Kilpailuta keittiön asennus yhdellä lomakkeella

Kilpailuta keittiön asennus nopeasti yhden toimijan kautta. Täytä vain sivustoltamme löytyvä lomake, minkä jälkeen välitämme tarjouspyyntösi alueesi parhaimmille toimijoille. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja.

Keittiön asennus: pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Keittiön asennus sisältää monta eri vaihetta

Keittiön asennus on hyvä ulkoistaa ammattilaiselle, jos remonttihommista ei ole aiempaa kokemusta. Asennus ei ole pelkkää laatikoiden ja kaapistojen kokoamista, vaan se vaatii myös mm. vanhan keittiön purkamisen, pohjatöiden tekemisen ja LVI-asennuksia. Vaikka työn ulkoistaisi ammattilaiselle, niin on syytä varmistaa, että kaikille työvaiheille löytyy varmasti tekijänsä: siivous, purkujätteen poiskuljetus, valaistuksen asentaminen ja mahdollinen lattian asennus on syytä sopia etukäteen. Listaa omat tarpeesi yksityiskohtaisesti ja varmista sitten, että niistä sovitaan ennen työn aloittamista.

Keittiön asennus alkaa vanhan keittiön purkamisella. Kerrostaloasujan on hyvä huomioida, että taloyhtiön osakkailla on ilmoitusvelvollisuus remontin suhteen. Purkutöitä ei voi siis aloittaa ennen kuin taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä on näyttänyt vihreää valoa. Ennen purkutöiden aloittamista kohteessa on lisäksi mahdollisesti teetettävä asbestikartoitus: laki vaatii tämän teettämistä korjausremonteissa, jotka saattavat sisältää asbestipurkutöitä. Asbesti on ollut käytössä vielä ennen vuotta 1994, joten vanhemmissa kohteissa kartoitus on mahdollisesti teetettävä.

Suora lattia ja seinäpinnat helpottavat keittiön asennusta. Purkutöiden jälkeen pinnat onkin tasoitettava, jos niissä on epätasaisuuksia. Kaapistoja ei voida kiinnittää mihin tahansa materiaaliin, joten on tarkistettava, että seinä on varmasti tarpeeksi vahva kantamaan uudet kaapistot. Sähkö-, vesi- viemäri- ja ilmastointipisteiden on oltava suunnitelmien mukaisilla paikoillaan. Tässä vaiheessa seinä voidaan myös maalata ja lattia asentaa, jos kyseisille toimenpiteille on tarvetta.

Uuden keittiön saavuttua perille toimitus on käytävä läpi, jotta kaikki tarvittavat osat ovat varmasti olemassa. Lähetyksen läpikäynti onnistuu lähetyslistan avulla. Tarkistuksen yhteydessä on syytä varmistaa myös materiaalin kunto, jotta mahdollisista vioista ja puutteista voidaan reklamoida mahdollisimman pikaisesti.

Tämän jälkeen itse asennustyö voi alkaa: keittiön kaapistojen rungot kasataan, jonka jälkeen kaapit kiinnitetään seinään. Rungon kiinnittämisen jälkeen asennetaan laatikot ja työtasot paikoilleen. Lopuksi kodinkoneet viedään vielä omille paikoilleen ja kaapistoihin kiinnitetään ovet.

Huomioi myös nämä seikat

Lisävinkit onnistuneeseen asennukseen

Keittiön asennus: kuvituskuva

Raivaa keittiökalusteille tilaa

Uudet keittiökalusteet vievät runsaasti tilaa, joten raivaa niitä varten kotiisi mahdollisimman laaja tyhjä alue. Paketteja ei voi sulloa yhteen kasaan, vaan niiden läpikäyntiä varten pakettien ympärillä on oltava tilaa. Niiden käsittelyssä on myös oltava varovainen, jotta pinnat eivät vain naarmuunnu. Kalusteet on hyvä lajitella ryhmittäin, jotta niiden kasaaminen onnistuu mahdollisimman vaivattomasti.

Kuka vastaa sähkö- ja putkitöistä?

Muista varmistaa, kun sovit keittiön asennuksesta, että kenen vastuulle sähkö- ja putkityöt kuuluvat. Keittiöasennus sisältää aina jossain määrin molempia töitä, joten työnjaon on oltava selvillä. Kokenut keittiöasentaja tiedostaa tämän, joten yleensä nämä erikoistyöt saa hankittua suoraan hänen kauttaan.

Käy suunnitelmat huolella läpi

Keittiön asennus on tarkkaa työtä, joten ennen asennustyöhön ryhtymistä on syytä tarkistaa keittiöpiirustukset ja mittaukset useampaan kertaan. Mieluummin suunnittelee kauemmin, kuin pilaa asennusta hätiköidyillä päätöksillä. Työn tilaajan kannattaa varmistaa, että suunnitelmat ovat varmasti asentajan ja mahdollisten aliurakoitsijoiden tiedossa.

Hyödynnä veroetu

Asentamisen ulkoistaminen tulee entistä houkuttelevammaksi, kun huomioidaan kotitalousvähennys: vähennyksen määrä on 2250 euroa yhtä henkilöä kohden, joten kahden aikuisen taloudessa vähennystä on mahdollista saada 4500 euroa. Itse suoritetulle asennustyölle ei vähennyksen ansiosta kovinkaan suurta palkkaa saa.

Kilpailuta tekijä

Remonttiyhtiöitä on valtava kirjo, joten ensimmäistä vastaantulevaa ei kannata valita. Kilpailuttamalla voit vertailla hintaa, mutta ennen kaikkea myös osaamistasoa. Tarjouspyynnön yhteydessä voit kuulostella urakoitsijan mielipiteitä asennukseen liittyen ja samalla saat myös kuvan asiakaspalvelun laadusta. Töykeä palvelu tuskin paranee myöhemmässäkään vaiheessa.

Usein kysytyt kysymykset

Saat kilpailutettua kodin urakat helposti yhdellä lomakkeella. Olemme kartoittaneet puolestasi alueesi parhaimmat toimijat, jotta saat remontillesi varmasti osaavat tekijät – ja vielä kilpailukykyiseen hintaan. Välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme välittömästi lomakkeen lähettämisen jälkeen. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Aika riippuu keittiöremontin laajuudesta: jos puhutaan kokonaisvaltaisesta remontista, jossa urakoitsija purkaa vanhan keittiön, hoitaa pohjatyöt ja lopulta asentaa uuden keittiön, niin työssä saattaa kestää viikon verran. Jos kyseessä on pelkkä keittiön asennus eli valmiiksi tilattujen kaapistojen, kodinkoneiden ja muiden kalusteiden asentaminen, niin työn toteutus on nopeampi.