Kilpailuta keittiöremontti yhdellä lomakkeella

Kilpailuta keittiöremontti nopeasti yhden toimijan kautta. Täytä vain sivustoltamme löytyvä lomake, minkä jälkeen välitämme tarjouspyyntösi alueesi parhaimmille toimijoille. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja.

Keittiöremontti: pääkuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Kotietu-palvelun kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Onnistunut keittiöremontti alkaa hyvästä suunnittelusta

Keittiön remontoimisesta ovat varmasti unelmoineet kaikki ruoanlaiton ystävät. Pienetkin virheet alkavat tuntua suurilta, kun keittiössä viettää enemmän aikaa. Varsinkin pienemmässä keittiössä kompromisseja joudutaan tekemään, joten usein laskutilaa tai säilytystilaa saattaa olla omiin mieltymyksiin nähden liian vähän. Keittiöremontin yhteydessä omia mieltymyksiä voi kuitenkin painottaa, ja usein toimivalla suunnittelulla tilasta saadaan reilusti vakioratkaisuja enemmän irti.

Keittiöremontti voidaan toteuttaa joko pienenä pintaremonttina tai laajempana remonttina, jossa keittiöstä uusitaan kaikki kalusteista kodinkoneisiin. Pintaremontti keskittyy usein ulkonäön parantamiseen esimerkiksi seiniä maalaamalla, kaapinovia vaihtamalla tai kodinkoneita päivittämällä. Laajemmassa keittiöremontissa vanha keittiö voidaan purkaa ja tilalle voidaan pystyttää täysin omien mieltymysten mukainen keittiö.

Keittiöremontti kannattaa aloittaa aina perinpohjaisella suunnittelulla. Toimivuutta ja viihtyisyyttä parantavia ratkaisuja on niin valtava määrä, että niihin kannattaa paneutua joko itsenäisesti tai ammattimaisen suunnittelijan avulla. Kun kaikki pienetkin asiat muistaa ottaa huomioon, niin uudesta keittiöstä nauttii vielä vuosienkin päästä, eivätkä suunnitteluvirheet pääse viemään iloa uudesta tilasta.

Alla on käyty läpi seikkoja, joita suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon.

Toiminnallisuus

Keittiössä vietetään valtavasti aikaa ruoanlaiton ja tiskauksen parissa. Keittiöremonttia suunnitellessa kannattaakin huomioida toiminnallisuus, jotta arkiaskareiden suorittaminen on mahdollisimman vaivatonta. Keittiön kaapistojen, kodinkoneiden ja kalusteiden sijoittelu kannattaa miettiä tarkasti, jotta keittiöstä tulee toiminnallisesti tehokas. Esimerkiksi sähköliesi ja vesipiste kannattaa usein sijoittaa vierekkäin, sillä näiden ympäristö on keittiön aktiivisinta työskentelyaluetta. Näiden lähellä on lisäksi oltava tarpeeksi lasku- ja työskentelytilaa. Keittiön suunnittelussa kannattaa hyödyntää mitoitusohjeita, jotta etäisyyksien ja korkeuksien kanssa ei satu yllätyksiä. Esimerkkinä ihmisen paras ulottuvuusalue on tutkimusten mukaan 700-1300 mm, joten säilytysratkaisujen suunnittelussa tätä tietoa kannattaa hyödyntää.

Säilytysratkaisut

Yleisimpiä harmituksenaiheita keittiöissä on säilytystilojen puute. Keittiöremonttia tehdessä kannattaakin varmistua siitä, että valitut säilytysratkaisut ovat riittäviä. Yksi tehokkuutta tuova tekijä on ulosvedettävä kaappi, jonka ansiosta tarvikkeiden sijoittelu ja niiden käyttö helpottuu merkittävästi. Suunnittelussa on tärkeää huomioida myös ruoka-aineiden, astioiden ja muiden tarvikkeiden sijoittelu: kuiva-aineet on hyvä pitää sähkölieden lähellä, astiat astianpesupaikan lähellä ja muut tarvikkeet kauempana.

Kalusteiden ja kodinkoneiden sijoittelu

Vesipisteen uudelleensijoittaminen johonkin toiseen kohtaan lisää kustannuksia, sillä siirto edellyttää muutostöitä käyttövesi- ja viemäriputkistolle. Vesipiste kannattaakin pyrkiä pitämään entisellä paikallaan. Samaten sähkölieden siirto edellyttää muutostöitä, jos huoneistossa on hormillinen liesituuletin. Kannattaa myös huomioida, että liesituulettimen teho laskee, mitä kauemmaksi sen vetää hormista.

Sähköliesi ja vesipiste kannattaa useimmiten sijoittaa vierekkäin. Sähkölieden lämmityksestä johtuen jääkaapin on lisäksi oltava tarpeeksi etäällä sähköliedestä.

Valaistus

Keittiöremontin yhteydessä on hyvä miettiä myös valaistusratkaisut uusiksi. Valaisimet on sijoitettava niin, että ne eivät häikäise, mutta tarjoavat kuitenkin riittävästi valaistusta tehokkaaseen työskentelyyn. Halogeenivalaisimien sijaan valaistuksessa voi käyttää myös energiatehokkaita led-valoja. Keittiö on kodin sydän, joten valaistusta kannattaa miettiä myös visuaaliselta kantilta: tunnelmavalaistus tuo mukavan pienen lisän uusittuun keittiöön.

Valaisimien valinnassa on hyvä huomioida, että tiskialtaan läheisyydessä olevien valaisimien on oltava kosteussuojattuja. Halogeenivalaisimet lämpeävät pinnoiltaan, joten niiden alle ei saa myöskään sijoittaa mitään palavaa materiaalia – led-valaisimissa tätä ongelmaa ei ole.

Jäteastiat

Sujuvaa arkea tukevat myös hyvin suunnitellut jätehuoltoratkaisut, joiden päivittämiseen keittiöremontti tarjoaa hyvän ajankohdan. Jätteet lajitellaan aiempaa hienojakoisemmin, joten myös jäteastioita on oltava riittävästi. Kaatopaikkajätteille, metallille, lasille, biojätteille, paperille ja kartongille on oltava omat paikkansa. Suurikokoiset jätteet saattavat viedä keittiössä liikaa tilaa, joten esimerkiksi suuremmille pahveille ja palautettaville pulloille voidaan miettiä säilytystiloja jostain toisesta paikasta, kuten eteisen siivouskomerosta.

Pistorasiat

Nykyajan keittiössä on jos jonkinlaista pienkonetta, joten pistorasioiden sijoittelu ja lukumäärä kannattaa miettiä tarkasti. Työskentelytilojen läheisyydessä niitä on oltava riittävästi. Pistorasioille voi miettiä myös tavallisesta poikkeavia ratkaisuja, kuten upottaminen pöytätasoon ja niiden piilottaminen erilaisilla suojilla. Varsinkin saarekekeittiössä pöytätasoon upottaminen on loistava ratkaisu.

Saareke vai ei?

Keittiösaareke on nykyään trendikäs ratkaisu, ja tämä tuokin mukavasti väljyyttä ja viihtyisyyttä keittiöön. Saarekkeen ympärille on mukava kokoontua viettämään iltaa ruoanlaiton parissa. Saareketta asentaessa on hyvä varmistua siitä, että sen ympärillä on tarpeeksi tilaa. Mitoitus on hyvä huomioida erityisesti silloin, jos saareketta vastapäätä sijoitetaan esimerkiksi sähköliesi tai astianpesukone, jotta koneita avattaessa ja käytettäessä tila ei käy liian ahtaaksi. Saareke ei siis mahdu kaikkiin keittiöihin, mutta tarpeeksi tilavissa huoneistoissa se on ehdottomasti pohtimisen arvoinen ratkaisu.

Mistä remontin kustannukset koostuvat?

Keittiöremontti on mahdollista toteuttaa kevyenä pintaremonttina tai kokonaisvaltaisena keittiön uusimisena, joten myös hintaskaala on laaja. Remontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa yli 20 000 euroon. Alla on listattu keittiöremontin kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

Työn osuus lopullisesta hinnasta on kaikissa remonteissa suuri – niin myös keittiöremontissa. Työn hinta koostuu mm. purkutöistä, keittiön asennuksesta ja mahdollisista muutostöistä. Ennen purkutöitä vanhempiin asuntoihin on lain mukaan teetettävä asbestikartoitus. Asbestin löytyminen hidastaa purkutöitä, joten tämä vaikuttaa myös kustannuksiin. Keittiöremonttien yhteydessä tehdään usein myös LVIS-töitä esimerkiksi vesipisteen ja valaisimien asentamisen yhteydessä. Laajemmat muutostyöt, kuten vesipisteen siirto toiseen paikkaan, nostavat aina kustannuksia.

Työtasoissa on valtavasti valinnanvaraa. Laminaatti, massiivipuu, kvartsi, teräs, kivi, graniitti… Työtason materiaalien hinnoissa on luonnollisesti isoa vaihtelua. Laminaatti on edullisimpia ratkaisuja, kun taas kivi ja massiivipuu ovat hintavammasta päästä. Materiaali vaikuttaa myös käyttöikään vahvasti. Vaikka laminaatti on edullinen ratkaisu, niin se on silti myös kestävä. Puu ja kivi vaativat normaalia enemmän huolenpitoa, mutta ulkonäön puolesta ne tuovat ylellisyyttä ja klassista tyyliä keittiöön.

Keittiökaapit ovat iso osa keittiötä, joten ne vaikuttavat vahvasti sekä hintaan että ulkonäköön. Keittiökaapeille on olemassa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Erilaiset mekanismit nostavat hintaa, mutta samalla tarjoavat entistä parempia säilytysratkaisuja. Hyvänä esimerkkinä karusellimekanismilla varustettu kulmakaappi, joka mahdollistaa koko kulmatilan helpon hyödyntämisen. Kaappien hinta riippuu niin keittiön koosta, toimittajasta, kaappimalleista, materiaaleista kuin väristäkin, joten kaappien hintaskaala on laaja.

Jääkaapin, pakastimen, astianpesukoneen sekä lieden saa hankittua edullisimmillaan alle tuhannella eurolla, mutta pari kolmekin tonnia saa helposti kulutettua, jos vaatimukset ovat hieman korkeammat.

Tiskiallas ja hana vievät osansa budjetista. Tiskaltaan lähtöhinta on muutaman kympin, kun taas hanalla se on noin sata euroa. Korkeimmillaan molempiin saa upotettua useita satoja euroja, jos haluaa hieman ylellisemmän oloisen vesipisteen keittiöönsä.

Keittiöihin asennetaan useimmiten työtasovalaisimet sekä kattovalaisimet. Molempien hinnat lähtevät muutamasta kympistä per kappale, mutta näidenkin hinnoissa on todella suurta vaihtelua.

Huomioi myös nämä seikat

Lisävinkit keittiöremonttiin

Muista asbestikartoitus

Asbestikartoituksessa rakenteista otetaan näytteet, jotka analysoidaan laboratoriossa. Kartoitus dokumentoidaan ja se liitetään rakennuttajan turvallisuusasiakirjaan. Asbestikartoitus on teetettävä, jos korjaushankkeeseen voi sisältyä asbestipurkutöitä. Asbestin käyttö on ollut yleistä vielä ennen vuotta 1994, joten ennen tätä rakennettuihin rakennuksiin kartoitus on näin ollen teetettävä. Aiemmin kartoitusta ei ole tarvinnut teettää, jos kaikki purkutyöt on teetetty asbestipurkutöinä, mutta nyttemmin laki on muuttunut.

Taloyhtiölle ilmoitus

Taloyhtiön osakkaan on hyvä muistaa, että osakas ei fyysisesti omista huoneistoaan, vaan hänellä on ainoastaan hallintaoikeus siihen. Huoneistossa ei siis voi tehdä remontteja täysin oman harkintansa mukaan, vaan niistä on ilmoitettava hallitukselle tai isännöitsijälle hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista. Tämä osakkaan ilmoitusvelvollisuus koskee remontteja, jotka voivat vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan taikka yhtiön tai toisen osakkeenomistajan hallinnassa olevan tilan käyttämiseen. Keittiöremontti pitää sisällään usein sähkö- ja putkitöitä, joten ilmoitusvelvollisuuden ehto täyttyy. Laajemmat muutostyöt saattavat vaatia rakennusluvan hakemista.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen määrä vuonna 2020 on 2250 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten kahden aikuisen taloudessa vähennystä voi saada yhteensä 4500 euroa. Vähennys koskee työn osuutta, joten esimerkiksi tarvikkeista ja kalusteista vähennystä ei voi saada. Laskun loppusumman on oltava 5875 euroa, jotta maksimivähennyksen voi tehdä verotuksessaan, joten varsinkin laajemmissa keittiöremonteissa tämä useimmiten täyttyy.

Kilpailuta tekijä

Urakoitsija kannattaa aina kilpailuttaa. Syynä ei tarvitse olla pelkkä hinta, sillä kilpailuttamalla saa luotua myös mielikuvan urakoitsijan asiakaspalvelun ja ammattitaidon laadusta. Parhaimmillaan saat hyviä uusia ideoita remonttiasi varten, kun kuulet useamman ammattilaisen näkemyksen. Kotietu on tehnyt esivalinnan puolestasi, joten kauttamme saat yhdellä lomakkeella yhteyden alueesi parhaimpiin remonttiyhtiöihin.

Laadi sopimus kirjallisena

Keittiöremontin laajuudesta ja ehdoista kannattaa sopia aina kirjallisesti. Suullinen sopimus on yleinen riitojen aihe, sillä sovittua hintaa, aikataulua tai muita ehtoja ei pystytä todentamaan, jos niistä ei ole mustaa valkoisella. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on laatinut remonteille omat sopimuslomakkeensa, joten sopimuksen ehtoja kannattaa verrata näihin, ellei urakoitsijan käyttämä sopimusmalli ole kuluttaja-asiamiehen hyväksymä. Sopimuksessa on hyväksynnästä maininta, jos näin on.

Usein kysytyt kysymykset

Lähetä vain sivustoltamme löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme sen alueellasi toimiville remonttiyhtiöille. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saat yhteydenottoja yhteistyökumppaneiltamme remonttiisi liittyen.

Hinta on riippuvainen keittiöremontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Kevyestä pintaremontista selviää parilla tuhannella eurolla, mutta kokonaisvaltainen remontti saattaa kustantaa jopa yli 20 000 euroa. Ero perusmateriaaleilla ja ylellisemmillä materiaaleilla varustetun keittiön välillä on suuri, joten kustannuksissa saattaa olla suurta eroa, vaikka remontin laajuus olisi muuten sama.

Kokonaisvaltainen keittiöremontti kestää yleensä noin viikon. Tässä ajassa vanha keittiö puretaan ja uusi asennetaan tilalle. Suunnitteluun kannattaa toki käyttää ennen tätä reilusti aikaa, jotta uudesta keittiöstä tulee varmasti mieluinen.