, että arvioimasi budjetti ei tule riittämään kaikkiin alunperin suunnittelemiisi muutoksiin, on järkevintä priorisoida välttämättömät korjaukset ja pohtia sen jälkeen vähemmän elintärkeitä toiveita. Budjettiin on järkevää jättää aina jonkin verran joustovaraa, sillä remontin edetessä saattaa joskus ilmetä urakan hintaa korottavia muuttujia. Kannattaa muistaa, että kylpyhuoneremonttiin on saatavilla rahoitusta ja se kuuluu kotitalousvähennysten piiriin.

Teetkö remontin itse vai luotatko ammattilaiseen?

Ole rehellinen itsellesi omien kykyjesi suhteen. Märkätilan uusiminen on monimutkainen prosessi, jonka toteuttaminen vaatii runsaasti tietotaitoa. Kylpyhuoneen rakentamisessa ei virheisiin ole varaa ja omin neuvoin rahan säästämiseksi tehty remontti voi koitua lopulta kalliiksi, jos rakenteita joudutaan purkamaan jälkeenpäin. Urakka onkin yleensä järkevintä jättää alan ammattilaisten hoidettavaksi.

Pyydä tarjous useammalta urakoitsijalta

Kylpyhuoneremontti kannattaa kilpailuttaa useamman urakoitsijan kesken. Muista, että halvin tarjous ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto, kun huomioidaan työn laatu ja mahdollisten rakennusvirheiden jälkikäteen korjaamisesta aiheutuvat kulut. Ensisilmäyksellä halvalta vaikuttava hinta saattaa toisinaan pitää sisällään myös piilokustannuksia. Kotiedun kautta saat tarjoukset tarkkaan valikoiduilta ja hyvämaineisilta remonttiyrityksiltä.

Hoida tarvittavat luvat ja ilmoitukset

Taloyhtiössä tehtävään kylpyhuoneremonttiin vaaditaan aina taloyhtiön suostumus. Jos olet epävarma siitä, mitä lupia tarvitset ja mitä ilmoituksia sinun tarvitsee täyttää, on suositeltavaa ottaa yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään. Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin lupa on myönnetty. Hyviin tapoihin kuuluu myös ilmoittaa tulevasta remontista ja sen arvioidusta kestosta muille taloyhtiön asukkaille.

Teetä kosteusmittaus

Ennen remonttiin ryhtymistä märkätiloille tulee tehdä kosteusmittaus. Luotettavien tulosten varmistamiseksi kosteusmittauksen suorittaa aina kosteuskartoituksiin erikoistunut asiantuntija. Mittaus pyritään ensisijaisesti tekemään lattian ja seinien pinnalta laatoitusta rikkomatta, mutta mikäli pintakosteusmittari antaa syyn epäillä rakenteisiin asti päässyttä kosteusvauriota, joudutaan pintaan poraamaan mittauksen mahdollistavat reiät.

Varaudu aikataulun venymiseen

Kylpyhuoneremontti kaikkine työvaiheineen on usein monen viikon mittainen projekti. Ennen remontin aloittamista urakoitsija tekee arvion remontin pituudesta, mutta remontin edetessä alkuperäinen arvio saattaa muuttua. Urakan kestoa voi pidentää esimerkiksi kylpyhuoneen rakenteista paljastunut kosteusvaurio tai asbestilöydös, joista kumpainenkin saattaa siirtää koko projektin aloittamista viikoilla eteenpän. Epävarma aikataulu kannattaa huomioida urakan aikaisissa asumisjärjestelyissä ja muissa suunnitelmissa.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Kodin märkätilojen remontointi vaatii onnistuakseen täsmällistä suunnittelutyötä. Mieti kuinka kokonaisvaltaista remonttia kylpyhuoneesi kaipaa esittämällä itsellesi seuraavia kysymyksiä:

– Tarvitseeko laatoitusta uusia?
– Asennetaanko huoneeseen lattialämmitys?
– Vaihdetaanko lavuaari, allaskaappi ja peili uusiin?
– Onko säilytystilaa riittävästi vai lisätäänkö huoneeseen uusi kaappi?
– Jääkö nykyisiä kalusteita uuteen kylpyhuoneeseen ja kannattaako niitä siirtää uusiin paikkoihin käytännöllisyyttä ajatellen?
– Tuleeko kylpyhuoneeseen pyykinpesukone tai kuivausrumpu ja tarvitseeko niiden läheisyyteen asentaa uudet pistorasiat?
– Pidätkö enemmän avoimesta suihkusta, suihkukaapista vai kylpyammeesta?
– Haluatko vaihtaa wc-istuimen uuteen?
– Onko huoneen valaistusta syytä parantaa?

Lisäksi on syytä kartoittaa asukkaiden erityistarpeet. Lapsiperheen asuntoon tulevan märkätilan on oltava helppokäyttöinen ja turvallinen, jotta perheen pienimmille ei pääse sattumaan vahinkoja. Sama pätee myös liikuntarajoitteisiin ja vanhuksiin, jotka saattavat tarvita märkätilaan esimerkiksi kiinteitä tukia pystyäkseen asioimaan kylpyhuoneessa yksin.

Muista aina varata huoneeseen tarpeeksi tilaa liikkumiseen käytettävissä olevien neliöiden puitteissa. Pienten kaupunkiasuntojen ahtaissa kylpyhuoneissa ylimääräistä tilaa on vaikeaa taikoa, kun taas suuremmissa huoneissa vaihtoehtoja on usein enemmän. Riittävän suuri tyhjä liikkumistila lisää märkätilan käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Kylpyhuoneremontin kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Kylpyhuoneremontti on monen kustannuksen summa. Vaikka kylpyhuone olisi malliltaan ja kooltaan samanlainen, niin hintalapussa saattaa silti olla merkittäviä eroja kohteiden välillä. Alla on listattuna kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

Urakoitsijan työtunnit ovat yleensä kylpyhuoneremontin suurin kuluerä. Remonttifirman työntekijöiden palkat voivat syödä jopa puolet remontin kokonaisbudjetista.

Remontoitavan tilan koko vaikuttaa merkittävästi urakan hintaan, sillä suuren huoneen remontointiin kuluu luonnollisesti enemmän työtunteja ja materiaaleja. Kustannukset nousevat huomattavasti myös siinä tapauksessa, jos märkätilan rakenteisiin joudutaan tekemään muutoksia pelkän pintaremontin sijaan.

Hintaerot erilaisten materiaalien välillä ovat suuria. Eroavaisuudet tulevat erityisen selvästi esille laatoitusta valitessa, halvin tavallinen laatta saattaa olla neliöhinnaltaan kymmenen kertaa edullisempi kuin erikoisempi koristelaatta. Laattojen hintaan vaikuttaa myös niiden koko, poikkeuksellisen suuret laatat ovat yleensä pieniä laattoja hintavampia. Mikäli erikoislaattojen hinta hirvittää, niitä voi käyttää vain pienessä osassa kylpyhuonetta, esimerkiksi kulmasuihkun seinien yksityiskohtana. Pintamateriaalien lisäksi remontin hintaan vaikuttavat myös kylpyhuoneeseen hankittavat kalusteet. Korkealaatuisista materiaaleista valmistetut kalusteet nostavat remontin hintaa, mutta ne ovat pitkäikäisiä ja nostavat asunnon arvoa ollen täten järkevä sijoitus.

Remonttikohteen sijainti on yksi urakan hintaa määrittävä tekijä. Hissittömän kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kylpyhuoneen kunnostaminen tulee hieman kalliimmaksi kuin identtisen märkätilan uudistaminen esimerkiksi rivitaloasunnossa, sillä materiaalien, kalusteiden ja työtarvikkeiden kuljettamiseen kuluu kerrostalossa yksinkertaisesti enemmän työtunteja.

Vanhassa rakennuksessa tehtävä kylpyhuoneremontti on usein hintavampi kuin uudessa taloyhtiöissä, sillä iäkkäiden märkätilojen rakenteet ja putkiratkaisut saattavat monesti olla päivityksen tarpeessa. Ennen vuotta 1994 rakennetuille kylpyhuoneille on lain mukaan tehtävä asbestikartoitus. Asbestikartoituksen maksaa yleensä osakas itse ja se on suoritettava ennen remontin aloittamista.

Osan remonttibudjetista syövät mahdolliset putkiratkaisujen muutokset ja sähkötyöt. sähkö- ja putkitöissä ei ole kannattavaa alkaa säästelemään, vaan järkevintä on palkata suoraan ammattitaitoiset tekijät.

Erikoisemmat henkilökohtaisesti räätälöidyt ratkaisut, kuten muotoillut laatat tai kaarevat pinnat korottavat urakan hintaa, sillä niihin kuluu normaalia enemmän työtunteja.

Remontin hinnasta kannattaa aina sopia urakoitsijan kanssa kirjallisesti ennakkoon. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja ehkäiset riitatilanteita remonttiyrityksen kanssa.

Kiinnitä huomiota myös näihin seikkoihin

Lisävinkit onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin

Kylpyhuoneremontti: kuvituskuva

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Muista, että kylpyhuoneremontista koituvia kuluja on mahdollista vähentää verotuksessa. Vuonna 2021 tehdystä remontista voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2250 euroa. Vähennykseen oikeuttava enimmäissumma on 5875 euroa, eli vähennyksen määrä on 40%. Kotitalousvähennystä maksetaan ainoastaan urakoitsijan työn osuudesta, ei esimerkiksi kalustehankinnoista. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada vähennystä yhteensä 4500 euroa. Vähennys sisältää sadan euron suuruisen omavastuun vuodessa.

Osakkaan vastuu remontin jälkeen

Kylpyhuonetta remontoivan asunnon omistajan kannattaa varmistaa, että työ tulee tehtyä asianmukaisten vaatimusten mukaan, sillä osakas on vastuussa mahdollisista kylpyhuoneen rakennusvirheistä, vaikka asunnon omistaja vaihtuisi. Remontin teettäneen osakkaan vahingonkorvausvastuu asunnon uudelle omistajalle jatkuu vielä kymmenen vuotta uuden kylpyhuoneen valmistumisen jälkeen. Luotettavan ja määräyksiä noudattavan remonttiyrityksen palkkaamalla merkittäviä rakennusvirheitä ei kuitenkaan yleensä pääse sattumaan ja voit olla huoletta asunnon myytyäsi.

Kilpailuta remontin rahoitus

Tarvitsetko lisärahoitusta kylpyhuoneremonttia varten? Muista kilpailuttaa myös remontin rahoitus, jotta ylimääräiset rahoituskustannukset eivät tee turhan suurta lisäystä remontin lopullisiin kustannuksiin.

Luo kylpyhuoneeseen uutta ilmettä sisustuselementeillä

Kylpyhuoneen ilmettä on mahdollista piristää pienillä yksityiskohdilla kukkaroa pahemmin rasittamatta. Huoneeseen sijoitellut kasvit ja korit, tai esimerkiksi uusi matto ja suihkuverho voivat saada kylpyhuoneen näyttämään erilaiselta ja raikkaalta.

Kylpyhuoneremontti ja inspiraation hakeminen

Yksi yleisesti käytetty keino kylpyhuoneremontin ideointiin on sisustuslehtien selaaminen. Kylpyhuoneiden googlettaminen tarjoaa lähes loputtoman määrän inspiraatiota tihkuvia kuvia, joista voit poimia ideoita omaan kylpyhuoneeseesi. Lisäksi voit saada vaikutteita kiertelemällä esimerkiksi asuntomessuja.

Varmista riittävän tehokas ilmanvaihto

Märkätilojen ilmanvaihdon on oltava tehokasta, jotta huoneiston rakenteet pysyvät hyvässä kunnossa. Pitkän ajan saatossa huonosti vaihtuva kostea ilma voi tunkeutua rakenteisiin aiheuttaen niihin kosteusvaurion ja kalusteiden pinnalle pitkäksi aikaa jäävä kosteus lyhentää erityisesti puisten kaappien elinikää. Puutteellisen ilmanvaihdon voi huomata parhaiten kylpyhuoneen peilistä. Mikäli peiliin normaalin suihkun aikana syntynyt huurre ei poistu itsestään viiden minuutin sisällä, on ilmankierrossa todennäköisesti parantamisen varaa. Huoneen oven ja lattian väliin tulee aina jättää minimissään 10mm:n rako, josta korvausilmaa pääsee sisään.

Suosi helppohoitoisia kalusteita

Kylpyhuoneen kalusteissa suositaan monesti vaaleaa väriä, sillä vaalealla pinnalla tahrat ja roiskeet eivät erotu samalla tavalla kuin tummemman sävyisissä kalusteissa. Kalusteiden valinnassa kannattaa huomioida myös niiden puhtaanapidon helppous. Helposti puhdistettavat kalusteet ovat hygieenisempiä ja lyhentävät siivoukseen kuluvaa aikaa.

Voit säästää maalaamalla seinät itse

Jos kylpyhuoneesi ei vaadi kuin pientä pintojen ehostusta, voit luoda tilaan uutta ilmettä maalaamalla huoneen seinät. Märkätiloihin soveltuvissa vedenkestävissä maaleissa on runsaasti valinnanvaraa, joten löydät varmasti mieleisesi sävyn. Hoitamalla seinien maalauksen itse voit tehdä kylpyhuoneesta uuden näköisen pienellä budjetilla. Yksi muistamisen arvoinen vinkki on, että vaaleita sävyjä käyttämällä saat luotua kylpyhuoneeseen tilan tuntua.

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kotietu.fi, niin teemme oikaisun lomakkeesi tietoihin.

Vaikka kylpyhuoneesi on poissa käytöstä remontin ajan, ei urakka tämän lisäksi yleensä vaikuta asumiseesi muuten kuin melu- ja pölyhaittana. Peseytymisen voit hoitaa esimerkiksi taloyhtiön yhteisissä tiloissa, uimahallissa, kuntosalilla, tai mahdollisuuksien mukaan vaikkapa työpaikalla.

Välitämme tarjouspyyntösi remonttiyrityksille täysin veloituksetta. Et myöskään sitoudu mihinkään, vaan voit kieltäytyä vastaanottamistasi tarjouksista. 

Tyypillinen märkätilojen remontti kestää yleensä 2-5 viikkoa, riippuen asiakkaan toiveista. Mikäli kylpyhuoneen rakenteista löydetään purkuvaiheessa asbestia, tai jos rakenteisiin on päässyt syntymään kosteusvaurio, voi urakan aloittaminen siirtyä jopa kuukaudella eteenpäin.