Kilpailuta tapetointi nopeasti verkossa

Aloita kotisi tapetointi kilpailuttamalla urakoitsija palvelumme kautta. Saat yhdellä lomakkeella yhteyden useampaan eri ammattilaiseen. Tarjouspyyntö on ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään.

Tapetointi - kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Urakkakeskuksen kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Tapetin valinta - näillä vinkeillä onnistut

Tapetointi on helppo ja nopea tapa uudistaa huoneen ilmettä edulliseen hintaan. Voit palkata urakkaan ammattilaisen, tai halutessasi tehdä työt itse. Hommiin ei kuitenkaan kannata lähteä aivan takki auki, sillä onnistunut tapetointi edellyttää pientä perehtymistä aiheeseen. Keräsimme yhteen hyödyllisiä käytännön vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun tapetin valinnan kanssa.

Tapettia valitessa kannattaa yleensä lähteä ensimmäisenä pohtimaan, minkälainen tapettimateriaali uudistettavaan tilaan sopii parhaiten. Alta löydät listan yleisimmistä tapettityypeistä ja niiden ominaisuuksista.

Kuitutapetti, jota kutsutaan myös nimellä non-woven, on selluloosa- ja polyesterikuidusta valmistettu kestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto. Sillä on hyvät valon- ja kosteudensieto-ominaisuudet, eli se kestää pesua venymättä, eikä se haalistu herkästi autingonvalossa. Tapetointi non-wovenilla on helppoa ja siksi se sopiikin mainiosti myös aloittelijalle. Kuitutapettia ei tarvitse kostuttaa ennen kiinnittämistä, vaan se asennetaan kuivana kiinni suoraan seinälle levitettävään liimapintaan lastan avulla.

Rakenteeltaan hyvin hengittävä ja ympäristöystävällinen paperitapetti on tapettityypeistä kaikkein perinteisin. Tätä materiaalia ei ole tarkoitettu rajuun pesemiseen, mutta varsinkin korkealaatuiset paperitapetit kestävät hyvin kostealla rätillä pyyhkimistä. Paperitapetin asentaminen on hiukan työläämpää verrattuna esimerkiksi non-woveniin, sillä sen kiinnitys tapahtuu perinteisellä menetelmällä liisterin avulla. Liisteri levitetään tapettivuodan pinnalle, minkä jälkeen paperin annetaan vettyä ennen seinälle asentamista. Paperi sopii materiaalina erinomaisesti myös allergikkojen koteihin.

Vinyylitapetin pintaa suojaa kalvo, jonka ansiosta se on yksi parhaiten kulutusta kestävistä tapettityypeistä. Tämän materiaalin miinuspuolena on sen hengittämättömyys. Kastuessaan vinyylipinta kuivuu hyvin hitaasti, sillä kosteus pääsee haihtumaan ainoastaan vuotien saumoista. Vinyylitapetteja on saatavilla sekä paperi- että kuitupohjalla ja niiden kiinnitystapa riippuu täysin pohjamateriaalista. Paperipohjaisen vinyylitapetin kiinnitykseen käytetään liisteriä, kun taas kuitupohjaisella versiolla tapetointi tapahtuu suoraan seinälle levitettävällä non woven-liimalla.

Maalaustapetit ovat useimmiten väriltään valkoisia ja ne maalataan halutulla sisustusmaalilla. Maalaustapettia voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa, mutta tämä edellyttää tapetin pinnan maalaamista kosteudenkestävällä maalilla. Maalaustapetteja on saatavilla monilla eri tekstuureilla ja niiden irrottaminen seinästä on suhteellisen vaivatonta.

Maalaustapettien tapaan myös lasikuitutapetit ovat yleensä valkoisia, mikä mahdollistaa niiden maalaamisen omien mieltymysten mukaan. Lasikuitutapettien pinnalla on yleensä jonkinlainen tekstuuri ja ne kestävät kovempaakin kulutusta. Tämä materiaali sopii hyvin myös allergikoille. Lasikuitutapetin irrottaminen seinää vahingoittamatta on hankalaa ja siksi tasoitetapetin käyttäminen onkin suositeltavaa ennen uuden tapetin asennusta.

Valokuvatapettien hienot ja persoonalliset kuvat toimivat upeana tehosteena esimerkiksi huoneen yhdellä seinällä. Kuva-aiheet vaihtelevat aidoista maisemavalokuvista aina fantasiapiirroksiin ja eri tyylisuuntausten taidemaalauksiin saakka. Tapetit tehdään yleensä mittatilauksena.

Tasoitetapettia käytetään silloin, kun vanhan lasikuitutapetin pinnasta halutaan mahdollisimman sileä uutta maalipintaa tai tapettia varten. Tasoitetapetti liimataan vanhan epätasaisen pinnan päälle, jolloin seinän pinnasta tulee täysin tasainen.

Huomioi seuraavat seikat kuvio- ja värivalintoja tehdessäsi

Tapetin värillä ja kuvioinnilla on suuri vaikutus huoneen tunnelmaan ja tilantuntuun. Näillä vinkeillä onnistut löytämään täydellisen tapetin kohteeseen kuin kohteeseen:

-Pysty- tai vaakaraitoja hyödyntämällä voidaan vaikuttaa huoneen tilakokemukseen. Vaakaraitojen avulla tilasta saadaan tehtyä todellista avaramman tuntuinen, kun taas pystysuunnassa kulkevat raidat luovat vaikutelman suuremmasta huonekorkeudesta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikutelma toimii myös toiseen suuntaan, eli pystyraidat voivat saada tilan vaikuttamaan hieman kapeammalta ja vaakaraidoilla saattaa olla huonetta madaltava vaikutus. Tapetointi raitakuosilla kannattaakin tehdä harkiten ja kohteen mittoja silmällä pitäen. Esimerkiksi kapeaan ja korkeaa huonetta tapetoidessa kannattaa miettiä kahteen kertaan onko pystyraitojen käyttäminen fiksua, vai olisiko järkevämpää pyrkiä tekemään tilasta avarampi vaakaraidoilla.

-Vaaleita värejä pidetään yleensä tilaa avartavina ja siksi ne sopivatkin erityisen hyvin pieniin huoneisiin. Tummilla sävyillä on puolestaan päinvastainen efekti, joten niiden käyttämistä ahtaissa tiloissa kannattaa harkita tarkkaan.

-Tapetin väri ja kuviointi kannattaa valita sen mukaan, millaisen tunnelman haluat luoda tilaan. Esimerkiksi makuuhuoneessa on hyvä olla rauhallinen tunnelma, minkä vuoksi seinien väritys ja kuviot ovat useimmiten melko hillittyjä. Säännöllisillä kuvioilla koetaan usein olevan rauhoittava vaikutus, kun taas epäsymmetriset kuviot tuovat tilaan räväkkyyttä. Suurilla kuvioilla voidaan lisätä pienen huoneen tilantuntua, kun taas pienikuvioisella kuosilla tapetointi tekee tilasta intiimimmän oloisen.

-Tapetin pintastruktuurilla voi olla vaikutusta siihen, miltä väri näyttää eri valaistuksissa. Sivuttaissuunnassa seinän pinnalle tuleva valo yhdessä epätataisen struktuurin kanssa voi luoda varjoja tapetin pinnalle saaden sen näyttämään tummemmalta.

-Tehostevärejä ja -kuvioita kannattaa käyttää harkiten. Ne sopivat loistavasti esimerkiksi yhdelle seinustalle sellaisiin tiloihin, joissa vietetään vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Tällainen tila voi olla vaikkapa eteinen tai käytävän seinä.

Lisävinkit tapetin valintaa varten

Tapetointi - kuvituskuva

Mallipalan lainaaminen

Voit pyytää tapettimyymälästä mallipaloja lainaksi kotiin. Näin pääset tutkiskelemaan tapettia siinä tilassa, johon se on tarkoitus asentaa. Yleensä myymälän ja kodin valaistukset poikkeavat toisistaan ja tapetin sävy voikin näyttää kotona erilaiselta kuin liikkeessä.

Inspiraation hakeminen

Mikäli kaipaat lisäinspiraatiota, voit hakea ideoita esimerkiksi sisustuslehtien sivuilta tai selailemalla kuvia netistä. Erilaisia tapetteja on olemassa niin valtava määrä, että tapetin valintaa ei kannata jättää oman mielikuvituksen varaan.

Kilpailuta tapetoija

Tapetointi on tarkkaa puuhaa, sillä varsinkin oikeassa valossa pienetkin virheet paistavat silmään. Jos päätät ulkoistaa tapetoinnin ammattilaiselle, niin urakoitsija kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Näin voit vertailla tarjouksen lähettäneiden ammattitaitoa keskenään.

Ammattilaisen konsultointi

Voit ottaa kuvan kohteesta ja näyttää sen sisustusalan ammattilaiselle. Näin ammattilainen saa paremman käsityksen siitä, minkälainen tapetti tilaan sopii ja pystyy auttamaan sinua tehokkaammin.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli uusi tapetti on tarpeeksi paksu, ei tumma väri kuulla pinnan läpi. Ohutta materiaalia käytettäessä pohjavärin on oltava vaalea.

Alustan tulee aina olla puhdas, kuiva ja sileä, jotta tapetti pysyy tukevasti kiinni seinässä, eikä siihen tule ei-toivottuja epätasaisuuksia.

Vuotien asennus aloitetaan yleensä siitä kulmasta, joka näkyy ensimmäisenä huoneeseen astuessa.