Kilpailuta keittiöremontin hinta yhdellä lomakkeella

Kilpailuta keittiöremontin hinta nopeasti yhden toimijan kautta. Täytä vain sivustoltamme löytyvä lomake, minkä jälkeen välitämme tarjouspyyntösi alueesi parhaimmille toimijoille. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja.

Keittiöremontti hinta: pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Keittiöremontin suunnitteluun kannattaa panostaa

Keittiö on varmastikin monen listalla kärkijoukossa, kun mietitään tiloja, joihin haluaisi tehdä parannuksia. Keittiössä vietetään paljon aikaa ruoanlaiton, tiskauksen ja muiden kotitöiden parissa, joten on luonnollista, että pienetkin virheet korostuvat. Työtasojen tai säilytystilan puute, ahdas työskentelytila tai keittiön ulkonäkö ovat kaikki hyviä syitä keittiöremontin aloittamiseen.

Ennen remonttia on hyvä tehdä lista kaikista nykykeittiön puutteista ja hoitaa valmistelu ja suunnittelu rauhassa, jotta uudesta keittiöstä tulee varmasti omien mieltymysten mukainen. Kokonaisvaltaisen keittiöremontin hinta saattaa helposti nousta 20 000 euroonkin, joten kannattaa ehdottomasti varmistaa, että kaikki tekijät tulee huomioitua. Keittiöiden remontointiin löytyy paljon vinkkejä ja erikoisratkaisuja, joita ei tottumaton remontoija osaa huomioidakaan. Suunnittelussa kannattaa siis konsultoida ammattilaista.

Kokonaisvaltaisen remontin sijaan keittiöremontti voidaan toteuttaa myös kevyenä pintaremonttina. Tällöin säilytysratkaisuihin tai työskentelytilaan ei tehdä sen suurempia muutoksia, vaan remontissa keskitytään ulkonäön ehostamiseen esimerkiksi maalaamalla seinät, vaihtamalla kaapinovet tai päivittämällä kodinkoneet. Pintaremontista voi selvitä parillakin tonnilla, ja pelkkä ulkonäön muutos tuo jo lisää asumisviihtyvyyttä.

Toiminnallisuuden huomioiminen on tärkeää

Keittiössä tehdään paljon arkiaskareita, joten visuaalisen puolen lisäksi on hyvin tärkeää huomioida toiminnalliset seikat. Keittiöremontin suunnitteluun on laadittu mitoitusohjeita, joita kannattaa hyödyntää uutta tilaa suunnitellessa. Kulkuväylien leveys, työtasojen koko, kaappien korkeus ja kodinkoneiden sijoittelu on suunniteltava mitta kourassa. Keittiösuunnittelussa on myös yleisiä periaatteita, joita kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi vesipiste ja sähköliesi sijoitetaan usein vierekkäin, sillä tämä alue on keittiön aktiivisinta työskentelyaluetta. Lämmönerityksestä johtuen jääkaapin ja pakastimen on taasen oltava riittävän etäällä sähköliedestä.

Säilytysratkaisuihin kannattaa panostaa

Sujuvat säilytysratkaisut tekevät viimesilauksen onnistuneelle keittiöremontille. Moni varmasti tietää tunteen, kun kaikille astioille, purkeille ja ruoka-aineille ei vain löydy sopivaa paikkaa. Tavaroita työnnetään kaapin perälle, jolloin niiden käyttäminen on työlästä. Kulmakaapeissa tämä ongelma korostuu entisestään. Keittiön säilytysongelmiin löytyy hyvinkin innovatiivisia ratkaisuja, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kulmakaapeissa voidaan käyttää karusellimekanismia, jolloin ruoanlaittovälineiden esilleotto helpottuu huomattavasti. Astiakaapeissa voidaan hyödyntää ulosvedettäviä laatikostoja, jolloin astiat ovat helposti esillä, eikä niitä tarvitse kurkotella yläkaappien perältä. Kuiva-ainekaapeillekin löytyy jos jonkinlaista telinettä, jotka helpottavat ruoka-aineiden lajittelua.

Valaistuksella tunnelmaa ja tehokkuutta

Kaappien vaihdon yhteydessä on hyvä uusia ainakin työtasovalaisimet. Vanhojen halogeenivalaisimien tilalle voidaan vaihtaa energiatehokkaat led-valaisimet. Energiatehokkuuden lisäksi led-valaisimien etuna on se, että niiden pinnat eivät lämpene samaan tapaan kuin halogeenivalaisimilla. Valaisimien tehtävänä on tarjota valaistusta keittiöaskareiden suorittamiseen, mutta asumisviihtyvyyden kannalta kannattaa huomioida myös visuaalinen puoli: valaisimilla saa luotua mukavaa tunnelmallisuutta keittiöön. Yksi loistava keino tähän on epäsuoran valaistuksen käyttö – valaisimet piilotetaan esimerkiksi kaapiston taakse, jolloin tilan tunnelma muuttuu pehmeämmäksi. Valaisimien vaihdon yhteydessä on tärkeää varmistua myös siitä, että ne eivät häikäise tai heijasta keittiön pinnoilta häiritsevästi. Tiskialtaan lähettyvillä olevien valaisimien on lisäksi oltava kosteussuojattuja.

Keittiöremontti hinta - Mistä kustannukset koostuvat?

Keittiöremontin hinta koostuu monesta palasesta. Kokonaisvaltaisessa remontissa keittiöstä uusitaan kodinkoneita, kaappeja, työtasoja ja lattiaa myöden kaikki, joten remontin yhteydessä on panostettava työn ohella moneen erilaiseen materiaaliin ja tarvikkeeseen.

Työn osuus lopullisesta laskusta on kaikissa remonteissa suuri. Ammattitaito maksaa, eikä osaamattoman kannata tämän vuoksi pukea remonttihaalaria päälleen. Itse tehtyä remonttia suunnittelevan on hyvä muistaa, että työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen. Kahden aikuisen taloudessa vähennystä voi saada yhteensä 4500 euroa (vuonna 2020), joka laskee omatoimisen remontin hyötyä merkittävästi. Kokonaisvaltaisen keittiöremontin yhteydessä tehdään myös mm. putki- ja sähkötöitä, jotka on aina teetettävä ammattilaisella.

Asbestikartoitus on lain mukaan teetettävä, jos korjaushankkeeseen voi sisältyä asbestipurkutöitä. Asbestia on yleisesti käytetty vuoteen 1994 asti, joten tätä vanhempiin rakennuksiin asbestikartoitus on tarpeellinen. Asbestikartoituksen hinta vaihtelee yleisesti joistain satasista tuhanteen euroon asti.

Työtason materiaali voi olla esimerkiksi laminaatti, puu, kivi, kvartsi tai luonnonkivi. Laminaatti on edullinen, helppohoitoinen ja kestävä ratkaisu. Persoonallisemmat materiaalivalinnat eivät sovi kaikista huolettomimmille kokeille, sillä esimerkiksi puu ja kivi vaativat oikeanlaista huoltoa. Erikoismateriaalien hinta on korkeampi, mutta vastapainona näillä saa keittiöönsä tyylikkyyttä ja ylellisyyttä. Työtasot voidaan suunnitella myös toiminnallisuuden puolesta niin, että niitä voidaan käyttää itsessään leipomiseen ja pilkkomiseen ilman erillistä alustaa.

Keittiö käytännössä muodostuu kaapeista ja niiden päälle asennettavista työtasoista, joten keittiökaappien hankinta on luonnollisesti yksi suurimmista tarvikeinvestoinneista. Hintaskaala on hyvin laaja ja riippuu muun muassa kaappien lukumäärästä, materiaaleista, kaappien mekanismeista ja keittiön mallista. Keskikokoisen keittiön kaapistojen uusinta onnistuu noin 1500-2000 eurolla, jos hyödynnetään kaappitoimittajien perusmallistoja.

Kodinkoneet (jääkaappi, pakastin, astianpesukone, liesi) saa tilattua halvimmillaan alle tuhannella eurolla. Laadukkaampaa kodinkonepakettia hakeva voi valmistautua muutaman tuhannen euron hintalappuun.

Altaissa ja hanoissa on runsaasti vaihtoehtoja. Hintaan vaikuttaa muun muassa materiaali, muotoilu ja valmistustekniikka. Tiskialtaiden lähtöhinnat pyörivät muutamissa kympeissä, hanat ovat hieman kalliimpia. Korkeimmillaan näihinkin saa upotettua useita satoja euroja, jos haluaa panostaa laatuun. Yksi yleistyvä ratkaisu on älyhanojen käyttö, ehkäpä sen ekologisuuden ja hygieenisyyden ansiosta. Erikoisratkaisut näkyvät hinnassa, mutta luovat keittiöön persoonallisuutta.

Keittiöremontin yhteydessä uusitaan usein myös lattiaa. Lattiamateriaaliksi voidaan valita esimerkiksi laminaatti, parketti, vinyyli, korkki, laatta tai betoni. Laminaatti on edullinen ja kestävä ratkaisu, parketti taas on ylellinen materiaali, mutta keittiön kovaan kulutukseen ei välttämättä paras vaihtoehto. Laatta sopii hyvin keittiöön, jossa lattia saa osakseen jatkuvia ruoka- ja vesiroiskeita. Lattian materiaali vaikuttaa vahvasti hintaan, sillä esimerkiksi laattalattian asennus työllistää merkittävästi laminaattilattian asennusta enemmän.

Keittiöremontin yhteydessä voidaan uusia työtasovalaisimet sekä kattovalaisimet. Perusvalaisimien kappalehinnat lähtevät muutamasta kympistä. Erikoisratkaisuja hakeva voi kuitenkin panostaa valaistukseen reilustikin, jos haluaa keittiöönsä esimerkiksi epäsuoraa valaistusta ja jotain tiettyä värilämpötilaa säteileviä valaisimia. Muutostöitä teettävän on hyvä huomioida, että sähkötöiden teettämisestä tulee myös lisälaskua.

Lisävinkit onnistuneeseen remonttiin

Vinkkejä remonttiin

Asbestikartoitus vaaditaan myös keittiöremonttiin

Mikäli korjaushankkeeseen voi sisältyä asbestipurkutöitä, kohteeseen on teetettävä asbestikartoitus. Asbestin käyttö lopetettiin vasta vuonna 1994, joten ennen tätä rakennettujen kiinteistöjen korjaushanke saattaa näin ollen sisältää asbestipurkutöitä, jolloin myös kartoitus on teetettävä. Kartoituksessa rakenteista otetaan näytteet, jotka analysoidaan laboratoriossa. Kartoituksen tulokset dokumentoidaan ja ne liitetään rakennuttajan turvallisuusasiakirjaan.

Muista ilmoittaa remontista taloyhtiölle

Taloyhtiön osakkeenomistajalla on huoneistoonsa ainoastaan hallintaoikeus – hän ei siis omista huoneistonsa rakenteita konkreettisesti. Tästä johtuen korjaushankkeesta on ilmoitettava taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle, jos remontti voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan taikka yhtiön tai toisen osakkeenomistajan hallinnassa olevan tilan käyttämiseen. Varsinkin laajemmissa remonteissa ilmoitusvelvollisuus täyttyy, mutta varmuuden vuoksi pienemmistä pintaremonteistakin ilmoitus kannattaa tehdä – tai ainakin kysyä asiasta isännöitsijältä.

Kotitalousvähennys alentaa merkittävästi remontin kustannuksia

Kotitalousvähennystä on mahdollista hakea 2250 euroa per henkilö vuonna 2020. Pariskunnan toteuttamaan keittiöremonttiin on näin ollen mahdollista saada 4500 euroa vähennystä, joka on jo hyvin merkittävä kädenojennus verottajalta remontoijan suuntaan. Vähennyksen voi tehdä vain työn osuudesta (eikä siis tarvikkeista, kalusteista tai kilometrikorvauksista), mutta remonteissa työn osuus on sen verran suuri, että vähennyksellä on iso vaikutus laskun loppusummaan.

Kilpailuttamalla parempaa laatua halvempaan hintaan

Remonttiyhtiöitä on valtava määrä, eivätkä ne ole erityisen tunnettuja markkinointinsa tehokkuudesta, joten päteviä tekijöitä voi olla hankala löytää. Olemme helpottaneet laadukkaiden remonttifirmojen löytämistä kontaktoimalla alueesi parhaimmat tekijät puolestasi. Näin saat sivuston ylälaidasta löytyvällä lomakkeella helposti yhteyden useampaan alueellasi toimivaan hyvämaineiseen firmaan.

Sovi remontista aina kirjallisesti

Suullinen sopimus ei ole kenenkään etu, sillä rehellisetkin ihmiset tekevät vääriä tulkintoja ja unohtavat asioita. Kirjallisesta sopimuksesta selviää kaikki hintaa, aikataulua ja muita ehtoja myöden, joten asioille ei jää tulkinnanvaraa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on laatinut remonteille omat sopimuslomakkeensa, joten sopimuksen ehtoja kannattaa verrata näihin, ellei urakoitsijan käyttämä sopimusmalli ole kuluttaja-asiamiehen hyväksymä. Sopimuksessa on hyväksynnästä maininta, jos näin on.

Usein kysytyt kysymykset

Täytä tarjouspyyntölomake, jonka jälkeen välitämme tarjouspyyntösi alueellasi toimiville keittiöremontteihin erikoistuneille remonttifirmoille. Toimimme yhteistyössä ainoastaan hyvämaineisten yhtiöiden kanssa, joten saat yhdellä lomakkeella yhteyden useampaan laatufirmaan.

Keittiöremontti hinta riippuu täysin keittiöremontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Pienestä pintaremontista saattaa selvitä parilla tonnilla, mutta laajempi remontti maksaa usein reilusti yli 10 000 euroa.