Kilpailuta huoneistoremontti nopeasti verkossa

Aloita huoneistoremontti kilpailuttamalla urakoitsija palvelumme kautta. Saat yhdellä lomakkeella yhteyden useampaan eri ammattilaiseen. Tarjouspyyntö on ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään.

Huoneistoremontti - kuvituskuva

Tavoita alueesi pätevimmät tekijät

Urakkakeskuksen kautta tavoitat nopeasti alueesi luotettavimmat urakoitsijat. Rakennusalan toimijoita on valtava määrä, eikä iso osa yrityksistä panosta markkinointiin, joten hyvien tekijöiden löytäminen ei ole aivan itsestään selvää. Olemme tehneet kartoitustyön puolestasi, jotta saat remontillesi varmasti parhaat mahdolliset tekijät.

Täytä oheisen painikkeen takaa löytyvä tarjouspyyntölomake, niin välitämme tarjouspyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Ota tämän jälkeen rennosti ja jää odottamaan yhteydenottoja. Tarjouspyyntö on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Paras hinta

Remonteille ei ole olemassa listahintoja, vaan tarjoukset laaditaan aina tapauskohtaisesti. Tästä johtuen tarjousten hinnoissa ja sisällöissä on aina eroja. Palvelumme kautta saat remontillesi parhaan hinnan varteenotettavien toimijoiden joukosta.

Yksi lomake, monta tarjousta

Kotietu-palvelun kautta saat kilpailutettua urakkasi helposti yhdellä lomakkeella. Rakennusalan toimijoita on niin valtava määrä, että sopivien yritysten kartoittaminen ja kontaktointi on työlästä puuhaa. Käytä aikasi paremmin ja hyödynnä valmis kanavamme remontin kilpailuttamiseen!

huolellinen_kartoitus

Huolellinen kartoitus

Tutkimme kumppaniyritystemme taustat ennen yhteistyön aloittamista ja keräämme myös aktiivisesti palautetta yhteistyön aikana. Tarvittaessa irtisanomme yhteistyön, jos palvelun tai työn laatu paljastuu heikkolaatuiseksi. Näin saamme pidettyä palvelussamme listattujen yritysten laadun korkealla.

Vinkit onnistuneeseen remonttiin

Tee huolellinen suunnitelma ja budjettiarvio

Kaikki vähänkin suuremmat remontit edellyttävät tarkan suunnitelman laatimista ennen töihin ryhtymistä. Mikäli osaamisesi ei riitä suunnitelman tekemiseen omatoimisesti, voit aina pyytää apua alan ammattilaiselta. Remonttifirmat osallistuvat mielellään suunnittelutyöhön ja ammattilaisen kanssa yhteistuumin laadittu suunnitelma onkin yleensä avain parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Yksityiskohtainen suunnitelma auttaa myös tulevan urakan budjetin hahmottamisessa. Suurimmat kuluerät koostuvat yleensä urakoitsijan työn hinnasta, sekä käytetyistä materiaaleista. Enimmäisbudjettiin kannattaa jättää pieni joustovara, sillä toisinaan urakan aikana voi sattua jotakin arvaamatonta. Tällainen ennalta-arvaamaton kustannuksia kohottava seikka voi olla esimerkiksi asbestilöydös, jonka seurauksena vaurioituneita rakenteita joudutaan uusimaan.

Kilpailuta urakka ja vertaile yrityksiä

Huoneistoremontti kannattaa aina kilpailuttaa useamman tekijän kesken. Kilpailuttamalla remontin palvelumme kautta pääset vertailemaan lähialueellasi toimivien urakoitsijoiden tarjouksia ja valitsemaan niistä juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Aikasi säästämiseksi olemme tutkineet kaikkien yhteistyökumppaneidemme taustatiedot ennakkoon, joten voit keskittyä tutkimaan yritysten referenssejä.

Muista, että urakoitsijaa ei kannata valita pelkästään halvimman hinnan perusteella, vaan yrityksen tulisi ennen kaikkea olla mahdollisimman luotettava. Urakoitsijan luotettavuus on tietotaidon ohella yksi tärkeimmistä valintakriteereistä ja entisten asiakkaiden palautteita lukemalla voit saada osviittaa siitä, onko yrityksellä tapana lipsua aikatauluista vai pidetäänkö sopimuksista jämptisti kiinni. Selailemalla kuvia aiemmin teetettyjen töiden lopputuloksista saat myös hyvän käsityksen kyseisen firman työn laadusta.

Muista pakolliset luvat ja ilmoitukset taloyhtiössä

Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakasta toimittamaan hyvissä ajoin taloyhtiölle tai isännöitsijälle kirjallisen ilmoituksen tulevasta remontista aina silloin, jos remontilla voi olla vaikutuksia talon rakenteisiin tai taloyhtiön muihin asuntoihin. Kevyistä pintaremonteista, kuten seinien maalauksesta tai kylpyhuoneen kaappien vaihtamisesta ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta. Remontin saa aloittaa vasta, kun taloyhtiö on vastannut ilmoitukseen ja antanut hyväksyntänsä. Ilmoituksen käsittely vie keskimäärin noin pari viikkoa. Mikäli huoneistoremontti kestää pitkään ja siitä aiheutuu meluhaittaa taloyhtiön muille asukkaille, on kohteliasta ilmoittaa urakasta ja työn kestosta ennakkoon esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululla. Jos olet epävarma siitä mitä lupia tarvitset, voit aina pyytää lisätietoja isännöitsijältä.

Vaadi sopimus kirjallisena

Älä koskaan tyydy pelkkään suulliseen sopimukseen huoneistoremonttia tehdessä. Vaikka suullinen sopimus onkin teoriassa sitova, on sovittuja asioita usein mahdotonta näyttää toteen, mikäli tapaus viedään tuomioistuimeen saakka. Suuri osa remontteihin liittyvistä riitatilanteista juontaa juurensa nimenomaan kirjallisen sopimuksen puutteesta johtuvista epäselvyyksistä. Kun teet urakkasopimuksen kirjallisena, ovat pelisäännöt molemmille osapuolille selvät, eikä väärinkäsityksiä pääse niin herkästi syntymään. Kirjallinen sopimus takaa myös oikeusturvasi, eivätkä esimerkiksi epärehelliset toimijat näin ollen pysty laskuttamaan ylimääräistä jälkikäteen keksityillä verukkeilla. Kirjallisella urakkasopimuksella on myös positiivinen vaikutus aikataulussa pysymiseen, sillä urakoitsija on velvoitettu maksamaan viivästyssakkoa sopimuksessa määritellyn remontin valmistumisen takarajan ylittävältä ajalta.

Kirjallisen sopimuksen tulisi sisältää ainakin seuraavat seikat:

-Työn sisältö
-Työn hinta ja hinnoitteluperusteet
-Laskutusaikataulu
-Mitä materiaaleja käytetään ja kenen vastuulla materiaalien hankkiminen on
-Tekeekö työn tilaaja itse joitakin remonttiin liittyviä toimenpiteitä
-Työn aloitus- ja valmistumisaika
-Seuraukset työn viivästymisestä (viivästyssakko)
-Selvitys mahdollisten aliurakoitsijoiden käyttämisestä

Mitä kaikkea huoneistoremonttiin kuuluu?

Huoneistoremontilla tarkoitetaan useimmiten erilaisia asuntoon tehtäviä pintaremontteja. Alla on käyty läpi yleisimpiä remontin yhteydessä teetettäviä töitä.

Tapetointi on helppo ja nopea tapa uudistaa huoneen ilmettä edulliseen hintaan. Tutustu vinkkeihimme ja kilpailuta samalla urakoitsija, jos päätät ulkoistaa työn ammattilaiselle.

Haaveiletko vanhan talon kunnostamisesta unelmakodiksesi? Kilpailuta urakoitsija vanhan talon remontointiin.

Usein kysytyt kysymykset

Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit käydä rauhassa läpi saamasi remonttitarjoukset ilman paineita. Mikäli et löydä tarjousten joukosta mieleistäsi, voit yksinkertaisesti jättää kaikki tarjoukset hyväksymättä.

Urakan kilpailuttaminen sivustomme kautta on täysin maksutonta.

Suuremmissa remonteissa on järkevää palkata puolueeton ammattilainen valvomaan työn etenemistä hyvän rakennustavan mukaisesti. Kun valvoja on itsenäinen, eikä tällä ole kytköksiä urakoitsijaan, ei remontin valvontaan liity eturistiriitaa. Osakas vastaa itse kaikista valvojan palkkaamisesta syntyneistä kuluista.

Kyllä, voit halutessasi hakea huoneistoremontista kotitalousvähennystä. Muista kuitenkin, että vähennystä voi saada vain remonttifirman työn osuudesta, eli esimerkiksi materiaalikustannuksia ei voi vähentää verotuksessa.